X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadczynnosc i bardzo duzo przeciwcial. Ale narazie jestem na etapie chodzenia do lekarzy roznych i sama z siebie nie rezygnuje z zajscia w ciaze. Inna kwestia czy to w ogole możliwe żeby zajść przy przeciwciałach tarczycy przekroczonych o kilkaset razy... Zobaczymy...

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ro moim zdaniem mikroplamienie to dobry objaw. Kiedy testujesz>

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ale raczej ciąży z temperatura 36,46 to niemożliwe

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas piszecie o tym plamieniu implatacyjnym i kazdym innym a ja u siebie tego nie widzę...zastanawiam się czy jest sens testowania w takiej sytuacji bo poza bólami jajników nie czuje nic innego i nic się nie dzieje...od przyszłego cyklu tez się wezme za mierzenie tempki może cos będzie bardziej jasne.

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba też będę mierzyła. A co ;P

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to faktycznie trzeba skonsultować z dobrym endokrynologiem albo ginekologiem-endokrynologiem.
    Ja mam TSH 2,8 a podobno powinno być poniżej 2. Jednak przeciwciała i hormony są ok. Dostałam zalecenie brać jod i sprawdzić za 1,5 miesiąca. Zarówno endo i gin powiedział mi, że mogę się starać a w razie czego jeśli trzeba będzie obniżyć trochę TSH to nie ma problemu.
    Ale to zupełnie inna sytuacja... Z nadczynnością trzeba się jednak upewnić czy można się starać czy lepiej się wstrzymać z zajściem do czasu uporządkowania hormonów.

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Dziewczyny Ale raczej ciąży z temperatura 36,46 to niemożliwe

dlaczego?

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia no niziutka jest. :<

Ro, ciężko powiedzieć. Na pewno przeziębienie nie zostaje obojętne dla wykresu. ;P Więc może to być ciąża, mogą być jakieś anomalia. :P Kiedy powinnas dostać @?

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:
    Cały czas piszecie o tym plamieniu implatacyjnym i kazdym innym a ja u siebie tego nie widzę...zastanawiam się czy jest sens testowania w takiej sytuacji bo poza bólami jajników nie czuje nic innego i nic się nie dzieje...od przyszłego cyklu tez się wezme za mierzenie tempki może cos będzie bardziej jasne.
    Plamienie może występować, ale nie musi. :) Nie jest to 100% występujące przy zagnieżdżaniu. ;) Także jak nie ma takiego plamienia, to dalej jest sens. :P

Klekotowa lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:

Ja się o tym naczytałam ;) To jest tylko jak zarodek trafi na naczynko krwionośne w macicy - taki przypadek i zdarza się w ok 25% ciąż. Dużo dziewczyn miało w jednej ciąży a w innej nie. Moja przyjaciółka w ogóle nie miała a ma trójkę dzieci.
    Ja bym się mniej przejmowała jakbym nie miała, bo to pobudza tylko moją wyobraźnię ;)

karollka29 lubi tę wiadomość

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Plamienie może występować, ale nie musi. :) Nie jest to 100% występujące przy zagnieżdżaniu. ;) Także jak nie ma takiego plamienia, to dalej jest sens. :P

To mnie pocieszylas trochę :)

7cs
    Wysoki testosteron...

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Plamienie wystapi jak dojdzie do mikrouszkodzenia błony podczas implantacji czy jakoś tak

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez Was to siedziała bym i wertowala wszystkie możliwe strony informacyjne w internecie ;p

Ro lubi tę wiadomość

7cs
    Wysoki testosteron...

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Marcia no niziutka jest. :<

Ro, ciężko powiedzieć. Na pewno przeziębienie nie zostaje obojętne dla wykresu. ;P Więc może to być ciąża, mogą być jakieś anomalia. :P Kiedy powinnas dostać @?

4-5 marca. Ale jestem w podróży od 2 miesięcy i kiedyś takie rzeczy zmieniały moje cykle...

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka od tego jestem!!! :D

karollka29 lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no to Ro. :) Spokojnie czekaj czy @ przyjdzie, czy nie. :) zmiana klimatu też robi swoje. :) Inny tryb życia i włala, wszystko rozpieprzone łącznie z cyklem. :D

Ro lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to ja dopiero w tym cyklu zaczęłam bardziej się zastanawiać nad wszystkim i tym kiedy mam dokładnie owu. Nie jestem pewna czy cykl się zaczyna w dobrym momencie. Bo przed okresem mam plamienie i zawsze liczyłam okres od tego plamienia ale teraz dowiedziałam się że okres powinien liczyć się później. Tak więc liczę od pierwszej krwi, nie plamienia a to 2 dni później. W ogóle zaczęłam się martwić jak zaczęłam czytać o tym plamieniu bo podobno to może być coś złego, a ja tak miałam zawsze więc się nad tym nie zastanawiałam.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobelku, a to wasze pierwsze badanie nasienia od początku staran?

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internet to złoooo.

Właśnie czytam - nie, nie zachodz w ciążę jak masz nadczynność, lecz się pół roku i wtedy EWENTUALNIE możesz zacząć próbować. Dlatego pikolę -nie czytam ;)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, też nie czytam internetow

‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ