Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3db9e35b5c6.png
Testujące Staraczki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ce652828f96.jpg
19.01. marta95, Kimmy, smeg
30.01. elpiss87
31.01. AneTka87
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf431e503e28.jpg
02.02. monijaaa
04.02. Doma90
06.02. Bella_Bella, Kamelkowo
07.02. Gagarek
08.02. wercia2601
10.02. Aika
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69742506db4e.jpg
ZAFASOLKOWAŁY
03.01. Niesia86 – pozytywny
06.01. Zorganizowana – pozytywny
11.01. plinka – pozytywny
13.01. Kesjaa - pozytywny
14.01. Lunka - pozytywny -
Hej.
Tak jak pisały dziewczyny blada kreska na teście owy nic nie znaczy. Ja wrzucalam kilka stron wcześniej zdjęcia swoich pozytywnych testów owu. Kreta testowa powinna być taka sama albo mocniejsza niż kontrolna.
Lunka gratulacje.
Usunięcie mięśniaka
3 aniołki + 1cp
Jeszcze będzie dobrze, musi być
30.08 - 1 IUI ☹ -
Im więcej czytam o tych testach owu, tym bardziej jestem do nich na "nie". Mało to mamy zagadek odnośnie objawów ciązowych, zeby jeszcze sobie dokładać rozszyfrowywanie testów owu?
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Wróblowa wrote:Im więcej czytam o tych testach owu, tym bardziej jestem do nich na "nie". Mało to mamy zagadek odnośnie objawów ciązowych, zeby jeszcze sobie dokładać rozszyfrowywanie testów owu?
Dlaczego na nie? Ja uważam, że są bardzo przydatne i proste w użyciu Pomagają trafić we właściwy czas a temperatura to potwierdza. -
Czyli jak jest na teście owulacyjnym ta jaśniejsza kreska to nie da rady zajść w ciążę? Hormon LH jest zawsze w organizmie, to może bez tej bordowej krechy na obszarze testowym jednak się da? Mi zawsze wychodzi blada albo wcale...03.02 (36dc)- beta hcg 347.1
06.02 (39dc)- beta hcg 907.3
09.02 (42dc)- beta hcg 2526
-
nick nieaktualny
-
wercia2601 wrote:Czyli jak jest na teście owulacyjnym ta jaśniejsza kreska to nie da rady zajść w ciążę? Hormon LH jest zawsze w organizmie, to może bez tej bordowej krechy na obszarze testowym jednak się da? Mi zawsze wychodzi blada albo wcale...
Nie da się przy pomocy testu owulacyjnego stwierdzić czy można zajść w ciążę. On tylko pomaga stwierdzić przybliżony czas owulacji Jeśli kreska testowa jest jasna tzn ze jeszcze nie było owulacji lub jest już po. Jeśli kreska ciemnieje tzn, że owulacja się zbliża Jeśli test wychodzi pozytywny to warto od razu zabrać się za intensywne starania Brak pozytywnego testu może świadczyć np o tym, że ominęłaś ten moment gdzie LH wzrasta. Ponieważ ten tzw "pik LH" jest tylko chwilowy, potem testy są znowu negatywne. Ja wykonuje testy co dzień około 21-23 i mam pozytywny w każdym cyklu. Jednak są dziewczyny, u których skok LH nie jest tak znaczny więc żeby go zaobserwować testy wykonują dwa razy dziennie. Oczywiście ostatecznie owulację może potwierdzić tylko monitoring. Wracając do Twojego pytania, nawet jeśli nie miałaś w cyklu pozytywnego testu to i tak możesz zajść w ciąże Polecam mierzyć temperaturę, ona nie przewiduje owu ale będziesz widzieć czy są dwie fazy tak jak powimmo byćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 12:36
-
wercia2601 wrote:Czyli jak jest na teście owulacyjnym ta jaśniejsza kreska to nie da rady zajść w ciążę? Hormon LH jest zawsze w organizmie, to może bez tej bordowej krechy na obszarze testowym jednak się da? Mi zawsze wychodzi blada albo wcale...
No właśnie i tu się zaczyna "zagadkowo" jak dla mnie. Bo z tego co mi wiadomo, to owulka jest wtedy jak dwie krechy są jednakowego koloru...
Olek - 05.11.2020 👦🏼
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Bella_Bella wrote:Jak dwie krechy są jednakowe tzn że owulacja moze nastapic ale nie musi
No to tak, tak jak dziewczyny wcześniej pisały, że test to nie jest żaden gwarant.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.