X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie chciałam bliźniaków. My z mężem to w ogóle tylko jedno dziecko chcemy :)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Ja kiedyś też o bliźniakach marzyłam, ale z pierwszej ciąży, a nie z czwartej :D

Wiem, że bym sobie poradziła, ale gdzie potem te dzieci kłaść spać? :P trzeba by było sypialnię oddać i przenieść się do salonu :P choć z drugiej strony, moja babcia miała siedmioro w 3 pokojach, bez łazienki i też dawali radę.

dokładnie.
    zrobiliśmy się coraz bardziej wygodni.
    ja nie kojarzę żeby którejkolwiek mojej koleżanki rodzic miał własną sypialnię.
    zawsze spali w salonie
    a teraz to coraz częsciej rzadkosc

Jaspis lubi tę wiadomość

• MilliSBB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    haha napisałam to o biegunce zanim w ogóle przeczytałam że o niej pisałyście :D
    Mi właśnie jak progesteron spada przed @ to mi sie zwieracze luzuja:-)

Klekotowa lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• marciaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Ja nigdy nie chciałam bliźniaków. My z mężem to w ogóle tylko jedno dziecko chcemy :)

my chcemy 2-3
    ale ucieszymy się chociaż z 1

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    My w przyszłym cyklu idziemy na clo z pregnylem i jesteśmy przygotowani ,ze moze z tego wyjsc więcej niż jedno:-)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Mi właśnie jak progesteron spada przed @ to mi sie zwieracze luzuja:-)

o widzisz...
    chyba mam tak samo

tylko nie raz mylę to z wypiciem kawy
    bo często po niej mnie "rusza"

• agu92 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    my chcemy 2-3
    ale ucieszymy się chociaż z 1

My tak samo :)

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mnie w fazie lutealnej nawet kawa z ogorkiem kiszonym nie ruszy,a przed @ nadrabiam zaległości:-)

34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Naprawdę takie historie się zdarzają? Jak można nie zauważyć, że jest się w ciąży przez 9 msc?
    Ponoć była bardzo otyła :D no i co zrobisz... nie zauważyła :P
    Żarła pewnie więcej, no ale przy pewnych gabarytach (bo w tym przypadku ciężko mówić o "rozmiarze") to już żadna różnica :P masakra no :P

• marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    Ponoć była bardzo otyła :D no i co zrobisz... nie zauważyła :P
    Żarła pewnie więcej, no ale przy pewnych gabarytach (bo w tym przypadku ciężko mówić o "rozmiarze") to już żadna różnica :P masakra no :P

a ruchy dziecka myliła ze skręcaniem kiszek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    dokładnie.
    zrobiliśmy się coraz bardziej wygodni.
    ja nie kojarzę żeby którejkolwiek mojej koleżanki rodzic miał własną sypialnię.
    zawsze spali w salonie
    a teraz to coraz częsciej rzadkosc
    my zanim z rodzicami za małolata się przenieśliśmy do większego M, to w 5 osób mieszkaliśmy na ok. 30m :) kiedyś było inaczej :) a teraz salony... garderoby.... :P w d*pach się poprzewracało :P

Jaspis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    chyba nawet nie chcę się nad tym zastanawiać :P ale pewnie tak... albo że jej w brzuszku burczy ... albo że ma gazy :P

• MilliSBB Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Albo z potrzeba pójścia na kibelek:-)

Klekotowa lubi tę wiadomość

34cs

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    no nie?
    nie jesteś totalnie przygotowana na dziecko
    ani jeśli chodzi o ubranka itd ani psychicznie
    Nie rozumiem tłumaczenia, że kobieta nie wiedziała o ciąży, tego nie da się nie zauważyć, chyba że się ma coś z głową nie tak. Brak okresu, ruchy dziecka, rosnący brzuch. Pod koniec ciąży malec potrafi tak kopać, że aż boli, wypina się, że przez brzuch widać.
    Pierwsze 3 miesiące ok, można nie zauważyć zwłaszcza przed menopauzą, kiedy okres bywa nieregularny, czasem co kilka miesięcy, ale całych 9 miesięcy nie da rady nie wiedzieć.

Ale co niektóre kobiety próbują takie rzeczy sobie wmawiać. Byłam świadkiem jak przywieźli do szpitala dziewczynę w trakcie porodu i słyszałam jak mąż się tłumaczył położnej, że nie wiedzieli o ciąży. Położna była wściekła, bo dziewczyna zaczęła rodzic w samochodzie i nawet spodni nie zdjęła i dziecko mało się nie udusiło. Czasem mam wrażenie, że robią to kobiety, które nie chciały tego maleństwa i liczą do końca, że się coś stanie i dziecko nie przeżyje :(

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    my zanim z rodzicami za małolata się przenieśliśmy do większego M, to w 5 osób mieszkaliśmy na ok. 30m :) kiedyś było inaczej :) a teraz salony... garderoby.... :P w d*pach się poprzewracało :P
    Ja jestem z tego rocznika gdzie rodzice ciagali mnie na imprezy do znajomych ,w jednym pokoju rodzice wódkę pili,a w drugim dzieciaki się bawiły,i tak oto wszyscy się mieścii na 40 metrach.Byl schabowy i jarzynowa.Nikogo nie interesowało,że nie ma super mebli i ciuchow,byli poprostu ludzie!

Jaspis, Dżoana89, Anna6 lubią tę wiadomość

34cs

• EA Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 19:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Ja jestem z tego rocznika gdzie rodzice ciagali mnie na imprezy do znajomych ,w jednym pokoju rodzice wódkę pili,a w drugim dzieciaki się bawiły,i tak oto wszyscy się mieścii na 40 metrach.Byl schabowy i jarzynowa.Nikogo nie interesowało,że nie ma super mebli i ciuchow,byli poprostu ludzie!
    Z tego co kojarzę to jesteśmy z podobnego rocznika :D i tak, pamiętam te czasy... :) ach pięknie było <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    cześć dziewczyny :) właśnie sie dowiedziałam, że dziś moja beta wynosi 8,79 (12 dzień od pęknięcia pęcherzyka), dwa dni temu była 4,09. Myślicie, że mam szanse na ciąże? Wiem, że moja beta jest malutka, przy dolnej granicy.. Powtórzę test za kolejne dwa dni. Napiszcie co sądzicie? pozdrawiam Was i życzę każdej po kolei bobaska :)
    Jeszcze niziutka, ale to dopiero 12 dpo. Zrób w piątek i zobaczysz czy rośnie. Trzymam kciuki ;)

• Gigi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci można chcieć dużo ale ja jestem zdania, że nie ma co planować ile dzieci. Bo ja np.nie wiem czy opieka nad jednym dzieckiem mnie nie przerosnie :P

A tak w ogóle to dzisiaj sobie tak myślałam, że z matek to są takie super Hero :D normalnie ja nie wiem jak można tyle rzeczy ogarniać. Ogarnąć siebie, Dziecko, ugotować obiad, posprzątać dom, zadbać też o męża ;) potem jeszcze dojdzie praca i trzeba się zmieścić w czasie z tym wszystkim.

Ea betka ci przyrosla o ok. 100%. Według mnie to dobry przyrost

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:

Dokładnie!
    I ludzie dbali o kontakty ze sobą.
    A teraz liczy się mieć dużo kasy, super pozycje w pracy, ekstra mieszkanie czy dom, auto a znajomi tylko na Facebooku

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ