Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Floreczka tak widzę w twoim podpisie, że miałaś usuniętą nadżerkę? Dlaczego?Wyszła Ci zła cytologia?
Też mam nadżerkę, ale podobno u nieródek ich się nie rusza póki jest cytologia ok.
Poza tym idąc za słowami mamyginekolog nie nadżerka a ektopia :p"Tylko nie martw się przez cały dzień.
Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
ks. Jan Kaczkowski -
a u mnie jej nie ruszają, bo podobno gorzej zachowuje się szyjka przy ciąży. chociaż ja osobiście uważam, że usunięcie jej nie jest złym pomysłem. a tak czekanie na złą cytologię. Kurcze tak jakby cykająca bomba
Ryjek lubi tę wiadomość
"Tylko nie martw się przez cały dzień.
Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
ks. Jan Kaczkowski -
Monijaa, jak chodziłam do jednego gina to też mi mówił, że nic z tym nie robimy, przez pewien czas dawał mi jakieś globulki i inne cuda, ale jak wiadomo to wracało. Cytologię miałam II stopnia, więc całkiem niezłą. Po operacji jak powiedziałam, że staramy się o dziecko (w sumie to dzięki temu trafiłam na stół) to już inny lekarz powiedział, że najpierw zajmiemy się nadżerką. Też czytałam o tym, że u nieródek się nie rusza, ale to profesor więc tak jakoś mu zaufałam i teraz z czasem widzę, że jest różnica. Nie mam żadnych stanów zapalnych co chwila i "nie piecze" mnie po stosunku, a często tak bywało. Nie wiem czy to wszystko miało jakiś związek, ale takie zmiany zauważyłam.
07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
Wróblowa, bo tak dziwnie się na niego patrzy, nigdy nie miałam takiego "tańczącego", prawie zawsze po owulce była taka prosta krecha. Ale i tak w tym cyklu idzie z lewego, więc czekam na HSG i zobaczymy co wyjdzie
A czy nadżerkę czuć przy badaniu szyjki? jakieś "nierówności"? Ból? ja się dopiero uczę badać szyjkę i przy dołeczku wyczuwam jakieś stwardnienia. Ale może tak ma być.
PS. U mnie wichurzysko straszne i prawie czarne niebo, burza i drzewa prawie się kładą.LUF
20.04.2018 - beta 46,19
-
Ja Ci powiem, że u mnie też różnie jest z tempką. Bo raz jest niska 36,3-36,5 i to max w pierwszej fazie, a raz tak jak teraz 36,5-36,6. Ja zawsze miałam takie schodki w lutealnej i powiem Ci nawet, ze to normalne.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Wróblowa wrote:Ineczka, jakie długie masz cykle na ogół?
Bo ogólnie to tak: wg. mnie owulki jeszcze nie było. Bo biorąc pod uwagę "puste" tempki, to masz między nimi a normalną godziną mierzenia połtorej godziny róznicy. Pi razy oko, jeśli mierzysz godzinę później tempkę to odejmujesz od tej tempki późniejszej 0,1st. czyli masz kolejno 36,82 (nawet mniej, bo jeszcze te pół godziny 6:30 do 8:00) i 36,57. Zobaczymy jak jutrzejsza temperatura, bo moze być tak ze 16dc wyznaczy Ci owu wstępnie. Masz jeszcze jakieś inne objawy? Szyjka, śluz?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
O to znaczy że trafiłam z ewentaulną owulką.
powinna być 16 dc. To prawda, że po tabsach nic nie jest pewne, no ale mierzyć można dla samej siebie. Zobaczysz jak będzie w następnych dniach. Może długość Ci się jeszcze zmienić w sumie.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Też miałam usuniętą nadzerkę czy ektopię fachowo
zabieg prawie bezbolesny, czuć lekkie skurcze w podbrzuszu jak przed miesiączką. U mnie po pierwszej ciąży była malutka a po drugiej się powiększyła i miałam krwawienia po
.
Jak długo się goiła nie powiem, po miesiącu miałam kontrolę i było już wszystko ok. Od razu po zabiegu poszłam do pracy, jak ktoś fizycznie pracuje to dają l4 bodajże na 3 dni.
A i przez tydzień zakazWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 16:12
-
Witam nowe staraczki.
Dziewczyny, dzisiaj to mam taki zapierdziel w pracy, i zapowiada mi się to prze najbliższe kilka tygodni, więc boje się że zaniedbam forum.
jak wracam do domu to padam na pyszczek, a chętnie bym się z Wami powymieniała myslami.
Jak wcześniej pisałam - dziś byłam na badaniu progesteronu, wyniki odbiorę w poniedziałek przy następnym badaniu, bo chciałam być dzisiaj jak najszybciej w domu.
Widzę, że Klekotki dalej nie ma... może postanowiła opuścić forum na chwilę?
Szczerze to ja też się nad tym zastanawiam, bo za bardzo się nakręcam i ciągle myślę o niedomodze ciałka żółtego...starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Hej dziewczyny pomału dołączam do Was! W styczniu poroniłam w 8 tygodniu, miałam mieć termin na początek września. Mogę zacząć starnia od kwietnia . Juz sie pozbierałam i czekam niecierpliwie do kwietnia. A za Was dziewczyny trzymam mocno kciuki !!
Sun81 lubi tę wiadomość
Mika -
Sam zabieg nie boli, takie delikatne ni to pieczenie, ni swędzenie, trudno określić, bo to kilka sekund trwa, jest tylko zapach spalonego kurczaczka, ale cały zabieg trwa może ze 3 minuty. Nigdy nie badałam sobie szyjki więc nie wiem czy jest to wyczuwalne czy nie.
Hej dziewczyny. Ja chyba jestem po owulacji - dzisiaj wydzielina kremowa,a do wczoraj typowo owulacyjna, ale jajniki tak mnie bolą, że nie mogę wytrzymać. Temperatury nie sprawdzam. To ostatni cykl spokojnych starań, bo pod koniec marca przeprowadzamy się do teściów. Kupiliśmy mieszkanie i mamy kredyt, więc w tej chwili nie chcemy tracić pieniędzy na wynajem. Zobaczymy jak będzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:01
-
U mnie po wymrażaniu dosłownie umierałam, tak mocnych skurczy wcześniej nie potrafiłam sobie nawet wyobrazić. Wszystko zależy od tego, jak u nas z wrażliwością tych okolic.