Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:-)
    Indygo,ogromne gratulacje!
    Aika czemu Cie tak boli?byłas u lekarza?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Aika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ostatni raz jak byłam u mojej gin, okazalo się ze mam po prostu bolesne owulacje. Ale że teraz nic, to nie wiem, może po prostu jajniki pracowały.

Ja się już poddaje :( jak myślałam wczoraj ze dzisiaj temperatura skoczy, tak jest taka sama... Jest mi tak przykro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2017, 07:14

m85awv1.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aika wrote:
    Witam :)
    Ostatni raz jak byłam u mojej gin, okazalo się ze mam po prostu bolesne owulacje. Ale że teraz nic, to nie wiem, może po prostu jajniki pracowały.

Ja się już poddaje :( jak myślałam wczoraj ze dzisiaj temperatura skoczy, tak jest taka sama... Jest mi tak przykro...
    Aika,u mnie tak samo.Jestem na clo.W zeszłym tygodniu byłam u gin,pęcherzyki pięknie do pęknięcia.
    A tempka spada,dziś troszkę poszła w górę.Cycki bolą,i sluz ewidentnie po owu.ehhhh

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Aika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Aika,u mnie tak samo.Jestem na clo.W zeszłym tygodniu byłam u gin,pęcherzyki pięknie do pęknięcia.
    A tempka spada,dziś troszkę poszła w górę.Cycki bolą,i sluz ewidentnie po owu.ehhhh

Poczekaj na rozwój wydarzeń :) Może owulacja się przesunela. Obserwuj temperaturę i swój organizm.Trzymam kciuki aby się udało kochana <3

m85awv1.png
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam kciuki dziewczyny, aby owulacja jednak była.

Miłego dnia :)

• lollita Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to tu się dzisiaj nic nie dzieje;p

4 cs:)
  • Karmel z solą Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja jednak nie testuje. Pojawiły się plamienia, czyli idzie @...
    Myślę o tym, czy po okresie nie iść do gina. W sumie byłam w styczniu, dostalam tylko skierowanie na toxo i tsh.
    Niby obserwuje swój cykl lepiej od stycznia, ale wcześniej też nie próżnowaliśmy z mężem, więc już nie wiem. Chyba pójdę i powiem, że to już na bank z pół roku starań, teoretycznie jesteśmy zdrowi, przed 30, tryb życia też nie najgorszy...

Nadzieja jest naj­większą siłą człowieka.
    e55a6c421f5e7f8a985372c073b97881.png
    8cs
    3 cykl na duphastonie
  • annde Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Kurde, nie będę mogła zrobić HSG w tym miesiącu. Mam jakąś infekcję, która wyszła w badaniach. :/ Dodatkowo zorientowałam się, że nie mam recepty na clostylbegyt, więc ze stymulacji nici. Kurde.
    Kurde, kurde. Ale jestem na siebie zła za tę receptę. No i nie wiem co z tą infekcją. W ogóle jej nie odczuwam. Nawet nie wiedziałam, że coś jest nie tak.

A tak w ogóle to stwierdziłam, że świat nie jest sprawiedliwy. Wczoraj oglądałam "Uwagę" i mówili o dwuletniej dziewczynce katowanej przez ojczyma. Jej matka tłumaczyła siniaki problemami zdrowotnymi i nawet na fb wrzucała zdjęcia poobijanej małej żaląc się, że służby socjalne się nimi interesują, a jej mała jest chora po prostu. Dziewczynka nie żyje. Ojczym popchnął ją tak, że uderzyła głową o framugę i zrobił jej się krwiak.

Jak takie potwory mogą mieć dzieci? A my mamy z tym problem?

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • annde Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indygo wrote:
    Hej. Nadal jestem w szoku. Prawdopodobnie ciąża bliźniacza - są dwa pęcherzyki, w jednym widać zarodek. W drugim na razie nic nie widać. Wizyta 7.04 i wtedy będzie wiadomo. U nas w rodzinie nigdy nie było bliźniąt. Życie zmieniłoby się o 180 stopni!

Super! Cieszę się z Tobą! :D

Trzy cykle stymulowane. Jeden cykl nieplanowanej przerwy. Kolejny cykl stymulowany. Wcześniejsze bezskuteczne. 30 lat. Starania od 2014 roku.
    PCOS
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :).

U nas dziś pięknie słoneczko świeci od rana więc i humorek dobry. Mimo to jakos mam tak ze nie chce mi się myśleć o ciąży o tym czy wyszło czy jednak nie. Taki obojętny dzisiaj mam dzień...może przez przeziębienie, które od wczoraj mnie męczy.

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Karmel z solą Przyjaciółka

Wysłany: 28 marca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annde wrote:
    Jak takie potwory mogą mieć dzieci? A my mamy z tym problem?
    Nawet nie wiesz jak często o tym myślę. Albo o nastolatkach, które gdzieś tam na imprezie bzykna się, a potem płacz, bo ciąża.
    A tu człowiek się stara, kombinuje i nic :(

Nadzieja jest naj­większą siłą człowieka.
    e55a6c421f5e7f8a985372c073b97881.png
    8cs
    3 cykl na duphastonie
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sobie myślę, że my właśnie po prostu za bardzo się staramy, za dużo o tym myślimy i za wiele kombinujemy i dlatego to nie wychodzi. No bo wpadki są na luzie i bez głowy pełnej myśli o dziecku ;)

Lunna lubi tę wiadomość

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!

Ja jestem zla jak osa. :D bo mi wczoraj Wróbel usnąl na amen, a chciałam zaliczyć <3 jeśli to by faktycznie owulka była. ;D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 28 marca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dobry wróbel;p co on sobie wyobraża ;p

Jaspis lubi tę wiadomość

4 cs:)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, kopnę go w zad dzisiaj jak wróci. :P

Znaczy w sumie to chyba nie miałam, chociaż mój organizm i temperatura dają mi sprzeczne sygnały hahahaha ;D a w dupie tam, teraz bardziej niż do owulki czekam na wizytę u ginka. :D

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Doma90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Ci Wróbel :)

A mnie tak jajnik daje znać o sobie, że zaraz się skręcę.

Dziewczyny, te które biorą wiesiołek, czy on czasem nie może mieć wpływu na wydłużenie cyklu?

• karollka29 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doma tez się nad tym zastanawiam bo zanim zaczelam brać miałam cykle około 28 dniowe a teraz nawet 37.

No niedobry Wróbel :p.

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhaha wroblowa :D

A ja dalej nei wiem o co chodzi...dzis 8 dc a ja wczoraj plamilam i nie wiem czy moge isc te wymazy porobic do IUI...musze dzis napisac do gina sms....ugryze sie w dupe jak moj organizm zrobi mnie w ciula i w tym cyklu nie dojdzie do IUI

• Doma90 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:
    Doma tez się nad tym zastanawiam bo zanim zaczelam brać miałam cykle około 28 dniowe a teraz nawet 37.

No niedobry Wróbel :p.
    No właśnie. Ja dopiero skojarzyłam, że tak naprawdę cykl I- 30 dni, II- 27 dni, III 34 dni (to chyba jeszcze w miarę ok, kilka dni opóźnienia to nie tragedia nie?), IV- 38 dni (pierwszy z wiesiołkiem). No i teraz też biorę wiesiołka mimo braku starań, bo śluz jest super i jest po prostu przyjemniej, ale jeśli będzie znów tak długi cykl, to na kolejny odstawię po prostu wiesiołka i zaobserwuję co się dzieje.

• kmala Autorytet

Wysłany: 28 marca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w tym słonecznym dniu :)

Ja dalej czekam na @, chciałabym już rozpocząć nowy cykl i próbować dalej... W piątek mam wizytę u gina i jestem ciekawa jaki plan działania w następnym cyklu, czy dalej stymulacja i monitoring...w tej chwili myślę, że to przez moją "głowę" się nie udaje, ale jak tu wyluzować.... :(

kir AA, oboje HLA C1 C2

👨‍👩‍👧‍👧❤❤
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ