Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
agu92 wrote:Doma u mnie dzisiaj identyczna sytuacja, wcześniej na testach owu nie było nic, żadnego cienia a dzisiaj bladzioch i taki nawet dosyć wyraźny, jednak do ciemnego mu jeszcze trochę brakuje. Ja już się stresuję oczywiście, że nie wstrzelimy się w moment, że przegapimy, albo odwrotnie, że za często, że plemniki za słabe będą jak tak czesto itp... wykończę się Mąż kierowcą jest i jutro wieczorem wyjeżdża :<
Nie ma opcji, że za często -
A ja w tym cyklu serduszkuję co dwa dni. :> optymalnie. Najgorzej bo wyskoczyły nam mega wydatki i musimy przesunąć badania nasienia.
PS. widziałam wykresy, na których w dniach płodnych serduszkowali po dwa razy dziennie i zaskoczyło.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
My w dni płodne codziennie.Tak kazała moja ginka. Wcześniej mieliśmy problem z ilością i ruchliwoscią, ilość nam się podwoiła:)ale badanie było robione po 5 dniowej abstunencji:P wiec musimy dawac im troche czasu na produkcje podobno optumaknie jest co 2 dni, ale jak ktoś ma wzorowe nasienie to i 2 razy dziennie warto i miło;)"Tylko nie martw się przez cały dzień.
Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
ks. Jan Kaczkowski -
Wróblowa wrote:A ja w tym cyklu serduszkuję co dwa dni. :> optymalnie. Najgorzej bo wyskoczyły nam mega wydatki i musimy przesunąć badania nasienia.
PS. widziałam wykresy, na których w dniach płodnych serduszkowali po dwa razy dziennie i zaskoczyło.
Jestem tego przykładem -
Bella_Bella wrote:Ciężko to stwierdzić po progesteronie. A jakie są normy na wyniku?
Normy zdrowe kobiety:
f.pęcherzykowa 0,057-0,893 ng/ml
f.owulacyjna 0,121-12,0 ng/ml
f.lutealna 1,83-23,9 ng/ml"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
witam dziewczyny;
ja dzisiaj znowu potrzebuje wsparcia
U mnie zbliza sie czas testowania - wczoraj temperatura wzrosla do 37,04 i chodzilam z usmiechem na twarzy; a dzisiaj spadło do 36,56; wiec jak nic dzis/jutro dostane okres ...
To 2 cykl staran, poł roku musielismy odczekac po poronieniu w 4 mscu ...
Dziewczyny, jak dodac wykres zeby pojawial sie w mojej wiadomosci ?
Biorę witaminy pranetarne; poradziłybyście cos jeszcze ?
Dziekuje i zycze powodzenia wszystkim !Starania od listopada 2015; przerwa 4 msc związana z poronieniem w 16tc - - 36 lat
http://ovufriend.pl/graph/7bc10e4b53759b8aadaf58384db68952 -
Cześć dziewczyny !
Jestem tu nowa, staram się o dzidzię od kilku cykli. Niestety nie wychodzi. Mam 33 lata i 13 letnią córkę. Od pierwszego porodu mam wciąż minimalny wyciek z piersi. Długo brałam bormergon, tomograf wykluczył guz przysadki, tarczyca ok. Prolaktyna leciutko powyżej normy, cykle regularne, gin mówi, żeby się tym nie przejmować. Dzięki testom owu w tym cyklu zorientowałam się że owulacje mam dopiero około 19 dnia cyklu więc wcześniejsze próby nietrafione Teraz mam 30 dc , piersi bolą, test negatywny do okresu 2 do 3 dni. Więc szykuje się do walki w przyszłym cyklu. Trochę jestem już zmęczona ciągłym oczekiwaniem . Miło Was poznać -
Sun81 wrote:witam dziewczyny;
ja dzisiaj znowu potrzebuje wsparcia
U mnie zbliza sie czas testowania - wczoraj temperatura wzrosla do 37,04 i chodzilam z usmiechem na twarzy; a dzisiaj spadło do 36,56; wiec jak nic dzis/jutro dostane okres ...
To 2 cykl staran, poł roku musielismy odczekac po poronieniu w 4 mscu ...
Dziewczyny, jak dodac wykres zeby pojawial sie w mojej wiadomosci ?
Biorę witaminy pranetarne; poradziłybyście cos jeszcze ?
Dziekuje i zycze powodzenia wszystkim !
W zakładce "moje ovu" masz udostępnij wykres, wchodzisz w zakładkę linki, czy coś takiego kopiujesz ten link do stopki (to musisz wejść w ustawienia konta) i włala! Sorka, ale nie umiem dokładnie tłumaczyć.
Proponuje tak kontrolnie jakąś może witaminkę D, B brać.
Chociaż, tak palnęłam teraz, nie wiem czy są jeszcze jakieś tabletki czy suplementy które wspomagają po poronieniu.
Kobieta_na_pasach HEJ! Nie ma co się poddawać, trza walczyć dalej z głową do góry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 11:05
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Dziewczyny, teraz ja mam pytanie... od 6dc pije te ziółka całe.. ogólnie owulkę mam po 20dc zazwyczaj. Dzisiaj mam ból jajników taki rozsadzający i czuje się jakbym miała PMS gigantyczne. a to mój 10dc. Czy to może być przez te zioła? Śluz mam lepki i taki twarożkowaty, więc to nie jakaś wczesna dziwnie owulka... Hm... Anomalia.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
nick nieaktualny
-
amica wrote:Cześć Dziewczyny! Tak jak Wam pisałam byłam w piątek u gina i wyszłam załamana. Lekarka nie widzi potrzeby zrobienia żadnych badań i kazała przyjść dzisiaj na monitoring cyklu. 15 dc pęcherzyk miał 12mm więc raczej nic z tego nie będzie jeśli cykle mam 27-30dniowe. Poza tym mąż odebrał wyniki i niestety ale morfologia jest słaba, bo ma tylko 3,54% zdrowych żołnierzy.
Cały weekend siedziałam i myślałam nad tym co nas czeka... Walka o dziecko będzie trudna i długa a czasu dużo nie mamy bo najmłodsi nie jesteśmy...
No faktycznie przy takich cyklach to teraz jakoś powinnaś mieć owulkę, a tu 12mm. nie łamcie się, medycyna na szczęscie nie jest na tyle zacofana żeby nie dać rady. To będzie Wasze pierwsze maleństwo?
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Hej. A propo jak często... mąż ma słabe wyniki , słaba ruchliwosc . Parę dni temu byliśmy u androloga. I zdziwiła mnie jego zalecenia,bo tak wszyscy tu mi wcześniej mówili ze co dwa dni jak słabe nasienie a on ze jak najczęściej ! Ile tylko chcemy i możemy. I jeszcze jedna ciekawostka dobrze jest raz i za pół godziny znowu , bo niby wg badań takie drugie nasienie jest lepszeOkoło 2,5 roku staran
Kiepskie wyniki męża/roczna suplementacja
15.11.2017 pierwsza wizyta w ośrodku adopcyjnym -
Figa8787 wrote:Hej. A propo jak często... mąż ma słabe wyniki , słaba ruchliwosc . Parę dni temu byliśmy u androloga. I zdziwiła mnie jego zalecenia,bo tak wszyscy tu mi wcześniej mówili ze co dwa dni jak słabe nasienie a on ze jak najczęściej ! Ile tylko chcemy i możemy. I jeszcze jedna ciekawostka dobrze jest raz i za pół godziny znowu , bo niby wg badań takie drugie nasienie jest lepsze
Hm, ja ogólnie słyszałam właśnie, że najlepiej to co dwa dni, bo wtedy te plemniki są silniejsze jakby. I mi lekarz mówił że przez cały cykl co dwa dni, a jak są dni płodne to najlepiej codziennie. I bądź tu człowieku mądry.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.