X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u ginekologa. Kazała zbadać nasienie męża a mi zrobić usg i ze wszystkimi wynikami zgłosić się. @ jak nie bylo tak nie ma ale znając moje szczęście to powali mnie jutro na kolana w pracy :/ nigdy nie przychodzi jak mam wolne. Zastanawiam się czy nie wykonać dodatkowo tych badań hormonalnych bo i tak z tego co czytałam w większości są płatne. Co sądzicie?

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka, uuuu to współczuję kacora. :D dla mnie OF to po prostu taka orientacja na zasadzie "mniej więcej" nigdy na tym nie bazowałam na 100%, tylko na swoich objawach. ;) szyjka, tempka, śluz. Jakbyś zobaczyła mój ostatni wykres i jak mi OF wyznaczył owulkę to byś się obśmiała. :D

Sabinkak lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, no u mnie menda też nie chce przyjść jak wiem, ze mogę przeleżeć cały dzień. Teraz też przyszła w poniedziałek. :P
    Kiedyś mnie @ dopadła jak byłam na srogim kacu. Kac morderca + @ morderca... Już chciałam testament pisać. :D tylko że akurat to była niedziela...:D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś o tym wiem.. też mnie nigdy nie nawiedzi na wolnym :D
    w końcu to taka wredna @

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarrrra wrote:
    a co to są te ziółka ojca Sroki?
    To taka mieszanka na problemy kobiece. U mnie na pudełku jest takie info że zmniejsza poziom prolaktyny, jest na niewydolność ciałka żóltego, na owulacje, na zmniejszenie PMSu, regulacja hormonów itd. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Was wkurzę- u mnie okres, to dzień obrzmienia, trzy skurcze i to by było na tyle objawów :D Zdarza mi się o nim zapomnieć o_O :P :P

• Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha a myślałam że tylko ja mam takiego pecha:) a teraz widzę ze brak @ w dniu wolnym to norma. Dobrze ze przynajmniej na razie nie odczuwam żadnych dolegliwości bo jeszcze kilka dnia temu jajniki mnie rwaly jak cholera. Gdyby nie znaczny spadek temperatury to nawet bym mogła pomyśleć że coś się tak wykluwa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    A ja Was wkurzę- u mnie okres, to dzień obrzmienia, trzy skurcze i to by było na tyle objawów :D Zdarza mi się o nim zapomnieć o_O :P :P
    Ja w sumie też specjalnie objawów nie mam :P dzień przed troszkę dół brzucha pobolewa, ale też nie zawsze :) rzadko pobolewa krzyż...

Tylko tak się zastanawiam, bo ja generalnie mam wysoki (bardzo wysoki wręcz) próg bólu :) sprawdzone na różne sposoby :P i nie wiem czy normalnych ludzi to boli właśnie tak jak mówicie, że boli Was, tylko ja nie czuję, czy naprawdę mam takie mikro wyczuwalne objawy :P

• Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna zazdroszczę w takim razie i myślę że nie tylko ja! Szczęściara z ciebie :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klekotowa, zazdroszczę:D

Klekotowa lubi tę wiadomość

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie idzie Was nadrobic w pracy z telefonu... Ja caly czas czekam na wyniki i nie moge sie doczekac...
    Dzis miala przyjsc @ no ale nadal cisza mam nadzieje ze nie przyjdzie i ze beta sie nie myli.

Klekotowa lubi tę wiadomość

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorien na pewno, beta się raczej nie myli. :) Po to się robi betę jeszcze po teście sikanym żeby być pewnym na 100%.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorien,
    Nie przyjdzie :D dbaj o siebie tylko... :)

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorien będzie wszystko w jak najlepszym porządku:). Głową do gory:)

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka w jej przypadku to główką na świat. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • annde Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:

Nie wkurzysz mnie. Gdyby nie kalendarzyk w telefonie nie pamiętałabym o @ (tzn. odkąd mam monitoring cyklu to niemożliwe, ale wcześniej nie raz byłam zaskakiwana).

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    Ja w sumie też specjalnie objawów nie mam :P dzień przed troszkę dół brzucha pobolewa, ale też nie zawsze :) rzadko pobolewa krzyż...

Tylko tak się zastanawiam, bo ja generalnie mam wysoki (bardzo wysoki wręcz) próg bólu :) sprawdzone na różne sposoby :P i nie wiem czy normalnych ludzi to boli właśnie tak jak mówicie, że boli Was, tylko ja nie czuję, czy naprawdę mam takie mikro wyczuwalne objawy :P
    to ja zazdroszczę, też mam wysoki próg bólu , nawet zęby potrafię bez znieczulenia leczyć i naprawdę rzadko sięgam po przeciwbólowe, ale @ masakrycznie ciężko przechodzę. Nie dość, że 2 dni leci ze mnie, że nie mogę się z domu ruszyć, to jeszcze ból taki, jakby mi ktoś miednicę rozszarpywał. Najgorsze są bóle krzyżowe, bo z bólem brzucha jakoś sobie radzę.

Zdecydowanie wolę rodzić, niż mieć @

• Necia124 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zioła Sroki? Przyznam że na tym forum pierwszy raz o nich usłyszałam. Długo już stosujecie? Macie jakieś przemyślenia i opinie na ich temat?! A i czy to same sobie kupilyscie czy lekarz Wan zalecal?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 12:32

ty0qs6r.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    To taka mieszanka na problemy kobiece. U mnie na pudełku jest takie info że zmniejsza poziom prolaktyny, jest na niewydolność ciałka żóltego, na owulacje, na zmniejszenie PMSu, regulacja hormonów itd. :P

czyli stosuje się to tylko jak cos jest nie tak ?

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia ja je piłam cały poprzedni cykl. Czułam jajka, czułam owulkę. Ogólnie co jakiś czas w cyklu dawały o sobie znać. No i coś z tą niewydolnością ciałką zółtego musi być na rzeczy, bo poprzednie wykresy po owulce wyglądały słabo, a w ostatnim cyklu był ładny spadek i ładny skok. ;) Sama sobie je zaleciłam. :D Ogólnie czytałam że pomogły zajść wielu dziewczynom w pierwszym cyklu picia, ale myślę że to efekt placebo; były pewne ze przez ziołka zajdą i wyłączyły myślenie. ;P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ