X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał byc pierwszy sex w czasie potencjalnych dni płodnych ale sie popsztykalismy i nie bedzie ;) maż poszedł na siłownie. No i cholera z tym :/ ale spoko ja tam sie prosić nie bede. Po co ten cały monitoring jak panienka sie obraziła i zrobiła seksualny protest ;)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A hahaha seksualny protest. :D Ola może do jutra się odbrazi. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Dziewczyny przy niedoczynności i euthyroxie badania prolaktyny przed tabletką czy po? Bo, że naczczo to wiem.
    Przed tabletką badania, tak mi endokrynolog kazała, a brałam euthyrox tylko rano :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2017, 21:13

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Elpis Nowa

Wysłany: 19 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja mam 42 prolaktyny wiec mamy podobnie u mnie natomiast od września jak odstawiłam antykoncepcje nie mam@ nam tylko delikatne plamienia pęcherzyków nie mam a przy zbyt dużej ilości pęcherzyków nie badają w kierunku policystycznych jajników? Ja się czuje Oki a czy pomagają zobaczymy dopiero drugi tydzień do tego biorę tez na obniżenie tsh.po tych lekach ponoć okres może się spóźnić ja czekam na plamienie juz 5 dzień i nic a zawsze jak w zegarku 13 .opuchnieta byłam przed braniem leków przez tarczyce teraz pije 4 l wody dziennie i ocet jabłkowy tez ponoć obniża naturalnie prolaktyne

To ja dla odmiany od zawsze mam niedoczynność tarczycy, o dziwo aktualnie prawie w normie :)
    Wiesz,może i badają na pco ale moj gin kazal brac tak leki przez 3 miesiące i potem ewentualnie bedziemy robic badania dalej.Jestem po zmianie lekarza i ten jest dokladniejszy ale i ostrozniejszy. Poprzedni faszerowal mnie lekami bez badań i twierdził,ze to niemozliwe,ze ja zajsc nie mogę. Ot tak to z nimi jest :)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elpis wrote:
    To ja dla odmiany od zawsze mam niedoczynność tarczycy, o dziwo aktualnie prawie w normie :)
    Wiesz,może i badają na pco ale moj gin kazal brac tak leki przez 3 miesiące i potem ewentualnie bedziemy robic badania dalej.Jestem po zmianie lekarza i ten jest dokladniejszy ale i ostrozniejszy. Poprzedni faszerowal mnie lekami bez badań i twierdził,ze to niemozliwe,ze ja zajsc nie mogę. Ot tak to z nimi jest :)
    To dobrze że zmieniłaś lekarza i jesteś zadowolona to teraz bierzemy leki o działamy :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie to ja też jestem na niego wkurzona. Powiedziałam mu, że może los tak chce, że nie mamy drugiego dziecka i po tym cyklu rezygnuje, a on na to ,,los?, od kiedy kobieto jestes taka przesądna?". PHI...

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam w życiu łatwo. Poprzedni mąż zrobił sobie ze mnie wycieraczke. Bił. Dopiero obecny mąż pokazał że można żyć inaczej. Jest dużo starszy Ale widzę że ma to swoje plusy. Wiem że mogę liczyć na niego i wielokrotnie to pokazał. Dużo rozmawiamy. Nie mam wymagań. Kocham go takim jakim jest. Teraz wiem że nie nadaje się do toksycznego związku. Dlatego dziewczyny kochajcie siebie. Zadbajcie o swoje głowy. Zachęcam do terapii. Ona często pomaga. Wiem że dzieciństwo często jest wyznacznikiem Ale tak nie musi być. Warto być szczęśliwym mimo wszystko.

OLAM86 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam te wypowiedzi, stwierdzam, że mam bardzo dobrego tego chłopa, ale nei zmienia to faktu, że czasami mnie tak wkurzy! I to w najmniej odpowiednim momencie np w dni płodne :D

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja to zawsze powtarzam że od czasu do czasu trzeba sobie zrobić awanturę żeby było wiadomo na czym dupcia jeździ :P

Milli odnośnie mycia zębów to dziś już umyje na jutro hahahaha :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ola ja to zawsze powtarzam że od czasu do czasu trzeba sobie zrobić awanturę żeby było wiadomo na czym dupcia jeździ :P

Milli odnośnie mycia zębów to dziś już umyje na jutro hahahaha :D
    A bo ty jutro też badania?to dobrze je wyszczotkuj:-)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słuchajcie, czy Wam kazali przed badaniem prolaktyny pół godziny siedzieć? Wcześniej jak byłam to nie kazali a teraz na necie takie cuda wyczytałam.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 19 marca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Dziewczyny słuchajcie, czy Wam kazali przed badaniem prolaktyny pół godziny siedzieć? Wcześniej jak byłam to nie kazali a teraz na necie takie cuda wyczytałam.
    Nigdy :) a badałam kilkanaście razy :)

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 02:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze w weekendy cisza, a dzisiaj tyle naskrobałyście, że 45 minut musiałam poświęcić na czytanie ;)

Widzę, że dzisiaj na tapecie temat problemów z facetami. Ja jestem po rozwodzie, mój mąż był alkoholikiem, wytrzymałam z nim ponad 8 lat. Odeszłam do innego i pierwsze lata to była bajka. A teraz jest różnie. Nawet był czas kiedy chciałam odejść. Ja mam łagodny charakter i nie lubię kłótni, a mój S. jest bardzo nerwowy, potrafi zrobić awanturę o byle co, a po 15 minutach rozmawia ze mną jakby nic się nie stało. Ostatnio przestałam już się tym denerwować i zazwyczaj nie daję się wciągnąć w kłótnie, on prowadzi monolog, a potem mu przechodzi. Zauważyłam, że częściej jest nerwowy, gdy kończą mu się pieniądze i musi do rezerwy sięgnąć, a jeszcze jak samochód się zepsuje, to lepiej go nie zaczepiać.
    W każdym związku są lepsze i gorsze chwile. My przez kilka pierwszych lat rozumieliśmy się w pół słowa, każdy starał się dać z siebie jak najwięcej, a teraz to na mojej głowie jest cały dom. On wychodzi z założenia, że jak ja nie pracuję, to on już w domu nic robić nie musi. Dużo jest w tym też mojej winy, bo sobie na to pozwoliłam, a teraz trudno jest to zmienić. Przyzwyczaiłam go, że wszystko ma podane pod nos. Jedynie koszule do pracy sam sobie prasuje i kanapki też sobie robi. 5 rano to dla mnie zdecydowanie za wcześnie na wstawanie.
    Mówicie, że takie związki trzeba zakończyć, ale to nie jest takie łatwe, jak są już dzieci, jak nie ma znikąd pomocą, jak nie ma gdzie pójść.
    U nas najgorzej nie jest, mimo trudnego charakteru mojego S. ja go ciągle kocham i wiem, że on mnie też. Na szczęście w łóżku dogadujemy się rewelacyjnie :D

I czasem dobrze jest wylać swoje żale choćby na forum. Fajnie, że jesteście, szkoda tylko, że nie możemy się spotkać i na żywo porozmawiać.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można zrobić spotkanie :)

Jaspis lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek u mnie temp leci w dół wiec @ się zbliża tez o tym wczoraj myślałam jak super by było gdyby można się było spotkać szkoda ze każda z nas z innej części kraju już widzę do spotkanie heh gardła od rozmów by nas z tydzień bolały miłego dnia a co do prolaktyny Wróbelku nikt mi nic takiego nie mówił dajcie potem znać jak wyniki

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Raven Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety negatyw.. Zrobiłam ten głupi test, którego miałam nie robić.
    Na betę pójdę jeszcze, żeby potwierdzić brak ciąży

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    U mnie niestety negatyw.. Zrobiłam ten głupi test, którego miałam nie robić.
    Na betę pójdę jeszcze, żeby potwierdzić brak ciąży
    Test jest głupi i się nie zna :)

Jaspis lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • kmala Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Może jeczcze za szybko na sikańca, beta rozwieje wszelkie wątpliwości ;) Powodzenia!

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Zawsze w weekendy cisza, a dzisiaj tyle naskrobałyście, że 45 minut musiałam poświęcić na czytanie ;)

Widzę, że dzisiaj na tapecie temat problemów z facetami. Ja jestem po rozwodzie, mój mąż był alkoholikiem, wytrzymałam z nim ponad 8 lat. Odeszłam do innego i pierwsze lata to była bajka. A teraz jest różnie. Nawet był czas kiedy chciałam odejść. Ja mam łagodny charakter i nie lubię kłótni, a mój S. jest bardzo nerwowy, potrafi zrobić awanturę o byle co, a po 15 minutach rozmawia ze mną jakby nic się nie stało. Ostatnio przestałam już się tym denerwować i zazwyczaj nie daję się wciągnąć w kłótnie, on prowadzi monolog, a potem mu przechodzi. Zauważyłam, że częściej jest nerwowy, gdy kończą mu się pieniądze i musi do rezerwy sięgnąć, a jeszcze jak samochód się zepsuje, to lepiej go nie zaczepiać.
    W każdym związku są lepsze i gorsze chwile. My przez kilka pierwszych lat rozumieliśmy się w pół słowa, każdy starał się dać z siebie jak najwięcej, a teraz to na mojej głowie jest cały dom. On wychodzi z założenia, że jak ja nie pracuję, to on już w domu nic robić nie musi. Dużo jest w tym też mojej winy, bo sobie na to pozwoliłam, a teraz trudno jest to zmienić. Przyzwyczaiłam go, że wszystko ma podane pod nos. Jedynie koszule do pracy sam sobie prasuje i kanapki też sobie robi. 5 rano to dla mnie zdecydowanie za wcześnie na wstawanie.
    Mówicie, że takie związki trzeba zakończyć, ale to nie jest takie łatwe, jak są już dzieci, jak nie ma znikąd pomocą, jak nie ma gdzie pójść.
    U nas najgorzej nie jest, mimo trudnego charakteru mojego S. ja go ciągle kocham i wiem, że on mnie też. Na szczęście w łóżku dogadujemy się rewelacyjnie :D

I czasem dobrze jest wylać swoje żale choćby na forum. Fajnie, że jesteście, szkoda tylko, że nie możemy się spotkać i na żywo porozmawiać.
    Szkoda z tym kilometramimi,które nas wszystkie dziela.

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski..temperatura przed owu rośnie ?
    Jestem na clo,dziś tempka poszybowała,nadmieniam,że dobrze spałam i nikt mnie nie wkurzyl.

34cs

‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ