Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Imari Autorytet
    Postów: 534 209

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patt trzymaj się dzielnie;) będziesz miała z głowy;))) mnie pewnie też to czeka...
    Ineczka ja mam 13,8 ng/ml to po przeliczeniu 43,9 nmol/l. Jest lepiej niż ostatnio bo było 11 ng/ml....no ale słyszałam że ma być min 15...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 09:56

  • Imari Autorytet
    Postów: 534 209

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżołdżoł nie wiem na co się leczysz...ale mojej kuzynce przeszedł nieżyt nosa po odstawieniu nabiału i glutenu... Ona brała sterydy, a teraz nic. Badała sobie oczywiście wcześniej nietoletancje i uzgodniła to z lekarzem.
    Nie martw się na zapas, będzie dobrze;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 09:58

  • Dżołdżoł Znajoma
    Postów: 22 1

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imari leczę się właśnie na nieżyt nosa. Od roku mam permanentnie zatkany nos który ostatnio wręcz mnie boli.. mam takie dni kiedy nie mogę sobie z tym poradzić bo kicham, leci mi z nosa i czuję się jakby mnie pociąg przejechał. Alergia wykluczona, zatoki niby czyste. Lokalni lekarze pakują sterydy ale nikt tak naprawdę nie umie mi powiedzieć co to. Do tego brak powonienia. Jestem właśnie przed badaniem endoskopowym u lekarza,który ma bardzo dobre opinie. Wiążę z tą wizytą ogromne nadzieję, bo jest też podejrzenie polipów. Jeśli chodzi o tą radę którą dałaś to nabiału jem bardzo mało a gluten jest chyba wszędzie. Spróbować jednak nie zaszkodzi... dziękuję i przepraszam, za off topic.Po prostu ciężko myśleć o ciąży kiedy człowiek czuję się źle i ciągle coś nie tak.

  • Assunta Autorytet
    Postów: 884 105

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 19:26

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Imari Autorytet
    Postów: 534 209

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżołdżoł trzymam kciuki z szybką diagnozę i proste leczenie. Miałam kiedyś przejścia z alergologami i to co z nich wyniosłam to to że jest dziś tyle alergenów że chyba ciężko wykluczyć alergię at all... skoro można mieć alergię nawet na ryż;) Daj znać jak już będziesz po badaniach.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 10:24

  • Imari Autorytet
    Postów: 534 209

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assunta wrote:
    Hej.

    Ja już po wizycie. Dawka letroxu zwiększona i w sumie tyle. Moja Endo jest bardzo pozytywnie nastawiona i nie widzi żadnych przeciwwskazań na ciążę. Pokazałam jej wyniki z 3 i 14 DC( progesteron jeszcze nie gotowy) i jak dla niej wszystko ok. Nic tylko dzieci robić i rodzić.
    Assunta to super że tak pozytywnie lekarz Cię nastawia;) Z którego dnia cyklu będziesz miała progesteron?

  • BeOptimistic Autorytet
    Postów: 832 162

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka;-)
    Patt zaciskam kciukasy;-)!!!Pamietaj, że to kolejny krok który zbliża do wymarzonego celu;-)Dasz radę na pewno!!!;-)Daj koniecznie znać;-)
    Assunta pozytywne wieści;-)Wiara i pozytywne nastawienie to połowa sukcesu;-) Daj znać jak bedą wyniki progesteronu;-)
    Dżołdżoł głowa do góry!!:-*Czasami robi się pochmurno żeby póżniej wyszło słońce;-)Jestem pewna, że wszystko się poukłada;-)
    Mati1 czasami z tego odpuszczenia wychodzi piękny owoc;-D Tego Ci życzę;-)
    Ineczka..Justa...rośnijcie zdrowo!;-)
    Dziewczyny czuję po kosciach , że ten Nowy Rok będzie dla nas szczęśliwy!!!;-);-)Nie poddajemy się!!Walczymy!!!
    My dzisiaj mamy wizytę i dowiemy się czy ta nieszczęsna mordologia drgnęła...Dam znać po wizycie...
    Pogody ducha dziewczęta;-)!

    Mati1, Dżołdżoł lubią tę wiadomość

    Kwiecień-Odstawienie Visanne
    Insulinooporność
    Hiperprolaktynemia czynnościowa
    HSG- jajowody drożne
    09.2017 r- 0% plemników o prawidłowej budowie
    01.2018r-6% plemników o prawidłowej budowie
    03.2018 - 4% plemników o prawidłowej budowie
    10.06- CUD!!! Wymarzone II kreseczki
    23.07-Usg.Ciąża Bliźniacza!
    19.02.2019- Nasze Iskierki są już z nami!
  • Assunta Autorytet
    Postów: 884 105

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 19:27

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Assunta Autorytet
    Postów: 884 105

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 19:27

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Mati1 Ekspertka
    Postów: 600 98

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Patt trzymam mocno kciuki żeby szybko i łatwo poszło :)

    Beoptymistic o której macie wizyte?

    Cierpliwość jest gorzka, a jej owoce słodkie...
  • Imari Autorytet
    Postów: 534 209

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam fajny cytat w necie: "W życiu już tak często bywa, że... najpiękniejsze prezenty od losu dostajemy opakowane w problem."

    Mati1, Assunta, Dżołdżoł lubią tę wiadomość

  • BeOptimistic Autorytet
    Postów: 832 162

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assunta to daj znać jak odbierzesz wynik;-)
    Mati1 o 17..z tym,że dojeżdzamy 100km..także póznym wieczorem dam Wam znać dziewuszki;-)
    Imari cytat idealny...ponadczasowy i życiowy...;-)
    Zatem nie poddajemy się dziewczyny i czekamy na ten najpiękniejszy prezent od losu;-)!

    Kwiecień-Odstawienie Visanne
    Insulinooporność
    Hiperprolaktynemia czynnościowa
    HSG- jajowody drożne
    09.2017 r- 0% plemników o prawidłowej budowie
    01.2018r-6% plemników o prawidłowej budowie
    03.2018 - 4% plemników o prawidłowej budowie
    10.06- CUD!!! Wymarzone II kreseczki
    23.07-Usg.Ciąża Bliźniacza!
    19.02.2019- Nasze Iskierki są już z nami!
  • staraczka1992 Debiutantka
    Postów: 12 1

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej, jestem tu biernie od ponad roku. Do tej pory tylko czytanie mi wystarczyło

    Teraz potrzebuję porady a wiem że macie mega doświadczenie. W styczniu powtórzyłam wszystkie badania hormonów.

    Wyszedł mi za wysoki DHAESO4 oraz prolaktyna.

    DHEASOD 497 norma 98-340
    Prolaktyna 46 norma 6-30
    Stosunek Lh do FSH tez ok ponieważ ok 1. Aczkolwiek ba wyniki powyżej 10,5..:(
    LH 11,1
    FSH 10,4
    Estradiol 24,5
    Badania robione w 3 dc. Prolaktyna w 13dc.

    Biore folic, wit D 2000, inofem

    Lekarza mam dopiero 26 stycznia a do tej pory zwariuje..:(
    Zastanawiam się nad włączeniem castangusa

  • Mati1 Ekspertka
    Postów: 600 98

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beoptymistic, trzymam mocno kciuki i cierpliwie czekam na wiesci :)

    Cierpliwość jest gorzka, a jej owoce słodkie...
  • Patt1002 Autorytet
    Postów: 1163 173

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 15 ma przyjechać moja pani doktor... To pewnie koło 16 dopiero bede miała badanie... Usg dopochwowe zrobione i jest ok. Czekam i czekam. Glodna i spragniona. Cos czuje ze dzisiaj juz tu zostane...

    Patt1002
  • Patt1002 Autorytet
    Postów: 1163 173

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrOptimistic czekam na wieści! <3

    Patt1002
  • Assunta Autorytet
    Postów: 884 105

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 19:27

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Assunta Autorytet
    Postów: 884 105

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1992 wrote:
    Heej, jestem tu biernie od ponad roku. Do tej pory tylko czytanie mi wystarczyło

    Teraz potrzebuję porady a wiem że macie mega doświadczenie. W styczniu powtórzyłam wszystkie badania hormonów.

    Wyszedł mi za wysoki DHAESO4 oraz prolaktyna.

    DHEASOD 497 norma 98-340
    Prolaktyna 46 norma 6-30
    Stosunek Lh do FSH tez ok ponieważ ok 1. Aczkolwiek ba wyniki powyżej 10,5..:(
    LH 11,1
    FSH 10,4
    Estradiol 24,5
    Badania robione w 3 dc. Prolaktyna w 13dc.

    Biore folic, wit D 2000, inofem

    Lekarza mam dopiero 26 stycznia a do tej pory zwariuje..:(
    Zastanawiam się nad włączeniem castangusa
    Ja jedynie mogę stwierdzić że masz za wysoka prolaktynę. I bada się na też na początku cyklu i dzień wcześniej zero ćwiczeń i seksu :)
    Zdecydowanie lekarz powinien się wypowiedzieć.

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Patt1002 Autorytet
    Postów: 1163 173

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bedzie, bedzie... Ale sie stresuje... Juz po 15. A tu ani widu ani slychu

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 15:18

    Patt1002
  • Assunta Autorytet
    Postów: 884 105

    Wysłany: 10 stycznia 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 19:28

    Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

    KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

    NK-15,2% po aktywacji 39,1%

    Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

    Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

    HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

    KARIOTYPY: oboje prawidłowe
‹‹ 1545 1546 1547 1548 1549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego