X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Witam się weekendowo już! :D Jutro mój Mateusz przyjeżdża, zapowiada się cudownie! :D <3

Karolyna współczuję, ja bez hybryd nie wyobrażam sobie życia :D od ponad roku się bawię sama, ale od jakiegoś czasu nie używam acetonu, bo właśnie zawsze mnie palce mega piekły. Teraz męczę się z pilniczkiem i przymierzam się do zakupu frezarki, ale boję się, że sobie tym krzywdę zrobię :D

Co do strzyżenia swoich facetów... Ja raz mojego ostrzygłam, bo mnie prosił, chociaż mówiłam, że popełnia wielki błąd dając mi maszynkę do ręki.. No cóż, to był pierwszy i ostatni raz :D później biedak wstydził się z domu wyjść :D Teraz poszedł w Holandii do fryzjera, bo jak tam byłam w zeszłym roku, to wypatrzyłam jednego gościa, który tylko facetów strzyże. I jak mi wysłał zdjęcie to mi szczęka opadła <3 normalnie brałabym z miejsca :D

Witam wszystkie nowe staraczki :)

• 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u nas wieje :/ i coś czuję, że będzie burza, bo jest mega duszno. Nie lubię :(

• Idzianna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się na ścinanie mojego D. maszynką ani niczym innym nie piszę :D

PCOS
    suplementacja: folik i wit. D3
    Mąż - morfologia 1%, poza tym ok, suplementacja Fertilman Plus
  • 91Magda Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes <3 teraz odpoczywajcie i rośnijcie zdrowo! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 11:52

Blueyes lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsumowanie wczorajszej wizyty - plec jest ewidentna jak to powiedziala ginka, wiec na 99.9 mamy dziewczynke :) (dzyndzelek ktory jeszcze bylo widac miedzy nozkami w rzucie z gory wciagnal sie i sladu po nim nie ma sa tylko ladne zenskie czesci widoczne ;) )
    Serducho pieknie bije, mala jest b duza - ponad 1cm wyorzedza w dlugosci ciemieniowo siedzeniowej jak na rozwoj dla tego tygosnia i wagowo na ten etap jal doczytywalam jest ok 75-80gramow (na zakonczenie tego tygodnia a my bylysmy przed polowa) i mala ma 125gramow... juz pieknie widac bardziej naturalne proporcje, nozki dlugasne.
    Czulam ja ostatnio jak sie wiercila bo sie obrocila o 180 stopni w porownaniu z tym jak bylo na wczesniejszym badaniu ;)
    Z racji ze moje tsh mimo euthyroxu 50 nadal jest zbyt wysokie podwyzszamy dawke do 75.
    Dostalam rozpiske co przez te nieco ponad 2 miesiace mamy robic, kiedy jakie badania. Dostalam tez recepty na ew powrot infekcji, na duphaston jakby byly mocne skurcze czy bole zebysmy nie czekali gdzies tam na wizyte, preparat zelazowy i generalnie instrukcje co i jak.
    Wzielam tez juz L4 bo i tak nie moge pracowac ani byc na sloncu po wypadku wrzesniowym. Z mezem bede jedynie zwiedzac co sie dzieje na stoisku jesli bede miala sile..

Wgl wczoraj mezus zaczal wieczorem mowic ze to juz jest tak fajne i kochane przez nasza rodzine i znajomych dziecko ;) ze nie wyobraza sobie jak moznaby bardziej dbac o ciaze niz ja to robie (wie jak sobie odmawiam niektorych rzeczy ktorych teraz nie powinnam jesc czy robic, szukanie adapteru do pasow (mam super od Jaspis bo akirat sprzedawala swoj ♡ ) itd i chyba stad.)
    Stwierdzil ze mimo tego i tak bedzie coreczka tatusia ;)
    Smial sie ze za rok na dzien taty musze mu pozwolic na wyglupy z mala typu namalowanie jej zdenerwowanych brwi ;) (jakies filmiki ogladalismy i nas bardzo rozbawily ;) ) mam znalezc bezpieczny kosmetyk do tej pory heh

Rozmawialismy tez o roznych kwestiach zwiazanych z wychowaniem i staniem za soba murem, ze nie mozemy sie denerwowac na siebie przy dziecku. Ja mowilam ze musze jeszcze sie sporo nauczyc spokoju bo temperament to mam.. a wiem ze dzieci chlona jak gabka zachowanie i energie rodzicow.
    Plan mamy a wszystko wyjdzie w praniu ;)

Nasza Corcia ♡ ostatnie zdjecie gdzie widac ja cala na usg ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70d9b7a71a7f.jpg

Idzianna, karollka29, monijaaa, Truskaweczka250, Frosch, Monika25, Mona_Lisa, Katarzynka92, Rene, EA, Blueyes, MalPog, Anna6, anciaa lubią tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    Ja na wizycie we wtorek miałam 150/80. Na drugi dzien rano 140/71, po godz.18 135/78, wczoraj rano 129/76, o godz 15 bylo 130/94, wieczorem 152/79, dzis rano 128/96. Gin wysłała mnie do ogólnego po lek ale póki co mam nie brać, chyba że kilka razy podskoczy ponad 150. I tak się martwie.
    Kochana to obserwuj i zaufaj lekarzowi. Odpoczywaj czesciej. Ciaza to nie choroba ale jakby nie patrzec to nie kazda przebiega super latwo ani bez wiekszych zmian. Mi bardzo skacze szczegolnie jak jestesmy na wizycie xD

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Idzianna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Podsumowanie wczorajszej wizyty - plec jest ewidentna jak to powiedziala ginka, wiec na 99.9 mamy dziewczynke :) (dzyndzelek ktory jeszcze bylo widac miedzy nozkami w rzucie z gory wciagnal sie i sladu po nim nie ma sa tylko ladne zenskie czesci widoczne ;) )
    Serducho pieknie bije, mala jest b duza - ponad 1cm wyorzedza w dlugosci ciemieniowo siedzeniowej jak na rozwoj dla tego tygosnia i wagowo na ten etap jal doczytywalam jest ok 75-80gramow (na zakonczenie tego tygodnia a my bylysmy przed polowa) i mala ma 125gramow... juz pieknie widac bardziej naturalne proporcje, nozki dlugasne.
    Czulam ja ostatnio jak sie wiercila bo sie obrocila o 180 stopni w porownaniu z tym jak bylo na wczesniejszym badaniu ;)
    Z racji ze moje tsh mimo euthyroxu 50 nadal jest zbyt wysokie podwyzszamy dawke do 75.
    Dostalam rozpiske co przez te nieco ponad 2 miesiace mamy robic, kiedy jakie badania. Dostalam tez recepty na ew powrot infekcji, na duphaston jakby byly mocne skurcze czy bole zebysmy nie czekali gdzies tam na wizyte, preparat zelazowy i generalnie instrukcje co i jak.
    Wzielam tez juz L4 bo i tak nie moge pracowac ani byc na sloncu po wypadku wrzesniowym. Z mezem bede jedynie zwiedzac co sie dzieje na stoisku jesli bede miala sile..

Wgl wczoraj mezus zaczal wieczorem mowic ze to juz jest tak fajne i kochane przez nasza rodzine i znajomych dziecko ;) ze nie wyobraza sobie jak moznaby bardziej dbac o ciaze niz ja to robie (wie jak sobie odmawiam niektorych rzeczy ktorych teraz nie powinnam jesc czy robic, szukanie adapteru do pasow (mam super od Jaspis bo akirat sprzedawala swoj ♡ ) itd i chyba stad.)
    Stwierdzil ze mimo tego i tak bedzie coreczka tatusia ;)
    Smial sie ze za rok na dzien taty musze mu pozwolic na wyglupy z mala typu namalowanie jej zdenerwowanych brwi ;) (jakies filmiki ogladalismy i nas bardzo rozbawily ;) ) mam znalezc bezpieczny kosmetyk do tej pory heh

Rozmawialismy tez o roznych kwestiach zwiazanych z wychowaniem i staniem za soba murem, ze nie mozemy sie denerwowac na siebie przy dziecku. Ja mowilam ze musze jeszcze sie sporo nauczyc spokoju bo temperament to mam.. a wiem ze dzieci chlona jak gabka zachowanie i energie rodzicow.
    Plan mamy a wszystko wyjdzie w praniu ;)

Nasza Corcia ♡ ostatnie zdjecie gdzie widac ja cala na usg ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/70d9b7a71a7f.jpg

Ekstra :) Maluda się pięknie rozwija, oby tak dalej! :)

Lunna lubi tę wiadomość

PCOS
    suplementacja: folik i wit. D3
    Mąż - morfologia 1%, poza tym ok, suplementacja Fertilman Plus
  • plinka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    I on mówił, że teraz przy stanie zapalnym mam tego nie ruszać, bo i jak, ale potem powinnam dać odpocząć placom, a ile, to już będzie oceniał na kontrolach. Ale powiedziałam, że może być ciężko :D I nie dupa, bo mnie z wielu ciężkich parchów wyciąga przy uczuleniu na sterydy :D Super kobita.

Karolyna a gdzie przyjmuje ta super kobita dermatolożka?

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Monika25 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna ale cudne zdjęcie :)
    Dodam że kazał mi zrobić holter.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 12:48

Lunna lubi tę wiadomość

Monika25
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Karolyna a gdzie przyjmuje ta super kobita dermatolożka?

Kraków :( I co najlepsze- GŁÓWNIE na NFZ, a nie że kasę zbija. Na znanym lekarzu chyb nie ma ani jednej negatywnej opinii.

Lunna lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika25 wrote:
    Lunna ale cudne zdjęcie :)
    Dodam że kazał mi zrobić holter.
    To dobrze. Przebadaja i sprawdza czemu tak skacze. Poza ttm.ostatnio slabo sercowo bo pogoda w kratkw, jak pada czy sa burze to cisnienie nieznosne..

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Rene Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Hej :) Ja już po wizycie, dzidzia ma 2,68 cm i piękne serduszko :) wszystko ok. Od dzis mam L4, kolejna wizyta 7.07. :) Wg usg to 9t4d
    Super wiadomość:-)

Blueyes lubi tę wiadomość

Patryk
    17u9anlieh0fpken.png
  • plinka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Kraków :( I co najlepsze- GŁÓWNIE na NFZ, a nie że kasę zbija. Na znanym lekarzu chyb nie ma ani jednej negatywnej opinii.

Kurka rurka daleko :-\
    Męża mojego muszę za ucho zaprowadzić do jakiegoś medyka, bo pokazała mu się łuszczyca na dłoniach łokciach i kolanach a on uparty jak koza i nie chce iść.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wydluzylam sobie dzisiaj weekend o 2 godziny :). Juz w domu :). Umeczylam sie w twj pracy jak nie wiem. Kichanie, katar w skrocie masakra :/

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zastanawiam czy nie iść na L4 na tydzień. Tak mnie dziś z równowagi wyprowadzili ze aż weszłam na olx szukać roboty :/

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroblowa, nas na OF zmieniajacych prace jest juz kilka :P Juz sie nie moge doczekac az zloze wypowiedzenie jejeje

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna to chyba dołączę do grona. No tak mnie zajezyli dzisiaj ze masakra. Na koniec się jeszcze poryczalam jak dzika. Trochę się boje bo jakby mnie przyjęli na te studia to ta praca jest idealna do studiowana. Ale ch.uj tam, nie będę się męczyć z wielce szanownym państwem prezesostwen co wszystko chce, w zamian nie dając nic prócz zjebki i pretensji :/

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Ja za to mam ochote wszystko i wszystkich rozpieprzyć. I w pracy, a do domu to mi sie nawet wracac nie chce. A czuje, że moje ciśnienie jeszcze nie osiągneło zenitu którego sięgnie zapewne jak wroce i mój chlop mnie wyprowadziz rownowagi bo widze po smsach ze jest na zajebiscie prostej drodze do tego!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2017, 15:41

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna na poprawę humoru próbowałam sobie odnaleźć Twoje zdjęcie krasnala, bo co sobie nie przypomnę to mam zwale :D

Cześć JestemMarzycielka :P brzmi groźnie, tylko go nie zabij po drodze, bo kto Ci fasolkę zrobi? :)

JestemMarzycielka lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra znalazłam ahahahhahahahhahahahah :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ