X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Teraz mam zwiększoną dawkę metforminy więc może muszę się na nowo przyzwyczaić. :(jak tak dalej będzie to rezygnuję z leczenia i niech się dzieje co chce i tak psychicznie już jestem zmęczona. Te ostatnie dwa lata dały mi w kość.

Mili jeśli to po mecie to powinno minąć jak organizm się przyzwyczai. Ja miałam straszne zawroty głowy jak zaczęłam brać. Trwało to u mnie jakieś 2 tyg. Bądź dzielna! :)

• Lunna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane statystyki czerwcowe ida w gore :)
    Poli93 sie udalo zafasolkowac ♡♡♡
    Trzymamy kciuki i rosnijcie zdrowo <3

Monika25 lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Monika25 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna tak apropo ten ostatni link na grupe na fb nie działa.

Monika25
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo utajnilam. Jakas dziewczyna wgl nie od nas probowala wejsc podajac sie na mnie... sprobuj teraz. Napisz tylko imie i inicjal zebym wiedziala ze to Ty:)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Monika25 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Bo utajnilam. Jakas dziewczyna wgl nie od nas probowala wejsc podajac sie na mnie... sprobuj teraz. Napisz tylko imie i inicjal zebym wiedziala ze to Ty:)
    Wysłałam prosbe o dołączenie. Monika K.

Monika25
  • Idzianna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ja jestem dziś nie do życia, jakaś wymęczona sama nie wiem czym, ale do wieczora musi przejść bo idziemy na parapetówkę ;)))

PCOS
    suplementacja: folik i wit. D3
    Mąż - morfologia 1%, poza tym ok, suplementacja Fertilman Plus
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest i ona - @ wredna... Ancia wypisz mnie z testowania bo nie doczekałam ;)

• Milano Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Przepraszam za nieobecność ale wydłużyliśmy sobie urlop w Portugalii a tam miałam tak kiepsko z internetem a nie wykupiłam karty na neta :) niestety 14 czerwca przyszła @ wiec nie testowałam 21 :)
    Było smutno jednak przez wakacje szybko doszłam do siebie i nowa energię na starania które powoli już zaczynamy :D do jutra mamy urlop także cieszymy się sobą :) postaram się Was nadrobić i wracam od poniedziałku, dam sobie jeszcze jutro całkowite wolne - pozwolicie? :D
    Do tego czasu postaram się Was chociaż w połowie nadrobić

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Jest i ona - @ wredna... Ancia wypisz mnie z testowania bo nie doczekałam ;)

Mili przykro mi :( Trzymaj się Kochana :*

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Milano Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I proszę o wpisanie na testowanie na 16 lipca (3 dni po spodziewanej @)

7 CS i w końcu są dwie kreski! :)

oar83e3kt53wl0vf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie..
    DO napisania na forum skłoniła mnie coraz większa udręka z powodu braku ciąży..i pytania które się piętrzą w mojej głowie od ostatniego cyklu. Otóż ostatnią miesiączkę miałam 17 maja.. moje cykle trwają od stycznia (wtedy odstawiłam hormony-asubtela) średnio 32-34 dni.. kochamy się z Mężem regularnie co 3-4 dni. 16-tego czerwca byliśmy w Grecji.. Okres planowo powinien pojawić się w okolicach zeszłego weekendu. Spóźnia się już minimum 5 dni, od dwóch dni mam podwyższoną temp.37,1-37,4 i bolą mnie krzyże. Test robiłam rano ale jest negatywny. Co o tym sądzicie Drogie staraczki ?

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Witam serdecznie..
    DO napisania na forum skłoniła mnie coraz większa udręka z powodu braku ciąży..i pytania które się piętrzą w mojej głowie od ostatniego cyklu. Otóż ostatnią miesiączkę miałam 17 maja.. moje cykle trwają od stycznia (wtedy odstawiłam hormony-asubtela) średnio 32-34 dni.. kochamy się z Mężem regularnie co 3-4 dni. 16-tego czerwca byliśmy w Grecji.. Okres planowo powinien pojawić się w okolicach zeszłego weekendu. Spóźnia się już minimum 5 dni, od dwóch dni mam podwyższoną temp.37,1-37,4 i bolą mnie krzyże. Test robiłam rano ale jest negatywny. Co o tym sądzicie Drogie staraczki ?

Zmiana klimatu (Grecja) jak najbardziej może poprzestawiać cykl. Poza tym, większość z nas tu na forum odkąd się stara, ma rozregulowane cykle. Zrób jeszcze jeden test, a w poniedziałek idź na badanie krwi, wtedy będzie pewność na 100 %.

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :( w piątek już jesteśmy umówieni do Kliniki Leczenia Niepłodności..

• Lunna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia zrob najpierw badania. Pol roku po odstawieniu anty czasem nie wystarcza zeby jajniki pracowały jak powinny. Wazne tez nastawienie bo stres ktory sprzyja staraniom tez lubi nas zablokowac.
    Pozdrawiam i zycze rychlej fasolki :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że małpiszon nawiedził mnie dziś koło południa :/ Zaczynam 4 cs po laparo. W tym cyklu odpuszczamy leki, testy i obserwacje. Co ma być to będzie. Dziś sobie popłaczę w poduszkę... Nic więcej nie mogę zrobić :(

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog przykro mi:(
    Frelcia ja od wrzenia nie jestem na anty i do dzisiaj nie wróciła mo normalna @ i cykle są różne biorę Ovarin

MalPog lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • KotCzarownicy Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teoretycznie dni płodne, ale już spisałam ten cykl na straty. Miałam tak paskudny tydzień, że nawet nie mam sił pisać... Poprzedni cykl, kiedy nie mogliśmy działać, wyglądał prawie książkowo, teraz jest tragedia - mało śluzu, ciężko rozpoznać, jaki to jest, mam takie zaburzenia snu, że tempka w ogóle niemiarodajna. I tak nici z próbowania. Teraz w ogóle trwa impreza urodzinowa mojego Niedźwiedzia, a ja siedzę u mamy i usiłuję pozbierać się na tyle, żeby choć trochę się pouczyć na jutrzejsze zaliczenie. I tak nie zdam, zawalę kolejną szkołę, nie chce mi się żyć. To wszystko jest bez sensu.

4.04.17, 9 tc [*]
    Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
    Niedoczynność tarczycy
    Leszek jest z nami! 29.05.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś mi mówi ze znajomych/bliskich że mam wyluzować i cieszyć się młodością to mam ochotę udusić...

• Lunna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Jak ktoś mi mówi ze znajomych/bliskich że mam wyluzować i cieszyć się młodością to mam ochotę udusić...
    A ja po sobie i tym ze udalo sie mimo ze wczesniej wygladalo ze bez lekow i zastrzykow nie bedzie nawet cienia szansy na ciaze potwierdzam ze to pomaga i to mimo juz niemlodego wieku ;) Powodzenia:)
    Ps. Jest udowodnione w wielu badaniach ze stres negatywnie wplywa na nasz organizm
    Produkujace sie w maszym mozgu pod jego wplywem substancje sa nawet rakotworcze a xo dopiero mowic o hormonach ktore mowia "stop! Jest jakies zagrozenie wiec nie czas na dziecko".
    O ile problem nie jest wiekszy to to bardzo pomaga. Wiele juz razy slyszalam nawet o takich historiach jak o parze ktora czekajac na invitro zaszla naturalnie, moja znajoma tez tak zaszla az sie lekarze dziwili.
    2nasz organizm ma w sobie niesamowite poklady cudow ;) tylko nie zawsze udaje sie je aktywowac ;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog powodzenia ten cykl jest Twoj :-*

MalPog lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ