X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Hej dziewczyny, mam już wyniki progesteronu z 3 dni cyklu:
    18dc: 9,76ng/ml
    22cd: 15,69ng/ml
    26cd: 6,64ng/ml

Co o nich sądzicie? Trochę za gwałtowny spadek pod koniec cyklu? Wtedy tez mam plamienia. Ale niestety plamienia to nie jedyny mój problem.
    Dzisiaj miałam serię kolejnych badań, wyniki w poniedziałek.
    Od razu zapisałam się do Gina na konsultacje 24.03.

Moim zdaniem za mały jest ten progesteron, łącznie powinno być chyba 40. Ja, jak robiłam zaraz po owulacji to miałam 10,60 i lekarz stwierdził, że za mało. Dobrze, że się dokładnie badasz, będziesz wiedzieć na czym stoisz i co działac dalej ;)

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj mamy dużo kadry nauczycielskiej:-)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ja po prostu zaraz oszaleje. Cały czas mam plamienia, ale dopiero jak sie podcieram... temp 36,8... brzuch od czasu do czasu pobolewa. Po prostu łeb kwadratowy.. :/ Piersi przestały prawie boleć. Nie wiem, czy ten cykl będzie krótszy, czy o co chodzi.. Wolałabym dostac @ normalnie jak zwykle, a nie się bawić w jakieś plamienia. :/

a dobrze pamiętam, że zaczynasz teraz badania? przydałoby się, bo to faktyczni wygląda dziwnie.... ach...

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do <3 to mamaginekolog mówiła, że najlepiej współżyć 3 razy w tygodniu, regularnie, wtedy małe szanse, że przegapimy dni płodne, a poza tym "zastane" plemniki są gorszej jakości, a regularne współżycie pobudza organizm do lepszej produkcji. I powiem Wam, że my też nie mamy takiego libido jak w romansach. W czasie dni płodnych <3 codziennie, ale 10 - 14 dni pod rząd (miałam problem z wyznaczeniem dni płodnych przez zaburzenia cyklu) to nie było fajne...

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    A co do <3 to mamaginekolog mówiła, że najlepiej współżyć 3 razy w tygodniu, regularnie, wtedy małe szanse, że przegapimy dni płodne, a poza tym "zastane" plemniki są gorszej jakości, a regularne współżycie pobudza organizm do lepszej produkcji. I powiem Wam, że my też nie mamy takiego libido jak w romansach. W czasie dni płodnych <3 codziennie, ale 10 - 14 dni pod rząd (miałam problem z wyznaczeniem dni płodnych przez zaburzenia cyklu) to nie było fajne...
    Blue my w poprzednim cyklu ,chyba 6 dni pod rząd ,naprawdę mieliśmy dość,tymbardziej ,że wcześniej mieliśmy dzień przerwy i też 3 dni pod rząd.
    My w każdym razie też stwierdziliśmy,że co dwa dni,żeby się nie zajechać.

P:s:byłam dziś u gin,od dziś wcinam CLO.Trzymajcie kciuki!

kmala lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli trzymam! ;)

• sylwioszka Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli trzymam kciuki!
    A ja już myślałam że tylko z naszym libido jest cos nie halo a tu jednak jest nas więcej ;-)

28 lat, ok 2 lata starań
    prawy jajnik ciągle cisza
    lewy jajnik słaby
    endometrioza??/PCO??

<3 Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami <3
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwioszka wrote:
    Milli trzymam kciuki!
    A ja już myślałam że tylko z naszym libido jest cos nie halo a tu jednak jest nas więcej ;-)
    Ja mam duże libido ,mój też,ale uważam ,że seks 6 dni pod rząd już taki fajny nie jest:)

34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indygo wrote:
    Jaspis - mój mąż po trzech operacjach kolana. Współczuję, bo wiem jak to daje w kość.
    Ja po dwóch i kolejna mnie nie minie :(

• agu92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, my też tak uważamy :D

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • MalPog Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Doma mocno Cię przytulam. Bądź dzielna i pamiętaj, że nowy cykl, to nowa szansa. Mam nadzieję, że wizyta u gina wyjaśni przyczynę nieregularnych cykli.

Mili trzymam kciuki :)

Jaspis odganiam choróbska od Ciebie! A kysz! :*

Odnośnie ankietki: ja 31, mój narzeczony 34. Staramy się o pierwsze maleństwo. Pracuję w biurze, 8 godz. przed kompem, ale zazwyczaj nie ma jak "taczki załadować" ;)

U nas libido różnie... W weeknedy szaleństwa na całego :) ale w tygodniu przytulanie, to spore wyzwanie, oboje padamy na twarz i zawsze jak uda nam się podziałać w środku tygodnia, to dla śmiechu gratulujemy sobie "ducha walki" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 20:09

Jaspis, Dżoana89 lubią tę wiadomość

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Aika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :* Wróciliśmy właśnie ze spotkania ze znajomymi :)

My z moim mężem mamy na szczęście takie same potrzeby :) I są one naprawdę wymagające, jak wcześniej wspominałam K. nazywa mnie nimfomanką hahaha
    A co do serduszek w dni płodne, kochamy się kiedy mamy na to ochotę, nie chcemy żeby to było zaplanowane i nawet jak nie chcemy to musimy albo jak chcemy to nie możemy... Cieszymy się tym aktem miłosnym :*

Jak tam słońca?

m85awv1.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wasi mężowie zażywają jakieś suplementy? Jeśli tak to jakie?

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba tylko ja jestem bezrobotna :P od 1,5 roku jestem mamą na pełny etat, a wcześniej 5 lat prowadziłam własną firmę (2 sklepy z art dla dzieci, nowymi i używanymi)

A jeśli chodzi o libido, to u nas w dzień chęci są, ale wieczorem często ja zasypiam z małym, a mój przed telewizorem i czasem wychodzi tak, że 3-4 razy w miesiącu tylko <3

• kmala Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Ale tutaj mamy dużo kadry nauczycielskiej:-)

:) Ja też jestem nauczycielem, uczę wychowania fizycznego i ponadto pracuje w klubie jako trener ;)

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmala wrote:
    :) Ja też jestem nauczycielem, uczę wychowania fizycznego i ponadto pracuje w klubie jako trener ;)

Moja wymarzona praca, naprawdę.... ale za późno się zorientowałam, co chciałabym robić.

• Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:

Mój mąż łyka Salfazin. Jest w całkiem przyzwoitej cenie bo około 30zl. Sporo osób go polecało.

• MalPog Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:

Mój mężczyzna bierze Salfazin, kompleks wit. i minerałów z Olimpu (multiplex) i od niedawna macę. Salfazin na poprawę ruchliwości, bo w badaniach wyszło, że jego armia jest spora, ale trochę leniwa ;)

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalPog wrote:
    Mój mężczyzna bierze Salfazin, kompleks wit. i minerałów z Olimpu (multiplex) i od niedawna macę. Salfazin na poprawę ruchliwości, bo w badaniach wyszło, że jego armia jest spora, ale trochę leniwa ;)
    o to jest ta maca?

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nauczycielka, wychowawca w grupie 4- latków w przedszkolu :) Dużo nas. :)

Wróciłam od gina. Niestety nie mam dobrych wieści. @ na usg nie widać. Wszystko się rozjechało. Dostałam pregnyl i jeszcze jakiś środek z progesteronem. Do tego Duphaston na 3-4 msc, żeby wyregulować cykle. I skierowanie na hormony. Mam je zrobić w 5 dc.

Cóż wprost mi lekarz też powiedział, że dopóki nie uregulujemy tego to małe szanse na fasolkę. Także najbliższe miesiące upłyną mi chyba bez nerwów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 20:42

‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ