Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolcia27 wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:) sprawa wygląda tak że 17 listopada byłam u gina, który stwierdził, że owu będzie za 4-5 dni (mówił, że na razie pęcherzyk jest 11 mm - nie wiem czy to okej, to mój pierwszy cykl starań), 22.11 czyli w środę robiłam test owu i wydaje mi się, że wyszedł pozytywny - nie wiem jak wrzucić tutaj zdjęcie, poza tym było dużo śluzu, chociaż nie był rozciągliwy no i od tej środy do dziś pobolewa mnie prawy jajnik, więc tak myślę, że owu chyba była, serduszkowaliśmy z mężem co dwa dni)). A badanie progesteronu dam radę zrobić tylko w poniedziałek (około 5 dzień cyklu lub w następną sobotę 10 dzień). Niestety pracuje od rana do popołudnia i nie dam rady wziąć wolnego:( Generalnie mam problemy z prolaktyną, brałam norprolac, a teraz bromergon, ale też chcę zbadań ten progesteron i tsh dodatkowo.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Karolcia27 wrote:Widzę Ineczka, że Ty też jesteś na Bromergonie i że bierzesz Euthyrox i Jodid (jaki masz poziom tsh?) I w którym cyklu udało Ci się zajść w ciąże?
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Czyli nie ma reguły na te nasze ciąże.. a raczej ich braki... BeOptimistic w pracy dobrze, daję radę. Po cichu sobie myślę, że teraz bylby taki najmniej oczekiwany moment... Wiecie żeby dostać mieć taki pewny macierzyński i powrót po nim trzeba przepracować te 3 miesiące... Wiec nie najlepszy moment na bobasa dla większości... No więc po cichu mam nadzieję, że to będzie mój nie właściwy moment xD
Kocie fajny przykład z tymi lwami
Ineczka jak dzidzia pragnęła pączusia to nie było uproś Super Pisz nam o tych zachciankach, z chęcią poczytamyPatt1002 -
Dziewczyny jestem dziś w 3dc i robiłam badania. Pomożecie mi powiedzieć czy są ok? Niby w normie, ale....
TSH - 0.561
Estradiol (E2) - 41.50
Folikulotropina (FSH) - 4.58
Luteotropina (LH) - 3.60Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Pumka podaj jeszcze normy jakie ma laboratorium, bez tego ciężko stwierdzić cokolwiek.
Paskudny dzień, cały czas pada.... Mamy klucze do mieszkania i w grudniu zaczyna sie przprowadzka
Dziewczyny jak wasz weekend?
Przez to obserwowanie teraz głupieje.... Od rana boli mnie po lewej stronie, taki ciągnący bol do pośladków, rano tez bolalo jak na @... Nigdy czegoś takiego nie miałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2017, 21:15
-
Ineczka, odkopałam jakieś badania z lipca i tam TSH to 2.36 a norma do 4.2 - gin nie powiedział mi ze to za dużo, ale jak tak czytam teraz na forum to jednak chyba za wysoko, a prolaktyne miałam 32 a norma to 29, gin dal mi norprolac ale po 3ms brania wynik to 40, wiec zmienił mi na bronka ale biorę dopiero od tygodnia, najpierw brałam 1/4 tabl ale zwiększyłam teraz do połówki, na szczecie nie mam skutków ubocznych, prócz problemów ze snem - budzę sie już ok. 3-4 i nie mogę spać, co nigdy mi sie nie zdarzało. W poniedziałek pójdę na ten progesteron (to będzie chyba 5 lub 6 dc) i od razu zrobię tsh. Z jakim wynikiem powinnam iść do endo?Co prawda, mieliśmy sie starać od nowego roku, ale może nie być tak łatwo wiec nie ma na co czekać a czy bol jajnika od czasu owulacji może świadczyć o tym ze przekształciła sie ona w torbiel?czy to normalne ze jajnik boli jeszcze po owu?nigdy nie obserwowałam tak dokładnie swojego ciała,wiec nie zawracałam tak na to uwagi, ale w ostatnich cyklach zdarzały mi sie torbiele, a w lipcu chyba mi nawet pękła, bo tydzień po @ dostałam okropnego bólu brzucha i krwawienia jak w @ dwudniowego, ale głupia wtedy - nic z tym nie zrobiłam.4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Karolcia27 wrote:Ineczka, odkopałam jakieś badania z lipca i tam TSH to 2.36 a norma do 4.2 - gin nie powiedział mi ze to za dużo, ale jak tak czytam teraz na forum to jednak chyba za wysoko, a prolaktyne miałam 32 a norma to 29, gin dal mi norprolac ale po 3ms brania wynik to 40, wiec zmienił mi na bronka ale biorę dopiero od tygodnia, najpierw brałam 1/4 tabl ale zwiększyłam teraz do połówki, na szczecie nie mam skutków ubocznych, prócz problemów ze snem - budzę sie już ok. 3-4 i nie mogę spać, co nigdy mi sie nie zdarzało. W poniedziałek pójdę na ten progesteron (to będzie chyba 5 lub 6 dc) i od razu zrobię tsh. Z jakim wynikiem powinnam iść do endo?Co prawda, mieliśmy sie starać od nowego roku, ale może nie być tak łatwo wiec nie ma na co czekać a czy bol jajnika od czasu owulacji może świadczyć o tym ze przekształciła sie ona w torbiel?czy to normalne ze jajnik boli jeszcze po owu?nigdy nie obserwowałam tak dokładnie swojego ciała,wiec nie zawracałam tak na to uwagi, ale w ostatnich cyklach zdarzały mi sie torbiele, a w lipcu chyba mi nawet pękła, bo tydzień po @ dostałam okropnego bólu brzucha i krwawienia jak w @ dwudniowego, ale głupia wtedy - nic z tym nie zrobiłam.
justa1509 wrote:Pumka podaj jeszcze normy jakie ma laboratorium, bez tego ciężko stwierdzić cokolwiek.
Paskudny dzień, cały czas pada.... Mamy klucze do mieszkania i w grudniu zaczyna sie przprowadzka
Dziewczyny jak wasz weekend?
Przez to obserwowanie teraz głupieje.... Od rana boli mnie po lewej stronie, taki ciągnący bol do pośladków, rano tez bolalo jak na @... Nigdy czegoś takiego nie miałam...
Ineczka wrote:Ale z przodu po lewej czy z tylu? Mnie np często boli z tylu tak jakby pośladek nie wiem,czy to nie rwa kulszowa jak się złe nachyle to takie uczucie jakby mi pośladka miało zabraknąć tak ciągnie
-
To może albo być ból krzyża i tak promienieje albo zle się nachyliła coś podniosłas i coś się naciągnęlo trzeba obserwować czasami rwa kulszowa się odzywa, ale ona to tak boli, ze człowiek się ruszyć nie może miałam tak kilka razy wzięłam ketonal i mi prźeszlo, ale to było dawno
justa1509 wrote:Liczyłam, ze może owu się zbliża, ale moja temp. wyraźnie mówi "o nie, ni moja droga. Jeszcze sobie poczekasz".
Przez cały tydzień tak dobrze mi się spało, a weekend cholera ani zasnąć szybko, a jak zasnę to budzę się w nocy....
U mnie ze spaniem to samo, dziś zasnęłam dopiero o 5 nad ranem, a wczoraj okropny ból głowy, zastanawiałam się czy to nie po bromku, ale to chyba wina tej pogody, u mnie jeszcze do tego halny wieje... uda mi się, że załatwię te badania we wtorek, a to chyba będzie 7 dpo więc napiszę jak wyniki:) miłej niedzieli kobitki:*4 cs - 29 marca II kreseczki
heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G
-
Witam wszystkie staraczki. Jestem tutaj nowa, wykres temperatury robie drugi miesiac po zaleceniach lekarza. Wiec tak opowiem krotko o sobie, od 16 mc staramy sie z mezem o pierwsze dziecko i niestety bez resultatu. W piatek odebralam wyniki wymazu z pochwy i szok- wykryto bakterie ureaplasma i paciorkowca kalowego. I moje pytanie jest takie, czy ktoras z was miala z tym do czynienia? Zalamaly mnie te wyniki, chociaz z drugiej strony sobie mysle ze mozliwe ze znalezlismy przyczyne naszych niepowodzen2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Eh... Ciężki ten dzień mam i wczorajszy wieczór tez... Nie wiem co mi się stało, ale chodzę taka zdenerwowana ze dzisiaj maz to powinien order za cierpliwość dostać. Wczoraj przez telefon malo brakowało a pokłóciłabym się z mama, dzisiaj 2 razy obraziłam się na tego mojego M i płakałam, w sumie bez większego powodu, a teraz to juz zadowolona jestem... :p
Zrozumieć kobietę... Dla mnie samej to jest wyzwanie -
Evli wrote:Witam wszystkie staraczki. Jestem tutaj nowa, wykres temperatury robie drugi miesiac po zaleceniach lekarza. Wiec tak opowiem krotko o sobie, od 16 mc staramy sie z mezem o pierwsze dziecko i niestety bez resultatu. W piatek odebralam wyniki wymazu z pochwy i szok- wykryto bakterie ureaplasma i paciorkowca kalowego. I moje pytanie jest takie, czy ktoras z was miala z tym do czynienia? Zalamaly mnie te wyniki, chociaz z drugiej strony sobie mysle ze mozliwe ze znalezlismy przyczyne naszych niepowodzen
Patt1002 wrote:Evli witaj na forum
Nie pomogę, ale życzę Ci powodzenia. Wyleczysz bakterię i bobas na pewno się pojawi :*
Jak już znasz przyczynę to połowa sukcesu2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦