X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Assunta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do co skierowań to mi mówili że 3 miesiące od daty wystawienia ale to też mi powiedzieli w lux medzie a tam mamy prywatny pakiet opieki medycznej i mogą być inne zasady.

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Assunta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie myślicie że mogę zbadać progesteron w czwartek/piątek żeby zobaczyć czy w ogóle była owulacja. Przy założeniu że była 15dc. (Wczesniejsze monitoringi potwierdzali mi owulację 14-16dc).?

niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

• Dżołdżoł Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze raz cześć wszystkim,

Chciałam się Wam trochę pożalić, bo nie mam komu...
    Ja na razie trochę zrezygnowałam z podejścia do starań. Po pierwsze stwierdziłam, że tak naprawdę to nie było jeszcze takiego prawdziwego starania więc martwienie się na zapas może tylko zaszkodzić "głowie".

Po drugie niestety od jakiegoś roku borykam się z problemami z nosem i oskrzelami. Alergii nie mam, astma też nie potwierdzona. Lekarze rozkładają ręce. Od około pół roku straciłam też węch ( mówię wam nie do pozazdroszczenia:(). W tamtym tygodniu lekarka zdecydowała się na drastyczny lek, o którym jest wiele skrajnych opinii ale wiele osób piszę, że to właśnie on im pomógł i od piątku węch wrócił !!!!

Co dziwne od jakiegoś miesiąca widzę u swojego faceta jakąś zmianę, widząc dzieci rozczula się. W weekend oglądaliśmy "i kto to mówi' i on do mnie - zróbmy sobie takiego malucha i daję znaczące spojrzenia. I teraz właśnie pytanie. Ja również czuję , że to ten moment. Ale podczas przyjmowania tego leku ( to silny steryd) myślę, że byłoby to trochę nieodpowiedzalne. Jest mi przykro z tego powodu bo ogólnie porobiłam wszystkie badania i hormony typu tsh, progesteron i są ok. Można byłoby próbować, tylko zawsze pojawia się "coś". Od miesiąca nie jem słodyczy - takie postanowienie. Dzięki temu udało mi się zrzucić już dwa kg i ogólnie czuję, sie lepiej, zdrowiej, że jestem "gotowa". Nie wiem czy wiecie o czym mówię dokładnie, takie przeświadczenie, a jednocześnie strach, że mogłabym popełnić błąd i zaszkodzić sobie i potencjalnej dzidzi...

• Assunta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżołdżoł a jak długo masz przyjmować ten lek? Może warto porozmawiać z lekarzem o waszych planach bo skoro sama mówisz że opinie są różne i masz już teraz wątpliwości czy to jest bezpieczne to konsultacja z lekarzem jest jak najbardziej dobrym ruchem.

niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)

• Minmin Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assunta wrote:
    A mam pytanie myślicie że mogę zbadać progesteron w czwartek/piątek żeby zobaczyć czy w ogóle była owulacja. Przy założeniu że była 15dc. (Wczesniejsze monitoringi potwierdzali mi owulację 14-16dc).?
    Chyba akurat będziesz gdzieś koło 23dc? A progesteron sprawdza się w tych dniach właśnie?
    Nie jestem pewna stąd te znaki zapytania

16udvfxml8zdpf2e.png
    zrz63e5e9vi4fvwc.png

• Assunta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak między 21-13 DC natomiast jak patrzę na te moje pomiary temperatury to nic dobrego nie wróży.

niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)

• Minmin Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja przy biochemicznej miałam nabrzmiale i obolałe piersi i wilczy apetyt i tyle. Teraz za wcześnie jeszcze żeby cokolwiek było czuć. Testowanie chce do 18 przeciagnac
    A co do mieszkania... do stycznia będziemy mieszkać na kartonach :p łóżko do skrócenia, szafa koło 21 grudnia będzie, meble do salonu dopiero w styczniu kupujemy.
    Ja właśnie z piersiami nigdy nie miałam specjalnych objawów, ani w czasie zwykłego cyklu ani w ciąży. W pierwszej ciąży spuchły i zaczęły rosnąć jakoś już po terminie @ więc na ten objaw za wcześnie u mnie raczej.
    Co do mieszkanka to zazdroszczę Ci tego zamętu, ja tam nawet lubię takie rzeczy remonty, urządzanie i porządki a potem w takim świeżym, pachnącym gniazdeczku ciepła herbatka :D

16udvfxml8zdpf2e.png
    zrz63e5e9vi4fvwc.png

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assunta wrote:
    Powinno się robić najwcześniej 7dpo wiec będzie oki ważne, żeby nie robić pod koniec cyklu bo dwa dni przed @ może już spadać czego oczywiście nie życzę :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Dżołdżoł Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assunta wrote:
    Dżołdżoł a jak długo masz przyjmować ten lek? Może warto porozmawiać z lekarzem o waszych planach bo skoro sama mówisz że opinie są różne i masz już teraz wątpliwości czy to jest bezpieczne to konsultacja z lekarzem jest jak najbardziej dobrym ruchem.

Lek mam przyjmować przez 9 dni- to optymalnie najkrótszy czas po którym jeśli będzie pomagał to można odłożyć. Za dwa tyg mam wizytę kontrolną po wybraniu go i wtedy może zapytam, tyle że to laryngolog.Czy ona będzie w stanie udzielić mi rzeczowej informacji?.. Kiedy na wizycie u ginekologa pytałam się czy leki wziewne które również zażywam są przeciwwskazaniem, powiedział że przeciwwskazaniem jako takim nie są, ale wiadomo, że trzeba ograniczyć do minimum zażywane leki szczególnie na początku i mieć to na uwadze, że już wtedy nie jestem standardową pacjentką. Strasznie mnie to wszystko przeraża. Z jednej strony nie chcę demonizować bo w ten sposób naprawdę zablokuję się w głowie na próbowanie, ale z drugiej na uwadze mam właśnie przede wszystkim zdrowie przyszłego potomka...

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżołdżoł wrote:
    jeszcze raz cześć wszystkim,

Chciałam się Wam trochę pożalić, bo nie mam komu...
    Ja na razie trochę zrezygnowałam z podejścia do starań. Po pierwsze stwierdziłam, że tak naprawdę to nie było jeszcze takiego prawdziwego starania więc martwienie się na zapas może tylko zaszkodzić "głowie".

Po drugie niestety od jakiegoś roku borykam się z problemami z nosem i oskrzelami. Alergii nie mam, astma też nie potwierdzona. Lekarze rozkładają ręce. Od około pół roku straciłam też węch ( mówię wam nie do pozazdroszczenia:(). W tamtym tygodniu lekarka zdecydowała się na drastyczny lek, o którym jest wiele skrajnych opinii ale wiele osób piszę, że to właśnie on im pomógł i od piątku węch wrócił !!!!

Co dziwne od jakiegoś miesiąca widzę u swojego faceta jakąś zmianę, widząc dzieci rozczula się. W weekend oglądaliśmy "i kto to mówi' i on do mnie - zróbmy sobie takiego malucha i daję znaczące spojrzenia. I teraz właśnie pytanie. Ja również czuję , że to ten moment. Ale podczas przyjmowania tego leku ( to silny steryd) myślę, że byłoby to trochę nieodpowiedzalne. Jest mi przykro z tego powodu bo ogólnie porobiłam wszystkie badania i hormony typu tsh, progesteron i są ok. Można byłoby próbować, tylko zawsze pojawia się "coś". Od miesiąca nie jem słodyczy - takie postanowienie. Dzięki temu udało mi się zrzucić już dwa kg i ogólnie czuję, sie lepiej, zdrowiej, że jestem "gotowa". Nie wiem czy wiecie o czym mówię dokładnie, takie przeświadczenie, a jednocześnie strach, że mogłabym popełnić błąd i zaszkodzić sobie i potencjalnej dzidzi...
    Mysle, ze przy tak ciężkich lekach jedynie konsultacja z lekarzem będzie najlepsza. Jezeki ma to zaszkodzić dziecku lepiej zaczekać a sterydy trochę w organizmie mogą krążyć. Trzymam kciuki, żeby lekarz dał wam zielone światełko i wszystko było dobrze :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżołdżoł wrote:
    hej wszystkim

z tego co wiem badanie specjalistyczne jest ważne do końca roku, w którym jest wydane.
    Ja mam badania kontrolne dostaję skierowanie w kwietniu i przychodzę z nim w marcu roku następnego.

• Patt1002 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczęta widzę ogromną radość z powodu opadów śniegu :D u mnie też sypie równo i jest tak pięknie biało <3 uwielbiam ten czas! :*

Do @ ok 3 dni... Temperatura z 36,7,36,8;36;9 skoczyła do 37,2 może to wróżyć pozytywne rozwiązanie? Nie borę innego pod uwagę, w końcu tyle siły, łez, rozpaczy, bólu i rozczarowań musi zaowocować. Oboje z mężem się tego trzymamy.

Minmin, pumka1990 lubią tę wiadomość

Patt1002
  • Minmin Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt1002 wrote:
    Cześć dziewczęta widzę ogromną radość z powodu opadów śniegu :D u mnie też sypie równo i jest tak pięknie biało <3 uwielbiam ten czas! :*

Do @ ok 3 dni... Temperatura z 36,7,36,8;36;9 skoczyła do 37,2 może to wróżyć pozytywne rozwiązanie? Nie borę innego pod uwagę, w końcu tyle siły, łez, rozpaczy, bólu i rozczarowań musi zaowocować. Oboje z mężem się tego trzymamy.
    Życzę z całego serca pozytywu i małej fasolki, dawaj nam zaraz znać jak potwierdzisz:)

16udvfxml8zdpf2e.png
    zrz63e5e9vi4fvwc.png

• Assunta Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 15:20

niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)

• Dżołdżoł Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imari wrote:
    Ja mam badania kontrolne dostaję skierowanie w kwietniu i przychodzę z nim w marcu roku następnego.

w takim razię może się mylę. Tak mnie ostatnio poinstruowała Pani w rejestracji. Przepadła mi wizyta u specjalisty i zapytałam się czy muszę iść po nowe skierowanie a ona że do końca roku mogę się zapisywać na to jedno wydane skierowanie.

• Dżołdżoł Znajoma

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jakieś prezenciki pod choinkę jednak tu kolejne się posypią. Życzę Wam tego z całego serducha :) :) :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt1002 wrote:

Jeszcze kilka dni i testowanie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Minmin Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to która i kiedy testuje?
    Ja w piątek idę na betę

16udvfxml8zdpf2e.png
    zrz63e5e9vi4fvwc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżołdżoł pewnie co szpital i co miasto to inne zasady;)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minmin wrote:
    Dziewczyny to która i kiedy testuje?
    Ja w piątek idę na betę
    Ja chyba 18 grudnia... To będzie 35 dc, więc powinno być ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2017, 11:34

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ