X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Indygo Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollita ja widzę:) W pierwszej ciąży test zrobiłam 3 dni po spodziewany terminie miesiaczki i też była bada kreska :)

tt1d76af.png
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale ja jestem tydzien przed @... I nie wiem co o tym myśleć!!! :) czekam jeszcze pare dni i zrobie znowu bo to chyba za wcześnie... Kurde nie wiem juz sama:)

4 cs:)
  • Indygo Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tym bardziej jak jesteś tydzień przed. Powtórz za kilka dni i zrób betę. Myślę że będzie bardzo dobrze:)

tt1d76af.png
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje bo walcze z nakrecaniem się

4 cs:)
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej powtórzyć za kilka dni ;)

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny :)

Witam wszystkie nowe staraczki! W grupie siła!

Izabell2016 lekarz kazał Ci czekać 3 miesiące ze staraniami?

Nieobecność Klekotowej jest co raz bardziej niepokojąca. Brakuje Nam jej tu na forum :(

Lollita życzę Ci żeby to był dzidziuś, ale za wcześnie robisz test. Mi też kiedyś taki wyszedł, chociaż to nie była ciąża. Piszę to w trosce o Ciebie, bo im bardziej się nakręcisz, tym przy ewentualnym niepowodzeniu, będzie Cię bardziej boleć. Spróbuj skupić się na czymś innym.

Wszystkim Dziewczynom ze złymi wiadomościami i wynikami wysyłam przytulaski. Wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Jaspis lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollita, cierpliwie poczekaj do terminu @ żeby potem nie było rozczarowania. Ja bym teraz na betę nie szła.
    Jest dużo przypadków ciąży biochemicznej, tydzień przed terminem wychodzi niska beta, a potem w terminie przychodzi @.
    Wiem jak trudno się czeka, bo sama jestem 4 dni przed okresem i wczoraj robiłam morfologię i kusiło, żeby betę też zrobić, ale czekam cierpliwie.

Wróciłam od lekarza, mam skierowania na dodatkowe badania z krwi i moczu, USG brzucha, skierowanie do hematologa i jeszcze do ortopedy (bo mi się znowu kolano odzywa).
    Czy któraś z Was miała usuwany woreczek żółciowy? Nieuchronnie czeka mnie operacja i mam kilka pytań.

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 12:58

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dziadek też miał usuwany woreczek żółciowy laparoskopowo

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Moja mama miała usuwany woreczek, w razie czego mogę jej podpytać, nie ma problemu.
    No ja się boję tej operacji już rok ją przekladam. Co pół roku robię kontrolne USG, mam tam sporo polipów i jedyną opcją jest operacja.
    Chyba najpierw wolałabym urodzić a dopiero potem dam się ewentualnie pokroić.

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 12:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe życie unikałam lekarzy, a teraz zdrowie się sypie. Zawsze myślałam że przynajmniej do 60 nic mnie nie ruszy, a tu nawet do 40 nie można w zdrowiu doczekać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grunt to nie nakrecac sie za bardzo.

Monijaaa ja tez mialam usuwana nadzerke, jakies 12 lat temu. Tez jeden lekarz mi mowil ze mi nie usunie bo nie rodzilam, a drugi mowil ze trzeba to wypalic, bo ciagle mialam plamienia i lapalam infekcje. Wiec mi wyplalili, nie bolalo, przez dwa tygodnie po zabiegu zakaz przytulania. Ostatnio pytalam sie lekarza jak mnie dokladnie badal czy widac jakas blizne po nadzerce to mowil ze nic nie widac.

Jaspis biedaku nabiegasz sie do tych lekarzy :( Przytulam.

Jaspis lubi tę wiadomość

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis bardzo mi przykro, że zdrowie Ci nie dopisuje. Życie potrafi dać człowiekowi popalić ..... ale jeżeli chodzi o usuwanie woreczka, to nie powinnaś się za bardzo martwić. Jest mało inwazyjne, krótko się jest w szpitalu, potem tylko dietę trzeba trzymać. Jutro się coś więcej dowiem, to Ci napiszę. I wydaje mi się, że nie ma wpływu na późniejsze ewentualne zapłodnienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    ale masz mieć konkretnie operację czy laparoskopowo? Moja mama nie miała operacji tylko taki krótki zabieg, nie cięli jej, ma dwie, albo trzy niewielkie blizny.
    Chyba też laparoskopowo. Mimo wszystko, to jednak usunięcie jakiegoś organu i boję się powikłań i tego jak potem wygląda dieta. A lubię sobie pojeść, zwłaszcza smażone :P

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli chodzi o powikłania, to powiem tak - zawsze mogą się zdarzyć i nikt nie zagwarantuje, że tak nie będzie. Ale np. moja mama po wyjściu ze szpitala czuła się super, nie miała żadnych dolegliwości. Dieta owszem - ale nie jakaś karkołomna i spokojnie do przeżycia. Jeden nic nie znacząc organ w tą czy w tamtą, co za różnica :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes, na zapłodnienie pewnie wpływu nie ma, ale powiększająca się macica będzie uciskała miejsce po operacji. Ciekawe ile po takim zabiegu trzeba by było z ciążą zaczekać? A ja mam już 37 lat i czekanie nie bardzo wskazane.

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach... w tym kierunku to nie myślałam. Niestety tego nie wiem, o to musiałabyś się spytać lekarza. To faktycznie trudna decyzja....

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mama cały czas jest na diecie?
    Jak ja przeżyję bez skrzydełek z KFC? :(

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIE! A gdzie tam :P trzy miesiące i luz :)

‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ