X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Wrobelku.
    U mnie tempka leci w dół ale nadal czekam.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna no.. już nie wiem jaki sposób obrać, obliczanie, spina - nie zachodze. Lajcik i niezapisywanie skrzętnie wszystkiego - też nie.

Doma, Milli gorzej niż do dupy, ale dziękuję. :*

Agu no właśnie coś krótki. Dlatego testowanie ustaliłam sobie na 20.03. Faza lutealna git, w poniedziałek postaram się iść na hormony.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) miłego dnia dziewczyny.
    Dziś kolejny szalony dzień.
    Mykam zaprowadzić syna do szkoły i z córeczką na spacer z potem cała masa zajęć dodatkowych.

Więc ankieta ; ja 34 mąż 48.
    Staramy się o czwarte dziecko ( jedno poronienie )
    Wiek obecnie nie ma znaczenia. Kobiety i starsze zachodzą w ciążę i to pierwszą.
    Waga schudłam w ciągu 2 lat 30 kg.
    Waga w 2014 lipiec 80. Rok później okazało się że jestem w ciąży 68 wyjściowa. Waga w dniu porodu 68,5. Jadłam normalnie ale nie tyłam.Dzień po porodzie 55kg. Miesiąc później 45 i tak trzymam wagę. Jem to samo ale mniej. Zrezygnowaliśmy z tłuszczu prócz oleju kokosowego i lnianego. Zero cukru i miodu. Kawa jedynie Zielona. Dużo spacerów około 2 h zima i 4 okres wiosenno letni. No i mój tryb życia wiecznie coś. Motywacja i kochać siebie. I nie ważne kg. Ważne kim jesteście.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,że obudziłam się dziś rano,i autentycznie nie chce mi się walczyć już.Myślimy nad kupnem psa.Mamy siebie i nasza córkę,może być do tego pies:-)Jak będzie dzidzius to super.
    Wszystko kręci się wokół ewentualnej ciąży.
    To pierwszy i ostatni cykl z clo.Nie będę brać tego więcej,wrzucam na luz.Przez nasze pragnienie drugiego dziecka,zniedbalam moja córkę.Straszne to.
    Zaczynamy myślec o wakacjach we trójkę!

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja Wróbelku przytulam co za wredna malpa na drzewo z nią ale już. U mnie dzisiaj temp trochę się podniosła jaki ten cykl jest dla mnie dziwny ale poczekamy zobaczymy miłego dnia

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili rozumiem Cię. My strasznie zaniedbalismy siebie nawzajem. Wszystko podporządkowane pod ciążę której nie ma. Od teraz koniec z tym. Bardzo chce dziecko ale chcenie nie wystarczy. Więc się luzuje i będzie to będzie a nie to trudno. Najważniejsze że mamy siebie.

MilliSBB, Karma88 lubią tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka oby Cie ten dziwny cykl zaskoczył. :)

Milli super! Psiak to dobry pomysł. Ja może i bym tak myślała jakbym już jedno miała. A chyba póki co nie umiem. Najważniejsze że wiem, że umiem zluzowac na tyle że nie myślę o tym maniakalnie jak zawsze.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ineczka oby Cie ten dziwny cykl zaskoczył. :)

Milli super! Psiak to dobry pomysł. Ja może i bym tak myślała jakbym już jedno miała. A chyba póki co nie umiem. Najważniejsze że wiem, że umiem zluzowac na tyle że nie myślę o tym maniakalnie jak zawsze.
    Zawsze tak miałas z tym luzowaniem?czy mądrość przychodzi z czasem?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Mili rozumiem Cię. My strasznie zaniedbalismy siebie nawzajem. Wszystko podporządkowane pod ciążę której nie ma. Od teraz koniec z tym. Bardzo chce dziecko ale chcenie nie wystarczy. Więc się luzuje i będzie to będzie a nie to trudno. Najważniejsze że mamy siebie.
    I tak powinno być.Wydatki ,też planowaliśmy pod badania.Doszło do tego,że zastanawiałam się,czy zrobić amh czy zabrać dziecko do kina.
    Czasem,trzeba spaść na ziemię i iść po rozum do glowy,trudno nie udało się!

34cs

• Aika Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku tulę Cię mocno i zaciskam kciuki za nowy cykl <3

Milli ooo, a jaką chcecie rasę? :) My już mamy psa i ogólnie całe zoo :P
    Co do zluzowania ja niestety tak naprawdę dopiero teraz po 7 cs, gdy prawie rozwiodłam się z mężem, zrozumiałam że coś jest nie tak. I dzięki niemu, dzięki silnej woli i (co dziwne) tych artykułach o których wam mówiłam, zluzowałam. Dalej się staramy jak wcześniej, ale nasze podejście jest zupełnie inne. Zaczęliśmy wychodzić gdzieś razem, spotykać się ze znajomymi, dużo rozmawiamy, śmiejemy się, dbamy o siebie itp. To wspaniałe :) Życzę wszystkim kochane żebyście miały siłę w walce o swoje marzenie <3

muminka83 lubi tę wiadomość

m85awv1.png
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobleku tule :( Ale bedzie dobrze. Wrobel rzuci palenie :D naszprycuje sie witaminkami i za 3 miesiace @ juz nie przyjdzie :D

• Assunta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Cześć.
    Witam się z @.

Przykro mi, ale jak to mówią nowy cykl nowe możliwości.

A co do LUZU, to takie mialam podejście w tym cyklu, że nie będę się denerwować,Ale niestety dopadło mnie wcziraj jak się dowiedziałam o ciąży jednej znajomej i smutek powrócił. Nie powinnam się denerwować bo przedemną dni płodne ale jakoś tak ciężko, bo nawet nie wiem w czym tkwi nasz problem wizyta u gin dopiero 28 i Pewnie dopiero na tej wizycie dostane pakiat badań do wykonania... Więc trzeba czekać i czekać

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Indygo Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - jest, jest, JEST BLADA KRESKA na teście!!! Ouick Vue - jedyny jaki był w aptece. Nie mogę uwierzyć. Zaraz idę do pracy i kupię w Rossmanie 10 tkę.
    To najpięknejszy prezent urodzinowy - miałam testować jutro, w urodziny właśnie!

Boże jak się cieszę!

MeGi_90, Jaspis, Aika, sylwioszka, EA, Frosch, mili_moli, Rodzynka, Blueyes, monijaaa, Lorien lubią tę wiadomość

tt1d76af.png
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku plusem jest to, że w końcu będziesz mogła zrobić badania i będziecie wiedzieć "co w trawie piszczy".
    Mili też się z mężem zastanawialiśmy co z urlopem, ale oboje stwierdziliśmy, że jedziemy, co ma być to będzie. :)
    Czasami potrzebujemy mocnego kopa, żeby sobie coś uświadomić.

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indygo gratulacje!
    Też bym chciała taki urodzinowy ;)

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Assunta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indygo - gratulacje :)

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • MeGi_90 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma przykro mi. Dziewczyny dobrze mówią trochę luzu nie zaszkodzi. A przyjemności nie warto odkładać na później zwłaszcza jeśli są zdrowe ;) Może właśnie te wakacje będą tymi niezapomnianymi..

Mili pomysł z pieskiem super. Wg mnie dzieci powinny wychowywać się ze zwierzakami. Właśnie w takim domu dorastałam jednak mój luby jest anty zwierzakowy więc już teraz nad nim pracuje aby się nie zdziwił jak kiedyś wróci do domu :p

Wróblowa pogoń ją i do roboty dalej ;)

27 lat, 5 cs
    od kwietnia przerwa do odwołania

9b23597c37afad14502492ea441137d0.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milli, u mnie przyszło z czasem. Po prostu dochodzi do mnie myśl, że mogę nigdy nie mieć dzieci i nie ma sensu podporządkowywać sie temu, co może nigdy się nie zdarzyć.

Indygo gratuluje! :) wiem, ze moje gratulacje dziś mogą nie wypaść wiarygodnie, ale na prawdę są! :* <3

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja sie witam bez@. Czekam cierpliwie do jutra. A dzis zaczely mnie bolec piersi i to dosc ostro. A zamiast @ mam strasznie duzo śluzu... Wkurza mnie to bo uczucie mam jak by to juz byla @.

Wrobelku przkro mi bardzo... Tule mocno i nie poddawaj sie:) bedzie dobrze:)

Indygo no to gratulacje:)

4 cs:)
  • kmala Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indygo wrote:
    Dziewczyny - jest, jest, JEST BLADA KRESKA na teście!!! Ouick Vue - jedyny jaki był w aptece. Nie mogę uwierzyć. Zaraz idę do pracy i kupię w Rossmanie 10 tkę.
    To najpięknejszy prezent urodzinowy - miałam testować jutro, w urodziny właśnie!

Boże jak się cieszę!

Indygo gratulacje i powodzenia! :)

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ