Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżoana89 wrote:Hej dziewczyny, mam już wyniki progesteronu z 3 dni cyklu:
18dc: 9,76ng/ml
22cd: 15,69ng/ml
26cd: 6,64ng/ml
Co o nich sądzicie? Trochę za gwałtowny spadek pod koniec cyklu? Wtedy tez mam plamienia. Ale niestety plamienia to nie jedyny mój problem.
Dzisiaj miałam serię kolejnych badań, wyniki w poniedziałek.
Od razu zapisałam się do Gina na konsultacje 24.03.
Moim zdaniem za mały jest ten progesteron, łącznie powinno być chyba 40. Ja, jak robiłam zaraz po owulacji to miałam 10,60 i lekarz stwierdził, że za mało. Dobrze, że się dokładnie badasz, będziesz wiedzieć na czym stoisz i co działac dalej -
Wróblowa wrote:Ja po prostu zaraz oszaleje. Cały czas mam plamienia, ale dopiero jak sie podcieram... temp 36,8... brzuch od czasu do czasu pobolewa. Po prostu łeb kwadratowy..
Piersi przestały prawie boleć. Nie wiem, czy ten cykl będzie krótszy, czy o co chodzi.. Wolałabym dostac @ normalnie jak zwykle, a nie się bawić w jakieś plamienia.
a dobrze pamiętam, że zaczynasz teraz badania? przydałoby się, bo to faktyczni wygląda dziwnie.... ach... -
A co do
to mamaginekolog mówiła, że najlepiej współżyć 3 razy w tygodniu, regularnie, wtedy małe szanse, że przegapimy dni płodne, a poza tym "zastane" plemniki są gorszej jakości, a regularne współżycie pobudza organizm do lepszej produkcji. I powiem Wam, że my też nie mamy takiego libido jak w romansach. W czasie dni płodnych
codziennie, ale 10 - 14 dni pod rząd (miałam problem z wyznaczeniem dni płodnych przez zaburzenia cyklu) to nie było fajne...
-
Blueyes wrote:A co do
to mamaginekolog mówiła, że najlepiej współżyć 3 razy w tygodniu, regularnie, wtedy małe szanse, że przegapimy dni płodne, a poza tym "zastane" plemniki są gorszej jakości, a regularne współżycie pobudza organizm do lepszej produkcji. I powiem Wam, że my też nie mamy takiego libido jak w romansach. W czasie dni płodnych
codziennie, ale 10 - 14 dni pod rząd (miałam problem z wyznaczeniem dni płodnych przez zaburzenia cyklu) to nie było fajne...
My w każdym razie też stwierdziliśmy,że co dwa dni,żeby się nie zajechać.
P:s:byłam dziś u gin,od dziś wcinam CLO.Trzymajcie kciuki!kmala lubi tę wiadomość
"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
Milli trzymam kciuki!
A ja już myślałam że tylko z naszym libido jest cos nie halo a tu jednak jest nas więcej28 lat, ok 2 lata starań
prawy jajnik ciągle cisza
lewy jajnik słaby
endometrioza??/PCO??
Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami
-
sylwioszka wrote:Milli trzymam kciuki!
A ja już myślałam że tylko z naszym libido jest cos nie halo a tu jednak jest nas więcej"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
34cs
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny
Doma mocno Cię przytulam. Bądź dzielna i pamiętaj, że nowy cykl, to nowa szansa. Mam nadzieję, że wizyta u gina wyjaśni przyczynę nieregularnych cykli.
Mili trzymam kciuki
Jaspis odganiam choróbska od Ciebie! A kysz! :*
Odnośnie ankietki: ja 31, mój narzeczony 34. Staramy się o pierwsze maleństwo. Pracuję w biurze, 8 godz. przed kompem, ale zazwyczaj nie ma jak "taczki załadować"
U nas libido różnie... W weeknedy szaleństwa na całegoale w tygodniu przytulanie, to spore wyzwanie, oboje padamy na twarz i zawsze jak uda nam się podziałać w środku tygodnia, to dla śmiechu gratulujemy sobie "ducha walki"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 20:09
Jaspis, Dżoana89 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki :* Wróciliśmy właśnie ze spotkania ze znajomymi
My z moim mężem mamy na szczęście takie same potrzebyI są one naprawdę wymagające, jak wcześniej wspominałam K. nazywa mnie nimfomanką hahaha
A co do serduszek w dni płodne, kochamy się kiedy mamy na to ochotę, nie chcemy żeby to było zaplanowane i nawet jak nie chcemy to musimy albo jak chcemy to nie możemy... Cieszymy się tym aktem miłosnym :*
Jak tam słońca? -
nick nieaktualnyTo chyba tylko ja jestem bezrobotna
od 1,5 roku jestem mamą na pełny etat, a wcześniej 5 lat prowadziłam własną firmę (2 sklepy z art dla dzieci, nowymi i używanymi)
A jeśli chodzi o libido, to u nas w dzień chęci są, ale wieczorem często ja zasypiam z małym, a mój przed telewizorem i czasem wychodzi tak, że 3-4 razy w miesiącu tylko -
Dżoana89 wrote:Dziewczyny a czy Wasi mężowie zażywają jakieś suplementy? Jeśli tak to jakie?
Mój mężczyzna bierze Salfazin, kompleks wit. i minerałów z Olimpu (multiplex) i od niedawna macę. Salfazin na poprawę ruchliwości, bo w badaniach wyszło, że jego armia jest spora, ale trochę leniwa -
MalPog wrote:Mój mężczyzna bierze Salfazin, kompleks wit. i minerałów z Olimpu (multiplex) i od niedawna macę. Salfazin na poprawę ruchliwości, bo w badaniach wyszło, że jego armia jest spora, ale trochę leniwastarania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Ja też nauczycielka, wychowawca w grupie 4- latków w przedszkolu
Dużo nas.
Wróciłam od gina. Niestety nie mam dobrych wieści. @ na usg nie widać. Wszystko się rozjechało. Dostałam pregnyl i jeszcze jakiś środek z progesteronem. Do tego Duphaston na 3-4 msc, żeby wyregulować cykle. I skierowanie na hormony. Mam je zrobić w 5 dc.
Cóż wprost mi lekarz też powiedział, że dopóki nie uregulujemy tego to małe szanse na fasolkę. Także najbliższe miesiące upłyną mi chyba bez nerwówWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 20:42