X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez opóźnienie @ dni płodne przesunęły mi się strasznie i na wyjeździe tylko 3 dni płodnego <3 będzie a pozostałe dla czystej przyjemności. Los jest okrutny...a ja chciała bym kiedyś powiedzieć swojemu dzieciatku ze wróciło z nami z gór :)

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie co się dzieje z Marcia?

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Aika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka hmm... To kiepsko z tą klaustrofobią :( Może jest inna możliwość.. Idź jak najprędzej do gina bo prolaktyna to nie przelewki :/ Czasami to jest główny powód..

Dziewczynki czy wy też przez starania macie takie problemy w związku, małżeństwie? U nas jest fatalnie... Ciągle się kłócimy, ciągle są decyzje o zaprzestaniu starać, O ROZSTANIU! Wciąż mamy do siebie pretensję, nie możemy się dogadać, ja się na Niego wkurzam o nic, nawet sama nie wiem o co mi chodzi! Jestem oschła, nie miła, aż okropna... Coraz bardziej wierzę w to że zaraz nie będziemy potrafili ze sobą rozmawiać tylko będziemy się kontaktować przez prawników... Czuję się tak okropnie. Mam ochotę to wszystko pier.. i odejść od niego, odciąć się od wszystkiego... Nie wiem co się dzieje, byliśmy takim kochającym się małżeństwem...

m85awv1.png
  • milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Książkowe dosłownie poza prolaktyną. A przed badaniem PRL nie było <3 wieczorem? Albo może zbyt obfita kolacja? Przed powinno się zjeść coś lekkiego wieczorem. A i żadnego wysiłku fizycznego na conajmniej dzień przed. Bo to daje fałszywy wynik. Poza tym podwyższona PRL może być czynnościowa, przysadka wydziela nadmiernie na skutek bodźców, wysiłek, stres, sex, jedzenie, sen

Miałam w tym miesiącu wyjątkowo dużo stresu,a wieczorem zjadłam kubełek KFC, nie wiedziałam,że nie powinnam. Wiele z wymienionych czynników mogło zadziałać. Zobaczymy co powie ginekolog, pewnie zrobię kilka razy to badanie w następnym cyklu. To obstawiam przysadkę,bo już jedno choróbsko przez nią miałam -(graves basedow).

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika może po prostu za bardzo skupiacie się na tym zeby mieć dziecko? Siadzcie porozmawiajcie spokojnie wyjasnijcie wszystko. Dla każdego z Was jest to stresujaca sytuacja i może dlatego są takie spięcia?

7cs
    Wysoki testosteron...

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate95 wrote:
    Cześć dziewczyny !!!! ale jestem szczęśliwa :) dzisiaj ujrzałam 2 kreseczki 10 dni po owulacji :) oczywiście do @ mam jeszcze 3 dni no ale kreseczka jest tak widoczna, że nie mam wątpliwości :) poczekam jeszcze te 3 dni i pójdę na betę :) Powiem tak staraliśmy się długo bez rezultatów , poszłam więc do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne bo stwierdziłam, że muszę odetchnąć od ciągłego nakręcania się i myślenia o ciąży , miałam je zacząć brać od tego cyklu no ale jak widać chyba nic z tego :) W tym cyklu pierwszy raz w życiu zaczęłam zażywać witaminę D , magnez oraz aspirin zamiast aspirin można też acard, podobno bardo pomaga przy zagnieżdżeniu się zarodka czytałam na wielu forach i dziewczyny potwierdzały że działa tak więc zarzywałam codziennie i jak widac chyba pomogło :) mam nadzieję , że wszystko będzie w porządku i życzę powodzenia dla was dziewczyny !!!!

gratki :)

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wg mnie powinniście trochę wyluzować jeśli chodzi o starania, bo to że nie wychodzi frustruje i Ciebie i męża i stąd te sprzeczki i kłótnie.
    Pogadajcie na spokojnie co każde z Was oczekuje i co w przypadku kiedy Ty dzieci nie będzie (teoretycznie oczywiście). Musicie znaleźć nic porozumienia bo bez tego kicha. My tak robimy kiedy ja jestem rozgoryczona i zdołowana.
    Życzę żebyście się dogadali bo nerwy i stres są najgorsze.

My podjęliśmy decyzje, że jeśli nie będziemy mogli mieć dzieci to jak będziemy gotowi to zdecydujemy się na adopcje, bo ja nie wyobrażam sobie życia bez dzieci. I taka jasna sytuacja bardzo pomaga.

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate95 gratki!! :)

• Pola93 Znajoma

Wysłany: 9 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Właśnie zawitała @ ! Cieszę się, bo taka niepewność jest okropna. Cóż przed nami nowy cykl i jakoś bardziej świadomie do niego podejdę, a rano miałam jechać na betę... Powiedziałam mojemu, że @ się pojawiła i że parę dni po okresie będzie największa szansa, na co skwitował, żebym mu nie gadała tylko robiła :D I miałyście rację, paradoksalnie chyba pierwszy raz w życiu miałam pełen program z PMS-em. Mam nadzieję, że jednak to się uspokoi, bo to strasznie nie fajna sprawa. W każdym razie trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w nowym cyklu :)!

Ps. Co najlepsze według długości tego cyklu w dni, kiedy prawdopodobnie była owulacja szaleliśmy ale bez "starania się". Wyszło, że dokładnie ominęliśmy te dni pod kątem dzieciaczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 20:44

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem myślę o Klekotowej, dlaczego się nie odezwała nawet jeśli podjęła decyzję o odejściu z ovu. Dziwna sytuacja.

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Wczoraj już nie pisałam, bo nie miałam kiedy... dziś miałam na rano, chłopaki usypiają a ja mam chwilkę dla siebie.
    Mam ochote na winko, ale to może kupie sobie na sobote :P:P Za oknem zimno... nic się nie chce.... załapałam doła... w sumie chciałabym już być po wizycie... żeby wiedzieć co i jak i czy starania w ogóle będą możliwe....

Co do wyników to nie pomogę... nie znam się na tym...

Ja też mam tyłozgięcie... lekarz mnie o tym poinformował jakieś 10 lat temu, ale w niczym nam to nie przeszkadza...

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 22:14

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    To zależy jakie długie masz cykle. :) jak masz długie to nie. W moim przypadku w 25 dc to mam jeszcze płodne czasami :P

Krótkie raczej. 28 dniowe mneij więcej. w niedziele termin miesiaczki.

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka30 wrote:
    Nie byłam u endokrynologa. Obstawiałam hashimoto i chciałam iść z wynikami. Wiem,że muszę iść do endo,ale u nas się czeka pół roku na wizytę. Nigdy nie miałam rezonansu, ja mam ogromną klaustrofobie, ja na to nie pójdę :(

Milka mam dobre wieści. Są tzw rezonanse otwarte na aparatach samsunga. Ja też mam klaustrofobię i prz podejzreniu SM robiłam rezonans w aparacie otwarty. > nie wiem skąd jesteś ale jest ich w Polsce coraz więcej:)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • EA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 22:14

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola my z moim tez stwierdzilismy ze jeśli się nie uda to adopcja wchodzi w gre. Jest tyle dzieci które potrzebują miłości i czułości :)

mili_moli, Jaspis lubią tę wiadomość

7cs
    Wysoki testosteron...

• EA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 22:15

monijaaa, mili_moli, Jaspis lubią tę wiadomość

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Milka mam dobre wieści. Są tzw rezonanse otwarte na aparatach samsunga. Ja też mam klaustrofobię i prz podejzreniu SM robiłam rezonans w aparacie otwarty. > nie wiem skąd jesteś ale jest ich w Polsce coraz więcej:)

Uff, dzięki :) W Warszawie pewnie gdzieś takie mają, przeglądałam wujka google i wygląda to obiecująco, dałabym radę :)

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • EA Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 22:15

• Aika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie macie racje kochane ale niestety, mieliśmy teraz ostrą wymianę zdań, K spakował się i powiedział że po resztę wróci jutro albo w weekend... Wyprowadził się do mamy :(

m85awv1.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ