Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny wiem ze beta da 100 % odpowiedz. I zrobię ją:) Czemu ta kreska nie pojawila się wcześniej!!!! Mogłam spalić ten test a tak to szukam po necie cudownych przypadków

4 cs:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Maż wczoraj mówi ze zrobiliśmy wszystko co sie dało w tym cyklu. Dwóch lekarzy niezależnie kazało w tym tygodniu co drugi dzien i tak było- jak w zegarku. Maż mówi ze jak nie wyjdzie to idzie sie zbadać. Trochę w gorącej wodzie kąpany bo to 3 cykl dopiero ale jak chce to spoko :) u nas z każdej strony pytanie - ,,co teraz. Żłobek niania czy drugie dziecko" . KAŻDY O TO PYTA. Ehh... dam znac po 12 czy pękł

Ola korzystaj puki mąż sam chce iść na badania bo z facetami mię jest tak łatwo żeby bez ociagania poszli. Ale fakt faktem 3 msc starań to szybko chce iść :)

• EA Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 21:17

• Doma90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to już norma, że ludzie pytają. Jak nie masz dzieci to pytają kiedy, a jak masz to kiedy kolejne :DJa już przywykłam, bo ostatnio z każdej strony mnie te pytania bombardują.

Posprzątałam w domku, teraz czas na II śniadanko :)

Lunna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollita nie czytaj po necie!!! To najgorsze co może być....idź na betę najszybciej jak się da i będziesz wiedzieć

Lunna lubi tę wiadomość

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Ola korzystaj puki mąż sam chce iść na badania bo z facetami mię jest tak łatwo żeby bez ociagania poszli. Ale fakt faktem 3 msc starań to szybko chce iść :)
    Ja swojego też wysłałam już w trzecim cyklu, a i sama już obskoczyłam monitoring i badanka hormonów. Niestety, u nas niby dobrze, ale wszysko jakoś na granicy :/

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita życzę Ci ciąży, ale kreska po kilkunastu minutach nie jest niczym niezwykłym i zdarza się często- utleniają się substancje w teście. Dlatego piszą na teście by nie odczytywać wyniku po 5 minutach.
    Niezmiennie jednak trzymam kciuki :)

lollita lubi tę wiadomość

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka30 wrote:
    Ja swojego też wysłałam już w trzecim cyklu, a i sama już obskoczyłam monitoring i badanka hormonów. Niestety, u nas niby dobrze, ale wszysko jakoś na granicy :/
    Mój sam się zadeklarował, że jak w kwietniu się nie uda to pójdzie się zbadać. :) To też teraz chce działać jak szalony, za to mi się nie chce i wczoraj dostał kosza :P

• OLAM86 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta kreska utleniająca... niby nie powinno sie brać tego pod uwagę... ale czy jest między nami taka która miała utleniona kreskę? Ja nie... wiec moze cos jest na rzeczy...

• lollita Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla wrote:
    Lollita nie czytaj po necie!!! To najgorsze co może być....idź na betę najszybciej jak się da i będziesz wiedzieć
    Madziula to nie jest proste. siedze w pracy nudzę się i tylko o jednym myśle i o dziwo nie jest to "sex". Pewnie teraz zacznie się u mnie doszukiwanie objawów. Bo od rana mam mdłości...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Z ta kreska utleniająca... niby nie powinno sie brać tego pod uwagę... ale czy jest między nami taka która miała utleniona kreskę? Ja nie... wiec moze cos jest na rzeczy...
    u mnie tez nigdy kreska się nie utleniała, a czasem test leżał i 24 h w szafce

• milka30 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma90 wrote:
    Mój sam się zadeklarował, że jak w kwietniu się nie uda to pójdzie się zbadać. :) To też teraz chce działać jak szalony, za to mi się nie chce i wczoraj dostał kosza :P
    A mój ostatnio mnie ochrzanił bo po serduszkowaniu poszłam się kąpać i stwierdził, że wszystko wypłucze, normalnie strzelił focha jak weszłam do wanny ;) To miłe jak mężczyźnie tak zależy :) Ja w tym cyklu też trochę wyluzowałam i przytulanko było tylko dwa razy.

LUF
    20.04.2018 - beta 46,19 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za badania zabraliśmy się pol roku po promieniu. Czyli po 1.5 roku starań. Wiem późno ale pierwszy rok był na pełnym luzie bez badan bez niczego a dopiero pol roku po poronieniu trafiłam na sensownego lekarza. Glinka po promieniu nawet mnie nie zbadali ani nic...kazała tylko się starać dalej.... heh a maz jak mu powiedziałam że pora na jego badania to pytał się czy u mnie wszystko przebadane bo myślał ze łatwiej kobietę zdiagnozować i faceci raz ze nie dopuszczają do siebie myśli że oni mogą mieć źle nasienie a dwa że chyba nie rozumieją ze przecież problem może leżeć po obu stronach. Ale na szczęście zbadał się bez wiekszego ociagania.

Jeśli sa błędy sorry pisze szybko z tel.

• EA Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 21:17

• lollita Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAM86 wrote:
    Nie masz pojęcia jak bardzo bym chciala zeby to nie były tylko reakcje chemiczne...
    Do tej pory byłam spokojna ale teraz coraz bardziej się denerwuje... Nikt w mojej rodzinie nie miał takich opóźnien tylko siostry które były w ciąży...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita wrote:
    Madziula to nie jest proste. siedze w pracy nudzę się i tylko o jednym myśle i o dziwo nie jest to "sex". Pewnie teraz zacznie się u mnie doszukiwanie objawów. Bo od rana mam mdłości...

Lollita Ale ja Cię doskonale rozumiem wiem przez co.przychodzisz... postaraj się poczytać na necie o czymś innym... Ja sobie wyszukuje książki jakie chce przeczytać szukam przepisów kulinarnych, planuje wakAcje. Cokolwiek innego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam takiej kreski nigdy....Ale miałam fałszywie pozytywny test ciążowy ze był cień od razu a beta tego samego dnia negatywna. Ale to był cień od razu a nie po czasie dłuższym jak 5-10 min

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollita ja też Cię rozumiem, zwłaszcza, że akurat w ostatnim cyklu miałam tydzień opóźnienia, wszystkie objawy ciążowe i 38 dc. I gdyby nie biel na teście to bym sobie ciążę pewnie wkręcała. Także tak jak mówię, życzę Ci, aby to była ciąża i dlatego motywuję do zrobienia bety, nie musisz iść przeciez rano. No, ale każdy kolejny dzień to niepotrzebny stres dla Ciebie.

• lollita Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakręcajcie nakręcajcie:D żartuje:) Ja nie jestem typem który się załamie jak się okaże że to nie to ;-) Bardziej martwi mnie ze jestem chora

• lollita Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Na bete musze niestety isc rano bo u mnie tylko do 9 pobierają próbki... niestety mieszkam w takim zadupiu... a jeszcze mój mąż wyjeżdża na cały tydzień do warszawy... I zostanę z tym sama

‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ