X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa dobry ten Twoj mężuś :D
    A powiedz, czy masz jakieś przeczucia w środku, że jest pisklątko? :)

Ewcia zaintrygowałaś mnie tą fioletową stroną, i weszłam zobaczyć na wrześniowe mamusie, ale tam nie znalazłam tego wpisu że mają coś na naszą Kimmy, widziałam same gratulacje, oraz, że dziewczyny inne między sobą się kłócą o coś innego i że jedna opuściła forum.. Ale Ciebie też tam nie widziałam, może to nie ta stronka?
    Poza tym jak tam się dzisiaj czujesz?

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa. W tym cyklu nic nie wyszło. Miesiączkę dostanę raczej w czwartek bo bede 7 dnia i 9 dnia po owulacji miałam <2. O co chodzi z tym zapisywaniem się na testowanie? Nie śledziłam całego forum jedynie pare ostatnich postów. Bardzo potrzebuję wsparcia stąd się odezwałam. Staram sie już 5 cykl. Pewnie to mało... Jednakże wszystkie wyniki badań mam dobre, progesteron itd. Bardzo chętnie będę Was czytać od nowego cyklu i nowego starania się. Ps . Zaczęłam brać wiesiołek od tego kończącego sie już cyklu mam nadzieje, ze w nowym cyklu przyniesie efekty.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, nie wrześniówki tylko październikowe mamusie 2017 :P. Dziękuję, czuję się dobrze. Chociaż dzisiaj cały czas kłuje mnie coś w brzusiu. Perełka fika koziołki hahahah :D.

Witaj Sara! Tyle wsparcia w jednym miejscu co tutaj nie znajdziesz nigdzie indziej! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2017, 20:37

AneTka87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, Mężuś był na badaniu nasienia? Może jemu potrzeba witaminek? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, bo to na październikowych ta "afera"

Witaj Sara, rozgość się na naszym szczęśliwym wątku ;)
    Ja prowadzę listę (chyba jest na 302 stronie) i jutro rano Cię do niej dopiszę, bo teraz nie mam dostępu do komputera.

• Rodzynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Też się boję Rodzynka no ale mus :D oczywiście dwóch dni mam sluz plodny więc mam dziwne przeczucia :)

Sun, całuski :*

Powodzenia :) ja sobie chyba daruje.

19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do nasienia mężusia. To jak wczoraj odebrałam wyniki bety to poprosiłam go żeby poszedł zrobić badania nasienia. Znalazłam mu klinikę w Zabrzu i teraz będę pilnować żeby tam zadzwonił:) zmuszam go do jedzenia selenu, magnezu, witaminy C i kwasu foliowego. Sama jem kwas. Chce jeszcze spróbować magnez z B6 i witaminę E.

Jaspis dzięki za dopisanie :)

co do wsparcia. To powiem Wam , ze mam wspaniałe przyjaciółki jednakże jedne są już w ciaży a drugie jeszcze nie planują. Jak wspominam, ze sie staram i nic nie wychodzi to nie są wstanie mi pomóc. Słyszę tylko że to moja psychika i że sie za bardzo spinam ale ja na prawde podchodzę do tego spokojnie na tyle ile się da. Z miesiaca na miesiąc na pewno mniej się napalam... :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Anetka nie mam żadnego przeczucia. Ostatnio tylko miałam takie sny że albo już w ciazy byłam i czułam że ktoś tam h mnie żyje (to było w dzień owulki) a później że trzy razy pozytywny test widziałam ;D ale to psychika.

Czesc Sara! :)

AneTka87 lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis zobaczyłam listę. Rozumiem, ze termin testowania to termin miesiączki? w takim razie możesz mnie dopisać na 16.02.2017 r. jednakże już wiem , że ona przyjdzie :(

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, więcej optymizmu! :* Cycki do przodu! :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia 92 zrobiłam bete w 7 i 9 dniu cyklu i jest <2 przy granicach ciąża powyżej 5. Przy okazji zrobiłam progesteron i jest dobry :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara jest bardzo mało par które zachodzą w ciążę w pierwszym półroczu :) samo poznanie swojego organizmu (wykresy, szyjka, sluz) wymaga minimum 3 miesięcy obserwacji. :) także luz w gaciach i dzialajcie :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, nie ten cykl to może następny. Ale myśl pozytywnie :). UDA SIĘ!! :)

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa i tego się będę trzymać... tzn czasu i cierpliwości :)

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie :) smucic się możemy w czasie @ a potem już tylko pozytywne podejście :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odmawiajcie sobie czegos przez caly miesiac oprocz dnia miesiaczki. Mowie Wam, niby tragedia, a robi sie z tego gwiazdka :D :D

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wam powiem, ze takiego luzu jak teraz to nie miałam od początku starań:)

• plinka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez pół niedzieli była cisza na foeum a wieczorkiem naprodukowałyście kilka stron.

Wroblowa trzymam wszystkie kciuki jakie mam i staremu też każę trzymać a co.

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, Jaspis ale ze mnie gapa, czyli pomyliłam miesiące :D

Wróblowa masz rację to psychika. Mi ostatnio się śniło, że patrzę na rękę a w garści mam pięć testów pozytywnych :D hahah. Ale co do przeczucia, że jest się w ciąży to ja tak miałam, jakoś tak po prostu czułam że mam groszka.

Sara witaj i spokojnie, lekarze sami mówią że od zaczęcia starań najczęściej zachodzi się w ciążę od pół roku do roku, więc tak jak Wróblowa gada - luz w gaciach :D

Mój R zaraz przyjeźdza z wyprawy z ryb. Matko jak dobrze, bo już świrowałam i depresji dostawałam! Już nawet łzy w oczach miałam, jakieś takie jazdy od siedzenia dwa dni samemu... człowiek tylko świruje.. Także jeszcze troszkę i będzie mi lepiej :) Żadnej dużej nie złowił. ale za to jego kolega złowił taką 1,70 cm, 23 kg ! Ewcia Twojego wzrostu :D Taka langa duża, naprawdę nie uwierzyłybyście co to za locha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba? 1,7 m? :O To prawie wieloryb! :D

‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ