Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Indygo wrote:Hej. Nadal jestem w szoku. Prawdopodobnie ciąża bliźniacza - są dwa pęcherzyki, w jednym widać zarodek. W drugim na razie nic nie widać. Wizyta 7.04 i wtedy będzie wiadomo. U nas w rodzinie nigdy nie było bliźniąt. Życie zmieniłoby się o 180 stopni!
Cieszę się razem z Tobą.
A ja czuję, że lada chwila bedzie okres. -
Indygo gratulacje
Wiecie dziewczyny co jest śmieszne? Ostatnie 4 msc ciągle celowaliśmy w dni płodne. Były zawsze około 17-20 dc. Więc wczoraj na luzie sobie, bo był 11 dc. A dziś w 12 dc zalało mnie śluzem rozciągliwym i to w takiej ilości, jakiej od początku starań nie było- ile robi luz w głowie.
-
OLAM86 wrote:Doma jeśli chodzi o moja owulacje która monitorowałam w tym cyklu. To miałam śluz płodny 2 czy 3 dni, potem skończył sie i jeden dzien go nie było, i dopiero kolejnego dnia zaczynała sie owulacja.
-
Doma90 wrote:Indygo gratulacje
Wiecie dziewczyny co jest śmieszne? Ostatnie 4 msc ciągle celowaliśmy w dni płodne. Były zawsze około 17-20 dc. Więc wczoraj na luzie sobie, bo był 11 dc. A dziś w 12 dc zalało mnie śluzem rozciągliwym i to w takiej ilości, jakiej od początku starań nie było- ile robi luz w głowie.
Doma90 lubi tę wiadomość
-
Indygo gratuluje tez zawsze marzyłam o blizniakach
))
A ja po piatkowej wizycie u endokrynologa, Hashimoto, niedoczynnosc tarczycy - plik leków i dalejStarania od listopada 2015; przerwa 4 msc związana z poronieniem w 16tc -- 36 lat
http://ovufriend.pl/graph/7bc10e4b53759b8aadaf58384db68952 -
Lunna wrote:u mnie w tym cyklu wrzuciłam na luz, bez mierzenia, bez testów i dzien po @ zaczęło się u mnie tak jak u Ciebie, a w 12 dniu (zazwyczaj w 17 xD) taki max jak dawno nie miałam, więc myślę, że to organizm się cieszy, że przestałam się tak spinać
Lunna lubi tę wiadomość
-
dziewczyny takie pytanko - co myslicie o in vitro ?
Bylam na 2 wizycie w klinice leczenia nieplodnosci; u mnie - niedoczynnosc tarczycy, hashimoto; mało pecherzyków i obnizona plodnosc -i WIEK< WIEK< WIEK jak to mówił lekarz ...
Mąż problem z plemnikami ("plemniki bez glowy") chociaz rok wczesniej mial idealne wyniki ...
I pytanie, Invitro ???Starania od listopada 2015; przerwa 4 msc związana z poronieniem w 16tc -- 36 lat
http://ovufriend.pl/graph/7bc10e4b53759b8aadaf58384db68952 -
Sun81 wrote:dziewczyny takie pytanko - co myslicie o in vitro ?
Bylam na 2 wizycie w klinice leczenia nieplodnosci; u mnie - niedoczynnosc tarczycy, hashimoto; mało pecherzyków i obnizona plodnosc -i WIEK< WIEK< WIEK jak to mówił lekarz ...
Mąż problem z plemnikami ("plemniki bez glowy") chociaz rok wczesniej mial idealne wyniki ...
I pytanie, Invitro ???
Wiele osób korzysta z tej opcji, choć koszty są spore, bo z tego co czytałam to raczej średno udaje się za 3-4 razem. -
Ja tez bym nie miała nic przeciwko bliźniakom
. Tylko ciekawe co moj A. by na to powiedzial :p. Niestety male szanse na blizniaki u nas bo z zadnej strony nie ma blizniat z tego co mi wiadomo
. Indygo jak najwięcej zdrowia siły i oby wszystko wyklarowalo się w kwietniu tak jak należy
.
7cs
Wysoki testosteron...
Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.
-
Mam wynik progesteronu (badany 23 dc, 8 dpo)
23,93 nmlo/l
normy:
faza folikularna 0,181-2,84
faza owulacyjna 0385-38,1
faza lutealna 5,82-75,9
I trymestr ciąży 35-141
1. Czy to znaczy, że wynik jest ok? Czy to może tak jak tarczycą - niby w normie ale jednak za nisko?
2. Jeśli jest ok, to skąd te plamienia?
3. Czy jeśli jest poniżej 35 to znaczy że mogę już wykluczyć ciążę w tym cyklu? -
Ja natomiast jestem podłamana
nie mam pojęcia co wyprawia mój organizm
bóle jajników mam od wtorku, do piątku miałam piękny śluz. Cały czas czekałam na skok temp. a tu nic
wczoraj i dziś do południa sucho, a przed chwilą - śluz. Ja już nie ogarniam co się dzieje, w dodatku każdej nocy od piątku coś przeszkadza mi w mierzeniu temp., a to się budzę za szybko, a to zmiana czasu....
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2017, 13:10