Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane w końcu wróciłam z moich wojaży!
Od czwartku byliśmy na Słowacji wygrzać się w termach i wczoraj jak wróciliśmy to padłam.
Ale już jestem i melduję się
Lorien trzymam kciuki żeby betka pięknie rosła.
Klekotowa ekstra prezent. Uważam że takie prezenty są najpiękniejsze. Ja swojemu mężowi na 30 urodziny zrobilam taka niespodziankę: kupiłam 30 drobnych prezentów: kubek, słodycze, książki, kosmetyki, skarpetki
, piżama itp. i każdy z nich zapakowalam w osobny papier ozdobny i razem zapakowalam w duży karton. Żebyście widziały ile było radochy z rozpakowywania 
Wróblowa super, że Wróbel się zdecydował. Myślę że każdy facet powinien się zdecydować, bo to w końcu są wspólne starania a nie tylko nasze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 16:02
nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
anciaa wrote:Sara my już ponad półtora roku. A jak to jest u Ciebie? Jeżeli pisałaś to pewnie przeoczyłam
Ancia ja się staram piąty cykl. Już wiem, ze przyjdzie miesiączka w czwartek bo bete robiłam w 7 i 9 dniu po owu i było < 2. Od czwartku będzie szósty cykl.
-
nick nieaktualny
-
Tak, niezależnie od dnia można badać.Joannanml wrote:Dzieki dziewczyny za info o tej prolaktynie.
A TSH FT4 i 3 mozna robic bez roznicy na dni plodne?
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak to milion stron wcześniej napisała któraś z nas: Wróblowa jest ekspertem od tego wszystkiego!Klekotowa wrote:Dzizusie... jak czytam te wszystkie badania, oznaczenia, co kiedy i po co to aż mi głupio...
stara baba a nie wie o co cho
ale spoko... uczę się
więc cieszę się że tu na Was trafiłam 
.
-
Spoko, ważne, że się zaczęłaś interesować/dokształcać. Każde pokolenie powinno być bardziej wyedukowane od poprzedniego i tak moja babcia nie wie co to jest prolaktyna czy nawet owulacja!!! A my będziemy niedługo jak studentki medycyny rozmawiaćKlekotowa wrote:Dzizusie... jak czytam te wszystkie badania, oznaczenia, co kiedy i po co to aż mi głupio...
stara baba a nie wie o co cho
ale spoko... uczę się
więc cieszę się że tu na Was trafiłam 
nick nieaktualny, dineh lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRyjku, wiadomoRyjek wrote:Spoko, ważne, że się zaczęłaś interesować/dokształcać. Każde pokolenie powinno być bardziej wyedukowane od poprzedniego i tak moja babcia nie wie co to jest prolaktyna czy nawet owulacja!!! A my będziemy niedługo jak studentki medycyny rozmawiać

moja mama nie wiedziała co to i po co bHCG ... a wcale jakaś stara nie jest
bo kiedyś to się "po prostu " zachodziło w ciążę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 16:15
-
nick nieaktualnyJa na wieczorze panieńskim dostałam takie pudło i kilkadziesiąt pudełek w środku, każde z oddzielnym prezentem i z karteczką z opisem

A sama najmłodszemu bratu w prezencie ślubnym zmontowałam takie pudło
w środku było pudełko APAPu z karteczką "na ból głowy", czekolada z karteczką "na osłodę", butla rudej - "na zdrowie", smoczek - "na przyszłość", los totolotka - "na wielką wygraną" i koperta z zawartością z karteczką "na nową drogę życia"

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny które chcą zbadać hormony tarczycy - przejdźcie się do swoich lekarzy rodzinnych i poproście o skierowanie, oni od zeszłego roku mają taką możliwość, bo kolejki do endokrynologa wiadomo jak długie. Zawsze to około 75 zł w kieszeni zostanie. Moja doktorka wystawia bez problemu, nawet na USG tarczycy daje.
-
nick nieaktualnyNo to u nas są po 25 zł.Ryjek wrote:A mój tylko TSH uznaje, brałam ostatnio skierowanie i na fT3 i fT4 dopiero jak TSH wyjdzie złe....
co lekarz, to obyczaj. Na szczęście po 15zł są więc nie ma tragedii.
Ja mam wysokie TSH, hashimoto i guzki, może dlatego bez problemu wypisują mi skierowania. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrosch, tak, tydzień ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Dlatego wychodzi Ci 3-4 tydzień
. I oni tak też podają. Podejrzewam, że norma dla kobiet nie będących w ciąży wynosi 2 albo 5. To zależy od laboratorium. Ale jeśli masz 54,12 to myślę, że możemy Ci gratulować!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 17:31