X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nikola232 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje cykle są zazwyczaj 25-26 dni. W tym miesiącu dostałam okres 5marca zakończył się 11marca. Zaraz po okresie miałam jeden dzień śluz koloru mlecznego a potem przezroczysty robiłam testy owulacyjne ale wychodziły negatywnie. 17 marca zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywnie ale śluz już miałam taki żółty-mleczny. Kochałam się z partnerem w piątek w nocy wytrysk nastąpił na mój brzuch i partner przeniósł od razu spermę na palcach do pochwy. czy jest możliwe zapłodnienie? Pozdrawiam

Witam moje cykle są zazwyczaj 25-26 dni. W tym miesiącu dostałam okres 5marca zakończył się 11marca. Zaraz po okresie miałam jeden dzień śluz koloru mlecznego a potem przezroczysty robiłam testy owulacyjne ale wychodziły negatywnie. 17 marca zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywnie ale śluz
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola232 wrote:
    Witam moje cykle są zazwyczaj 25-26 dni. W tym miesiącu dostałam okres 5marca zakończył się 11marca. Zaraz po okresie miałam jeden dzień śluz koloru mlecznego a potem przezroczysty robiłam testy owulacyjne ale wychodziły negatywnie. 17 marca zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywnie ale śluz już miałam taki żółty-mleczny. Kochałam się z partnerem w piątek w nocy wytrysk nastąpił na mój brzuch i partner przeniósł od razu spermę na palcach do pochwy. czy jest możliwe zapłodnienie? Pozdrawiam
    Witam?

A po co przenosil na palcach?

Nie mógł do środka od razu?

kmala lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• nikola232 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak wyszło byliśmy po imprezie. jest jakaś szansa na ciążę?

Witam moje cykle są zazwyczaj 25-26 dni. W tym miesiącu dostałam okres 5marca zakończył się 11marca. Zaraz po okresie miałam jeden dzień śluz koloru mlecznego a potem przezroczysty robiłam testy owulacyjne ale wychodziły negatywnie. 17 marca zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywnie ale śluz
  • nikola232 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam że jeżeli są dni płodne i owulacja to śluz jest przezroczysty a ja miałam taki kremowy lepiący i rozciągliwy. zrobiłam testy owulacyjne i były pozytywne więc chyba pomimo takiego śluzu owulacja nastąpiła?

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mili różne sa przypadki :D mi w zeszłym miesiącu z rozpędu chłop tez chciał wyjsć w kluczowym momencie . Mowię ,,chłopie, nie marnuj tego błogosławieństwa " ;))) lata przyzwyczajeń bo to u nas zawsze była metoda antykoncepcji ;)

• nikola232 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy jest możliwe zajście w ciążę w taki sposób "przeniesienie spermy na palcach do pochwy"

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Oj mili różne sa przypadki :D mi w zeszłym miesiącu z rozpędu chłop tez chciał wyjsć w kluczowym momencie . Mowię ,,chłopie, nie marnuj tego błogosławieństwa " ;))) lata przyzwyczajeń bo to u nas zawsze była metoda antykoncepcji ;)
    Nie pomyślałam,że niektórzy mają takie "nieładne przyzwyczajenia":)
    Siwych włosów przez to się nie nabawił?:)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola232 wrote:
    czy jest możliwe zajście w ciążę w taki sposób "przeniesienie spermy na palcach do pochwy"
    Może udaj się do specjalisty i zapytaj.

34cs

• nikola232 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Nie pomyślałam,że niektórzy mają takie "nieładne przyzwyczajenia":)
    Siwych włosów przez to się nie nabawił?:)
    Witam moje cykle są zazwyczaj 25-26 dni. W tym miesiącu dostałam okres 5marca zakończył się 11marca. Zaraz po okresie miałam jeden dzień śluz koloru mlecznego a potem przezroczysty robiłam testy owulacyjne ale wychodziły negatywnie. 17 marca zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywnie ale śluz już miałam taki żółty-mleczny. Kochałam się z partnerem w piątek w nocy wytrysk nastąpił na mój brzuch i partner przeniósł od razu spermę na palcach do pochwy. czy jest możliwe zapłodnienie? czytałam że jeżeli są dni płodne i owulacja to śluz jest przezroczysty a ja miałam taki kremowy lepiący i rozciągliwy. zrobiłam testy owulacyjne i były pozytywne więc chyba pomimo takiego śluzu owulacja nastąpiła? od poniedziałku odczuwam ból w lewym boku i podbrzuszu czy to może oznaczać że nastąpiło zapłodnienie?

• floreczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nadrobiłam.
    Jaspis trudno doradzić w takiej sytuacji, życzę Ci abyś miała mnóstwo siły i dała radę pokonać wszystkie przeciwności. :*
    Wszystkie chore tule, ja sama z jakimś dziwnym katarem jestem i zaczynam przypuszczać, że mam alergie, bo rok temu o tej samej porze też miałam? Tylko co teraz pyli?
    Mi zastrzyk z pregnylu robił mąż, nawet poszedł do biblioteki i wypożyczył książkę na ten temat, taki kochany jest. :)
    Mam strasznie zakręcony tydzień, więc was podczytuje i próbuje nadążyć.
    Jutro badania genetyczne, a ja się dowidziałam, że w rodzinie już wcześniej był przypadek raka i to ze strony mamy, no cóż zobaczymy jak to będzie.
    Pozdrawiam i stosunkowo udanego wieczorku :*

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • nikola232 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Może udaj się do specjalisty i zapytaj.
    czytałam w internecie i na różnych forach że jeżeli sperma dostanie się do pochwy nie zależnie w jaki sposób to jest szansa na ciąże ale nie którzy piszą że tak a niektórzy że nie. jest może wśród was dziewczyna która zaszła w taki sposób?

• floreczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, jeśli bedziesz chciała mieć objawy to znajdziesz ich milion i jeszcze trochę, podstawa to nienakrecanie się. W dniu spodziewanej @ zrób test albo idź na bete i będziesz miała pewność.

Lunna lubi tę wiadomość

• floreczka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola wystarczy jeden super plemnik i będzie ciąża, więc jeśli sperma dostała się w odpowiednie miejsce to szansa jest zawsze, ale z doświadczenia każda Ci powie, że nawet wystrzał w pochwe nie daje 100% pewności.

• nikola232 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    floreczka wrote:
    Nikola, jeśli bedziesz chciała mieć objawy to znajdziesz ich milion i jeszcze trochę, podstawa to nienakrecanie się. W dniu spodziewanej @ zrób test albo idź na bete i będziesz miała pewność.
    to jeszcze ponad tydzień został mi do okresu :(
    nie mogę się doczekać mam nadzieję że się uda

• nikola232 Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    floreczka wrote:
    Nikola wystarczy jeden super plemnik i będzie ciąża, więc jeśli sperma dostała się w odpowiednie miejsce to szansa jest zawsze, ale z doświadczenia każda Ci powie, że nawet wystrzał w pochwe nie daje 100% pewności.
    dzięki mam nadzieję że się uda :)

• Lorien Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Witam się wreszcie, czytałam Was ale nie miałam jak napisać co u mnie.
    Byłam dziś u mojego gin, zbadał zrobił usg sprawdził to rozejście ma tylko 2,1 milimetra a dopiero przy 1cm znowu szyje sie macice. Dał zielone światło na starania a jak do 3 miesięcy nam się nie uda kazał przyjść w połowie cyklu sprawdzić czy jest wszystko ok. Więc będziemy działać :):)

Jaspis tule, nie zazdroszcze... ale musisz walczyć o swoje szczęście swoje i swoich dzieci, będzie dobrze najtrudniejszy 1 krok potem już poleci zobaczysz :* Przytulam mocno :*

Jaspis, kmala, anciaa, Lunna lubią tę wiadomość

201105094670.png

201306191570.png

lph8g8ddykx4sqah.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Floreczka, teraz najmocniej pyli leszczyna, brzoza i coś jeszcze jednego. Cholerstwo..

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś tak glowa zaczęła bolec ze szok:/. Akurat dziś najlepszy czas na <3 a tu głowa pęka tak ze aż mi nie dobrze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 20:14

Ro lubi tę wiadomość

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• agu92 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... wylatują ze mnie takie ciemne skrzepy, że zastanawiam się czy to nie biochemiczna :( albo poronienie. Brałam w tym cyklu dużo leków, w tym mocne antybiotyki, niby się nie staraliśmy ale może coś gdzieś... :( A może przesadzam, zawsze miałam skrzepy krwi w czasie okresu ale nigdy nie była ona aż tak ciemna, prawie czarna :<

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
  • agu92 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorien wrote:
    Hej
    Witam się wreszcie, czytałam Was ale nie miałam jak napisać co u mnie.
    Byłam dziś u mojego gin, zbadał zrobił usg sprawdził to rozejście ma tylko 2,1 milimetra a dopiero przy 1cm znowu szyje sie macice. Dał zielone światło na starania a jak do 3 miesięcy nam się nie uda kazał przyjść w połowie cyklu sprawdzić czy jest wszystko ok. Więc będziemy działać :):)

Jaspis tule, nie zazdroszcze... ale musisz walczyć o swoje szczęście swoje i swoich dzieci, będzie dobrze najtrudniejszy 1 krok potem już poleci zobaczysz :* Przytulam mocno :*

Lorien a widzisz! A tak się martwiłaś, nie było o co :) Super, teraz zabierajcie się do roboty :D

12 cs - udało się! 10.07.2017 II <3

59d632af979ad.png
‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ