Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane w końcu wróciłam z moich wojaży!
Od czwartku byliśmy na Słowacji wygrzać się w termach i wczoraj jak wróciliśmy to padłam.
Ale już jestem i melduję się
Lorien trzymam kciuki żeby betka pięknie rosła.
Klekotowa ekstra prezent. Uważam że takie prezenty są najpiękniejsze. Ja swojemu mężowi na 30 urodziny zrobilam taka niespodziankę: kupiłam 30 drobnych prezentów: kubek, słodycze, książki, kosmetyki, skarpetki , piżama itp. i każdy z nich zapakowalam w osobny papier ozdobny i razem zapakowalam w duży karton. Żebyście widziały ile było radochy z rozpakowywania
Wróblowa super, że Wróbel się zdecydował. Myślę że każdy facet powinien się zdecydować, bo to w końcu są wspólne starania a nie tylko nasze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 16:02
Klekotowa, Jaspis lubią tę wiadomość
"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe." -
anciaa wrote:Sara my już ponad półtora roku. A jak to jest u Ciebie? Jeżeli pisałaś to pewnie przeoczyłam
Ancia ja się staram piąty cykl. Już wiem, ze przyjdzie miesiączka w czwartek bo bete robiłam w 7 i 9 dniu po owu i było < 2. Od czwartku będzie szósty cykl.
-
nick nieaktualny
-
Joannanml wrote:Dzieki dziewczyny za info o tej prolaktynie.
A TSH FT4 i 3 mozna robic bez roznicy na dni plodne?Joannanml lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKlekotowa wrote:Dzizusie... jak czytam te wszystkie badania, oznaczenia, co kiedy i po co to aż mi głupio... stara baba a nie wie o co cho ale spoko... uczę się więc cieszę się że tu na Was trafiłam
-
Klekotowa wrote:Dzizusie... jak czytam te wszystkie badania, oznaczenia, co kiedy i po co to aż mi głupio... stara baba a nie wie o co cho ale spoko... uczę się więc cieszę się że tu na Was trafiłam
Klekotowa, dineh lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRyjek wrote:Spoko, ważne, że się zaczęłaś interesować/dokształcać. Każde pokolenie powinno być bardziej wyedukowane od poprzedniego i tak moja babcia nie wie co to jest prolaktyna czy nawet owulacja!!! A my będziemy niedługo jak studentki medycyny rozmawiać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 16:15
-
nick nieaktualnyJa na wieczorze panieńskim dostałam takie pudło i kilkadziesiąt pudełek w środku, każde z oddzielnym prezentem i z karteczką z opisem
A sama najmłodszemu bratu w prezencie ślubnym zmontowałam takie pudło w środku było pudełko APAPu z karteczką "na ból głowy", czekolada z karteczką "na osłodę", butla rudej - "na zdrowie", smoczek - "na przyszłość", los totolotka - "na wielką wygraną" i koperta z zawartością z karteczką "na nową drogę życia"
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny które chcą zbadać hormony tarczycy - przejdźcie się do swoich lekarzy rodzinnych i poproście o skierowanie, oni od zeszłego roku mają taką możliwość, bo kolejki do endokrynologa wiadomo jak długie. Zawsze to około 75 zł w kieszeni zostanie. Moja doktorka wystawia bez problemu, nawet na USG tarczycy daje.
-
nick nieaktualnyRyjek wrote:A mój tylko TSH uznaje, brałam ostatnio skierowanie i na fT3 i fT4 dopiero jak TSH wyjdzie złe.... co lekarz, to obyczaj. Na szczęście po 15zł są więc nie ma tragedii.
Ja mam wysokie TSH, hashimoto i guzki, może dlatego bez problemu wypisują mi skierowania. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrosch, tak, tydzień ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Dlatego wychodzi Ci 3-4 tydzień . I oni tak też podają. Podejrzewam, że norma dla kobiet nie będących w ciąży wynosi 2 albo 5. To zależy od laboratorium. Ale jeśli masz 54,12 to myślę, że możemy Ci gratulować!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 17:31