X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez ale sie nigdy nie opierał a tu szok!!! Ja poprostu zamarlam kochana. I postanowiłam sie wstawić..

Karolyna lubi tę wiadomość

4 cs:)
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprostu nie mam sił!!! Ale mam nerwy takie ze zaraz pojde i go zgwalce:) siedze i slucham jak hrapie a plemniki sie marnują;p

Jaspis lubi tę wiadomość

4 cs:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór! :)

Dziewczyny, te które przynosicie złe wieści, bardzo mi przykro.. Trzymam za Was kciuki w następnych cyklach, tak samo jak za każdą inną!

Podczytuję Was trochę i widzę, że dzisiaj baardzo weekendowo się w pewnym momencie zrobiło :P Przyszłe mamusie a takie % w głowie. Korzystajcie! :)

Jaspis, moja droga imienniczko! <3. Jestem! Żyję! Mam się (powiedzmy) dobrze! :). Wysłałam Ci zaproszenie do psiapsiółek :P

Myślę o Was Staraczki! Dobrej nocy! :*

Jaspis, Ro lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotowa wrote:
    że Ci oczu nie szkoda... :) ja to bym już ledwo paczała :D bo mam kurzą ślepotę :P
    Kochana, gorzej u mnie już nie będzie, mam - 5,5 więc ślepa już i tak jestem :P

A w dzień Bartek mi nie daje robić, rozsypuje koraliki, ciągnie za nitkę :(
    Czasem Wam zazdroszczę tego spokoju w domu.

Klekotowa lubi tę wiadomość

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis, hahaha, grunt to szczerosc :D
    Tez mykam, Gigi sie raczej juz nie pojawi. Moze ja w ogole przyjeli na oddzial, by dokladnie przebadac...

• Gigi Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż... Powiem szczerze że żałuję że pojechałam bo lekarz się trafił taki ze brak słów.
    Probowalam na początku mówić że jestem w ciąży i krwawie ale jak powiedziałam pani przy rejestracji jaki to tydzień ciąży to... Miałam wrażenie, że z mojego przypadku zrobiła zwykły okres... I wgl po co ja tu przyszłam z okresem... Kazała usiąść i czekać. Noszz mam nadzieję, że więcej jej nie spotkam.
    Jak już w końcu się dostałam do lekarza (czekałam tylko 1,5 godzinki..., ale do zwykłego ginekologa nie mogłam się na dzisiaj dostac :/) to powiedziałam mu wszystko od początku bo chciałam się dowiedzieć co do za krwawienie a potem dzień tylko z plamieniem..
    Na początku miałam w planach panikowac że jestem w ciąży i w trakcie poronienia ale wyszloby jeszcze gorzej...

Ogólnie zobaczył moje wyniki i powiedział te dwa słowa "Ciąża biochemiczna".
    Nie zbadał mnie nawet. Powiedział, że tak się często zdarza, mam pójść do ginekologa jak skończy się krwawienie sprawdzić czy się oczyscilam i za tydzień powtórzyć betę czy spadła. Ogólnie. Kazał przygotować się n większe krwawienie i bardziej bolesne
    Także nie dowiedziałam się niczego nowego.
    Jak mu powiedziałam, że 1 dzień krwawilam dosyć mocno a potem plamilam cały kolejny dzień to powiedział tylko, że wygląda mu to na krwiaka, który się oczyszczal a krwawienie związane z poronieniem dopiero się zacznie....
    A jego odpowiedź na moja spadająca betę to, że nic się nie da przecież zrobić, że przecież mi jej nie podniesie.
    Lekarz pełen "empatii i zrozumienia". Rozumiem że piątek, weekend koniec pracy czy tam dyżuru ale poczułam się serio jakbym przyszła że zwykłym okresem i chciała utrzymać ciążę...
    Myślałam, że cb to nic takiego. Kilka. Dni później okres i tyle. Bardzo się mylilam . Przechodzę to gorzej niż się spodziewałam. Przepraszam, że tak chaotycznie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 00:31

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi,naprawdę bardzo mi przykro.W zeszłym cyklu też miałam biochemiczna,wiem,ze to marne pocieszenie ,ale ciąża biochemiczna jest odpowiedzią na wade zarodka.Miałam taka sama sytuację,mocne krwawienia jeden dzień,potem plamienie ,potem cisza,a potem ogromne krwawienia.Jesli to biochemiczna to jedynym pot.jest beta,i faktycznie lekarz tu nic nie wymyśli.

Jeszcze raz ściskam,tule,pisz śmiało w razie czego.

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznać się,która się wczoraj alkoholizowala?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• kmala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi bardzo Ci współczuje, był to Twój 1cs, a już tyle skrajnych emocji od wielkiego szczęścia, że udało sie za pierwszym razem zobaczyć dwie kreseczki, po ogromny smutek i rozpacz przy malejącej becie i krwawieniu. Trzymaj się dzielnie Kochana, po tych złych chwilach, przyjdą do Was wkrótce cudowne wieści!!!

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Lorien Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi przytulam mocno. Widocznie tak musiało być, natura wiedziała co zrobić. Bic się nie martw kolejny cykl owocnych starań przed Wami będzie dobrze zobaczysz.

Ja na 9 do fryzjera. Potem na 15 do koscioła i na przyjęcie weselne :) także nadrobie Was pewnie jutro, nie piszcie za wiele :p
    U nas śnieg pruszył w nocy...

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • kmala Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie już można wykreślić z 26 lutego, dzisiaj testowałam bo plany na wieczór to %, no i nie było zaskoczenia, jedna krecha :/ Nowy cykl będzie z Clo, więc może coś ruszy ;)

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Karen25 Koleżanka

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widze tu duzo nowych osób! Super

Trochę mnie tu nie było, ale sesja zaliczona i moge powrócić do zywych :)
    W tym miesiącu miałam odpuścić starania :) a jak u was :) mamy kolejne mamy? :D

Majeczka 21.11.2012 r. <3
    11 cs o drugie maleństwo :)
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się wpadam przywitać tylko i życzyć miłego dnia, bo trochę weekendowo odpoczywam od forum :)

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Pola84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja... weekendowo z pracy. Temperatura rośnie i chyba jutro zatestuję :)

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi, strasznie mi przykro :( Taka sytuacja i totalna znieczulica lekarza....Dlatego tez baardzo doceniam, ze mam w miescie szpital ginekologiczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2017, 08:32

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi, przytulam! :* następnym razem się uda! :*

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • plinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom :-).
    Pozdrawiam śnieżnie :-)
    Idę pichcić kapusniaczek. Komu komu bo jadę do domu :-) chętne na zupkę zapraszam.

Klekotowa lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plinka wrote:
    Dzień dobry wszystkim przyszłym mamom :-).
    Pozdrawiam śnieżnie :-)
    Idę pichcić kapusniaczek. Komu komu bo jadę do domu :-) chętne na zupkę zapraszam.

Mi ! Mi ! Mi !

• plinka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna no to cho na 12:00 będzie :-)

Karolyna lubi tę wiadomość

gannhqvkk8uk7vha.png
    gannhqvk1gc3etug.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ