Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    tadam ! @ przyszła.
    tak mnie chyba kocha i za mną tęskni, że musi co miesiąc do mnie zajrzeć.
    Oczywiście wylałam już morze łez i puściłam kilka nieparlamentarnych słow pod nosem.
    Mąż szuka jak to stwierdził "badacza spermy" i zasuwa jak szybko się da.

Marta95 znasz kogoś w naszej okolicy? ;)
    Kochana przykro mi :( ja też szukam kogoś konkretnego. Najpierw normalnego gina...wczoraj w nocy szukałam jakiejś kliniki, znalazłam jakąś w Łodzi, w sumie nie daleko a opinie są nawet spoko :) badanie nasionek jakoś 170 zł.

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Łodzi:-)

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę powodzenia wszystkim starającym się
    https://ovufriend.pl/graph/d1d840a821e6cfbd262636da7727a543

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d1d840a821e6cfbd262636da7727a543.png

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Ja jestem z Łodzi:-)
    O to super :D polecisz nam jakąś klinikę? Bo u mnie w Belchatowie nie ma :(

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do gamety koło Matki Polki prywatnie
    i tam mieliśmy badania
    ja byłam zadowolona

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko: czy ktos cos wie nt tabletek MASTODYNON? Dostalam je od Gina na bol piersi i ogolnie zle samopoczucie typu PMS dosc dawno (jeszcze na minipigulkach) ale w sumie nie bralam bo zapomnialam. Teraz jak nie biore tabsow to PMS atakuje, brala ktoras z Was? Jaki wplyw na plodnosc, ciaze i samopoczucie? Wiem ze to minimum 3 miesiace trzeba brac, mam nadzieje, ze nie bede musiala az tak dlugo bo zaskoczy ;)

Pierwsza luteina, brak okresu tydzien po odstawieniu
    PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw-onka wrote:
    Ja chodziłam do gamety koło Matki Polki prywatnie
    i tam mieliśmy badania
    ja byłam zadowolona
    O właśnie o tym czytałam że jest super klinika...

• Iw-onka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam też miałam usuwany jajnik bo miałam torbiel. Chodziłam do dr Radwana ale nie wiem czy jeszcze przyjmuje

ug37df9ht2pr627q.png
    Inusia
  • Aika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwie dzień mnie nie było a tyle do nadrabiania :D

Przykro mi dziewczyny z @ :( Tuuule <3

Przyjmuję wiruski :)

I zgadzam się co do tego że Nasi mężczyźni są kochani <3 Mój odziwo się bardzo w to wciąga, interesuje się nawet co na ovu :D

My dzisiaj już oficjalnie zaczęliśmy starania :) I powiem Wam że ten żel zapowiada się obiecująco :D Nie dość że ma Nam pomóc to jest jeszcze większa przyjemność :D

m85awv1.png
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka, chyba jeszcze przyjmuje...ale pewności nie mam :)

Aika, ooo czas starań jest najważniejszy i najlepszy :D także do dzieła! <3

Hej wszystkim! Ja się zbieram do pracy a wy pewnie jeszcze w łóżkach hihi. Miłego dnia każdej życzę! ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyn a ja dostalam jakiejś infekcji dosyc lekka, czuje tylko lekkie swedzenie podczas podcierania nie wiem ja sie miewa sprawa w środku. Testy caly czas neg. bo to te z allegro no i spadek, miesiąc wczesniej w tym dniu tez mialam spadek i prawdopodobna owulacje. Sluzu i szyjki nie zobacze bo się boje tam paluchy wpychac a dzisiaj mialo byc <3

• beataa088 Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Witaj :) A z pierwszym poszło bez problemu? Jak pilnujesz dni? :)

Z pierwszym staraliśmy się od sierpnia jakoś do lutego . A teraz chodzi mi o to ze kochamy się ale rzadziej tu wchodziłam. Konto było, ale bez patrzenia kiedy są dni płodne, bez mierzenia temp itd. A teraz od tego cyklu chce wszystko sprawdzać żeby mieć jak największą szansę :-)

Aika lubi tę wiadomość

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ale naskrobałyście! U mnie dziś 4 dzień @, już mam dość i czekam aż sobie pójdzie :)

my na razie nie planujemy badań nasienia u męża. Myślę, że spokojnie poczekamy jeszcze kilka miesięcy z tym. (mam nadzieję, że to nie będzie konieczne).
    Powiem wam, że jakoś w tym cyklu póki co złapałam jakiś luz. Pierwsze dwa się dosyć spinałam, żeby się udało i w ogóle. A teraz podchodzę na zasadzie: co ma być to będzie. Jestem ciekawa co mi z wykresu wyjdzie :)

• LilyEvans Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    U mnie cos sie popsulo. Mialam dzisiaj swoj debiut w mierzeniu temperatury ale wyjelam caly brazowy termometr. Poszlam do lazienki i zobaczylam nieduzo dosc rzadkiej ciemnobrazowej krwi. To powinien byc dopiero 20sty dzien cyklu. Ale jesli to juz okres to poprzedni cykl trwal 19 dni i nie bylo <3 w dni plodne :( Do tego w nocy mnie obudzil tak okropny bol brzucha ze o malo nie zaczelam plakac, a jestem teraz sama bez wsparcia i tak bedzie do 31 stycznia az przyleci do mnie moj na tydzien.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiluyEvans wrote:
    Hej kobietki :)
    U mnie cos sie popsulo. Mialam dzisiaj swoj debiut w mierzeniu temperatury ale wyjelam caly brazowy termometr. Poszlam do lazienki i zobaczylam nieduzo dosc rzadkiej ciemnobrazowej krwi. To powinien byc dopiero 20sty dzien cyklu. Ale jesli to juz okres to poprzedni cykl trwal 19 dni i nie bylo <3 w dni plodne :( Do tego w nocy mnie obudzil tak okropny bol brzucha ze o malo nie zaczelam plakac, a jestem teraz sama bez wsparcia i tak bedzie do 31 stycznia az przyleci do mnie moj na tydzien.

A może to tylko plamienie? Cykl 19 dniowy jest za krótki, miejmy nadzieję że to plamienie jednak.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 10:02

Alias lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • LilyEvans Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    A może to tylko plamienie? Cykl 19 dniowy jest za krótki, miejmy nadzieję że to plamienie jednak.
    Hedgehog wrote:
    Moze to rzeczywiscie plamienie. Widzialam na twoim wykresie ze czesto ci sie zdarzaja.

Dzieki za pocieszenie kochane ;* mam nadzieje ze macie racje. Tylko ten okropny bol i juz druga biegunka z rzedu... Juz nie pamietam jak to bylo z @ bo nie mialam od 3 lat.

PCOS
    Endometrioza
    9cs
  • Aika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Iwonka, chyba jeszcze przyjmuje...ale pewności nie mam :)

Aika, ooo czas starań jest najważniejszy i najlepszy :D także do dzieła! <3

Hej wszystkim! Ja się zbieram do pracy a wy pewnie jeszcze w łóżkach hihi. Miłego dnia każdej życzę! ❤

Działamy, działamy :D

m85awv1.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dziewczyn a ja dostalam jakiejś infekcji dosyc lekka, czuje tylko lekkie swedzenie podczas podcierania nie wiem ja sie miewa sprawa w środku. Testy caly czas neg. bo to te z allegro no i spadek, miesiąc wczesniej w tym dniu tez mialam spadek i prawdopodobna owulacje. Sluzu i szyjki nie zobacze bo się boje tam paluchy wpychac a dzisiaj mialo byc <3

Też się teraz ,,doleczam" Lactovaginalem bo w zeszłym cyklu miałam infekcję grzybiczą i czekałam do ostatniej tabletki a teraz lecę na lacto. Podobno nie przeszkadza w serduszkach i staraniach.. :)

m85awv1.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ