X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • amica Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w końcu wróciłam z moich wojaży!
    Od czwartku byliśmy na Słowacji wygrzać się w termach i wczoraj jak wróciliśmy to padłam.
    Ale już jestem i melduję się :)

Lorien trzymam kciuki żeby betka pięknie rosła.

Klekotowa ekstra prezent. Uważam że takie prezenty są najpiękniejsze. Ja swojemu mężowi na 30 urodziny zrobilam taka niespodziankę: kupiłam 30 drobnych prezentów: kubek, słodycze, książki, kosmetyki, skarpetki :), piżama itp. i każdy z nich zapakowalam w osobny papier ozdobny i razem zapakowalam w duży karton. Żebyście widziały ile było radochy z rozpakowywania :)

Wróblowa super, że Wróbel się zdecydował. Myślę że każdy facet powinien się zdecydować, bo to w końcu są wspólne starania a nie tylko nasze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 16:02

Klekotowa, Jaspis lubią tę wiadomość

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anciaa wrote:
    Sara my już ponad półtora roku. A jak to jest u Ciebie? Jeżeli pisałaś to pewnie przeoczyłam

Ancia ja się staram piąty cykl. Już wiem, ze przyjdzie miesiączka w czwartek bo bete robiłam w 7 i 9 dniu po owu i było < 2. Od czwartku będzie szósty cykl.

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info o tej prolaktynie.
    A TSH FT4 i 3 mozna robic bez roznicy na dni plodne?

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joannanml wrote:
    Dzieki dziewczyny za info o tej prolaktynie.
    A TSH FT4 i 3 mozna robic bez roznicy na dni plodne?
    Tak, niezależnie od dnia można badać.

Joannanml lubi tę wiadomość

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzizusie... jak czytam te wszystkie badania, oznaczenia, co kiedy i po co to aż mi głupio... :D stara baba a nie wie o co cho :P ale spoko... uczę się :D więc cieszę się że tu na Was trafiłam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    Dzizusie... jak czytam te wszystkie badania, oznaczenia, co kiedy i po co to aż mi głupio... :D stara baba a nie wie o co cho :P ale spoko... uczę się :D więc cieszę się że tu na Was trafiłam ;)
    Jak to milion stron wcześniej napisała któraś z nas: Wróblowa jest ekspertem od tego wszystkiego! :P.

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    Spoko, ważne, że się zaczęłaś interesować/dokształcać. Każde pokolenie powinno być bardziej wyedukowane od poprzedniego i tak moja babcia nie wie co to jest prolaktyna czy nawet owulacja!!! A my będziemy niedługo jak studentki medycyny rozmawiać :D

Klekotowa, dineh lubią tę wiadomość

28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    fjblvec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, czytałam :) i zauważyłam odkąd się tu zagnieździłam :)

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    Spoko, ważne, że się zaczęłaś interesować/dokształcać. Każde pokolenie powinno być bardziej wyedukowane od poprzedniego i tak moja babcia nie wie co to jest prolaktyna czy nawet owulacja!!! A my będziemy niedługo jak studentki medycyny rozmawiać :D
    Ryjku, wiadomo :) moja mama nie wiedziała co to i po co bHCG ... a wcale jakaś stara nie jest :P bo kiedyś to się "po prostu " zachodziło w ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 16:15

• marciaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja na 18 stke kupiłam 18 różnych rzeczy i każdą zapakowałam z kartką wyjaśniającą w osobne opakowanie a to w wielki karton.
    i były to 18 rzeczy które facet musi zrobić w dorosłym życiu xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wieczorze panieńskim dostałam takie pudło i kilkadziesiąt pudełek w środku, każde z oddzielnym prezentem i z karteczką z opisem :P

A sama najmłodszemu bratu w prezencie ślubnym zmontowałam takie pudło :D w środku było pudełko APAPu z karteczką "na ból głowy", czekolada z karteczką "na osłodę", butla rudej - "na zdrowie", smoczek - "na przyszłość", los totolotka - "na wielką wygraną" i koperta z zawartością z karteczką "na nową drogę życia" :P :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. przetrwałam dzisiejszy dzień w pracy :D a więc spadam na dziś :)
    Życzę Wam miłego wieczoru i stosunkowo udanej nocy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które chcą zbadać hormony tarczycy - przejdźcie się do swoich lekarzy rodzinnych i poproście o skierowanie, oni od zeszłego roku mają taką możliwość, bo kolejki do endokrynologa wiadomo jak długie. Zawsze to około 75 zł w kieszeni zostanie. Moja doktorka wystawia bez problemu, nawet na USG tarczycy daje.

• Ryjek Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój tylko TSH uznaje, brałam ostatnio skierowanie i na fT3 i fT4 dopiero jak TSH wyjdzie złe.... :/ co lekarz, to obyczaj. Na szczęście po 15zł są więc nie ma tragedii.

28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    fjblvec.png
  • Frosch Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Szczerze to nie wiem co myśleć... Wynik bety 54,12 wydaje mi się to Malo prawdopodobne bo @ byla od 23.01 do 29.01 a to moj 21dc. To chyba niemożliwe...

Frosch :)
    nzjdhsv2z1ku2dw4.png
    200409041138.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryjek wrote:
    A mój tylko TSH uznaje, brałam ostatnio skierowanie i na fT3 i fT4 dopiero jak TSH wyjdzie złe.... :/ co lekarz, to obyczaj. Na szczęście po 15zł są więc nie ma tragedii.
    No to u nas są po 25 zł.
    Ja mam wysokie TSH, hashimoto i guzki, może dlatego bez problemu wypisują mi skierowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frosch, beta raczej nie kłamie :P. Powtórz pojutrze :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frosch, zgadzam sięz Ewcią :D

• Frosch Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może sie orientujesz Ewcia czy oni te normy podają tak jak się liczy ciąże czyli od dnia @ ? Znaczy według normy moj wynikito 3-4 tc czyli od ostatniej @ teoretycznie ? Może to głupie pytanie ale nie znam sie na tym ;/

Frosch :)
    nzjdhsv2z1ku2dw4.png
    200409041138.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frosch, tak, tydzień ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Dlatego wychodzi Ci 3-4 tydzień :). I oni tak też podają. Podejrzewam, że norma dla kobiet nie będących w ciąży wynosi 2 albo 5. To zależy od laboratorium. Ale jeśli masz 54,12 to myślę, że możemy Ci gratulować! :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 17:31

‹‹ 327 328 329 330 331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ