X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, jak nie masz objawów, to warto sobie zrobić nie wiem, dobówke, obciążenie, posprawdzać bardziej. Ja czułam w piersiach działanie Bromka już po 2-3 dniach.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziwne milka... taki coś gwałtowny ten spadek. Jednak zastanawia mnie, czemu masz normę do 23,3. jak ja mam na wynikach 29 z hakiem.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Milka, jak nie masz objawów, to warto sobie zrobić nie wiem, dobówke, obciążenie, posprawdzać bardziej. Ja czułam w piersiach działanie Bromka już po 2-3 dniach.

Nie mam objawów, mam @ jak w zegarku i zawsze jeden pęcherzyk, nigdy nie sprawdzałam czy pęka,ale zawsze na usg jest. Wczoraj jak byłam u ginka to stwierdził,że mimo wysokiej prolaktyny pęcherzyk jest i można próbować, wydaje mi się,że owuluję. Piersi mnie bolą przed @ od zawsze, ale to ma większość kobiet, mlekotoku nie mam, owłosienia nie mam, niedoczynności nie mam, głowa mnie nie boli, gruczolaka się nie spodziewam. Zrobię jeszcze z obciążeniem w następnym cyklu. Im bardziej się badam, tym mniej wiem o sobie :/

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • Britty Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam marcowe staraczki!! Ja również dołączam sie do starań z nadzieją, ze nadlecą wiosenne boćki. U mnie 7 cs, mam nadzieje, ze w końcu owocny!

Lunna, EA, Ro, Jaspis lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    O dziwne milka... taki coś gwałtowny ten spadek. Jednak zastanawia mnie, czemu masz normę do 23,3. jak ja mam na wynikach 29 z hakiem.

Upewniłam się i taką mam tam normę wpisaną, a w nawiasie,że dla kobiet nie będących w ciąży. Ja zaczęłam łykać wit c i to po trzy dziennie,przez 5 dni, ponoć wit. c obniża prolaktynę,ale chyba nie aż tak.

Może to głupie,ale największa różnica między badaniami to to,że wtedy miałam ciśnienie na ciążę, a w tym cyklu działam bez emocji, robię co muszę,ale nie mam takiego parcia, nie kupiłam testów ovu, nie serduszkuje bo może to ten dzień, jakoś zobojętniałam.

LUF
  • kmala Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Britty :)

Britty lubi tę wiadomość

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I masz odpowiedź na swoje pytanie, Milka :) My z Domą (o tylu wiem :) ) mamy różne fiksacje od momentu rozpoczęcia starań, wcześniej jak w zegarku :)

• Lunna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Britty :)

Britty lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e, no to co mam powyżej normy tą prolaktynę? To wszystko w cały świat i pół ameryki.

Dziecko przyjdź już na ten świat i nie wkurzaj matki, bo do 18 roku życia kieszonkowego nie dostaniesz.

Hej Britty. :)

Lunna, Britty lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Lunna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odnośnie norm to większość laboratoriów ma różne w zależności od wybranej metody oznaczania, sprzętu itd.. mama (kierownik labo toksykologicznego) kiedyś mi tłumaczyła, że te różnice to właśnie od metody, którą mają później zatwierdzoną audytem itd

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • agu92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    I masz odpowiedź na swoje pytanie, Milka :) My z Domą (o tylu wiem :) ) mamy różne fiksacje od momentu rozpoczęcia starań, wcześniej jak w zegarku :)

i u mnie też się pokićkało jak zaczęliśmy się starać ;)

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Britty :)

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:

Tak mi się wydaje,że ta chęć bycia w ciąży już mi na psychikę siadła. W tym cyklu skupiłam się na swoim zdrowiu i zapomniałam w ogóle po co to robię, zapominam mierzyć temperatury, kupić testów o serduszkowaniu nie wspominając i nagle wyniki się poprawiają. Los jest przewrotny :)

LUF
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, i włączyła mi się właśnie melodia: Los chce ze mną grać w pokera, raz mi daje raz zabiera... :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa ale jestem podekscytowana czy pękł czy urósł ;))) jakos tak mam zajrbisty humor dzis :)

karollka29, Lunna lubią tę wiadomość

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Milka, i włączyła mi się właśnie melodia: Los chce ze mną grać w pokera, raz mi daje raz zabiera... :D

Ja już zluzuje majty ;D Będzie co ma być, zdam się na ten los i może pierwszy raz posłucham męża, wezmę dzień,dwa urlopu przed którymś weekendem i śmigniemy sobie w góry, albo nad morze nie myśląc o problemach :)

kmala, karollka29 lubią tę wiadomość

LUF
  • OLAM86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroblowa a ty nie myślałaś o monitoringu?

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka30 wrote:
    Tak mi się wydaje,że ta chęć bycia w ciąży już mi na psychikę siadła. W tym cyklu skupiłam się na swoim zdrowiu i zapomniałam w ogóle po co to robię, zapominam mierzyć temperatury, kupić testów o serduszkowaniu nie wspominając i nagle wyniki się poprawiają. Los jest przewrotny :)

A gdym jeszcze miała inną pracę ;( ;(

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola ja chodziłam na monitoring i generalnie pęcherzyk był i kazał działać. Teraz dwa ostatnie cykle nie byłam. Ale znając jego jak pójde 6go na wizyte, to każe mi robić monitoring z powrotem. ;)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • EA Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 20:17

Britty lubi tę wiadomość

‹‹ 688 689 690 691 692 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ