Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Kolejna szerzy czarnowidztwo! Wr.. Doma! Myśl pozytywnie, jak Marcia ;)
    Jak zobaczę owulację to zacznę myśleć pozytywnie, na razie nie mam ku temu powodów ;)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma, trzeba uzbroić się w cierpliwość, jak tempka skoczy to Ci wykresu braknie :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Doma, trzeba uzbroić się w cierpliwość, jak tempka skoczy to Ci wykresu braknie :D
    Wydaje mi się, że to już za późno. 5 dni od momentu pęcherzyka na usg wielkości 17 mm :) a pękają od 22, rosną 1,5 mm na dobę, to już dawno przerósł :)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o 1mm na dobę... w razie czego ważne żeby iść w kolejny cykl z podniesiona głową. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ja słyszałam o 1mm na dobę... w razie czego ważne żeby iść w kolejny cykl z podniesiona głową. :)
    moje parametry są zaczerpnięte tutaj z bazy danych :)

Szczerze wam powiem, że podziwiam wszystkie co długo się staraja i mają tyle optymizmu. Ja nie potrafię w ten sposób. Typowa pesymistka ze mnie :P

• Sonia1617 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z rybnika dokładnie

• Sonia1617 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

• floreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikitaaa wielki przytulas :* Dzielna z Ciebie kobietka :*
    Mam przeczycie, ze życie często płata nam figle. Kilka miesięcy temu powiedziałam, że nie wyobrażam sobie spania w szpitalu, mam jakiś uraz do tego miejsca (ponoć jak miałam 2 latka to leżałam w szpitalu tydzień, a wówczas rodzice nie mogli odwiedzać dzieci, chociaż nic z tego nie pamiętam, zawsze na widok tego miejsca jakoś źle się czuję). Po wypowiedzeniu tych słów, kilka tygodni później dowiedziałam się, że operacja i 5 nocek w szpitalu. :/
    Najbardziej to zirytowała mnie ostatnio dziewczyna z pracy, którą na zlecenie zatrudnili. Pierwsza moja rozmowa z nią srutu pierdutu, od muzyki, przez Natalię P., po strajki, a ona z tekstem, że uważa, że aborcja powinna być legalna. Ona nie chce mieć dzieci, a nie chce jej się jechać gdzieś na skrobankę, tylko chce mieć na miejscu. Ręce mi opadły! Szlak trafił! A po co antykoncepcja? Ja rozumiem, że nie każdy chce (może za jakiś czas jej się odmieni), no ale są inne sposoby... Ehhh, szkoda słów...

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma po 3 latach to już nic innego nie zostało. :) z reszta dziewczyny z "długim stazem" chyba to potwierdza. :)
    W ogóle mi się przypomniał przypadek znajomej mojego żona. Zaszła w ciążę, starali się z mężem stosunkowo krótko. Przy badaniach kontrolnych już w ciazy wykryli jej właśnie hashimoto, na które się teraz leczy. Ale w ciążę zaszła bez żadnych leków ani nic. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    W ogóle mi się przypomniał przypadek znajomej mojego żona. Zaszła w ciążę, starali się z mężem stosunkowo krótko. Przy badaniach kontrolnych już w ciazy wykryli jej właśnie hashimoto, na które się teraz leczy. Ale w ciążę zaszła bez żadnych leków ani nic. :)

Czyli można i bez leków, niektórzy lekarze to chyba już sami nie wiedzą i myślą, ze czas rozwiąże problem.

• annde Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkim nam się uda. Wierzę w to mocno. Ja się nie mogę doczekać środy i bety. Obawiam się, że jednak kupię test i go zrobię wcześniej. Niech ktoś mnie powstrzyma! :)

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inwentarz ogarnięty :P
    Floreczka, ta o której piszesz to jakaś pusta panienka.. Ciekawe czy będzie nadal tak mówić kiedy dorosnie do bycia matką i będzie mieć problem z zajściem..

Annde, powstrzymujemy Cię! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 20:03

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny test owulacyjny negatywny...

• floreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niby taka ogarnięta, oczytana, a jakoś nie mam ochoty z nią pracować, załatwiam tylko sprawy służbowe i narka.

Chociaż ten miesiąc przeznaczyłam na stratę to i tak testuję i mój owulacyjny też negatyw.

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Boże byłoby cudownie... :D
    Wiecie co? Nie mogę się doczekać bycia w ciazy jeszcze z jednego powodu... BĘDĘ MOGŁA ŻREĆ dopóki mnie nie rozerwie... hahaha :D
    Szczęka mi opadła ze śmiechu:-)

Ewcia_92, Wróblowa lubią tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Jak zobaczę owulację to zacznę myśleć pozytywnie, na razie nie mam ku temu powodów ;)
    Ja jestem tu od tygodnia a już babeczki mnie podniosły na duchu..nie ma jak Ewcia,Wróblowa,Monijaaa I Czikitaaa:-)odpowiadają na każde pytanie i motywują!Każdy nowy cykl to nowe możliwości!wczoraj skończył mi się bezowulacyjny!nie iem co gorsze wiedzieć że cykl jest stracony bo owu ni bylo,czy że była i nie zaskoczyło!Także cycki do przodu i walczymy!!!!!

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia1617 wrote:
    Ja z Bielska:-)

34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annde wrote:
    Dziewczyny, wszystkim nam się uda. Wierzę w to mocno. Ja się nie mogę doczekać środy i bety. Obawiam się, że jednak kupię test i go zrobię wcześniej. Niech ktoś mnie powstrzyma! :)
    Ja Cię nie powstrzymam,bo chyba Tak samo jak Ty jestem w gorącej wodzie kąpana:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 20:23

34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w najbardziej prawidłowych cyklach mogą zdarzyć się 2 cykle bezowulacyjne w roku i jest to normalną rzeczą. Dlatego gorzej chyba wiedzieć, że pęcherzyk pięknie pęka itd a nie zaskakuje. Ale tak jak piszesz Kochana, nowy cykl to nowe możliwości. Trzeba wierzyć w powodzenie, walczyć i zapomnieć o pesymizmie, z którym każda z nas walczy z każdym pojawieniem się czerwonej rozpaczy. Ale rozluźniamy poślady i dajemy z siebie wszystko co najlepsze! Zajebiste geny trzeba przecież dalej przekazać! Czyż nie? :) :D

floreczka lubi tę wiadomość

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Nawet w najbardziej prawidłowych cyklach mogą zdarzyć się 2 cykle bezowulacyjne w roku i jest to normalną rzeczą. Dlatego gorzej chyba wiedzieć, że pęcherzyk pięknie pęka itd a nie zaskakuje. Ale tak jak piszesz Kochana, nowy cykl to nowe możliwości. Trzeba wierzyć w powodzenie, walczyć i zapomnieć o pesymizmie, z którym każda z nas walczy z każdym pojawieniem się czerwonej rozpaczy. Ale rozluźniamy poślady i dajemy z siebie wszystko co najlepsze! Zajebiste geny trzeba przecież dalej przekazać! Czyż nie? :) :D
    Ja się dzis upijam winem,wlaczylam pozytywne myślenie ,i czekam na koniec @.A może któras z Was poprowadzi taka listę ze staraczkami?i gdzie jest bella?zróbmy listę żeby bylo kolorowo:-)

34cs

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ