Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetko no właśnie mój mąż jest tym typem faceta , który ma z tym problem, ogólnie jest bardzo zamknięty, ale na spokojnie idziemy w dobrym kierunku. Jeszcze będę chciała go namówić na powtórzenie badań po tym suplemencie .
Ja z testowaniem muszę czekać az do lutego , gdy mąż przyjedzie ale z testami owulacyjnymi zacznę od tego miesiąca , żeby się nauczyć je odczytywać -
AneTka87 wrote:Gosiu to mamy bardzo podobnie Też już teraz jestem przygotowana i na półeczce czekają zastrzyki Obyśmy zaskoczyły, czekam na swoje dni i będziemy działać hihi
To chyba do mnie No mam nadzieję, że nam się wszystkim uda. J właśnie przed owu jestem.
Da się tu jakoś zacytować kilka wypowiedzi?
Usunięcie mięśniaka
3 aniołki + 1cp
Jeszcze będzie dobrze, musi być
30.08 - 1 IUI ☹ -
Cześć Dziewczyny, dołączam i ja
Na Ovu jestem od 3 cykli, ale staramy się znacznie dłużej... Jesteśmy po badaniach nasienia (stwierdzona mała ruchliwość oraz wykryte leukocyty), jutro mamy konsultację w klinice oraz usg podczas @ (2dc). Zobaczymy co powie dr.
W tym miesiącu chyba odpuścimy starania od dwóch tygodni męczy mnie jakieś choróbsko i byłam na antybiotyku Mój narzeczony również się rozchorował i przez dwa dni miał gorączkę, brał paracetamol, a to chyba też za dobrze nie wpływa na nasienie... Macie jakieś doświadczenia w staraniu się po zażywaniu antybiotyków? Lepiej sobie odpuścić czy szkoda zmarnowanego cyklu???
Pozdrawiam i trzymam za nas kciuki! -
marta95 wrote:Witam nowe dziewczynki. super że jesteście z nami
Jak wam mija wieczorek? Ja po pracy, poszliśmy na bilard, trochę rozluźnienia się przyda.
Do mnie wpadla miesiac nie widziana przyjaciolka i troche wyluzowalam.
Niestety krwawienie sie rozkrecilo. Wy jestescie lepiej obeznane co to moze byc i co moze byc przyczyna: 20 dzien cyklu i delikatne krwawienie. Za duzo na owulacje czy implantacje, na ktora przeciez za wczesnie, a na miesiaczke za malo i za wczesnie . Brzuch boli, nie tak bardzo jak przy miesiaczce ale boli, krew jest ciemna ale rzadka.
Moze ktos wie co to i jak leczyc? Jestem w UK, do wielkanocy nie odwiedze ginekologa na pewno chyba ze zaskocze to lot do Pl na szybko.Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
PCOS
Endometrioza
9cs
-
Witam nowe dziewczynki
Widze ze pisalyscie o żelu, my z moim K właśnie dzisiaj zaczęliśmy działania w nowym cyklu i właśnie z żelem i powiem Wam że super - przyjemniej o wiele i do tego zwiększa bardzo szanse:D W internecie i zresztą na opakowaniu są pokazane zdjęcia jak żel działa na plemniki. Mam go w tubce i właśnie testujemy sposób ,,na strzykawke"
MalPog ja po antybiotyku dostalam infekcji grzybiczej więc kiepsko wspominam zeszły cykl.. Ale oprócz tego wydaje mi się ze powinnas powiedzieć lekarzom którzy przepisują Tobie i Twojemu mężowi jakieś leki o Waszych planach
Co do relaksu bylismy dziś u teściów na obiad na szczęście trafili mi się fajni więc Było ok -
Witam nowe dziewczynki
Widze ze pisalyscie o żelu, my z moim K właśnie dzisiaj zaczęliśmy działania w nowym cyklu i właśnie z żelem i powiem Wam że super - przyjemniej o wiele i do tego zwiększa bardzo szanse:D W internecie i zresztą na opakowaniu są pokazane zdjęcia jak żel działa na plemniki. Mam go w tubce i właśnie testujemy sposób ,,na strzykawke"
MalPog ja po antybiotyku dostalam infekcji grzybiczej więc kiepsko wspominam zeszły cykl.. Ale oprócz tego wydaje mi się ze powinnas powiedzieć lekarzom którzy przepisują Tobie i Twojemu mężowi jakieś leki o Waszych planach
Co do relaksu bylismy dziś u teściów na obiad na szczęście trafili mi się fajni więc Było ok
I mam jeszcze pytanie, uzywacie jakichś płynów do higieny intymnej? Jeśli tak to jakich? Podobno niektóre mają niekorzystny wpływ na nasienie -
Aika wrote:Witam nowe dziewczynki
Co do relaksu bylismy dziś u teściów na obiad na szczęście trafili mi się fajni więc Było ok
I mam jeszcze pytanie, uzywacie jakichś płynów do higieny intymnej? Jeśli tak to jakich? Podobno niektóre mają niekorzystny wpływ na nasienie
Ja używam intimea z biedronki, zaszlam w ciążę używając go więc chyba nie szkodzi. -
nick nieaktualny
-
Słyszałam o tym żelu. Jestem ciekawa czy naprawdę jest taki skuteczny.
Ja się ostatnio naprawdę wyluzowałam. Stwierdziłam, że skoro nawet lekarz powiedział mi, że szybko w ciążę nie zajdę, to już nie mam co się spinać.
Ale ciężko po długim weekendzie wrócić do pracy -
nick nieaktualnyDoma90 wrote:Słyszałam o tym żelu. Jestem ciekawa czy naprawdę jest taki skuteczny.
Ja się ostatnio naprawdę wyluzowałam. Stwierdziłam, że skoro nawet lekarz powiedział mi, że szybko w ciążę nie zajdę, to już nie mam co się spinać.
Ale ciężko po długim weekendzie wrócić do pracy
Rozumiem Cię bo to mój 52 cs więc znam ten ból....a do pracy wracać masakrycznie
Ja za 14 dni powinnam dostać @ więc czekam jak na zbawienie żeby zrobić badania z krwi miedzy 2-3 dc a potem to cholerne hsg.... -
O matko kochana, już nigdy nie zrobie sobie takiej długiej przerwy od OF, bo później Was kochane nadrobić to szoook.
Witam Nowe! :*
U mnie w sobotę @ rozkręciła się jak głupia. Mąż cały czas przypomina mi o tym że "ZAPISZ MNIE NA BADANIA, A KIEDY MNIE ZAPISZESZ NA BADANIA?" także jestem mu wdzięczna za zaangażowania w wspólną sprawę.
Marta95 znalazłam u siebie w pipidówku labolatorium badania nasienia. także dziś dzwonię żeby go umówić. Ja dziś lece do apteki kupić wit D bo czytałam że podobno jest dobra dla staraczek.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
cziktaaa wrote:Rozumiem Cię bo to mój 52 cs więc znam ten ból....a do pracy wracać masakrycznie
Ja za 14 dni powinnam dostać @ więc czekam jak na zbawienie żeby zrobić badania z krwi miedzy 2-3 dc a potem to cholerne hsg.... -
nick nieaktualnyDoma90 wrote:To faktycznie długo już się staracie. Robiliście jakieś badania? (Jeśli pisałaś, to przepraszam, nie pamiętam). My się na razie krótko staramy, ale lekarz endokrynolog i ginekolog (dwóch osobnych) powiedziało mi, że mam się nastawić pozytywnie, ale różnie może być, a przy mojej chorobie, raczej nie nastawiać się na szybkie zajście. Dwa pierwsze cykle i tak się emocjonowałam i ciągle myślałam czy się uda. Teraz choć to nadal początek stwierdziłam, ze pewnie mają rację i odpuszczam sobie trochę. Pomierzę temperaturę by wiedzieć czy w ogóle ta owulacja występuje i jak z 2-3cykle nic nie da,a owu będzie to pewnie zainwestuję w olej z wiesiołka, bo u mnie zawsze strasznie sucho i w ten żel, co polecacie. No, aza tydzień mam gina na NFZ (pól roku czekam na wizytę ) to go trochę skłamię, ze już rok minął starań i może da mi skierowanie na te hormony,bo prywatnie to ostatnio kiepsko z kasą stoję.
Mój mąż robił prywatnie badanie nasienia ale u Nas wyglądało to tak ze nie mógł dostarczyć z domu tylko na miejscu Ale ona ma wzorowe nasienie....a ze mną jest problem bo po pierwsze mam PCO a po drugie miałam 13 operacji po wypadku w dzieciństwie i jedną w otwartym brzuchu więc to mogło mieć duży wpływ na płodność..wcześniej mnie zbywali,dawali witaminy a teraz odrazu mam zrobić prywatnie badania z krwi i właśnie odrazu po @ mam się zgłosić na HCG .... -
Ja cały weekend pracowałam więc dzisiaj nie ciężko mi iść nie czuję, że to nawet poniedziałek haha.
Wróblowa, kochana daj znać ile u was kosztuje. Może jednak też byśmy tam pojechali, daleko nie ma
Jak narazie czekam co wyjdzie z tego cyklu...dzisiaj mam 22dc więc jeszcze 10 dni do @