X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • annde Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiś ogólnie dobry tydzień. Jestem jakoś tak pozytywnie nastawiona do świata. Może to kwestia tego, że w poniedziałek wygrałam w Radio Kolor sprzęt do stylizacji włosów i w przyszły poniedziałek mam się tam stawić po odbiór nagrody.
    Nie wiem tylko czy dostanę super hiper ekstra suszarkę, super hiper ekstra prostownicę czy super hiper ekstra lokówkę automatyczną. Najbardziej bym chciała to ostatnie, bo moje włosy zupełnie nie potrzebują prostownicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 09:14

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola no staramy się nie łamać... a tym bardziej nie kłócić, bo to w sumie w niczym nie pomaga. :P

Annde, hahaha za co wygrałaś? :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • annde Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba było wysłać maila i przekonać ich, że to właśnie ja powinnam wygrać. Wciąż jest czas. Do piątku codziennie wybierają jedną dziewczynę.
    Nie wiem, może byłam tak kreatywna, a może nie było aż tylu chętnych, bo warunkiem otrzymania nagrody jest jeszcze oddanie się w ręce prowadzącego audycję, który będzie udowadniał, że nawet facet sobie z tym poradzi. ;)

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale poczekaj, stop, po mału. ;D bo ja jeszcze serio spię. Musisz jechać do studia i jeszcze cos tam robić? :D czy przez telefon? :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    Ola ja miałam tak samo. Brałam wiesiołek do 12 dnia cyklu łacznie z 12 bo wtedy mam owulację i od 13 dnia cyklu miałam suszę. Już się bałam , że nie było owulacji bo przecież pogestereon powinien był zacząć produkowac ten biały gęsty śluz. Mam go dużo o dziwo wiecej niż śluzu płodnego w dni płodne. A tutaj dopiero śluz biały przyszedł po trzech dniach od suszy.

Sara ja chyba nie miałam jeszcze owulacji Niby 15 dzień cynku przy 28 dniowych, ale nie ma śluzu i testy owulacyjne negatywne...

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    po walentynkach super, mąż zadowolony, zaskoczony. było super. <3 rewelacyjne :)
    owulacjo nadchodzimy :)

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Sara ja chyba nie miałam jeszcze owulacji Niby 15 dzień cynku przy 28 dniowych, ale nie ma śluzu i testy owulacyjne negatywne...

oj to nie wiem w takim razie. Ale zawsze masz owulację później niż 15 dzień?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy się tym za bardzo nie interesowałam bo nie było potrzeby ;) Teraz odkrywam rożne rzeczy ;) W pierwszą ciąże napewno zaszłam równiutko w połowie cyklu bo to był wyjątkowy dzień i wiem kiedy to było, ale po ciąży mogło się wszystko pozmieniać.... Od czasu urodzenia dziecka nie zwracałam zupełnie uwagi na takie ,,szczegóły" jak śluz płodny ;)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, przy cyklach 28 dniowych owulka nie moze wystąpić później niż 15 dnia. ;) chyba że to był cykl bezowulacyjny. A takie sie naturalnie mogą zdarzyć tak z dwa razy w roku. ;)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się nie chceeeeee

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko 4 tabletki dziennie? strasznie dużo jak dla mnie. Przy tych wszystkich co teraz zażywam to już bym nic poza tanletkami jeść mię musiała.

ty0qs6r.png
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? A ja czekam i czekam i czekam :P

No dobra, to żegnaj kolejny cyklu heheh ;)

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna doskonale Cie rozumiem...mam tak samo. W pracy tylko same źle wiadomości i roboty masę:/.

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Hilary Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo
    Nie było mnie bo wyjechaliśmy z mężem na wycieczkę walentynkową :D Kurczę tyle się napisałyście że nie dam rady Was nadrobić...wiecie teraz siedzę z dziećmi, muszę obiad zrobić a na 15 do pracy więc możecie mi streścić czy coś się działo pod moją nieobecność ? Jakieś 2 kreski ?

Mi te moje objawy jakoś przeszły...więc nie mam sensu robić testu. Może w tym cyklu się uda. 13 i 14 było <3, niby to jeszcze dni niepłodne według ovu ale miałam śluz płodny więc może coś zaskoczy...bo niestety teraz mąż wyjeżdża w delegację i wraca jak już dni płodne niby się skończą :/ W ogóle strasznie się nastawiłam na te dziecko i zaczynam świrować :o Muszę zmienić nastawienie i odpuścić bo jak będę tak mocno naciskać to pewnie nic nie wyjdzie... Najgorzej teraz czekać na termin @ ... Muszę sobie dużo zajęć wynaleźć żeby nie myśleć :P

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Matko 4 tabletki dziennie? strasznie dużo jak dla mnie. Przy tych wszystkich co teraz zażywam to już bym nic poza tanletkami jeść mię musiała.

Hahaha, witaj w klubie "babcinych" porcyjek :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry bardzo :)
    My wczoraj po kolacji graliśmy w makao dobre 4h :) :) :) hahahah :)
    I też po kilku miesiącach przerwy zakręciło mi się w głowie po jednym piwku :O

Plinka, biedna... współczuję :( Ja 2 lata temu usypiałam kotka...miała 13 lat ale biedulka miała raka płuc więc się męczyła... nie było rady :(

dzisiaj jakoś tak... mgliście i jeszcze smog do tego... bleh! Lepiej z domu nie wychodzić :) dobrze że mam blisko do pracy :P

• Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Hahaha, witaj w klubie "babcinych" porcyjek :D

Ja ogólnie dużo tego biorę. Witamina C, magnes z B6, witamina E , kwas foliowy noi dwa razy po dwie tabsy wiesiołka plus len pije. Ogólnie masakra

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, kiedy ovu wyznacza owulację i te wszystkie prawdopodobieństwa i inne znaczniki? W sumie nie korzystałam z tego wcześniej i tak czysto poznawczo jestem ciekawa jak to wygląda :) :P czy się pokryje z rzeczywistością (albo raczej tym co mi się wydaje... :P bo 100% pewności nigdy nie ma )

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola tzn. ja tam nie wiem, mogę się mylić. :) ale biorąc pod uwagę to, ze faza lutealna trwa +/- 14 dni, to by się nie zgadzało. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    Dziewczynki, kiedy ovu wyznacza owulację i te wszystkie prawdopodobieństwa i inne znaczniki? W sumie nie korzystałam z tego wcześniej i tak czysto poznawczo jestem ciekawa jak to wygląda :) :P czy się pokryje z rzeczywistością (albo raczej tym co mi się wydaje... :P bo 100% pewności nigdy nie ma )
    Jestem żywym przykładem na to, że nie zawsze owulke wskazuje wtedy kiedy faktycznie była. :P ja nie wiem skąd OF wpadł na to, zeby mi wyznaczyć wtedy, kiedy kompletnie miałam "prosty" wykres, a gdy miałam spadek a potem skok, to nie zaznaczył. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ