X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    U mnie kreska na owulacyjnym ale to jeszcze nie poZytyw
    to znaczy, że za 2 tyg testowanie? ;)

na 20 lutego mogę Cię wpisać? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    no i umowa stoi. :D Boże, co ja się z Wami mam. :D :D :D
    w cuda nie wierzę, ale kto nie ryzykuje ten szampana nie pije.
    Szampana, to Ty się długo nie napijesz, chyba że Picollo :P

dineh lubi tę wiadomość

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    no i umowa stoi. :D Boże, co ja się z Wami mam. :D :D :D
    w cuda nie wierzę, ale kto nie ryzykuje ten szampana nie pije.
    Podzielisz się z nami dziś wynikiem?prawda:)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis, dopiero około 16 :). Także zdążę jeszcze kilka razy się zdrzemnąć :D

Wróblowa, kto wie, może się już tego szampana nie napijesz tak szybko? :D <3

• marciaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    to znaczy, że za 2 tyg testowanie? ;)

na 20 lutego mogę Cię wpisać? :P

Nie nie kochana. Jeszcze owu nie ma. Wpisz mnie ale na 26.02

Jaspis lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, jak zrobię dzis tego tesciora i wyjdzie negatywnie, to zobaczymy kto miał rację. :D
    Oczywiście że się podzielę wynikiem, jaki by nie był. :)

Bella pięknie jest! :) buuuuziaki dla Was. :)

Bella_Bella lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane babeczki, zerkniecie na mój wykres? Przydała by mi się jakaś interpretacja kogoś z boku ;) Pozdrawiam cieplutko :)

• annde Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Ale się rozpisałyście przez weekend. Nie dam rady chyba tego nadrobić.

Ja się zapisałam na piątek do doktora, zobaczymy, czy i tym razem pokażą się nam jakieś pęcherzyki. A w kolejnym tygodniu już mam umówioną wizytę na usg, żeby sprawdzić czy pęcherzyki pękły. Oczywiście pójdę tylko wtedy, gdy będę miała pewność, że w ogóle się jakiś pęcherzyk pokazał.

W weekend mój teść doprowadził mnie do furii. Tak bardzo faworyzuje swojego starszego syna, że mnie aż to wkurza i przestaję lubić biednego szwagra.
    Ale słowo daję, że jeszcze raz usłyszę: "Bo X. powiedział, że..." albo "Bo X. tak mówi..." to padnę. Tym razem mój Mąż stwierdził, że skoro X. twierdzi inaczej (niż my, w jednej sprawie) to niech się teściu konsultuje z X. Niech przyjedzie do domu i pogada z ojcem i mu wszystko wyjaśni. Bo nie widzimy powodu, żeby coś próbować wytłumaczyć, skoro ojciec zasłania się nieobecnym X.

Ja wiem, że to głupota, ale jak sobie pomyślę, że tak jest zawsze, to mnie wkur*** łapie. Bo X. jest najlepszy, najmądrzejszy i w ogóle och i ach. To nic, że skończył rehabilitację (czyli jest masażystą), rodzina traktuje go, jakby co najmniej wykonywał operacje na otwartym sercu. Mój Mąż ma SN, po diagnozie mój Szwagier wiedział lepiej od lekarzy jak go leczyć, chociaż wcześniej twierdził, że problemy mojego Męża wynikają z niczego innego tylko z tego, że jako nastolatek za dużo pił i takie są skutki. Jak Szwagierka powiedziała, że jest w ciąży, to jej brat od razu wypisał jej wszystkie badania jakie koniecznie MUSI zrobić. Niektóre bez sensu i w nieodpowiednim momencie ciąży, ale przecie on wie lepiej. Wie wszystko tak bardzo lepiej, że jego ojciec musiał się tłumaczyć przed skarbówką, bo Szwagier rozliczając ojcu PIT schrzanił sprawę i nie wysłał pliku.

Ech, musiałam się wyżalić.

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annde współczuję. Nie lubie też takich ludzi co to sa tacy głupio mądrzy. A z takim nie wygrasz. :/

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli kogoś pominęłam to dajcie znać ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3db9e35b5c6.png
    <3 <3 <3 Staraczki <3 <3 <3
    OLAM86
    Karolyna
    AneTka87
    Karola27
    Ryjek
    agu92
    Lilly_Ana
    dineh
    cziktaaa
    Karen25
    Klauudyssa
    Renfri
    Renia34
    Ro
    Kamelkowo
    justysia8512
    coccolino
    kati55
    Mela89
    Helunia
    mili_moli
    MalPog
    Agnesqe
    <3 Wizytujące
    22.02. Ineczka
    28.02 Jaspis
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5350b15cdb82.jpg
    <3 Lutowe testowanie
    06.02. Felinka
    07.02. Gagarek, Van, MilliSBB, Wróblowa ;)
    09.02. Iw-onka, Doma90
    12.02. Necia124
    13.02. Sun81, Rodzynka
    20.02. Jedna_z_Wielu
    21.02. Agi25
    22.02. Gigi
    26.02. Klekotowa, marciaa
    27.02. annde
    28.02. anciaa
    <3 Marcowe testowanie
    04.03. JaKa
    05.03. monijaaa
    06.03. Aika
    08.03. floreczka
    <3 NIE MA @ JEST NADZIEJA <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69742506db4e.jpg
    ZAFASOLKOWAŁY
    <3 W STYCZNIU MAMY 8 MAŁYCH CUDÓW
    03.01. Niesia86 – pozytywny 14.09.17 <3
    06.01. Zorganizowana – pozytywny 17.09.17 <3
    11.01. plinka – pozytywny 25.09.17 <3
    13.01. Kesjaa - pozytywny 26.09.17 <3
    14.01. Lunka - pozytywny 25.09.17 <3
    18.01. Kimmy - pozytywny 30.09.17 <3
    20.01. smeg - pozytywny 02.10.17 <3
    24.01. Kika82 - pozytywny
    <3 MAMY JUŻ 4 FASOLKI W LUTYM
    01.02. elpiss87 - pozytywny 10.10.17 <3
    02.02. Bella_Bella - pozytywny
    02.02. wercia2601 - pozytywny 07.10.17 <3
    04.02. Ewcia_92 - pozytywny 13.10.17 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 14:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annde, wiem z własnego doświadczenia jak takie coś jest bardzo wkurzające... Tylko ja już mam to gdzieś. Powiedziałam, że nie będę się denerwować przez kogoś kto ma mnie i F16 gdzieś. Teraz traktujemy go po prostu ze wzajemnością! :) :) :). Bardzo dobrze, że się wyżaliłaś. Zawsze po takim wyrzuceniu z siebie tego co nas boli, czujemy się lepiej :)

• JaKa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis mnie możesz dopisać do marcowego testowania, np. na..... niech pomyślę :) a niech będzie 4 marca ;)

Jaspis lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie <3
    <3 Piotruś i Tomuś <3 22 listopada 2018
    Aniołek [*] 5 maja 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella piękna beta ahhhh cudownie taką zobaczyć!! :)

Ewcia teraz czekamy na Twoją równie piękną! ;)
    Szybciej pisałaś, o wrednych babach z uczelni, że będą gadać, że specjalnie na obronę w ciążę zaszłaś, heh na to wpływu nie mamy, a niech gadają bo zazdroszczą! A Ty się kochana z nich śmiej. Wiesz ja miałam obronę teraz we wrześniu i nawet jak ktoś nic nie powiedział z nerwów to i tak zaliczał, bo obrona to tylko formalność, bo liczy się średnia z całych studiów + praca + obrona, więc to kilku letnia praca, a nie tylko ten jeden dzień, więc tymi głupotami się w ogóle nie przejmuj! A studiujesz dziennie czy zaocznie?

Annde przykro mi.. ALe uwierz mi że nie ma rodzin idealnych! Zawsze coś jest nie tak, i niestety nie mamy na to wpływu, także głowa do góry i postaraj się troszkę uspokoić.

Wróblowa czekam na wynik testu, też czuję, że coś się święci :D

Poza tym miłego poniedziałku kobiti! Oby ten tydzień był przyjemny :) U mnie trochę humorek poprawiony bo dostałam telefon że w końcu nasze nowe łóżko będzie jutro :D (ale jakieś 3 tygodnie opóźnienia!) Więc jakaś mała radość ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 13:37

Bella_Bella lubi tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie koleżanki z rozgadanego wątku wyzdrowialam a przynajmniej tak mi się wydaje i wróciłam do pracy. Jaspis ja póki co nie podaje terminu bo wykres owulacji mi nie wykrył tzn nie mam tych czerwonych lini a to chyba tak się oznacza do tego nie mam prawie okresu przez ta wysoka prolaktyne wiec dopóki nie pójdę do ginka a idę 22 i nie wróci mo normalny cykl to się nie ludze zamówiłam olej z wiesiołka będę łykać a na tsh i prolaktyne pewnie też coś dostane ale mój ginekolog nie jest endokrynologiem wiec pewnie będę musiała iść do endo i dopiero wtedy coś dostane

Jaspis lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesqe wrote:
    Kochane babeczki, zerkniecie na mój wykres? Przydała by mi się jakaś interpretacja kogoś z boku ;) Pozdrawiam cieplutko :)
    Moim zdaniem masz duże szanse w tym cyklu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, nie mam zamiaru się nikim z uczelni przejmować! Aż tak głupia to ja nie jestem :D hehe.. A co do obrony to wiem, że jest to tylko "pic na wodę =, fotomontaż". Broniłam inżyniera, więc teraz, w czerwcu idę na zupełnym spontanie :P :). Studiuję stacjonarnie, ale przy ilości przedmiotów = 3 (w tym seminarium i śmieszna pracownia mgr --> więc tak jakby 1 przedmiot) spokojnie ogarnę temat z rosnącym Bąbelkiem bez załatwiania indywidualnego toku :) :D
    Oj to na tym nowym łóżku na pewno poszalejecie! <3 <3 Owocnych szaleństw! :D :)

• agi25 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę się zapisać na testowanie 21.02 nie robie prędzej testu niż w dniu spodziewanej @ po co mam się szybciej zamartwiac że znowu nie wyszło..

12.06 wymarzone dwie kreski :)
  • annde Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, to prawda, wyżaliłam się i mi trochę lepiej. Najgorsze w tej całej sytuacji jest to, że ja i Mąż zostaliśmy w rodzinnym mieście i mamy najbliżej do teściów. Reszta rodzeństwa Męża się wyprowadziła (Warszawa, zagranica), więc to na nas spada obowiązek częstego odwiedzania rodziców. Musimy, bo do moich jeździmy co tydzień. Mój Mąż, na szczęście, bardzo się z nimi polubił. Ja nie mogę tego powiedzieć o jego ojcu. Mamę ma fajną, ale ojca... bleh.

No ale, co nas nie zabije to nas wzmocni, więc już koniec wyżalania. :)

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 <3 <3
    e939337fec827747med.png

annde, Jaspis, dineh, JaKa, Necia124, Rodzynka, Klekotowa, Jedna_z_Wielu, agi25, monijaaa, MalPog lubią tę wiadomość

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    <3 <3 <3
    e939337fec827747med.png
    cudaśnie!!!!!!

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ