X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma, plus jest z tego taki, ze sobie troche odpoczniecie od tematu.

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Doma, plus jest z tego taki, ze sobie troche odpoczniecie od tematu.
    Tak. Będę mierzyć tempkę, zeby nie tracić tych miesięcy, ale nie będę robić testów ovu i przynajmniej nie będę świrować, że jestem w ciąży.

Teraz 8 dni mam brać leki na wywołanie @. Zaczynam od jutra, więc jeszcze duuuużooo czasu w tym cyklu przede mną.

• MalPog Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma, wieści może nie rewelacyjne, ale przynajmniej masz plan działania :) To czego osobiście nie znoszę, to tkwić w niewiedzy i zawieszeniu. Jak jest plan, to teraz trzeba go realizować, bo bez planu ciężko jest dotrzeć do celu :) Tak więc działaj kochana :) Będziesz miała chwilę, że uwolnić głowę i wyluzować. To bardzo pomaga :) i mma nadzieję, że skończy się fasolką ;)

Dżoana maca to taka roślina podobno bardzo dobrze wpływająca na płodność :) Tu przeczytasz więcej: https://naturalna-medycyna.com.pl/maca-super-zywnosc-inkow-maca.html

55c44e79ce.png

🍀 22.09.2021 - KRIOBANK, druga procedura, pierwszy transfer śnieżynki, cykl naturalny 🍀 7dpt beta 95 🍀 9dpt beta 266 🍀 13dpt beta 1811 🍀 20dpt beta 22853 🍀 30dpt jest serduszko ❤️🍀

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️ (2 x 1AA i morula)
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Ja też nauczycielka, wychowawca w grupie 4- latków w przedszkolu :) Dużo nas. :)

Wróciłam od gina. Niestety nie mam dobrych wieści. @ na usg nie widać. Wszystko się rozjechało. Dostałam pregnyl i jeszcze jakiś środek z progesteronem. Do tego Duphaston na 3-4 msc, żeby wyregulować cykle. I skierowanie na hormony. Mam je zrobić w 5 dc.

Cóż wprost mi lekarz też powiedział, że dopóki nie uregulujemy tego to małe szanse na fasolkę. Także najbliższe miesiące upłyną mi chyba bez nerwów :)
    Doma,odpocznijcie w takim razie od tematu,podejdziecie na luzie:-)ma to swoje plusy.
    To jest jeden cykl taki rozjechany?czy częściej się zdarzało?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• agu92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueyes wrote:
    Moja wymarzona praca, naprawdę.... ale za późno się zorientowałam, co chciałabym robić.

Ej na spełnianie marzeń nigdy nie jest za późno! Moja koleżanka w wieku 28 lat schudła 20 kg (oczywiście stopniowo, w ciągu kilku lat a nie kilku miesięcy), zaczęła ćwiczyć, wyrzeźbiła ciało, rzuciła pracę i została trenerem personalnym :D Nigdy nie jest za późno tylko trzeba mieć trochę odwagi i determinacji ;)

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Doma,odpocznijcie w takim razie od tematu,podejdziecie na luzie:-)ma to swoje plusy.
    To jest jeden cykl taki rozjechany?czy częściej się zdarzało?
    Niestety nie pierwszy. Zaczęliśmy się strać w listopadzie i to był ostatni "normalny" cykl, czyli 30 dniowy. W grudniu był 26 dniowy, w styczniu 35 dniowy i teraz ma już 36 dni, a pewno potrwa spokojnie do 45 :/

• agu92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma u mnie to samo, jak zaczęliśmy się starać to nagle wszystko się rozjechało. Bez interwencji ginekologa się nie obyło bo cykle dochodziły już do 46 dniowych...

59d632af979ad.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agu92 wrote:
    Doma u mnie to samo, jak zaczęliśmy się starać to nagle wszystko się rozjechało. Bez interwencji ginekologa się nie obyło bo cykle dochodziły już do 46 dniowych...
    Też dostawałas coś na wywołanie? A hormony miałas w normie? I co, unormowało się teraz? :)

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 13:09

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Aika Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana mój od wczoraj bierze salfazin, w internetach zachwalają :P Zobaczymy :) I mace

Doma, to prawda, nie najlepsze wieści :( Ale tak jak dziewczyny mówią, najgorsza jest niewiedza. A tak to wiesz na czym stoisz, co się dzieje i co robić. Trzymam za ciebie bardzo mocno kciuki i wierzę że już niedługo wszystko się ustabilizuje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 21:23

m85awv1.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano dokładnie najważniejsze,że wiem. W związku z tym, że i tak się teraz nie uda, zaczynamy planować wakacje za granicą i chyba i tak nam wyjdzie luz i "przerwa" do września.

Będę tu zaglądać, ale postaram się jednak mniej. Jeśli już mam regulować coś, to niech psychika też odpoczywa.

• Katarzynka92 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) poczytuje Was sobie codziennie, ale siedzę cichutko. Ale jak ankieta to i ja napiszę :) ja lat prawie 25, mój 28 :) z zawodu księgowa, pracuję w urzędzie.
    Narazie ten cykl jeszcze odpuszczam, bo niedługo mam obronę, coby się nie stresować podwójnie :P
    Powiem Wam, że ostatnio byłam na zakupach i była fajna kurtka zimowa po przecenie, no i tu jest dylemat, kupić czy nie kupić, bo co będzie jak będę w ciąży​ i się w nią nie zmieszcze... Haha, też macie takie myśli?

• agu92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Też dostawałas coś na wywołanie? A hormony miałas w normie? I co, unormowało się teraz? :)

Dostałam luteinę na 3 miesiące ale trudno mi powiedzieć czy to działa. W poprzednim cyklu @ przyszła za wcześnie i trwał tylko 24 dni ;/ Niby lepiej niż 46 dni ale to wciąż nie jest dobre do zajścia w ciążę. Zobaczę co będzie w tym cyklu :) Gin powiedziała, że jeśli nie zajdę w ciągu tych 3 miesięcy to mam zrobić hormony i wtedy powie mi co dalej :)

59d632af979ad.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już się żegnam, lecę do wyra trochę odpocząć :) Dobranoc :*

59d632af979ad.png
  • P_aulinaaa29 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2017, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem szczęśliwa dostaliśmy zielone swiatlo :-) Na lepszym dużo lepszym sprzęcie moja blizna ma 6mm w najcienszym miejscu a nie tak jak tamten mierzył 3mm. Jak to lekarz powiedział „ma pani bardzo ładną blizne”. Jedynie to kazał z dwa miesiące poczekać że staraniami żeby po tabletkach nie od razu bo większe ryzyko ciąży mnogiej i wtedy ryzyko dla mnie większe.

EA, Lorien lubią tę wiadomość

35ada33ff20cdd3a5f969b0c165da935.png
    18.03.2009 Oliwier
    13.08.2012 Jakub
    3/4cs
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Witam się z @.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, oooo wrobelku, a jednak?

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Cześć.
    Witam się z @.
    Do dupy

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• agu92 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Wróbelku krótki cykl jak na Ciebie, ale długość fazy lutealnej chyba w normie? To może zaczną Ci się same skracać w końcu ;)

Szoruję do pracy, w weekend mam egzamin i strasznie nie chce mi się do niego uczyć :< Już się odzwyczaiłam od zdawania egzaminów ;/ Na dodatek ma być ustny a takie mnie najbardziej stresują. I to jeszcze w niedzielę między godziną 15 a 16. Nie dadzą odpocząć po całym tygodniu... :P

59d632af979ad.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ