X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis mogła byś mnie wpisać wstępnie na testowanie na 7 kwietnia?

Jaspis lubi tę wiadomość

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Jaspis, a nie lepiej na takie badania prywatnie?
    Pewnie i lepiej, ale szkoda mi pieniędzy. Wolę dzieciakom coś do ubrania kupić, niż na lekarzy wydawać.
    Zobaczę co powie jutro moja gin. Jak będą jakieś wątpliwości, to wtedy pójdę do niej na prywatną wizytę i już wtedy ona sama będzie mi USG robić.

• karolinams Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie na listę.

Jaspis, kmala lubią tę wiadomość

7u229n73melmp7nq.png

ojxezbmh697s0anz.png

Syn 13 lat,
    Syn 9 lat
  • Assunta Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wsztstkim w nowym tygodniu, oby był lepszy od poprzedniego :)
    OLAM86 wrote:
    Jak myślicie - w sobotę rano pęcherzyk miał 14 mm, jaki jest szacunkowy czas owulacji? Pytam tak z głupa, wiem, że nie wiecie, ale może coś wyszacujecie. Jest 15 dzień cyklu

Ja bylam pierwszy raz na monitoringu w 14 dniu cyklu i moja aplikacja w tel na ten dzien zapowiadala owulacje. A pecherzyk byl jeszcze w całości (ok 21 mm), badanie powtórzylam 16 dnia i po pęcherzyku nie hyło ani śladu.
    Więc tak jak chyba Wróblowa Ci odpisala działajcie działajcie :)

Ja ide jutro na monitoring, ponownie w 14 dc, zobaczymy co będzie :)

kmala lubi tę wiadomość

Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
    r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
    niedoczynność tarczycy
    AMH - 2,7 (02.2019)
    MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
    08.18- prawy jajowód niedrożny
    p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne

KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)

NK-15,2% po aktywacji 39,1%

Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem

Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)

HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07

KARIOTYPY: oboje prawidłowe
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis, w sumie racja. U nich to za otwarcie drzwi się już płaci. :/

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Jaspis, w sumie racja. U nich to za otwarcie drzwi się już płaci. :/
    płacimy składki, a poziom opieki pozostawia wiele do życzenia. Niestety u nas wizyta z USG to od 120 do 200 zł. Wiadomo, że jak trzeba coś pilnie wykonać, to się idzie i płaci, ale jak można na NFZ to trzeba korzystać.

Mój S. ma prywatną opiekę w Medicover z pracy, mały tez jest podpięty pod niego. Niestety szef nie zgadza się, żebym i ja była objęta ta opieką. Gdybyśmy mieli ślub to tak, a jak nie mamy, to nie :( Nie rozumiem takiego postępowania, bo przecież z własnej kieszeni musielibyśmy opłacać wyższą składkę.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo mnie się wydaje, że pracodawcy i te instytucje dziwnego rodzaju nie uznają partnera. Uznają tylko jak jest to współmałżonek. :/ no i dziecko, bo dziecko "jest Twoje" zawsze. :P Przynajmniej do tego 18 roku życia, gdzie masz nad nim opiekę. Trochę chore.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam na NFZ u ginka z wynikiem prolaktyny, dostałam bromka 1 tabletkę dziennie. Niestety nie dostałam skierowań na hormony( LH, testosteron, E2 itd.):( Miałam kilkusekundowe usg i lekarz stwierdził,że jest ok ,czysto itd. Mocno wymuszałam zerknięcie czy jest pęcherzyk (mam dziś 11 dc, a @ co 26 dni). Lekarz od łaski stwierdził że mogę się starać, bo "coś tam jest", nie było możliwości dowiedzieć się o rozmiar pęcherzyka. No ale na nfz, to i tak cud, że zerknął :)

PS. Ja trafiłam kiedyś na usg przed owulacją i zawsze mam tylko jeden pęcherzyk w jednym jajniku. To dobrze, czy powinno być kilka, a jeden dominujący?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 12:11

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • Sabinkak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja jutro nie będę jednak testować od soboty mam plamienie, wczoraj tempka w dół dzisiaj nieznacznie w gore, ale czuję że @ się rozkręca :(
    Co do tych partnerów się nie zgodzę, właśnie ostatnio wszędzie honorują, i w grupowe u mnie w firmie i w ubezpieczeniu zdrowotnym. Jaspis może niech zapyta znowu, bo coś mogło się zmienić. U mnie np jest tak, ze za 2 pierwsze osoby się płaci składkę a kolejne są już w pakiecie :) mamy przez PZU

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, serio wspólczuję Wam tych ginków... :( Chociaż ja w sumie tez dlugo szukałam, błądziłam, aż znalazłam takiego co mi mówi nawet pozycje żeby zajść. :D

Jezu, niech już będzie ta 14 chociaż, to te moje wyniki się pojawią... :/

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobelku mam nadzieje ze wszystko będzie lepiej niż dobrze :).

Kurde człowiek raptem tydzień wolnego miał a zaległości się narobiło jak po miesiącu :/. Masakra jakaś....

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Matko, serio wspólczuję Wam tych ginków... :( Chociaż ja w sumie tez dlugo szukałam, błądziłam, aż znalazłam takiego co mi mówi nawet pozycje żeby zajść. :D

Jezu, niech już będzie ta 14 chociaż, to te moje wyniki się pojawią... :/

Szukam, szukam i nie wiem jakie badania robiłaś,ale trzymam kciuki :P Wczoraj szukałam opinii o ginekologu do którego się zapisałam na dziś (najszybszy termin), a tam "ginekolog sadysta z bielańskiego", hahaha. Szłam zdenerwowana :)

LUF
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, no najgorzej ze wtedy nie wiadomo gdzie ręce włożyć. :D

Milka, podstawa: prog, prl, tsh, lh, estradiol, fsh. :) Jeśli chodzi o Bielański, to chce zapomnieć... leżałam tam RAZ na sorze, i nigdy więcej nie chciałabym tam trafić. Generalnie jak to mój znajomy trafnie określił: "bielański? - toż to umieralnia, stamtąd się nie wychodzi" :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Karolka, no najgorzej ze wtedy nie wiadomo gdzie ręce włożyć. :D

Milka, podstawa: prog, prl, tsh, lh, estradiol, fsh. :) Jeśli chodzi o Bielański, to chce zapomnieć... leżałam tam RAZ na sorze, i nigdy więcej nie chciałabym tam trafić. Generalnie jak to mój znajomy trafnie określił: "bielański? - toż to umieralnia, stamtąd się nie wychodzi" :D

Progesteron mam niski 7 dpo 10,6 :(
    Prolaktyne mam prawie 1000, a norma do 496 :( - dostałam bromka
    TSH, FT3, FT4 - mam idealne
    pęcherzyk jest zawsze, nie wiem tylko czy pęka.

Na tym stoję i nie wiem co robić dalej. Chyba zrobię prywatnie monitoring w tym miesiącu. Badaliśmy mojego i u niego wszystko w normie,więc chyba monitoring u mnie jest teraz najważniejszy i skierowanie do ginka-endo, bo nie znam przyczyny tak zawyżonej prolaktyny.

A ginek dzisiaj nie dał mi skierowań na pozostałe hormony, bo stwierdził,że to robota dla endokrynologa :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 12:34

LUF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja jutro nie będę jednak testować od soboty mam plamienie, wczoraj tempka w dół dzisiaj nieznacznie w gore, ale czuję że @ się rozkręca :(
    Co do tych partnerów się nie zgodzę, właśnie ostatnio wszędzie honorują, i w grupowe u mnie w firmie i w ubezpieczeniu zdrowotnym. Jaspis może niech zapyta znowu, bo coś mogło się zmienić. U mnie np jest tak, ze za 2 pierwsze osoby się płaci składkę a kolejne są już w pakiecie :) mamy przez PZU
    Niestety, już kilka razy próbował mnie dopisać i zawsze twierdzą, że tylko żona i dzieci. Ale to zależy od pracodawcy, bo w Medicover można wykupić pakiet rodzinny i nawet rodziców i dziadków pod to podpiąć.
    Taka prorodzinna firma, tylko żona jest uważana :(

No i muszę korzystać z NFZ :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 12:31

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) można dołączyć? Zaczynam starania po poronieniu... Dzisiaj właśnie zaczął się mój 2 cykl. Mam nadzieję, że będzie szczęśliwy :)
    Testowanie przypadnie mi na 18-19.04

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 12:32

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaspis wrote:
    Niestety, już kilka razy próbował mnie dopisać i zawsze twierdzą, że tylko żona i dzieci. Ale to zależy od pracodawcy, bo w Medicover można wykupić pakiet rodzinny i nawet rodziców i dziadków pod to podpiąć.
    Taka prorodzinna firma, tylko żona jest uważana :(

No i muszę korzystać z NFZ :(

Prorodzinna-antyludzka :/ Szkoda, że papierologia ważniejsza od człowieka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 12:38

LUF
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, heh... skąd ja to znam. Jak kiedyś poprosiłam gina (nie tego mojego) o skierowanie na hormony to mnie wyśmiał i powiedzial, że niby jak, jak hormonów jest tyle że niemożliwe jest ich zbadanie.
    Wtedy (to było chyba przy moim 6cs) to połknęłam tą ściemę. Ale teraz chętnie bym do niego wrócila i również go wyśmiała. Wzięłam po prostu sprawy w swoje ręce i poszłam prywatnie, bez łaski.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka30 wrote:
    Prorodzinna-antyludzka :/ Szkoda, że papierologia ważniejsza od człowieka.
    Niestety :(

A mogłabym sporo z tego skorzystać, bo powinnam być pod opieką hematologa, endokrynologa, chirurga, ortopedy - trochę tych chorób mam, a do tego lekarz rodzinny i ginekolog też potrzebny.

• Lunna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Hej wszystkim :) można dołączyć? Zaczynam starania po poronieniu... Dzisiaj właśnie zaczął się mój 2 cykl. Mam nadzieję, że będzie szczęśliwy :)
    Testowanie przypadnie mi na 18-19.04

Hey Mona :) Witaj :)

Mona_Lisa lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ