Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa chociaż o dziecko staramy się już jakiś czas. Dokładnie 15 miesięcy. Miałam stwierdzono niedoczynność tarczycy.
W tym cyklu po raz pierwszy brałam clo. Miałam stwierdzone bezowulacyjne cykle a w tym cyklu udało się wyhodować piękny pęcherzyk 23mm
Clo brałam od 5-9dc.
13 dc i pęcherzyk 19mm
15dc i pęcherzyk 23 mm
17 dc i potwierdzenie pęknięcia
Sa tu jakieś staraczki po clo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 08:40
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Dzień dobry dziewczynki o tak wczesnej porze.Na 8 jadę do endokrynologa zobaczymy co mi powie wykresik wyznaczył mi z temp ovu ciekawe czy faktycznie była a od kilku dni temp idzie w górę ale może to przez jakieś leki które biorę bo raczej nic z tego nie będzie. Miłego dnia
Aika jak tam z mężem? Mam nadzieje ze dobrze;)A i witam wszystkie nowe staraczki
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Doma90 wrote:Cześć dziewczyny.
@ chyba się spóźni, bo powinien być dziś a tempka nie spadła. Może źle wyznaczył owulacje?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:Ładny wykresik może spozni się o 9 miesięcy heh z tego co widzę robiłaś testy ovu i były pozytywne wiec nawet jak ovu źle wyznaczył i się o jeden dzień dwa pomylił to masz testy:)
. Ech, my z mężem to zawsze przegapimy owulkę- tacy jesteśmy uważni i tak się staramy ha ha ha. to by już był 4 cs z przegapioną owulacją- brawo my!!!
-
Raven wrote:Cześć dziewczyny. Jestem tu nowa chociaż o dzieło staramy się już jakiś czas. Dokładnie 15 miesięcy. Miałam stwierdzono niedoczynność tarczycy.
W tym cyklu po raz pierwszy brałam clo. Miałam stwierdzone bezowulacyjne cykle a w tym cyklu udało się wyhodować piękny pęcherzyk 23mm
Clo brałam od 5-9dc.
13 dc i pęcherzyk 19mm
15dc i pęcherzyk 23 mm
17 dc i potwierdzenie pęknięcia
Sa tu jakieś staraczki po clo?
Witaj
ja brałam clo, zaszłam w pierwszym cyklu z clo. Niestety dzidzię straciłam, ale to inna sprawa. -
Hej kochane
Witam nowe staraczki, te które powróciły i te bezustanne
Ancia cały czas trzymam kciuki abyś sobie wszystko przemyślała, ułożyła i wróciła do starań gdy będziesz już gotowa, z nową motywacją i siłą do działań
Anna do końca roku jest jeszcze kupa czasu i myślę sobie że zdążysz do tego czasu zaskoczyć a przy dobrych wiatrach nawet urodzićTrzymam kciuki
Na szczęście obudziłam się dzisiaj w ramionach mężczyzny mojego życiaDziękuję wszystkim za słowa wsparcia, pomoc i dobre rady :* Oboje podjęliśmy taką decyzję aby dać sobie szanse w staraniach. Miałyście rację że powinnam też słuchać jego zdania. Za bardzo się skupiłam na sobie i dziecku... Ale na szczęście mi wybaczył, powiedział co jest nie tak i zdecydował że nie chce rezygnować ze starań, pod warunkiem że skupię się przede wszystkim na naszym małżeństwie i sobie, a nie na ciągłej panice w związku z dzieckiem. Chcemy aby wszystko, że tak powiem, było tak samo tzn. obserwacje cyklu, wspomaganie się itp. Ale mamy zamiar wyluzować
Nie doszukiwać się wszędzie objawów, kochać kiedy będziemy mieli ochotę a nie ,,Co drugi dzień bo plemniki muszą odpocząć a nie możemy przegapić owulacji"
Mój K jest z tych, którzy nawet w gipsie mają ochotę hahah. Wierzę że nam się uda, jesteśmy razem, a to jest najważniejsze. I kochamy się! Jeszcze raz dzięki kochane, nie wiem co bym zrobiła bez Was :*
PS: A co do terapii to jak już emocje opadły to delikatnie spytałam się o jego zdanie a on powiedział że jeszcze nie jest chyba z Nami tak źleGigi, Jaspis, Blueyes, Anna6, Rodzynka, MalPog lubią tę wiadomość
-
Gigi wrote:Dla mnie te wszystkie terminy clo, pregnyl i inne są takie obce. Rozumiem że to jakaś stymulacja i nazwy leków ale czy co się od siebie różni nie mam pojęcia
Borze szumiący, brzuch boli, ciągle wydaje mi się, że to już @, a co idę sprawdzić to nie ma. Nienawidzę tego oczekiwania!
Jaspis lubi tę wiadomość
-
Floreczka tule :*
Clo jest na stymulacje owulacji, Pregnyl z tego co wiem zawiera gonadotropinę kosmówkową, też stymuluję owulację i prace ciałka żółtego, ale co do pregnylu mogę się mylić
Gigi no to do działania!
Doma a może to tylko czekanie na nic? W sensie może test się pomylił? Nie chcesz powtórzyć albo iść na betę? -
Clo to tabletki służące do stymulowania owulacji- żeby dobrze pęcherzyki urosły, a pregnyl, w formie zastrzyku dostaje się, aby te wielkie pęcherzyki pękły i była piękna owulacja
Jak ktoś nie ma problemów z hormonami to raczej nie będzie potrzebował tych sztucznych wspomagaczykir AA, oboje HLA C1 C2
👨👩👧👧❤❤