Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś ide zobaczyć czy pęcherzyk urósł czy już pękł. Wczoraj był super sexik, ciekawe czy owocny
Karolyna, Jaspis - głowa do góry. Jaspis aktualnie się z Tobą mega solidaryzuje w zmęczeniu bo syn kolejną noc nie przespał, ale dziś mąż wstawał do niego i ja mogłam się prowizorycznie chociaż wyspać bo z tyłu głowy miałam, że oni tam sami a ja śpię - jak to matka... -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a u mnie @ jakaś dziwna... Wczoraj wieczorem przed snem przy podcieraniu była krew, więc uznałam, że to @. Ale w nocy nic ze mnie nie wyleciało i do tej pory tylko takie brązowe plamienie i odrobina krwi. Szyjkę badałam i to na pewno będzie @ tylko nie wiem czy mam zaznaczyć na wykresie, że zaczeła się wczoraj, czy jeszcze czekać? Nigdy nie miałam plamień z krwią przed @ dlatego wczoraj jak zobaczyłam krew to uznałam, że to już @ przyszła, a dzisiaj jakoś tak dziwnie się ociąga. Jak źle wyznaczę 1dc to potem przegapię owulację
-
Agu u mnie tak było teraz. Miałam takie dziwne plamienia (z resztą wiecie że też panikowałam
) Na wykresie zaznacz normalnie plamienia (plamienia uznaje się wtedy podobno, kiedy nie jest potrzebna wkładka/tampon/podpaska). Jak się rozbuja, to zaznaczysz sobie lekkie krwawienie, chyba ze poleci na całość, i wtedy z automatu da Ci pierwszy dzień cyklu.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
agu92 wrote:Wróbelku ja na wizytę na NFZ czekam 3 miesiące zawsze, dlatego chodzę prywatnie
nigdy do specjalistów nie chodziłam na NFZ. No ale nie ma się co dziwić, jak mu jęknęłam do słuchawki, czy nie mogę przyjść poza kolejka na 20, to powiedział, że no właśnie wtedy też ma pacjentki i dupa zbita. :<
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Tak zrobię, dzięki wielkie
Mój J na L4 w tym tygodniu, namówił mnie dzisiaj na sprzątnie. Oczywiście pokłóciliśmy się po 15 minutach i teraz siedzi zamknięty w sypialni haha
Po części to moja wina, nie powinnam się wtrącać do tego co robi... ale on uważa, że poodkurzanie pokoju sprawi, że już jest czysto. A mnie trafia szlag. Ja ścieram kurze, zmywam podłogi i robię jeszcze milion innych rzeczy. A najgorsze jest to, że uważa, że jest tak czysto w domu dzięki jego odkurzaniuBo on odkurza a ja przecież NIC nie robię
-
Wróblowa wrote:Kochana, chodzi o to, że ja prywatnie tyle czekam.
nigdy do specjalistów nie chodziłam na NFZ. No ale nie ma się co dziwić, jak mu jęknęłam do słuchawki, czy nie mogę przyjść poza kolejka na 20, to powiedział, że no właśnie wtedy też ma pacjentki i dupa zbita. :<
O w mordkę... no to przynajmniej wiesz, że dobry lekarz. Moja aktualna gin tez niezła, ale aż takich kolejek nie ma do niej i ma gabinet dwa bloki od mojegoJestem zbyt leniwa, żeby zmieniać lekarza aktualnie
Zobaczymy, czy pomoże
-
Karolyna wrote:Ja chyba przestaje w ogóle myśleć o dziecku. Właśnie się dowiedziałam, że już 3 miesiąc stosunek choćby w okolicach owulacji jest niemożliwy tym razem z powodu tego, że mąż ustawił sobie wyjazd na 4 dni i jakoś tak nie pomyślał, że mogę mieć owulację. Ciekawe co mam powiedzieć gince. A no wie pani, nie wiem czy Bromek pomógł, bo mój mąż tak chce dziecko, że generalnie pieprzy go jakaś tam owulacja i inna sracja. Kuźwa, nie będę mówić, kto tak naprawdę tego dziecka chciał, bo to nie ja mu trułam tyłek. Ja odwlekam decyzję o rzuceniu swojej gównianej roboty, męczę się cholernie, a k....a on się dobrze bawi. Mam dość
Domyślam się jaka jesteś wk ja obecnie tez tkwie w takim miejscu pracy ze z dnia na dzień mam więcej siwych włosów mogłam ostatnio zmienić pracę ale głupio mi tak potem powiedzieć od razu ze w ciąży jestem więc psychicznie mecze się w tej i każdy cykl to nowa nadzieja ze będę mogła w końcu odpocząć psychicznie od tego miejsca u nas jest tak ze teraz w owulke nie mieliśmy sił i ochoty wiec odpuscilismy
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
No właśnie wiem, że takie długie czekanie jest przyczyną tego, ze to dobry lekarz. Tylko że ja mam mu pokazać jeszcze wyniki Wróbla, i w sumie chciałabym to załatwić szybciej, no ale cóż...
Tak się kończy sprzątanie z facetem hahahahaagu92 lubi tę wiadomość
Olek - 05.11.2020 👦🏼
agu92 wrote:Tak zrobię, dzięki wielkie
Mój J na L4 w tym tygodniu, namówił mnie dzisiaj na sprzątnie. Oczywiście pokłóciliśmy się po 15 minutach i teraz siedzi zamknięty w sypialni haha
Po części to moja wina, nie powinnam się wtrącać do tego co robi... ale on uważa, że poodkurzanie pokoju sprawi, że już jest czysto. A mnie trafia szlag. Ja ścieram kurze, zmywam podłogi i robię jeszcze milion innych rzeczy. A najgorsze jest to, że uważa, że jest tak czysto w domu dzięki jego odkurzaniuBo on odkurza a ja przecież NIC nie robię
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
agu92 wrote:Dziewczyny a u mnie @ jakaś dziwna... Wczoraj wieczorem przed snem przy podcieraniu była krew, więc uznałam, że to @. Ale w nocy nic ze mnie nie wyleciało i do tej pory tylko takie brązowe plamienie i odrobina krwi. Szyjkę badałam i to na pewno będzie @ tylko nie wiem czy mam zaznaczyć na wykresie, że zaczeła się wczoraj, czy jeszcze czekać? Nigdy nie miałam plamień z krwią przed @ dlatego wczoraj jak zobaczyłam krew to uznałam, że to już @ przyszła, a dzisiaj jakoś tak dziwnie się ociąga. Jak źle wyznaczę 1dc to potem przegapię owulację
Ineczka wrote:Domyślam się jaka jesteś wk ja obecnie tez tkwie w takim miejscu pracy ze z dnia na dzień mam więcej siwych włosów mogłam ostatnio zmienić pracę ale głupio mi tak potem powiedzieć od razu ze w ciąży jestem więc psychicznie mecze się w tej i każdy cykl to nowa nadzieja ze będę mogła w końcu odpocząć psychicznie od tego miejsca u nas jest tak ze teraz w owulke nie mieliśmy sił i ochoty wiec odpuscilismy
Tylko u nas to tak 3 miesiąc już. I już w zeszłym miesiącu miałam aplikować, ale ten mówi, że nie, no bo jak coś wyjdzie blabla. Tylko jak tak dalej pójdzie to rok będę dyndać i się będę tylko wkur... Jeszcze nie wie, co to znaczy nienawidzieć swojej pracy i ludzi, bo swoją uwielbia. Jak będzie miał takie podejśćie to robię rok przerwy i zmieniam pracę. Czas pomyśleć o sobie, ktoś musi. -
Wróblowa wrote:No właśnie wiem, że takie długie czekanie jest przyczyną tego, ze to dobry lekarz. Tylko że ja mam mu pokazać jeszcze wyniki Wróbla, i w sumie chciałabym to załatwić szybciej, no ale cóż...
Tak się kończy sprzątanie z facetem hahahaha
U mojej tez 3 tyg czekania tyle ma pacjentek i czasami 2,5 h opóźnienia oczywiście prywatnie ale przynajmniej z każdą rozmawia i dokładnie ogląda wyniki a nie jak w rzezniku next, next należy się 200 zl za 3 sekundy rozmowy i next
Karolyna wrote:Tylko u nas to tak 3 miesiąc już. I już w zeszłym miesiącu miałam aplikować, ale ten mówi, że nie, no bo jak coś wyjdzie blabla. Tylko jak tak dalej pójdzie to rok będę dyndać i się będę tylko wkur... Jeszcze nie wie, co to znaczy nienawidzieć swojej pracy i ludzi, bo swoją uwielbia. Jak będzie miał takie podejśćie to robię rok przerwy i zmieniam pracę. Czas pomyśleć o sobie, ktoś musi.
Mój teraz trochę zrozumiał co to znaczy pracować w toksycznym miejscu bo zmienili mu współpracowników i średnio się dogaduje z nimi bo nic nie robią oprócz bałaganu a ja juz ponad rok tu siedzę stąd ta wysoka prolaktyna bo jak się nie wk..
Ineczka wrote:Mój teraz trochę zrozumiał co to znaczy pracować w toksycznym miejscu bo zmienili mu współpracowników i średnio się dogaduje z nimi bo nic nie robią oprócz bałaganu a ja juz ponad rok tu siedzę stąd ta wysoka prolaktyna bo jak się nie wk..
No u mnie to samo z prolaktyną...Mam kierowniczkę, która bierze tylko pieniądze. Spróbuj mieć wyższą premię...Bezczelnie loguje się do rachunków bankowych i analizuje kto ile dostał. Potem tydzień wypomina. Do pomocy ma emerytkę, która robi najcięższe kalibry. Wczoraj jak jej powiedziałam, że jest coś nie tak i czy to widziała, to powiedziała, że to nie jej sprawa i ona się tym nie zajmuje. Nosz k....a jest kierowniczką i bierze dobrych kilka tysi !!!! Jest jeszcze złośliwą pindą. Wie, jakie tematy mnie denerwują i specjalnie coś powtarza tylko po to, by mnie wkurzyć. Nie mówiąc o tym, że ma probley emocjonalne- jednego dnia wrzeszczy i rzuca papierami, drugiego się smieje, a trzeciego się nie odzywa. I co chwilę mam takie kwiatki -
Ja pierdziele, to ja mam hajlajf. Chociaż czasem też poku.rwię pod nosem, ale bez większych stresów.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
Dziewczyny, proszę o pomoc.
Ostatnio wyszła mi ogromna prolaktyna, poleciałam do ginka po bromka. Mąż cały czas uparcie twierdził,że ja jestem nadpobudliwa i zamiast panikować i latać po lekarzach muszę jeszcze raz zrobić prolaktynę,bo na pewno jestem zdrowa. Wczoraj pierwszy raz zażyłam bromka, a mąż mi odradzał, uparł się,żebym jeszcze raz zbadała prolaktynę.Dziś zwlekł mnie z łózka o 6.00 i zawiózł siłą do laboratorium i co? I oczywiście wynik niski. Fakt wzięłam wczoraj bromka o 18.00, ale, aż tak by nie zadziałał chyba? Szkoda,że nie posłuchałam męża i wzięłam tę tabletkę.
Oto moje wyniki:
06.03.2017 - prolaktyna 945 mlu (normy 102 - 496)- przelicz. na ng 47,25
21.03.2017 - prolaktyna 7,6 ng (normy 4,79 - 23,30)
Bromka już nie wezmę,ale aż taka różnica w badaniach? Rozumiem,że poziom skacze,ale aż tak z 47 na 7 ?LUF
20.04.2018 - beta 46,19