Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunka Ekspertka
    Postów: 182 108

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella dopisz mnie prosze - moze na 18.01. Chociaż pewnie i tak @ wczesniej zawita ;/ dziewczyny nie udzielam sie, ale namietnie Was czytam jak mam chwilę :)))

    3jgx9jcg88a7v963.png
  • marta95 Autorytet
    Postów: 1905 489

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od nowa witam nowe dziewczynki. ❤

    Ja ledwo wróciłam z pracy...musiałam się zatrzymać na środki chodnika, bo ból w szyjce niesamowity, kłucie...okropne :( wstyd ale musiałam kucać...do tego zgaga, ah znowu organizm plata mi figle. :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Nowe staraczki :)
    Gratuluję nowej zafasolkowanej!
    Dziewczyny z fasolką, koniecznie mówcie czy macie objawy, kiedy wizyta u lekarza itp. Trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze :)

    Martuś biedna Ty.. obyś już lepiej się czuła ;* Zdradź czym się zajmujesz, że tak dużo pracujesz nawet w weekendy ;)

    Dziewczynki mam też pytanie, może to dziwnie zabrzmi ale nie jestem w temacie tej bety. Jak mówicie że biegniecie na betę - czyli idziecie pobrać krew do badania? Dobrze rozumiem?

    Po drugie, czy warto mierzyć sobie tą temperaturę? Nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się czy warto? Jeżeli tak, to normalnie pod pachą? Jaki termometr? Kiedy zacząć?

  • elpiss87 Przyjaciółka
    Postów: 66 43

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni mnie nie było, a tu tyle do nadrobienia ;)
    Witam wszystkie nowe staraczki, te "stare" też witam :)

    Bella_Bella proszę wpisz mnie na 30.01 testowanie :D

    Oby to był ten szczęśliwy wątek!

  • Kesjaa Ekspertka
    Postów: 189 310

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ovu mówił, że jest 54% szans na pozytywny test. Nie mam pojęcia jak to wylicza.

    Jutro bedzie chwila prawdy i wszystko się okaże. Albo piątek 13-tego okaże się pechowym albo szczęśliwym.
    Temperatura poszła dzisiaj w dół. Myślę, że to może wina tego, że mierzyłam wcześniej niż zwykle.

    Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Kesjaa Ekspertka
    Postów: 189 310

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    Witam Nowe staraczki :)
    Gratuluję nowej zafasolkowanej!
    Dziewczyny z fasolką, koniecznie mówcie czy macie objawy, kiedy wizyta u lekarza itp. Trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze :)

    Martuś biedna Ty.. obyś już lepiej się czuła ;* Zdradź czym się zajmujesz, że tak dużo pracujesz nawet w weekendy ;)

    Dziewczynki mam też pytanie, może to dziwnie zabrzmi ale nie jestem w temacie tej bety. Jak mówicie że biegniecie na betę - czyli idziecie pobrać krew do badania? Dobrze rozumiem?

    Po drugie, czy warto mierzyć sobie tą temperaturę? Nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się czy warto? Jeżeli tak, to normalnie pod pachą? Jaki termometr? Kiedy zacząć?
    Tak. Beta to badanie krwi. Trzeba pobrać w laboratorium bądź w przychodni gdzie pobierają krew :)
    Dużo osób wybiera takie badanie zamiast testu bo wynik jest pewny i nie ma żadnych zwidow i bladziochow. Albo ciąża jest albo nie ma. Jutro i ja się dowiem

    Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Lunka Ekspertka
    Postów: 182 108

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    U mnie ovu mówił, że jest 54% szans na pozytywny test. Nie mam pojęcia jak to wylicza.

    Jutro bedzie chwila prawdy i wszystko się okaże. Albo piątek 13-tego okaże się pechowym albo szczęśliwym.
    Temperatura poszła dzisiaj w dół. Myślę, że to może wina tego, że mierzyłam wcześniej niż zwykle.

    Jak klikniesz w ten detektor ciąży to wszystko jest napisane. Moim zdaniem to chodzi o to, że jeśli jesteś w ciąży to w dniu dzisiejszym sa 54% szanse, ze w ogóle pokaże ciaze i wyjdzie pozytywny, a nie negatywny (z kazdym dniem % rosna, ze w przypadku ciazy wynik nie wyjdzie negatywny). Ale może źle to interpretuje :)

    3jgx9jcg88a7v963.png
  • Doma90 Autorytet
    Postów: 724 222

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie mam doświadczenia z tymi opcjami ovu. Mój pierwszy cykl z wykresem i wszystko robię na czuja :D

    Cieszę się, że już tyle osób zafasolkowanych w nowym roku. :) Teraz kolej na nas!

  • tris30 Koleżanka
    Postów: 51 2

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)

    30lat ,49 c.s, Aniołek 7tydz.2008, niedoczynność tarczycy - letrox 75, hsg - niedrożny jajowód, AMH 2.8, IUI, CLO

  • marta95 Autorytet
    Postów: 1905 489

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTka87 wrote:
    Witam Nowe staraczki :)
    Gratuluję nowej zafasolkowanej!
    Dziewczyny z fasolką, koniecznie mówcie czy macie objawy, kiedy wizyta u lekarza itp. Trzymam kciuki aby wszystko poszło dobrze :)

    Martuś biedna Ty.. obyś już lepiej się czuła ;* Zdradź czym się zajmujesz, że tak dużo pracujesz nawet w weekendy ;)

    Dziewczynki mam też pytanie, może to dziwnie zabrzmi ale nie jestem w temacie tej bety. Jak mówicie że biegniecie na betę - czyli idziecie pobrać krew do badania? Dobrze rozumiem?

    Po drugie, czy warto mierzyć sobie tą temperaturę? Nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się czy warto? Jeżeli tak, to normalnie pod pachą? Jaki termometr? Kiedy zacząć?
    Kochana, pracuje w galerii w sklepie z bucikami takimi drozszymi :D
    Kłucie do tej pory czuje...ehhh

    Jeśli chodzi o temp to lepiej dowcipnie :P i takim elektronicznym :) chociaż w sumie niepotrzebnie sie tą temperatura martwic...

  • tris30 Koleżanka
    Postów: 51 2

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie
    zawsze trzeba odświezac strone żeby zobaczyć nowe wpisy tu na forum ?

    30lat ,49 c.s, Aniołek 7tydz.2008, niedoczynność tarczycy - letrox 75, hsg - niedrożny jajowód, AMH 2.8, IUI, CLO

  • tris30 Koleżanka
    Postów: 51 2

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ??

    30lat ,49 c.s, Aniołek 7tydz.2008, niedoczynność tarczycy - letrox 75, hsg - niedrożny jajowód, AMH 2.8, IUI, CLO

  • smeg Autorytet
    Postów: 605 810

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tris30 wrote:
    mam pytanie
    zawsze trzeba odświezac strone żeby zobaczyć nowe wpisy tu na forum ?
    Tak, trzeba odświeżać ;)

    thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
  • tris30 Koleżanka
    Postów: 51 2

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze.. myślałam, że jest jakis sposob na to :D

    30lat ,49 c.s, Aniołek 7tydz.2008, niedoczynność tarczycy - letrox 75, hsg - niedrożny jajowód, AMH 2.8, IUI, CLO

  • wercia2601 Autorytet
    Postów: 275 141

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa a jednocześnie załamana. Chcemy się z mężem starać o dziecko. Postanowiliśmy, że zaczniemy od stycznia :) Moje cykle są 27/28 lub 29 dniowe. Przedtem zaczęłam robić sobie wszystkie badania. Zrobiłam: usg jajników w grudniu w 12dc i wyszło ok, był pęcherzyk dominujący (ale już teraz nie wiem, czy on pękł), różyczkę, toksoplazmozę, cytomegalię, tarczycę, hiv i wszystko wyszło wzorowo! Natomiast z hormonów nie jestem już zadowolona. Jestem przerażona i załamana. Otóż we wrześniowym badaniu PRL,którą robiłam w 22 dc, wyszła mi za wysoka - norma 6,0-29.9, a ja miałam 36.9 (jestem osobą b. nerwową, histeryczką wręcz). Estradiol robiony w 15dc wyszedł mi 77.3. Norma dla fazy owu to 85.5-498,0, a dla lutealnej- 43,8-211,0 (nie wiem,do której fazy zaliczyć robiony estradiol). Prolaktynkę powtórzyłam w grudniu w 21dc i wyszła mi 19.3, norma 2,8-29,3. Jakaż ja byłam szczęśliwa! Jednak przedwczorajsza wizyta u Pani dr sprowadziła mnie na ziemię (byłam u niej w 12dc) Powiedziała, że martwi się o moje LH, bo tamta PRL była podwyższona. Kazała mi robić testy owu (mocz). Więc zaczęłam je robić i wychodzi mi ciągle 1 kreska :( poszłam wczoraj na test LH i FSH (krew) - był to 13 dc. Dziś odebrałam wyniki... Nie wiem, do której fazy mogę je zaliczyć. LH wyszło mi 14.12...faza owu normy: 14.0-95.6(jeśli jest to faza owu, to moje LH jest marniutkie...czy to znaczy,że nie było owu?), faza folikularna normy: 2.4-12.6(jeśli zaliczymy je do fazy foli to LH byłoby za wysokie,masakra), natomiast FSH wyszło mi 9.23, faza owu normy: 4.7-21.5, faza foli normy: 3.5-12.5 (tu wyczytałam, że od poziomu 9 jest ograniczona rezerwa jajników). Jestem zeschizowana i załamana.Obliczyłam już, że stosunek LH:FSH wynosi u mnie 1.53. Chyba wiemy, co to znaczy :( Załamałam się :( Czuję, że nie będę mogła zajść w ciążę. Siedzę i płaczę. Czy są jakieś leki na wyrównanie LH i FSH? BŁAGAM O POMOC. Przepraszam za tak długi tekst, ale nie mam komu się wygadać, kogo poradzić, a wiem, że jest tu dużo doświadczonych kobiet, bo ja dopiero zaczynam swoją przygodę ze staraniami o dziecko i czuję, że będzie ciężko :( Pozdrawiam :(

    03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
    06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
    09.02 (42dc)- beta hcg 2526
    f2w3rjjg30up0lds.png

  • tris30 Koleżanka
    Postów: 51 2

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wercia2601 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa a jednocześnie załamana. Chcemy się z mężem starać o dziecko. Postanowiliśmy, że zaczniemy od stycznia :) Moje cykle są 27/28 lub 29 dniowe. Przedtem zaczęłam robić sobie wszystkie badania. Zrobiłam: usg jajników w grudniu w 12dc i wyszło ok, był pęcherzyk dominujący (ale już teraz nie wiem, czy on pękł), różyczkę, toksoplazmozę, cytomegalię, tarczycę, hiv i wszystko wyszło wzorowo! Natomiast z hormonów nie jestem już zadowolona. Jestem przerażona i załamana. Otóż we wrześniowym badaniu PRL,którą robiłam w 22 dc, wyszła mi za wysoka - norma 6,0-29.9, a ja miałam 36.9 (jestem osobą b. nerwową, histeryczką wręcz). Estradiol robiony w 15dc wyszedł mi 77.3. Norma dla fazy owu to 85.5-498,0, a dla lutealnej- 43,8-211,0 (nie wiem,do której fazy zaliczyć robiony estradiol). Prolaktynkę powtórzyłam w grudniu w 21dc i wyszła mi 19.3, norma 2,8-29,3. Jakaż ja byłam szczęśliwa! Jednak przedwczorajsza wizyta u Pani dr sprowadziła mnie na ziemię (byłam u niej w 12dc) Powiedziała, że martwi się o moje LH, bo tamta PRL była podwyższona. Kazała mi robić testy owu (mocz). Więc zaczęłam je robić i wychodzi mi ciągle 1 kreska :( poszłam wczoraj na test LH i FSH (krew) - był to 13 dc. Dziś odebrałam wyniki... Nie wiem, do której fazy mogę je zaliczyć. LH wyszło mi 14.12...faza owu normy: 14.0-95.6(jeśli jest to faza owu, to moje LH jest marniutkie...czy to znaczy,że nie było owu?), faza folikularna normy: 2.4-12.6(jeśli zaliczymy je do fazy foli to LH byłoby za wysokie,masakra), natomiast FSH wyszło mi 9.23, faza owu normy: 4.7-21.5, faza foli normy: 3.5-12.5 (tu wyczytałam, że od poziomu 9 jest ograniczona rezerwa jajników). Jestem zeschizowana i załamana.Obliczyłam już, że stosunek LH:FSH wynosi u mnie 1.53. Chyba wiemy, co to znaczy :( Załamałam się :( Czuję, że nie będę mogła zajść w ciążę. Siedzę i płaczę. Czy są jakieś leki na wyrównanie LH i FSH? BŁAGAM O POMOC. Przepraszam za tak długi tekst, ale nie mam komu się wygadać, kogo poradzić, a wiem, że jest tu dużo doświadczonych kobiet, bo ja dopiero zaczynam swoją przygodę ze staraniami o dziecko i czuję, że będzie ciężko :( Pozdrawiam :(
    hej
    powinnaś umowić sie na monitoring cyklu żebyś dokładnie widziała kiedy masz owulację. Gin powinien wtedy dobrze sprecyzować Twoje wyniki
    Jak narazie nie masz się czym załamywać

    Wróblowa lubi tę wiadomość

    30lat ,49 c.s, Aniołek 7tydz.2008, niedoczynność tarczycy - letrox 75, hsg - niedrożny jajowód, AMH 2.8, IUI, CLO

  • tris30 Koleżanka
    Postów: 51 2

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żeby wiedzieć jaka jest Twoja rezerwa jajek musisz wykonac badanie AMH :)

    30lat ,49 c.s, Aniołek 7tydz.2008, niedoczynność tarczycy - letrox 75, hsg - niedrożny jajowód, AMH 2.8, IUI, CLO

  • wercia2601 Autorytet
    Postów: 275 141

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to badanie AMH robi się z krwi? W jakim dniu cyklu? Chyba za bardzo zeschizowałam i za dużo neta czytam i sobie już wbiłam głupoty do głowy :(

    03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
    06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
    09.02 (42dc)- beta hcg 2526
    f2w3rjjg30up0lds.png

  • Wróblowa Autorytet
    Postów: 3328 1173

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaaa to kiepsko. :( ale nasze motto "nie ma @ jest nadzieja" :D

    Marta95 hehehe, nawet nie wiesz o czym pomyślałam jak piszesz mi swoje objawy. :P w każdym razie trzymam kciuki. :* z reszta z wykresu Kesji też wróżę dobrze. Jak czarownica z fusów :D

    KUPIŁAM DZIŚ ZIOŁA OJCA SROKI!!! jak to zaparzac żeby było dobrze? Na opakowaniu to dla mnie po chińsku pisze. Ze na 1 1/2 szklanki... i że dwa razy albo trzy dziennie. :|

    p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • wercia2601 Autorytet
    Postów: 275 141

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeśli byłaby to faza owulacyjna gdzie norma dla LH zaczyna się od 14.0, a ja miałam 14.12, to oznacza to, że być może była owulka?

    03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
    06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
    09.02 (42dc)- beta hcg 2526
    f2w3rjjg30up0lds.png

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego