X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floreczka tak widzę w twoim podpisie, że miałaś usuniętą nadżerkę? Dlaczego?Wyszła Ci zła cytologia?
    Też mam nadżerkę, ale podobno u nieródek ich się nie rusza póki jest cytologia ok.
    Poza tym idąc za słowami mamyginekolog nie nadżerka a ektopia :p

"Tylko nie martw się przez cały dzień.
    Wyznacz sobie na to godzinę, a potem ciesz się życiem"
    ks. Jan Kaczkowski
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monija - ja miałam usuwaną przed ciążą...

Tak lekarz zaoordynował.

A teraz też jak byłam u INNEGO ginekologa i powiedziałma, że chce 2 dziecko to na fotelu jak mnie badała to pierwsze zdanie ,,nie ma nadżerki".

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc na moj babski rozum to chyba ważne - cytologia była ok. Syn wstaje z drugiej drzemki. Do wieczora :)

• monijaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie jej nie ruszają, bo podobno gorzej zachowuje się szyjka przy ciąży. chociaż ja osobiście uważam, że usunięcie jej nie jest złym pomysłem. a tak czekanie na złą cytologię. Kurcze tak jakby cykająca bomba :P

Ryjek lubi tę wiadomość

ks. Jan Kaczkowski
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monijaa, jak chodziłam do jednego gina to też mi mówił, że nic z tym nie robimy, przez pewien czas dawał mi jakieś globulki i inne cuda, ale jak wiadomo to wracało. Cytologię miałam II stopnia, więc całkiem niezłą. Po operacji jak powiedziałam, że staramy się o dziecko (w sumie to dzięki temu trafiłam na stół) to już inny lekarz powiedział, że najpierw zajmiemy się nadżerką. Też czytałam o tym, że u nieródek się nie rusza, ale to profesor więc tak jakoś mu zaufałam i teraz z czasem widzę, że jest różnica. Nie mam żadnych stanów zapalnych co chwila i "nie piecze" mnie po stosunku, a często tak bywało. Nie wiem czy to wszystko miało jakiś związek, ale takie zmiany zauważyłam.

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    floreczka, no co Ty, jaki bezowulacyjny? :) piękny wykres masz. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że też ze względu na moje mięśniaki, profesor zdecydował się na taki ruch.

• floreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa, bo tak dziwnie się na niego patrzy, nigdy nie miałam takiego "tańczącego", prawie zawsze po owulce była taka prosta krecha. Ale i tak w tym cyklu idzie z lewego, więc czekam na HSG i zobaczymy co wyjdzie :D

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 2 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy nadżerkę czuć przy badaniu szyjki? jakieś "nierówności"? Ból? ja się dopiero uczę badać szyjkę i przy dołeczku wyczuwam jakieś stwardnienia. Ale może tak ma być.
    PS. U mnie wichurzysko straszne i prawie czarne niebo, burza i drzewa prawie się kładą.

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • monijaaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bolesny jest zabieg? długo się goiłaś?

ks. Jan Kaczkowski
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Ci powiem, że u mnie też różnie jest z tempką. Bo raz jest niska 36,3-36,5 i to max w pierwszej fazie, a raz tak jak teraz 36,5-36,6. Ja zawsze miałam takie schodki w lutealnej i powiem Ci nawet, ze to normalne. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ineczka, jakie długie masz cykle na ogół?
    Bo ogólnie to tak: wg. mnie owulki jeszcze nie było. Bo biorąc pod uwagę "puste" tempki, to masz między nimi a normalną godziną mierzenia połtorej godziny róznicy. Pi razy oko, jeśli mierzysz godzinę później tempkę to odejmujesz od tej tempki późniejszej 0,1st. czyli masz kolejno 36,82 (nawet mniej, bo jeszcze te pół godziny 6:30 do 8:00) i 36,57. Zobaczymy jak jutrzejsza temperatura, bo moze być tak ze 16dc wyznaczy Ci owu wstępnie. Masz jeszcze jakieś inne objawy? Szyjka, śluz?
    Cykl 31 dni szyjka średnio wysoka heh a śluzu brak po tych tabletkach anty za dużo go nie ma o ile jest eh dzięki za wiadomość gin twierdzi ze nie mam mierzyć temp no i tak mi nie wyjdzie wiec w weekend nie zrywam się rano stąd te puste kropki

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to znaczy że trafiłam z ewentaulną owulką. :D powinna być 16 dc. To prawda, że po tabsach nic nie jest pewne, no ale mierzyć można dla samej siebie. Zobaczysz jak będzie w następnych dniach. Może długość Ci się jeszcze zmienić w sumie. :P

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam usuniętą nadzerkę czy ektopię fachowo :) zabieg prawie bezbolesny, czuć lekkie skurcze w podbrzuszu jak przed miesiączką. U mnie po pierwszej ciąży była malutka a po drugiej się powiększyła i miałam krwawienia po <3 .
    Jak długo się goiła nie powiem, po miesiącu miałam kontrolę i było już wszystko ok. Od razu po zabiegu poszłam do pracy, jak ktoś fizycznie pracuje to dają l4 bodajże na 3 dni.
    A i przez tydzień zakaz <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 16:12

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki.
    Dziewczyny, dzisiaj to mam taki zapierdziel w pracy, i zapowiada mi się to prze najbliższe kilka tygodni, więc boje się że zaniedbam forum.
    jak wracam do domu to padam na pyszczek, a chętnie bym się z Wami powymieniała myslami.
    Jak wcześniej pisałam - dziś byłam na badaniu progesteronu, wyniki odbiorę w poniedziałek przy następnym badaniu, bo chciałam być dzisiaj jak najszybciej w domu.
    Widzę, że Klekotki dalej nie ma... może postanowiła opuścić forum na chwilę?

Szczerze to ja też się nad tym zastanawiam, bo za bardzo się nakręcam i ciągle myślę o niedomodze ciałka żółtego...

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny pomału dołączam do Was! W styczniu poroniłam w 8 tygodniu, miałam mieć termin na początek września. Mogę zacząć starnia od kwietnia . Juz sie pozbierałam i czekam niecierpliwie do kwietnia. A za Was dziewczyny trzymam mocno kciuki !!

Sun81 lubi tę wiadomość

Mika
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam zabieg nie boli, takie delikatne ni to pieczenie, ni swędzenie, trudno określić, bo to kilka sekund trwa, jest tylko zapach spalonego kurczaczka, ale cały zabieg trwa może ze 3 minuty. Nigdy nie badałam sobie szyjki więc nie wiem czy jest to wyczuwalne czy nie.

• Indygo Koleżanka

Wysłany: 2 marca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja chyba jestem po owulacji - dzisiaj wydzielina kremowa,a do wczoraj typowo owulacyjna, ale jajniki tak mnie bolą, że nie mogę wytrzymać. Temperatury nie sprawdzam. To ostatni cykl spokojnych starań, bo pod koniec marca przeprowadzamy się do teściów. Kupiliśmy mieszkanie i mamy kredyt, więc w tej chwili nie chcemy tracić pieniędzy na wynajem. Zobaczymy jak będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 17:01

tt1d76af.png
  • Ryjek Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wymrażaniu dosłownie umierałam, tak mocnych skurczy wcześniej nie potrafiłam sobie nawet wyobrazić. Wszystko zależy od tego, jak u nas z wrażliwością tych okolic.

OM: 26.04
    28.05 beta 943
    30.05 beta 2688
    suple: femibion 1, omega-3, szelazo
    fjblvec.png
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 2 marca 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/756f15029f22.jpg
    Jest czy nie. Robiony dzis rano zdjecie tez robione rano

kmala, Lorien lubią tę wiadomość

4 cs:)
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ