X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Ja nie twierdzę, że jest bez kłótni czasem ale w naszym wykonaniu to są bardziej energiczne dyskusje niż coś bardzo negatywnego. Przez początkowe problemy (a było pod górkę bardzo) dotarliśmy się i chyba dzięki temu też jesteśmy ciągle fajnym duetem przyjaciół.. Lubię tego mojego mężczyznę :)

Ja mam podobnie z moim. Mieliśmy taki okres w naszym 13 - letnim związku to się rozstalismy przeze mnie i nie potrafiliśmy zerwać kontaktu i spotykaliśmy się jako przyjaciele i wspieraliśmy się po rozstaniu ;) i po 2 mies się zeszliśmy. Myśle ze wiele trudnych i ciężkich chwil w naszym wspólnym życiu umocnilo nasz związek.... A najważniejsze i najcięższe przeżycie to choroba i śmierć jego Taty w wieku 51 lat na nowotwor...takie chwile umacniają. Niestety ja byłam przy jego ojcu jak zmarł....Darek poszedł się kimnac na 10 min...zmieniliśmy się przez cało noc przy jego łóżku na zmianę z braćmi i Mama...Tak samo te 4 letnie starania o dziecko...to jest ogromny test dla związku. Mam szczęście że mam takiego faceta...lepiej trafić nie mogłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 12:26

Lunna, Gigi, EA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    A w ogóle to z jakich części Polski jesteście?
    Ja z Łodzi;)

Pomorskie - Gdynia Ale mieszkam w Kosakowie to parę km od Gdyni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 12:24

Lunna lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla ♡<3

Madziulla lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kujawsko pomorskie

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiele osób mówi że nie ma czegoś takiego jak przyjaźń damsko męska...Wg mnie to nie prawda... to jest wg mnie połowa sukcesu dobrego i udanego zwiazku

Lunna, karollka29 lubią tę wiadomość

• Gigi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Wiele osób mówi że nie ma czegoś takiego jak przyjaźń damsko męska...Wg mnie to nie prawda... to jest wg mnie połowa sukcesu dobrego i udanego zwiazku
    No właśnie w związku. ;) tu się zgodzę.
    Ale nie wyobrażam sobie przyjaźnic teraz z innym facetem jak mam męża. To mąż ma być moim najlepszym przyjacielem a ja do męża najlepsza przyjaciółka. Wiadomo koledzy, kumple, znajomi to co innego i to jest normalne.

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    No właśnie w związku. ;) tu się zgodzę.
    Ale nie wyobrażam sobie przyjaźnic teraz z innym facetem jak mam męża. To mąż ma być moim najlepszym przyjacielem a ja do męża najlepsza przyjaciółka. Wiadomo koledzy, kumple, znajomi to co innego i to jest normalne.

Tak zgadzam sie ale wlasie czesto slysze ze w zwiazku powinna byc tylko milosc a przyjazn nie co jest dziwne dla mnie

Gigi lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla właśnie zaczęłam czytać Twój pamiętnik i o rety ile podobieństw ;) też jesteśmy ze sobą od 2004, też slub we wrześniu, też torbiel... dziś mam trochę pracy i pomocy siostrze w przeprowadzce ale nadrobię w weekend :) fajny masz styl pisania :)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Madziulla właśnie zaczęłam czytać Twój pamiętnik i o rety ile podobieństw ;) też jesteśmy ze sobą od 2004, też slub we wrześniu, też torbiel... dziś mam trochę pracy i pomocy siostrze w przeprowadzce ale nadrobię w weekend :) fajny masz styl pisania :)

o jeny dziekuje :* a ja mam opinie ze nie umiem pisac....tak tez od 2004 ale od wrzesnia jestemy razem a rowno w 10 rocznice bralismy slub :) milego czytania. rok temu przestalam pisac ale od paru dni mam mysl zeby wrocic ale nie moge nowego wpisu dodac...gdzies mi zniknal przycisk "nowy wpis" napisalam juz do ovufriend

Lunna lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem co usłyszałam kiedyś od babci mojego męża jak jeszcze byliśmy "tylko" chłopakiem i dziewczyną i z czym się zgadzam mocno.
    "Zakochanie się kiedyś kończy, a szacunek i dbanie o siebie nawzajem są równie ważne jak miłość, o ile nie ważniejsze."

Madziulla, Gigi lubią tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna wrote:
    Super! Jak byłam mała zawsze chciałam być taką "panią z przedszkola" :)
    Ja też jak byłam mała miałam swoje przedszkolne dzienniki a teraz mam swój prawdziwy i 25 dzieciaczków; które wypuszcze w tym roku do szkoły :)

Ja jestem z Wielkopolski :)

Lunna lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Aika Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma gratuluje Ci awansu! :* super wiadomość!

Ja z Warszawy :D

Lunna zdecydowanie się zgadzam z tym co powiedziała babcia <3 Piękne słowa

Lunna lubi tę wiadomość

m85awv1.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okolice Poznania

Lunna lubi tę wiadomość

• Lunna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hoho! a w temacie pisania też miłe pióro ma Doma! Właśnie odwiedziłam Twój blog :)
    My zaczęliśmy swoją rewolucję dietetyczną na początku 2015. Zaczęło się od wywalenia wszystkich słodzików i syntetyków z produktów, które chętnie szamaliśmy. Mięso mocno ograniczyliśmy a jak kupujemy to już nigdy z marketu - tylko sprawdzony rzeźnik, choć ja i tak wolę ryby niż czerwone czy naantybiotykowane drobiowe albo wędliny, w których jest mega dużo chemii. Odkryłam jak mega smakuje bulion warzywny. Z racji, że oboje uwielbiamy gotować zaczęliśmy wegetariańskie eksperymenty :) i okazuje się, że moje problemy żołądkowe prawie całkiem odeszły w zapomnienie. Staramy się nie ograniczać ale w sumie bardziej zmieniać nawyki, zastępując te złe na zdrowsze, choć wszystko z umiarem. I skutkuje to mocno, w markecie omijam dział mięsny jakby go tam nie było ;)
    Początkowo podchodziłam sceptycznie "jak ja mięsożerca dam sobie radę?!" ale w sumie po tych 2 latach większej świadomości nawet nie mam ochoty na nie za bardzo. A i udało mi się ograniczyć cukier prawie do zera (owoców nie liczę :P ) no chyba, że są święta :P
    miłego dzionka moje Drogie :)

EA lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubelskie

Lunna, Anna6 lubią tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też jest dla mnie jak przyjaciel.nie wyobrażam sobie życia bez niego :) w maju bedziemy obchodzić 3 rocznice ślubu :)

Lunna lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam dziewczyny schudłam 20 kg, i muszę powiedzieć, ze bardzo się nie katowałam. Zajęło mi to półtora roku (coś około). Ale nie wyobrażam sobie życia bez mięsa. Noł łej. My kupujemy u Pana który ma swoją ubojnię, absolutnie nie w żadnych marketach. Ale życie bez mięsa to u nas nierealne, jeszcze jak mi chłop pracuje fizycznie to by się wykończył. :P Ale zawsze byłam pełna podziwu dla ludzi, ktorym udało się wprowadzic w taki tryb życia. :)

Aika, Lunna, plinka lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra mam zamiar przejść na zdrowa dietę.koniec :)

Lunna lubi tę wiadomość

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ja tam dziewczyny schudłam 20 kg, i muszę powiedzieć, ze bardzo się nie katowałam. Zajęło mi to półtora roku (coś około). Ale nie wyobrażam sobie życia bez mięsa. Noł łej. My kupujemy u Pana który ma swoją ubojnię, absolutnie nie w żadnych marketach. Ale życie bez mięsa to u nas nierealne, jeszcze jak mi chłop pracuje fizycznie to by się wykończył. :P Ale zawsze byłam pełna podziwu dla ludzi, ktorym udało się wprowadzic w taki tryb życia. :)
    U nas tez raz na jakiś czas jest ale tak jak u Ciebie - z dobrego źródła :)
    Choć więcej białka znajduję w strączkach niż w mięchu xD
    Ja po wypadku przytyłam 9kg (w pierwszym tygodniu od wypadku spadek 9kg, później powrót do prawidłowej i przyrost o te 9) :/
    zawsze miałam dobry metabolizm tak teraz nie mogę zrzucić choć jem rozsądnie i ćwiczę :( tylko nie siłowo. Pielęgniarki mi mówiły, że widziały po tak rozległych poparzeniach nawet i 20toparo kilogramowe nadwyżki ale ehh... jakaś reakcja organizmu na takie spore zniszczenia się dzieje po tym wariowaniu mózgu o przetrwanie.

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Chrzanowa województwo małopolskie (pomiędzy Katowicami a Krakowem).
    Też mam do zrzucenia kilogramy. W ciągu ostatniego roku po lekach na cukier przytyłam 8 kg.

Lunna lubi tę wiadomość

‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ