X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma, plus jest z tego taki, ze sobie troche odpoczniecie od tematu.

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Doma, plus jest z tego taki, ze sobie troche odpoczniecie od tematu.
    Tak. Będę mierzyć tempkę, zeby nie tracić tych miesięcy, ale nie będę robić testów ovu i przynajmniej nie będę świrować, że jestem w ciąży.

Teraz 8 dni mam brać leki na wywołanie @. Zaczynam od jutra, więc jeszcze duuuużooo czasu w tym cyklu przede mną.

• MalPog Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma, wieści może nie rewelacyjne, ale przynajmniej masz plan działania :) To czego osobiście nie znoszę, to tkwić w niewiedzy i zawieszeniu. Jak jest plan, to teraz trzeba go realizować, bo bez planu ciężko jest dotrzeć do celu :) Tak więc działaj kochana :) Będziesz miała chwilę, że uwolnić głowę i wyluzować. To bardzo pomaga :) i mma nadzieję, że skończy się fasolką ;)

Dżoana maca to taka roślina podobno bardzo dobrze wpływająca na płodność :) Tu przeczytasz więcej: https://naturalna-medycyna.com.pl/maca-super-zywnosc-inkow-maca.html

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Ja też nauczycielka, wychowawca w grupie 4- latków w przedszkolu :) Dużo nas. :)

Wróciłam od gina. Niestety nie mam dobrych wieści. @ na usg nie widać. Wszystko się rozjechało. Dostałam pregnyl i jeszcze jakiś środek z progesteronem. Do tego Duphaston na 3-4 msc, żeby wyregulować cykle. I skierowanie na hormony. Mam je zrobić w 5 dc.

Cóż wprost mi lekarz też powiedział, że dopóki nie uregulujemy tego to małe szanse na fasolkę. Także najbliższe miesiące upłyną mi chyba bez nerwów :)
    Doma,odpocznijcie w takim razie od tematu,podejdziecie na luzie:-)ma to swoje plusy.
    To jest jeden cykl taki rozjechany?czy częściej się zdarzało?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• agu92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Moja wymarzona praca, naprawdę.... ale za późno się zorientowałam, co chciałabym robić.

Ej na spełnianie marzeń nigdy nie jest za późno! Moja koleżanka w wieku 28 lat schudła 20 kg (oczywiście stopniowo, w ciągu kilku lat a nie kilku miesięcy), zaczęła ćwiczyć, wyrzeźbiła ciało, rzuciła pracę i została trenerem personalnym :D Nigdy nie jest za późno tylko trzeba mieć trochę odwagi i determinacji ;)

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Doma,odpocznijcie w takim razie od tematu,podejdziecie na luzie:-)ma to swoje plusy.
    To jest jeden cykl taki rozjechany?czy częściej się zdarzało?
    Niestety nie pierwszy. Zaczęliśmy się strać w listopadzie i to był ostatni "normalny" cykl, czyli 30 dniowy. W grudniu był 26 dniowy, w styczniu 35 dniowy i teraz ma już 36 dni, a pewno potrwa spokojnie do 45 :/

• agu92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma u mnie to samo, jak zaczęliśmy się starać to nagle wszystko się rozjechało. Bez interwencji ginekologa się nie obyło bo cykle dochodziły już do 46 dniowych...

59d632af979ad.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Doma u mnie to samo, jak zaczęliśmy się starać to nagle wszystko się rozjechało. Bez interwencji ginekologa się nie obyło bo cykle dochodziły już do 46 dniowych...
    Też dostawałas coś na wywołanie? A hormony miałas w normie? I co, unormowało się teraz? :)

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 13:09

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Aika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana mój od wczoraj bierze salfazin, w internetach zachwalają :P Zobaczymy :) I mace

Doma, to prawda, nie najlepsze wieści :( Ale tak jak dziewczyny mówią, najgorsza jest niewiedza. A tak to wiesz na czym stoisz, co się dzieje i co robić. Trzymam za ciebie bardzo mocno kciuki i wierzę że już niedługo wszystko się ustabilizuje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 21:23

m85awv1.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano dokładnie najważniejsze,że wiem. W związku z tym, że i tak się teraz nie uda, zaczynamy planować wakacje za granicą i chyba i tak nam wyjdzie luz i "przerwa" do września.

Będę tu zaglądać, ale postaram się jednak mniej. Jeśli już mam regulować coś, to niech psychika też odpoczywa.

• Katarzynka92 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) poczytuje Was sobie codziennie, ale siedzę cichutko. Ale jak ankieta to i ja napiszę :) ja lat prawie 25, mój 28 :) z zawodu księgowa, pracuję w urzędzie.
    Narazie ten cykl jeszcze odpuszczam, bo niedługo mam obronę, coby się nie stresować podwójnie :P
    Powiem Wam, że ostatnio byłam na zakupach i była fajna kurtka zimowa po przecenie, no i tu jest dylemat, kupić czy nie kupić, bo co będzie jak będę w ciąży​ i się w nią nie zmieszcze... Haha, też macie takie myśli?

• agu92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Też dostawałas coś na wywołanie? A hormony miałas w normie? I co, unormowało się teraz? :)

Dostałam luteinę na 3 miesiące ale trudno mi powiedzieć czy to działa. W poprzednim cyklu @ przyszła za wcześnie i trwał tylko 24 dni ;/ Niby lepiej niż 46 dni ale to wciąż nie jest dobre do zajścia w ciążę. Zobaczę co będzie w tym cyklu :) Gin powiedziała, że jeśli nie zajdę w ciągu tych 3 miesięcy to mam zrobić hormony i wtedy powie mi co dalej :)

59d632af979ad.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już się żegnam, lecę do wyra trochę odpocząć :) Dobranoc :*

59d632af979ad.png
  • P_aulinaaa29 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem szczęśliwa dostaliśmy zielone swiatlo :-) Na lepszym dużo lepszym sprzęcie moja blizna ma 6mm w najcienszym miejscu a nie tak jak tamten mierzył 3mm. Jak to lekarz powiedział „ma pani bardzo ładną blizne”. Jedynie to kazał z dwa miesiące poczekać że staraniami żeby po tabletkach nie od razu bo większe ryzyko ciąży mnogiej i wtedy ryzyko dla mnie większe.

EA, Lorien lubią tę wiadomość

35ada33ff20cdd3a5f969b0c165da935.png
    18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Witam się z @.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, oooo wrobelku, a jednak?

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Cześć.
    Witam się z @.
    Do dupy

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• agu92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Wróbelku krótki cykl jak na Ciebie, ale długość fazy lutealnej chyba w normie? To może zaczną Ci się same skracać w końcu ;)

Szoruję do pracy, w weekend mam egzamin i strasznie nie chce mi się do niego uczyć :< Już się odzwyczaiłam od zdawania egzaminów ;/ Na dodatek ma być ustny a takie mnie najbardziej stresują. I to jeszcze w niedzielę między godziną 15 a 16. Nie dadzą odpocząć po całym tygodniu... :P

59d632af979ad.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ