X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika żadna @ nie była dla mnie takim szokiem jak ta po zastrzyku. Mój lekarz jak do niego zadzwoniłam powiedział "oooo niedobrze" i jak pojechałam to bez problemu zgodził się na HSG.

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Floreczka tule :*

Clo jest na stymulacje owulacji, Pregnyl z tego co wiem zawiera gonadotropinę kosmówkową, też stymuluję owulację i prace ciałka żółtego, ale co do pregnylu mogę się mylić :)

Gigi no to do działania! :D

Doma a może to tylko czekanie na nic? W sensie może test się pomylił? Nie chcesz powtórzyć albo iść na betę?
    Na razie nie :) Czekam spokojnie i praktycznie bez emocji nawet, co mnie dziwi :) Jak nie ja :D Podejrzewam, że ovf źle wyznaczył owulację i że mam jeszcze spokojnie 2 dni do @. Takie moje małe podejrzenia, więc jeśli @ nie przyjdzie do 15.03 to wtedy idę badać tsh i od razu zrobię betę. :) Nie mam żadnego testu w domu, to mnie nie kusi nawet.

Zwłaszcza, że rano pokłóciłam się z mężem i szczerze to nie mam ochoty na żadne dziecko już. Tak, wiem to emocje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 09:45

• Aika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floreczka ojej to naprawdę kiepsko :( Kurcze mam nadzieję że wszystko skończy się dobrze, trzymam kciuki! I kiedy HSG?

Doma, mam nadzieję że badania wyjdą pomyślnie :) A co z mężem się zadziało? :( Tak kochana, to emocje.. Uwierz mi że też już miałam przy tej kłótni teraz różne myśli..

m85awv1.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Na razie nie :) Czekam spokojnie i praktycznie bez emocji nawet, co mnie dziwi :) Jak nie ja :D Podejrzewam, że ovf źle wyznaczył owulację i że mam jeszcze spokojnie 2 dni do @. Takie moje małe podejrzenia, więc jeśli @ nie przyjdzie do 15.03 to wtedy idę badać tsh i od razu zrobię betę. :) Nie mam żadnego testu w domu, to mnie nie kusi nawet.

Zwłaszcza, że rano pokłóciłam się z mężem i szczerze to nie mam ochoty na żadne dziecko już. Tak, wiem to emocje.
    Doma,będę czekać z niecierpliwością na Twoja bete,a kłótnia z mężem to emocje.
    Mnie też boli brzuch,@czai się za rogiem.
    Dziewczyny strasznie tu dziś cicho:-)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to się pokłóciliśmy się o te wykresy. Bo on twierdzi, że ciągle o tym myślę. No i ma rację. A nie chce żeby tak było i trochę ma do mnie o to pretensje. On by chciał żebyśmy nie robili przerwy w staraniach tylko żebym się wyluzowała i tak do tego podeszła. No ale łatwo powiedzieć i chyba tak nie umiem. No i w złości mu zarzuciłam, że mu nie zależy. No i w sumie tyle. Oczywiście się pogodziliśmy 10 min później, ale teraz sama nie wiem jak do tego podejść. Bo niby on chce starań, ale nie chce obserwacji, a ja bym jednak wolała obserwować i zrobić sobie jakąś przerwę. :D

• Aika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    W sumie to się pokłóciliśmy się o te wykresy. Bo on twierdzi, że ciągle o tym myślę. No i ma rację. A nie chce żeby tak było i trochę ma do mnie o to pretensje. On by chciał żebyśmy nie robili przerwy w staraniach tylko żebym się wyluzowała i tak do tego podeszła. No ale łatwo powiedzieć i chyba tak nie umiem. No i w złości mu zarzuciłam, że mu nie zależy. No i w sumie tyle. Oczywiście się pogodziliśmy 10 min później, ale teraz sama nie wiem jak do tego podejść. Bo niby on chce starań, ale nie chce obserwacji, a ja bym jednak wolała obserwować i zrobić sobie jakąś przerwę. :D

Dobrze że się pogodziliście :* Ale jak najbardziej rozumiem Twoje obawy :/ Wiem jak trudno jest starać się i nie obserwować swojego ciała. Pamiętaj żeby nic nie robić wbrew swojej woli. Jeśli wolisz odpuścić na razie, to wyjaśnij to mężowi na spokojnie, czemu podjęłaś taką decyzję i jakie to jest dla Ciebie trudne. On nie powinien mieć do Ciebie pretensji o to że ciągle o tym myślisz. To jest trudne nie myśleć o czymś jak Ci na tym zależy. Jeszcze do tego jak nie idzie po Twojej myśli, zastanawiasz się wtedy co zrobiłaś nie tak... To jest bardzo ciężka sytuacja ale powinniście razem podjąć jakąś decyzję i się wzajemnie wspierać :* Porozmawiaj z mężem, dojdźcie do jakiegoś porozumienia, może idźcie na kompromis ;) Wierzę że wam się uda i trzymam kciuki <3

m85awv1.png
  • Aika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Dziewczyny strasznie tu dziś cicho:-)

Zgadzam się! :D Co się dzieje kobitki? Weekend was poniósł? :D

Troszkę chyba za wcześnie na @ :/ Kiedy testujesz jak nie przyjdzie?

m85awv1.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Zgadzam się! :D Co się dzieje kobitki? Weekend was poniósł? :D

Troszkę chyba za wcześnie na @ :/ Kiedy testujesz jak nie przyjdzie?
    Aika,widzisz u mnie cykle są zagmatwane,czasem 24,czasem 25,a czasem mają 28dni.
    Testować będę 17.03,chyba,że do tego czasu przyjdzie.

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie gotują,sprzątają i piorą,a ja jeszcze leżę w łóżku:-)

34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Mój mi powiedział,że zablokuje mi dostęp do forum:-)

34cs

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Tak, ale jeśli była 19 albo 20 dc to na dzidzię nie ma szans nawet, bo nie było wtedy już <3. Ech, my z mężem to zawsze przegapimy owulkę- tacy jesteśmy uważni i tak się staramy ha ha ha. to by już był 4 cs z przegapioną owulacją- brawo my!!! :D
    Heh my mamy podobnie obstawialam ze owulki nie wykryje a tu się przerywana pojawiła a ❤było nie tak jak powinno więc możemy sobie rączkę podać BRAWO MY;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • kmala Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to nawet dzisiaj kazał mi wykupić pakiecik na 3 miesiące w ovufriend żebym nie miała ograniczeń ;). Ja czytając forum i udzielajac się od czasu do czasu traktuje jako miłą odskocznię od pracy, życia codziennego i staram się za bardzo nie nakręcać, sygnały mojego organizmu traktuje z "przymróżeniem oka".

Jaspis lubi tę wiadomość

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 my też się wczoraj poklocilismy tak mi ciśnienie podniósł ze spał w salonie heh ale rano się pogodzilismy myślę że każda z nas chce dzidziusia i ciężko jest o tym nie myśleć ale faceci reagują chyba na te wykresy jak diabeł na swiecona wodę ja mojemu powiedziałam ze mierze temp dla siebie i dla badań żeby coś ustalić zmęczeni byłyśmy teraz więc ❤w terminie nie było ale nie będziemy się zmuszać byłam u endo mam niedoczynność dostałam euthyrox najmniejsza dawka póki co, jodid i norplolac na kolejne dwa miesiące potem mam zrobić ponownie tsh,FT3 FT4 i prl jak zajde w ciaze bo jest taka możliwość po lekach to mam przyjść i odstawićnorka a tak wszystko oki poza pustym portfelem masakra jak wszystko dużo kosztuje

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Heh my mamy podobnie obstawialam ze owulki nie wykryje a tu się przerywana pojawiła a ❤było nie tak jak powinno więc możemy sobie rączkę podać BRAWO MY;)
    My tak samo,sexu dużo,ale nie w owu...

34cs

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmala widzę ze tez bierzesz norplolac jak się po nim czujesz? Ja dzisiaj z pół tabletki przechodzę na jedną. Dawkę euthyroxu tez mam taką samą odczuwasz różnice w samopoczuciu? Ja się długo czułam jak własny cień teraz znam przyczynę i mam nadzieję że w końcu się lepiej poczuje i waga zleci bo już tylko ryba sałata i woda a waga stoi albo rośnie

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    My tak samo,sexu dużo,ale nie w owu...
    U nas ostatnio sporo się dzieje i padamy po prostu jak małe dzieci i przeszło mi przez myśl jak był skok kurde trzeba ale odpuściłam bo do tego potrzeba bliskości ja mam tak ze jak tego nie czuje to potem i tak ❤kończy się tym że jedno i drugie myśli ale nie o tym co ma może następny cykl; )

v5abi09kg49ph79h.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się szybciutko, i szybciutko spadam, bo roboty mam po pachy, a jeszcze przyjechały moje-niemoje dzieci, więc w domu mam kinokabaret. Dobrze ze mam jeszcze do tego xboxa to je czymś zajmę.

Widzę że Aika same dobre wieści, bardzo się cieszę że sytuacja się wyjasnila :)

Doma.... HEHEHEHEHEHEHE. If ju noł łot aj min. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    My też ostatnio pokłóciliśmy się o wykresy i moje obserwacje. Mój twierdzi, że to jest wróżenie z fusów, bo co z tego jak <3 było w niby odpowiednim czasie, a ciąży nie ma. Myślał, że skoro raz udało się zajść za pierwszym razem, to kolejny raz też się uda. I oczywiście to moja wina, bo pewnie źle wyliczylam owulację :( kazałam mu od tego cyklu prowadzić swoje obserwacje i niech sam sobie wyliczy owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2017, 12:00

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Cześć ;)
    My też ostatnio pokłóciliśmy się o wykresy i moje obserwacje. Mój twierdzi, że to jest wróżenie z fusów, bo co z tego jak <3 było w niby odpowiednim czasie, a ciąży nie ma. Myślał, że skoro raz udało się zajść za pierwszym razem, to kolejny raz też się uda. I oczywiście to moja wina, bo pewnie źle wyliczylam owulację :( kazałam mu od tego cyklu prowadzić swoje obserwacje i niech sam sobie wyliczy owu.
    Haha chciałbym to zobaczyć jak nasi rozkminiaja owulacje mądrzy są to sami niech sobie termometry wkładają z ranca a co:)

Jaspis lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Ci faceci. Tacy najmądrzejsi, a jak przychodzi co do czego to i tak nic nie wiedzą. :D

Doszliśmy do porozumienia. Czekam teraz na @ i następny cykl odpuszczamy. Będę mierzyć tempkę, ale nic więcej. Co dalej zobaczymy. Nie będę odgórnie ustalać przerwy, tylko jak nabierzemy luzu to spróbujemy. No i chcę zacząć żyć. Bo do tej pory, to: na czerwiec nic nie planujemy, bo jak będę w ciąży to i tak nic z tego itp. Bezsensu. Teraz zaczniemy żyć normalnie- mam nadzieję.

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ