X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namówiłyście mnie - też zrobię jutro sernik :D

A teraz uciekam, bo już nie dam rady siedzieć, jajniory bolą i spać się chce...

Dobrej nocy i udanego weekendu! :)

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana, peka Ci ? Moj mnie nawet rozsmieszyl dzisiaj. Mam sernik w serniku, bo pekl caly naokolo w srodku. Chyba czas sie pozbyc piekarnika

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zbieram z kompa. Jutro ważny dzień :) Buziaki :*

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi zawsze z góry lekko pęka, dla mnie to oznaka, że jest dobrze wypieczony. Może za ostro piekłas?

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Dzoana, peka Ci ? Moj mnie nawet rozsmieszyl dzisiaj. Mam sernik w serniku, bo pekl caly naokolo w srodku. Chyba czas sie pozbyc piekarnika
    A na moje oko to za wysoką masz temperaturę w piekarniku :) albo za suchy jest sernik jak go wylewasz do formy :)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pracowałam kiedyś w sernikowym raju. Szefowa piekła serniki (podobno najlepsze w miescie) i jej też pekaly. Więc chyba to nic złego. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • EA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 21:00

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ea, podobno pachwiny moga ciagnac jak sie macica rozszerza :) Dziewczyny, sernik kaput, przypalony i caly opadl. Masa nie za sucha, bo ba kilo sera daje 6 jajek i 5 zoltek. To jest moj popisowy numer. Piekarnik kaput.

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica i Ea przykro mi :( tulę :*

Powiem Wam wszystkim szczerze, że przez cały okres starań tylko JEDEN RAZ testowałam w dniu spodziewanej miesiączki - wtedy kiedy zaszłam w ciąże, bo miałam przeczucie. Założenie mam takie, ze testować będę kilka dni po terminie i u mnie się to sprawdza. A bety nigdy nie robiłam. Wiem, że człowieka kusi, ale wydaje mi się, ze to troszkę mniejsze rozczarowanie. Oczywiści inna kwestia jak lekarz każe, w którymś tam dniu bętę zrobić, bo lekarza trzeba słuchać.

Mi w szpitalu lekarz powiedział, że on przed 7 tyg. ciąży w ogóle jej nie potwierdza, bo wychodzi z założenia, że do 7 tyg. wszytko się może zdarzyć. W 7 już widać serduszko i to już poważniejsza sprawa. Oczywiście inaczej jest jak są plamienia, wtedy robi badania. A jak nie, to powiedział tak: "jeżeli test wyszedł pozytywny to proszę traktować się, jakby była Pani w ciąży. Do mnie na badanie dopiero ok. 7 tyg.". Podkreślam to nie mój gin., tylko gin w szpitalu.

Klekotowa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie słyszałam żeby bolały pachwiny jak beta spada albo że przy bólu pachwin spada beta... nie wszystko wynika jedno z drugiego... :(

• EA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 21:01

• EA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• EA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes... niestety to może się wydawać brutalne podejście ale w większości przypadków takie niestety jest :( nie wynika to wcale z bezduszności lekarzy tylko z ich racjonalnego podejścia...

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, dlatego jeżeli ze względów mojej historii chorobowej nie będę musiała iść na usg wcześniej, to odczekam do 6 tyg. Życie jest brutalne, a my starające się zderzamy się nagle ze ścianą. Ludziom się wydaje, że zajście w ciąże jest super łatwe, a jak jest test pozytywny to oznacza, że za 9 mies. będzie dzidzi. Niestety to nie jest takie proste.... :(

ach ten tydzień taki smutny jest :(

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    czytałam że przy ciąży pozamacicznej niektóre dziewczyny tak miały, gdy im jajowód pękł... :(
    EA, nie ma co myśleć o najgorszym, najlepiej przejdź się do lekarza, zbada Cię i wszystko wyjaśni. My tu diagnozy nie postawimy. Możemy tylko Cię wirtualnie utulić i dodać sił na dalsze starania ;)

Klekotowa, dineh lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widział ktoś dziś Ewcię?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EA wrote:
    czytałam że przy ciąży pozamacicznej niektóre dziewczyny tak miały, gdy im jajowód pękł... :(
    EA, do czasu wizyty u gina powinni Ci internet odciąć... nie czytaj głupot tylko idź do lekarza bo ani my tu nic nie wymędrkujemy ani tym bardziej Ty nic mądrego w internecie nie znajdziesz... :( a tylko się będziesz dołować bez potrzeby coraz to gorszymi schorzeniami :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    A widział ktoś dziś Ewcię?
    Ja :) na pazurkach była rano a potem coś jej żołądek świrował :) ale jest git <3

Jaspis lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 21:02

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ