X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Cześć. Każdej się w końcu uda :) kiedy planujesz testować?
    GiGi i tego się trzymajmy!
    Na razie jestem na początku cyklu, w piątek idę do Gina porozmawiać z nim o moich obawach, akurat w najbliższy Weekend zapowiada mi się owulacja, więc będą starania :):):)

Gigi lubi tę wiadomość

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Hej Dżoana! Od początku roku trochę fasolek jest z tego wątku, więc życzę Ci szybciutkiego zobaczenia tych wymarzonych dwóch kresek :).

Milli, sama widzisz :). Dlatego będę tutaj Wam kibicować (nie pisząc nic o sobie - chyba, że będziecie chciały coś wiedzieć) :).

Ewcia, widzę, że Tobie się udało. Szczere gratulacje, to musi być wspaniałe uczucie i wielkie szczęście. Nawet nie wiesz jak bardzo Ci zazdroszczę - ale jest to pozytywna zazdrosć.
    Długo się staraliście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 10:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co sądzicie o tym teście?... :(
    e88714a66b390dc9.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie 7 kresek na plusie, słoneczko, ptaszki.. Wiosna! :). Jednak czasami wychodzi na to, że lepiej na Podkarpaciu :D. Ale tylko czasami.. :P. Mój chłop tak się ucieszył pogodą, że olał śniadanie i poszedł myć auto :D.

Indygo, siemanko! :)

Dżoana, dziękuję. Udało się w 15 cyklu. Także trochę walczyliśmy. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dg, tam faktycznie jest ta druga kreska taka "rozlana" czy to tak na zdjęciu widać? Może test do kitu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 10:08

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    To u mnie 7 kresek na plusie, słoneczko, ptaszki.. Wiosna! :). Jednak czasami wychodzi na to, że lepiej na Podkarpaciu :D. Ale tylko czasami.. :P. Mój chłop tak się ucieszył pogodą, że olał śniadanie i poszedł myć auto :D.

Indygo, siemanko! :)

Dżoana, dziękuję. Udało się w 15 cyklu. Także trochę walczyliśmy. :)

Ewcia, ja też z Podkarpacia, okolice Rzeszowa ;)

• amica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki! Czujcie się jak u siebie.

Ja cały weekend przelezalam. Taki leń mnie ogarnął...

Jutro wybieram się na powtórkę badania TSH i korci mnie żeby zrobić betę. Jak myślicie jest sens robić patrząc na wykres?

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Ewcia, ja też z Podkarpacia, okolice Rzeszowa ;)
    Ooo! :). Ja 80 km od Rzeszowa :P. A w Rzeszowie jestem niemal non stop, bo studiuję i dojeżdżam codziennie :).

Dżoana89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Ależ Wam zazdroszczę słońca... :( W Warszawie szaro buro i ponuro, ale w powietrzu czuć coś jakby wiosnę :) i temp zdecydowanie jest na +... nie moja :P powietrza :D :D :D

Mówiłam że Wróbelka nie ma to wątek podupadł :P ale wróciła i ćwierka strona za stroną ;)

Ewcia, ja wczoraj też z nudów poczytałam trochę te wątki na fioletowej... powiem szczerze że to jakaś masakra... zamiast się cieszyć szczęściem to nawzajem się nakręcają a to za niski przyrost a to za wysoki przyrost, ta ma objawy to źle, a inna nie ma to jeszcze gorzej... później dziwne że dzieci zestresowane się rodzą :)

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Ooo! :). Ja 80 km od Rzeszowa :P. A w Rzeszowie jestem niemal non stop, bo studiuję i dojeżdżam codziennie :).

Świat jest mały :)Też w Rzeszowie studiowałam, również codziennie w nim jestem - traktuję je jak moje miasto ze względu na dojazd do pracy, życie towarzyskie, zakupy, itp.
    Tutaj mam też lekarza ;)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dg, nie wiem co sądzić o tym teście... dla mnie to nie jest kreska, tylko smuga. Jakby wada testu. Ale dla świętego spokoju powtórz za kilka dni. Wtedy bedziesz miała jasność. :P

Klekotko, no nie mogę nas narazić na wyginięcie. :D Ja wczoraj wrociłam z Wawki od teściów i powiem Ci że mnie tęsknotki wzięły za cywilizacją. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    Ewcia, ja wczoraj też z nudów poczytałam trochę te wątki na fioletowej... powiem szczerze że to jakaś masakra... zamiast się cieszyć szczęściem to nawzajem się nakręcają a to za niski przyrost a to za wysoki przyrost, ta ma objawy to źle, a inna nie ma to jeszcze gorzej... później dziwne że dzieci zestresowane się rodzą :)
    Myślałam, że tylko ja widzę, że tam jest coś nie tak.. Kłócą się, sprzeczają.. A daj spokój. Wchodzenie tam to wg mnie marnowanie czasu. A co będzie w okresie badań prenatalnych? Zjedzą się! :D :D.

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dg tez myślę ze dobrze będzie powtórzyć za kilka dni bo ten tescik to nie jest wiarygodny patrząc po zdjęciu.

Słuchajcie ile czasu po owulce najlepiej zrobić bete?

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:

Klekotko, no nie mogę nas narazić na wyginięcie. :D Ja wczoraj wrociłam z Wawki od teściów i powiem Ci że mnie tęsknotki wzięły za cywilizacją. :D
    No ale mówię Ci Ty to taki wódz zastępu staraczek :D Ciebie nie ma i jakoś życie tu podupada :P tak więc dobrze że jesteś ;) :*
    Do cywilizacji Cię ciągnie? WRACAJ!!!!!!! :D tu mniej się myśli o ciążach i ciśnienie mniejsze bo wiesz... szybkość życia doczesnego zapycha głowę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 10:28

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia a Ty będziesz miała dzisiaj USG?

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj idę do ginekologa bo już 8 dni mi się @ spóźnia a zawsze była jak w zegarku. Bardzo bym chciała żeby to jednak była druga kreska :(

Dżoana89, Lorien lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Myślałam, że tylko ja widzę, że tam jest coś nie tak.. Kłócą się, sprzeczają.. A daj spokój. Wchodzenie tam to wg mnie marnowanie czasu. A co będzie w okresie badań prenatalnych? Zjedzą się! :D :D.
    O nie Kochana.... Ja wczoraj poczytałam i mnie to lekko przygniotło...
    Tu u nas są dziewczyny które bardzo długo się starają i mają różne problemy i tak nie pieprzą głupot za przeproszeniem jak one tam szczęśliwie zaciążone... aż żal bierze :( no ale co zrobić taka kolej rzeczy :)

A Ty jak się czujesz Ewciu?
    Aha, i np. ja bym chciała wiedzieć co tam i jak tam u Ciebie i Fasolka :) nie znam się czy tu można prv wysyłać więc o ile dziewczyny nie chcą słuchać to ja poproszę raport na prv :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:

Słuchajcie ile czasu po owulce najlepiej zrobić bete?
    Gin mi mówił że powinno być widać już 7 dni po owulce, ale bezpieczniej zrobić ok. 10 dnia po, chyba że wytrzymasz to najlepiej poczekać do terminu @....

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka Klekotka ma rację 7-10dpo. :)

Klekotowa lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monijaaa wrote:
    Ewcia a Ty będziesz miała dzisiaj USG?
    Tak. Mam mieć. Może już coś zobaczymy :).

‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ