X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • amica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w końcu wróciłam z moich wojaży!
    Od czwartku byliśmy na Słowacji wygrzać się w termach i wczoraj jak wróciliśmy to padłam.
    Ale już jestem i melduję się :)

Lorien trzymam kciuki żeby betka pięknie rosła.

Klekotowa ekstra prezent. Uważam że takie prezenty są najpiękniejsze. Ja swojemu mężowi na 30 urodziny zrobilam taka niespodziankę: kupiłam 30 drobnych prezentów: kubek, słodycze, książki, kosmetyki, skarpetki :), piżama itp. i każdy z nich zapakowalam w osobny papier ozdobny i razem zapakowalam w duży karton. Żebyście widziały ile było radochy z rozpakowywania :)

Wróblowa super, że Wróbel się zdecydował. Myślę że każdy facet powinien się zdecydować, bo to w końcu są wspólne starania a nie tylko nasze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 16:02

Klekotowa, Jaspis lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anciaa wrote:
    Sara my już ponad półtora roku. A jak to jest u Ciebie? Jeżeli pisałaś to pewnie przeoczyłam

Ancia ja się staram piąty cykl. Już wiem, ze przyjdzie miesiączka w czwartek bo bete robiłam w 7 i 9 dniu po owu i było < 2. Od czwartku będzie szósty cykl.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info o tej prolaktynie.
    A TSH FT4 i 3 mozna robic bez roznicy na dni plodne?

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    Dzieki dziewczyny za info o tej prolaktynie.
    A TSH FT4 i 3 mozna robic bez roznicy na dni plodne?
    Tak, niezależnie od dnia można badać.

Joannanml lubi tę wiadomość

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizusie... jak czytam te wszystkie badania, oznaczenia, co kiedy i po co to aż mi głupio... :D stara baba a nie wie o co cho :P ale spoko... uczę się :D więc cieszę się że tu na Was trafiłam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    Dzizusie... jak czytam te wszystkie badania, oznaczenia, co kiedy i po co to aż mi głupio... :D stara baba a nie wie o co cho :P ale spoko... uczę się :D więc cieszę się że tu na Was trafiłam ;)
    Jak to milion stron wcześniej napisała któraś z nas: Wróblowa jest ekspertem od tego wszystkiego! :P.

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    Spoko, ważne, że się zaczęłaś interesować/dokształcać. Każde pokolenie powinno być bardziej wyedukowane od poprzedniego i tak moja babcia nie wie co to jest prolaktyna czy nawet owulacja!!! A my będziemy niedługo jak studentki medycyny rozmawiać :D

Klekotowa, dineh lubią tę wiadomość

28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    fjblvec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, czytałam :) i zauważyłam odkąd się tu zagnieździłam :)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    Spoko, ważne, że się zaczęłaś interesować/dokształcać. Każde pokolenie powinno być bardziej wyedukowane od poprzedniego i tak moja babcia nie wie co to jest prolaktyna czy nawet owulacja!!! A my będziemy niedługo jak studentki medycyny rozmawiać :D
    Ryjku, wiadomo :) moja mama nie wiedziała co to i po co bHCG ... a wcale jakaś stara nie jest :P bo kiedyś to się "po prostu " zachodziło w ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 16:15

• marciaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja na 18 stke kupiłam 18 różnych rzeczy i każdą zapakowałam z kartką wyjaśniającą w osobne opakowanie a to w wielki karton.
    i były to 18 rzeczy które facet musi zrobić w dorosłym życiu xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wieczorze panieńskim dostałam takie pudło i kilkadziesiąt pudełek w środku, każde z oddzielnym prezentem i z karteczką z opisem :P

A sama najmłodszemu bratu w prezencie ślubnym zmontowałam takie pudło :D w środku było pudełko APAPu z karteczką "na ból głowy", czekolada z karteczką "na osłodę", butla rudej - "na zdrowie", smoczek - "na przyszłość", los totolotka - "na wielką wygraną" i koperta z zawartością z karteczką "na nową drogę życia" :P :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. przetrwałam dzisiejszy dzień w pracy :D a więc spadam na dziś :)
    Życzę Wam miłego wieczoru i stosunkowo udanej nocy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chcą zbadać hormony tarczycy - przejdźcie się do swoich lekarzy rodzinnych i poproście o skierowanie, oni od zeszłego roku mają taką możliwość, bo kolejki do endokrynologa wiadomo jak długie. Zawsze to około 75 zł w kieszeni zostanie. Moja doktorka wystawia bez problemu, nawet na USG tarczycy daje.

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój tylko TSH uznaje, brałam ostatnio skierowanie i na fT3 i fT4 dopiero jak TSH wyjdzie złe.... :/ co lekarz, to obyczaj. Na szczęście po 15zł są więc nie ma tragedii.

28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    fjblvec.png
  • Frosch Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Szczerze to nie wiem co myśleć... Wynik bety 54,12 wydaje mi się to Malo prawdopodobne bo @ byla od 23.01 do 29.01 a to moj 21dc. To chyba niemożliwe...

Frosch :)
    nzjdhsv2z1ku2dw4.png
    200409041138.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    A mój tylko TSH uznaje, brałam ostatnio skierowanie i na fT3 i fT4 dopiero jak TSH wyjdzie złe.... :/ co lekarz, to obyczaj. Na szczęście po 15zł są więc nie ma tragedii.
    No to u nas są po 25 zł.
    Ja mam wysokie TSH, hashimoto i guzki, może dlatego bez problemu wypisują mi skierowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frosch, beta raczej nie kłamie :P. Powtórz pojutrze :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frosch, zgadzam sięz Ewcią :D

• Frosch Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może sie orientujesz Ewcia czy oni te normy podają tak jak się liczy ciąże czyli od dnia @ ? Znaczy według normy moj wynikito 3-4 tc czyli od ostatniej @ teoretycznie ? Może to głupie pytanie ale nie znam sie na tym ;/

Frosch :)
    nzjdhsv2z1ku2dw4.png
    200409041138.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frosch, tak, tydzień ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Dlatego wychodzi Ci 3-4 tydzień :). I oni tak też podają. Podejrzewam, że norma dla kobiet nie będących w ciąży wynosi 2 albo 5. To zależy od laboratorium. Ale jeśli masz 54,12 to myślę, że możemy Ci gratulować! :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 17:31

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ