Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Milli mi się wydaje, że niektóre mogą jakoś hamować, ale to też zależy od organizmu kobiety, np. mojej koleżance owulację hamuje zwykły ibuprofen a na mnie nie ma on żadnego wpływu. W moim przypadku antybiotyk na zapalenie zatok przesunął owulkę z 16 dc na 24 dc
-
karollka29 wrote:A mnie dziś tak glowa zaczęła bolec ze szok:/. Akurat dziś najlepszy czas na
a tu głowa pęka tak ze aż mi nie dobrze
Podobno na ból głowy najlepszym lekarstwem jestwięc może jeszcze nic nie straconego
28 lat, ok 2 lata starań
prawy jajnik ciągle cisza
lewy jajnik słaby
endometrioza??/PCO??
Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie, to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami
-
nikola232 wrote:czytałam w internecie i na różnych forach że jeżeli sperma dostanie się do pochwy nie zależnie w jaki sposób to jest szansa na ciąże ale nie którzy piszą że tak a niektórzy że nie. jest może wśród was dziewczyna która zaszła w taki sposób?
Wiecie co, ja w poprzednim cyklu miałam taką rozkminę bo z powodu wyjazdówbyło chyba za wcześnie przed owulacją. I z przyjaciółką rozmawiałam i stwierdziłam "Jakbym nie chciała być w ciąży to stwierdziłabym że ryzyko było duże - za duże, a jak chce być w ciąży to stwierdzam że szansa była mała - za mała"
Ale wiecie te wszystkie historie o dziwnych wypadkach zajścia w ciąże i w ogóle przecież preejakulat też może zawierać plemniki - ja myślę że zawsze jest szansa. Chociaż ja ostatnio myślałam sobie "Kochanie strzelaj pod dobrym kątem, prosto w szyjkę macicy"
A co z Raven i lollita ?? Testowały? Przegapiłam? -
karollka29 wrote:A mnie dziś tak glowa zaczęła bolec ze szok:/. Akurat dziś najlepszy czas na
a tu głowa pęka tak ze aż mi nie dobrze
Chyba ciśnienie dzisiaj jest nie takie, bo mnie też głowa boli. Ale podobno jeśli to ból głowy przez ciśnienie atmosferyczne topomaga Tak więc trzeba próbować takiej terapii - będzie dwa w jednym
-
fema86 wrote:Pola 93 - tylko proszę się nie śmiać
, ale na naukach przedmałżeńkich laska mówiła, że wg. jakieś tam metody planowania rodziny w dniu owulacji następuje susza, za to dzień przed jest potop
.
Nie śmieję się, dla mnie to informacja bardzo na plus, większa szansa że owulacja wystąpiła dzień wcześniej -
MilliSBB wrote:Dziewczyny,szybkie pytanie czy antybiotyki hamuja owulacje?
Wydaje mi się, z mogą sprawiać problem z pęknięciem ale nie zawsze. Amoksycyklina jest raczej dobrze tolerowana orzez organizm. Ja jak bralam antybiotyk po chirurgii szczękowej 3 krotnie to prawdopodobnie u mnie to spowodowało, że urosła mi ta felerna torbiel. Przynajmniej taka była jedna z teorii. -
floreczka wrote:Ewcia dzięki za info, chyba wezmę sobie jakieś tabletki i zobaczę czy poskutkuje.
Teraz sezon grzewczy więc kurz, roztocza, sierść... ja zawsze zimą jak kaloryfery na maxa mam chore zatoki. Jak jest nizsza orzez to wilgotność powietrza to wszystko fruwa, nawet tego nie widać,choćby nie wiem jak dokładnie sprzątać. Ja biorę na to feksofenadynę ale generalnie leków na alergię nie powinno sie brać w prawdopodobieństwie bycia w ciąży. Mnie pomaga tez też wapno takie rozpuszczalne no i zwiekszenie wilkotnosci powietrza w domu chocby mokrym ręcznikiem na kaloryferze jeśli nie ma się nawilżacza.
Powodzenia! -
No to kolejny cykl w plecy
. Woli spać niż
. Od przyjazdu z pracy jakiś dziwny nastrój itd wiec juz nawet nie robilam podchodow. A dziś to był ten dzień gdzie była największa szansa
.
7cs
Wysoki testosteron...
Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.
-
Lunna u mnie doskonałym nawilżaczem jest wielkie akwarium z żółwiem
i powietrze w domu naprawdę jest inne. Mam teraz przemeblowanie więc cały kurz spod szaf na wierzchu, to raczej mi nie pomaga
Lunna lubi tę wiadomość
07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
10.2016 - wypalanie nadżerki
03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!) -
agu92 wrote:Milli mi się wydaje, że niektóre mogą jakoś hamować, ale to też zależy od organizmu kobiety, np. mojej koleżance owulację hamuje zwykły ibuprofen a na mnie nie ma on żadnego wpływu. W moim przypadku antybiotyk na zapalenie zatok przesunął owulkę z 16 dc na 24 dc
Co do ibuprofenu to jeśli nie jest konieczne lepiej przez 3 cykle przed staraniami zaniechać jego brania. Jest udowodnione, że utrudnia on zajście w ciążę i w 80% może mieć wpływ na poronienie. Ja staram się już żadnych przeciwbólowych poza paracetamolem w ostateczności nie stosować, ew. rozkurczowo nospa. Kiedyś byłam jego fanką ze względu na pomoc z zatokami i bóle kręgosłupa (ketonal i diklofenak mega rozwalają żołądek)... -
Karolka nie smuć się kochana
Wiem że to łatwo jest powiedzieć, bo domyślam się jakie to musi być uczucie... Mocno cię tulę i może jeszcze nie wszystko stracone! Skąd wiesz że dzisiaj? :*
Słońca, mój K ma od jakiegoś czasu straszne problemy z erekcjąJeszcze jakieś 2-3 tygodnie temu potrafiliśmy uprawiać seks dzień w dzień, nawet po kilka razy, długo i bez problemu. Teraz jest bardzo trudno go ,,pobudzić" i utrzymać tym bardziej. Mam wrażenie że pod każdym moim dotykiem on mięknie, tak samo jest gdy próbuje ,,wejść"
To strasznie dziwne bo mówi że normalnie się podnieca... Nie wiem co jest grane ale zaczyna mnie to niepokoić..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 23:13