X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Kolejna szerzy czarnowidztwo! Wr.. Doma! Myśl pozytywnie, jak Marcia ;)
    Jak zobaczę owulację to zacznę myśleć pozytywnie, na razie nie mam ku temu powodów ;)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma, trzeba uzbroić się w cierpliwość, jak tempka skoczy to Ci wykresu braknie :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Doma, trzeba uzbroić się w cierpliwość, jak tempka skoczy to Ci wykresu braknie :D
    Wydaje mi się, że to już za późno. 5 dni od momentu pęcherzyka na usg wielkości 17 mm :) a pękają od 22, rosną 1,5 mm na dobę, to już dawno przerósł :)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o 1mm na dobę... w razie czego ważne żeby iść w kolejny cykl z podniesiona głową. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ja słyszałam o 1mm na dobę... w razie czego ważne żeby iść w kolejny cykl z podniesiona głową. :)
    moje parametry są zaczerpnięte tutaj z bazy danych :)

Szczerze wam powiem, że podziwiam wszystkie co długo się staraja i mają tyle optymizmu. Ja nie potrafię w ten sposób. Typowa pesymistka ze mnie :P

• Sonia1617 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z rybnika dokładnie

• Sonia1617 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

• floreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czikitaaa wielki przytulas :* Dzielna z Ciebie kobietka :*
    Mam przeczycie, ze życie często płata nam figle. Kilka miesięcy temu powiedziałam, że nie wyobrażam sobie spania w szpitalu, mam jakiś uraz do tego miejsca (ponoć jak miałam 2 latka to leżałam w szpitalu tydzień, a wówczas rodzice nie mogli odwiedzać dzieci, chociaż nic z tego nie pamiętam, zawsze na widok tego miejsca jakoś źle się czuję). Po wypowiedzeniu tych słów, kilka tygodni później dowiedziałam się, że operacja i 5 nocek w szpitalu. :/
    Najbardziej to zirytowała mnie ostatnio dziewczyna z pracy, którą na zlecenie zatrudnili. Pierwsza moja rozmowa z nią srutu pierdutu, od muzyki, przez Natalię P., po strajki, a ona z tekstem, że uważa, że aborcja powinna być legalna. Ona nie chce mieć dzieci, a nie chce jej się jechać gdzieś na skrobankę, tylko chce mieć na miejscu. Ręce mi opadły! Szlak trafił! A po co antykoncepcja? Ja rozumiem, że nie każdy chce (może za jakiś czas jej się odmieni), no ale są inne sposoby... Ehhh, szkoda słów...

43f51c7715cb244a66028fb6b52f57e9.png
    07.2016 - usunięcie mięśniaka i chromotubacja L-, P+
    10.2016 - wypalanie nadżerki
    03.2017 - HSG (oba jajowody drożne!)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma po 3 latach to już nic innego nie zostało. :) z reszta dziewczyny z "długim stazem" chyba to potwierdza. :)
    W ogóle mi się przypomniał przypadek znajomej mojego żona. Zaszła w ciążę, starali się z mężem stosunkowo krótko. Przy badaniach kontrolnych już w ciazy wykryli jej właśnie hashimoto, na które się teraz leczy. Ale w ciążę zaszła bez żadnych leków ani nic. :)

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • floreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    W ogóle mi się przypomniał przypadek znajomej mojego żona. Zaszła w ciążę, starali się z mężem stosunkowo krótko. Przy badaniach kontrolnych już w ciazy wykryli jej właśnie hashimoto, na które się teraz leczy. Ale w ciążę zaszła bez żadnych leków ani nic. :)

Czyli można i bez leków, niektórzy lekarze to chyba już sami nie wiedzą i myślą, ze czas rozwiąże problem.

• annde Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkim nam się uda. Wierzę w to mocno. Ja się nie mogę doczekać środy i bety. Obawiam się, że jednak kupię test i go zrobię wcześniej. Niech ktoś mnie powstrzyma! :)

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inwentarz ogarnięty :P
    Floreczka, ta o której piszesz to jakaś pusta panienka.. Ciekawe czy będzie nadal tak mówić kiedy dorosnie do bycia matką i będzie mieć problem z zajściem..

Annde, powstrzymujemy Cię! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 20:03

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny test owulacyjny negatywny...

• floreczka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie niby taka ogarnięta, oczytana, a jakoś nie mam ochoty z nią pracować, załatwiam tylko sprawy służbowe i narka.

Chociaż ten miesiąc przeznaczyłam na stratę to i tak testuję i mój owulacyjny też negatyw.

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Boże byłoby cudownie... :D
    Wiecie co? Nie mogę się doczekać bycia w ciazy jeszcze z jednego powodu... BĘDĘ MOGŁA ŻREĆ dopóki mnie nie rozerwie... hahaha :D
    Szczęka mi opadła ze śmiechu:-)

Ewcia_92, Wróblowa lubią tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Jak zobaczę owulację to zacznę myśleć pozytywnie, na razie nie mam ku temu powodów ;)
    Ja jestem tu od tygodnia a już babeczki mnie podniosły na duchu..nie ma jak Ewcia,Wróblowa,Monijaaa I Czikitaaa:-)odpowiadają na każde pytanie i motywują!Każdy nowy cykl to nowe możliwości!wczoraj skończył mi się bezowulacyjny!nie iem co gorsze wiedzieć że cykl jest stracony bo owu ni bylo,czy że była i nie zaskoczyło!Także cycki do przodu i walczymy!!!!!

Ewcia_92 lubi tę wiadomość

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sonia1617 wrote:
    Ja z Bielska:-)

34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annde wrote:
    Dziewczyny, wszystkim nam się uda. Wierzę w to mocno. Ja się nie mogę doczekać środy i bety. Obawiam się, że jednak kupię test i go zrobię wcześniej. Niech ktoś mnie powstrzyma! :)
    Ja Cię nie powstrzymam,bo chyba Tak samo jak Ty jestem w gorącej wodzie kąpana:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 20:23

34cs

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet w najbardziej prawidłowych cyklach mogą zdarzyć się 2 cykle bezowulacyjne w roku i jest to normalną rzeczą. Dlatego gorzej chyba wiedzieć, że pęcherzyk pięknie pęka itd a nie zaskakuje. Ale tak jak piszesz Kochana, nowy cykl to nowe możliwości. Trzeba wierzyć w powodzenie, walczyć i zapomnieć o pesymizmie, z którym każda z nas walczy z każdym pojawieniem się czerwonej rozpaczy. Ale rozluźniamy poślady i dajemy z siebie wszystko co najlepsze! Zajebiste geny trzeba przecież dalej przekazać! Czyż nie? :) :D

floreczka lubi tę wiadomość

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia_92 wrote:
    Nawet w najbardziej prawidłowych cyklach mogą zdarzyć się 2 cykle bezowulacyjne w roku i jest to normalną rzeczą. Dlatego gorzej chyba wiedzieć, że pęcherzyk pięknie pęka itd a nie zaskakuje. Ale tak jak piszesz Kochana, nowy cykl to nowe możliwości. Trzeba wierzyć w powodzenie, walczyć i zapomnieć o pesymizmie, z którym każda z nas walczy z każdym pojawieniem się czerwonej rozpaczy. Ale rozluźniamy poślady i dajemy z siebie wszystko co najlepsze! Zajebiste geny trzeba przecież dalej przekazać! Czyż nie? :) :D
    Ja się dzis upijam winem,wlaczylam pozytywne myślenie ,i czekam na koniec @.A może któras z Was poprowadzi taka listę ze staraczkami?i gdzie jest bella?zróbmy listę żeby bylo kolorowo:-)

34cs

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ