X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Hej dziewczyny, mam już wyniki progesteronu z 3 dni cyklu:
    18dc: 9,76ng/ml
    22cd: 15,69ng/ml
    26cd: 6,64ng/ml

Co o nich sądzicie? Trochę za gwałtowny spadek pod koniec cyklu? Wtedy tez mam plamienia. Ale niestety plamienia to nie jedyny mój problem.
    Dzisiaj miałam serię kolejnych badań, wyniki w poniedziałek.
    Od razu zapisałam się do Gina na konsultacje 24.03.

Moim zdaniem za mały jest ten progesteron, łącznie powinno być chyba 40. Ja, jak robiłam zaraz po owulacji to miałam 10,60 i lekarz stwierdził, że za mało. Dobrze, że się dokładnie badasz, będziesz wiedzieć na czym stoisz i co działac dalej ;)

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj mamy dużo kadry nauczycielskiej:-)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ja po prostu zaraz oszaleje. Cały czas mam plamienia, ale dopiero jak sie podcieram... temp 36,8... brzuch od czasu do czasu pobolewa. Po prostu łeb kwadratowy.. :/ Piersi przestały prawie boleć. Nie wiem, czy ten cykl będzie krótszy, czy o co chodzi.. Wolałabym dostac @ normalnie jak zwykle, a nie się bawić w jakieś plamienia. :/

a dobrze pamiętam, że zaczynasz teraz badania? przydałoby się, bo to faktyczni wygląda dziwnie.... ach...

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do <3 to mamaginekolog mówiła, że najlepiej współżyć 3 razy w tygodniu, regularnie, wtedy małe szanse, że przegapimy dni płodne, a poza tym "zastane" plemniki są gorszej jakości, a regularne współżycie pobudza organizm do lepszej produkcji. I powiem Wam, że my też nie mamy takiego libido jak w romansach. W czasie dni płodnych <3 codziennie, ale 10 - 14 dni pod rząd (miałam problem z wyznaczeniem dni płodnych przez zaburzenia cyklu) to nie było fajne...

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    A co do <3 to mamaginekolog mówiła, że najlepiej współżyć 3 razy w tygodniu, regularnie, wtedy małe szanse, że przegapimy dni płodne, a poza tym "zastane" plemniki są gorszej jakości, a regularne współżycie pobudza organizm do lepszej produkcji. I powiem Wam, że my też nie mamy takiego libido jak w romansach. W czasie dni płodnych <3 codziennie, ale 10 - 14 dni pod rząd (miałam problem z wyznaczeniem dni płodnych przez zaburzenia cyklu) to nie było fajne...
    Blue my w poprzednim cyklu ,chyba 6 dni pod rząd ,naprawdę mieliśmy dość,tymbardziej ,że wcześniej mieliśmy dzień przerwy i też 3 dni pod rząd.
    My w każdym razie też stwierdziliśmy,że co dwa dni,żeby się nie zajechać.

P:s:byłam dziś u gin,od dziś wcinam CLO.Trzymajcie kciuki!

kmala lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli trzymam! ;)

• sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli trzymam kciuki!
    A ja już myślałam że tylko z naszym libido jest cos nie halo a tu jednak jest nas więcej ;-)

28 lat, ok 2 lata starań
    prawy jajnik ciągle cisza
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

<3 Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami <3
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwioszka wrote:
    Milli trzymam kciuki!
    A ja już myślałam że tylko z naszym libido jest cos nie halo a tu jednak jest nas więcej ;-)
    Ja mam duże libido ,mój też,ale uważam ,że seks 6 dni pod rząd już taki fajny nie jest:)

34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indygo wrote:
    Jaspis - mój mąż po trzech operacjach kolana. Współczuję, bo wiem jak to daje w kość.
    Ja po dwóch i kolejna mnie nie minie :(

• agu92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, my też tak uważamy :D

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Doma mocno Cię przytulam. Bądź dzielna i pamiętaj, że nowy cykl, to nowa szansa. Mam nadzieję, że wizyta u gina wyjaśni przyczynę nieregularnych cykli.

Mili trzymam kciuki :)

Jaspis odganiam choróbska od Ciebie! A kysz! :*

Odnośnie ankietki: ja 31, mój narzeczony 34. Staramy się o pierwsze maleństwo. Pracuję w biurze, 8 godz. przed kompem, ale zazwyczaj nie ma jak "taczki załadować" ;)

U nas libido różnie... W weeknedy szaleństwa na całego :) ale w tygodniu przytulanie, to spore wyzwanie, oboje padamy na twarz i zawsze jak uda nam się podziałać w środku tygodnia, to dla śmiechu gratulujemy sobie "ducha walki" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 20:09

Jaspis, Dżoana89 lubią tę wiadomość

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Aika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :* Wróciliśmy właśnie ze spotkania ze znajomymi :)

My z moim mężem mamy na szczęście takie same potrzeby :) I są one naprawdę wymagające, jak wcześniej wspominałam K. nazywa mnie nimfomanką hahaha
    A co do serduszek w dni płodne, kochamy się kiedy mamy na to ochotę, nie chcemy żeby to było zaplanowane i nawet jak nie chcemy to musimy albo jak chcemy to nie możemy... Cieszymy się tym aktem miłosnym :*

Jak tam słońca?

m85awv1.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wasi mężowie zażywają jakieś suplementy? Jeśli tak to jakie?

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja jestem bezrobotna :P od 1,5 roku jestem mamą na pełny etat, a wcześniej 5 lat prowadziłam własną firmę (2 sklepy z art dla dzieci, nowymi i używanymi)

A jeśli chodzi o libido, to u nas w dzień chęci są, ale wieczorem często ja zasypiam z małym, a mój przed telewizorem i czasem wychodzi tak, że 3-4 razy w miesiącu tylko <3

• kmala Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Ale tutaj mamy dużo kadry nauczycielskiej:-)

:) Ja też jestem nauczycielem, uczę wychowania fizycznego i ponadto pracuje w klubie jako trener ;)

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmala wrote:
    :) Ja też jestem nauczycielem, uczę wychowania fizycznego i ponadto pracuje w klubie jako trener ;)

Moja wymarzona praca, naprawdę.... ale za późno się zorientowałam, co chciałabym robić.

• Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:

Mój mąż łyka Salfazin. Jest w całkiem przyzwoitej cenie bo około 30zl. Sporo osób go polecało.

• MalPog Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:

Mój mężczyzna bierze Salfazin, kompleks wit. i minerałów z Olimpu (multiplex) i od niedawna macę. Salfazin na poprawę ruchliwości, bo w badaniach wyszło, że jego armia jest spora, ale trochę leniwa ;)

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Mój mężczyzna bierze Salfazin, kompleks wit. i minerałów z Olimpu (multiplex) i od niedawna macę. Salfazin na poprawę ruchliwości, bo w badaniach wyszło, że jego armia jest spora, ale trochę leniwa ;)
    o to jest ta maca?

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nauczycielka, wychowawca w grupie 4- latków w przedszkolu :) Dużo nas. :)

Wróciłam od gina. Niestety nie mam dobrych wieści. @ na usg nie widać. Wszystko się rozjechało. Dostałam pregnyl i jeszcze jakiś środek z progesteronem. Do tego Duphaston na 3-4 msc, żeby wyregulować cykle. I skierowanie na hormony. Mam je zrobić w 5 dc.

Cóż wprost mi lekarz też powiedział, że dopóki nie uregulujemy tego to małe szanse na fasolkę. Także najbliższe miesiące upłyną mi chyba bez nerwów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 20:42

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ