WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadczynnosc i bardzo duzo przeciwcial. Ale narazie jestem na etapie chodzenia do lekarzy roznych i sama z siebie nie rezygnuje z zajscia w ciaze. Inna kwestia czy to w ogole możliwe żeby zajść przy przeciwciałach tarczycy przekroczonych o kilkaset razy... Zobaczymy...

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ro moim zdaniem mikroplamienie to dobry objaw. Kiedy testujesz>

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ale raczej ciąży z temperatura 36,46 to niemożliwe

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas piszecie o tym plamieniu implatacyjnym i kazdym innym a ja u siebie tego nie widzę...zastanawiam się czy jest sens testowania w takiej sytuacji bo poza bólami jajników nie czuje nic innego i nic się nie dzieje...od przyszłego cyklu tez się wezme za mierzenie tempki może cos będzie bardziej jasne.

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też będę mierzyła. A co ;P

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to faktycznie trzeba skonsultować z dobrym endokrynologiem albo ginekologiem-endokrynologiem.
    Ja mam TSH 2,8 a podobno powinno być poniżej 2. Jednak przeciwciała i hormony są ok. Dostałam zalecenie brać jod i sprawdzić za 1,5 miesiąca. Zarówno endo i gin powiedział mi, że mogę się starać a w razie czego jeśli trzeba będzie obniżyć trochę TSH to nie ma problemu.
    Ale to zupełnie inna sytuacja... Z nadczynnością trzeba się jednak upewnić czy można się starać czy lepiej się wstrzymać z zajściem do czasu uporządkowania hormonów.

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Dziewczyny Ale raczej ciąży z temperatura 36,46 to niemożliwe

dlaczego?

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia no niziutka jest. :<

Ro, ciężko powiedzieć. Na pewno przeziębienie nie zostaje obojętne dla wykresu. ;P Więc może to być ciąża, mogą być jakieś anomalia. :P Kiedy powinnas dostać @?

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:
    Cały czas piszecie o tym plamieniu implatacyjnym i kazdym innym a ja u siebie tego nie widzę...zastanawiam się czy jest sens testowania w takiej sytuacji bo poza bólami jajników nie czuje nic innego i nic się nie dzieje...od przyszłego cyklu tez się wezme za mierzenie tempki może cos będzie bardziej jasne.
    Plamienie może występować, ale nie musi. :) Nie jest to 100% występujące przy zagnieżdżaniu. ;) Także jak nie ma takiego plamienia, to dalej jest sens. :P

Klekotowa lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:

Ja się o tym naczytałam ;) To jest tylko jak zarodek trafi na naczynko krwionośne w macicy - taki przypadek i zdarza się w ok 25% ciąż. Dużo dziewczyn miało w jednej ciąży a w innej nie. Moja przyjaciółka w ogóle nie miała a ma trójkę dzieci.
    Ja bym się mniej przejmowała jakbym nie miała, bo to pobudza tylko moją wyobraźnię ;)

karollka29 lubi tę wiadomość

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Plamienie może występować, ale nie musi. :) Nie jest to 100% występujące przy zagnieżdżaniu. ;) Także jak nie ma takiego plamienia, to dalej jest sens. :P

To mnie pocieszylas trochę :)

7cs
    Wysoki testosteron...

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Plamienie wystapi jak dojdzie do mikrouszkodzenia błony podczas implantacji czy jakoś tak

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez Was to siedziała bym i wertowala wszystkie możliwe strony informacyjne w internecie ;p

Ro lubi tę wiadomość

7cs
    Wysoki testosteron...

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Marcia no niziutka jest. :<

Ro, ciężko powiedzieć. Na pewno przeziębienie nie zostaje obojętne dla wykresu. ;P Więc może to być ciąża, mogą być jakieś anomalia. :P Kiedy powinnas dostać @?

4-5 marca. Ale jestem w podróży od 2 miesięcy i kiedyś takie rzeczy zmieniały moje cykle...

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka od tego jestem!!! :D

karollka29 lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no to Ro. :) Spokojnie czekaj czy @ przyjdzie, czy nie. :) zmiana klimatu też robi swoje. :) Inny tryb życia i włala, wszystko rozpieprzone łącznie z cyklem. :D

Ro lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ja dopiero w tym cyklu zaczęłam bardziej się zastanawiać nad wszystkim i tym kiedy mam dokładnie owu. Nie jestem pewna czy cykl się zaczyna w dobrym momencie. Bo przed okresem mam plamienie i zawsze liczyłam okres od tego plamienia ale teraz dowiedziałam się że okres powinien liczyć się później. Tak więc liczę od pierwszej krwi, nie plamienia a to 2 dni później. W ogóle zaczęłam się martwić jak zaczęłam czytać o tym plamieniu bo podobno to może być coś złego, a ja tak miałam zawsze więc się nad tym nie zastanawiałam.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobelku, a to wasze pierwsze badanie nasienia od początku staran?

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internet to złoooo.

Właśnie czytam - nie, nie zachodz w ciążę jak masz nadczynność, lecz się pół roku i wtedy EWENTUALNIE możesz zacząć próbować. Dlatego pikolę -nie czytam ;)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, też nie czytam internetow

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ