X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna, mnie to by w kaftanie chyba wywiezli, hahahha :D

Ro, Lunna, Aika lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Karolyna, mnie to by w kaftanie chyba wywiezli, hahahha :D

A wywabili by mnie z nory kabanosem z bitą śmietana :P

Lunna lubi tę wiadomość

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie nie wiem kiedy zapisać się do gin :/ Chyba poczekam na wyniki progesteronu. Bo jeśli wyjdzie ok to chyba jest jednak jakaś szansa na ciążę? Wtedy chyba powinnam się wstrzymać z wizytą do 6tc (bo wcześniej podobno nic nie widać)? A jak wyjdzie nie ok to chyba iść zaraz po @, tak żeby w razie czego szybko działać już od owulacji?
    Z drugiej strony jak będę zwlekać to może nie być terminu...

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HAHHAHAHA :D Kurde, za co nas tak pokarali tymi buzującymi hormonami to ja nie wiem. Serio to się rozchodzi wszystko o to jedno głupie jabłko w raju?

Ro, Lunna, Jaspis lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Wróblowa!
    Ja przy tych staraniach to raz jestem radosna, raz spokojna a innym razem szaleje ;)

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    HAHHAHAHA :D Kurde, za co nas tak pokarali tymi buzującymi hormonami to ja nie wiem. Serio to się rozchodzi wszystko o to jedno głupie jabłko w raju?

Ej, ale nie narzekam. Gdy mam zły dzień i sobie chlipie: jestem beznadziejna, nic mi się w życiu nie udaje, jestem taaaka gruba, co z koszmarne włosy....nie mogę na siebie patrzeć....To zerkam wtedy w kalendarz i zwykle się okazuje, ze to jednak wszystko kłamstwo, to tylko hormony, a ja dalej zajebista :D A tak to by się mogło okazać, że to wszystko prawda :D

Lunna, Ro, Jaspis, karollka29, anciaa, Joannanml, MalPog lubią tę wiadomość

• lollita Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zabijanie to maz chyba dlatego sam sie zglosil na wyjazd do warszawy;p bo ostatnio faktycznie nerwy zlosci na wszystko juz nawet w sobote sam pranie robil bo tak wkurzona jestem...
    A dziewczyny poki co zamiast okesu sluz kremowy mam i uczucie mokrosci do tego pobolewa mnie co jakis czas w prawym boku. Myslicie ze to ma cos wspólnego z moim opoznienien?

4 cs:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cykle regularne ale moj to by najchetniej przed @ sie wybrowadzil z domu...a co dopiero przy takim cyklu....:D macie racje wywiezienie w kaftanie to odpowiednie okreslenie... :D :D

• Lunna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od czasu wypadku wywaliłam wszystkie wcześniejsze kompleksy czy niepewności za drzwi. Nie ma co się pierdołami przejmować ;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollita, a Ty jutro w końcu na tą bete idziesz?

• lollita Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam plan:)

Ro, Lunna, Anna6 lubią tę wiadomość

4 cs:)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Ej, ale nie narzekam. Gdy mam zły dzień i sobie chlipie: jestem beznadziejna, nic mi się w życiu nie udaje, jestem taaaka gruba, co z koszmarne włosy....nie mogę na siebie patrzeć....To zerkam wtedy w kalendarz i zwykle się okazuje, ze to jednak wszystko kłamstwo, to tylko hormony, a ja dalej zajebista :D A tak to by się mogło okazać, że to wszystko prawda :D

Ja to za to w czasie owulki jak patrzę w lustro to nad moją głową pojawia się taka łuna światła i napis "bitch, i'm fabolous!" :P

Lunna masz racje, szkoda zycia na pierdoły. :D

Ro, Karolyna, Lunna lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita wrote:
    Taki mam plan:)
    To idź koniecznie!
    Mam taką koleżankę, której żadne testy sikane nie wychodziły a była w ciąży. Dopiero gin potwierdził na USG ale to było chyba w 7tc.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ro, to raz, że może ciąża się nie ujawniać na sikańcach. A dwa to nawet jeśli to po prostu brak @, to niech to gin szybko wywołuje, bo też nie jest to dobre. W tym czy w tym przypadku nie ma na co zwlekać i czekać nie wiadomo na co tak na prawdę. :)

Lunna lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ja to za to w czasie owulki jak patrzę w lustro to nad moją głową pojawia się taka łuna światła i napis "bitch, i'm fabolous!" :P

Lunna masz racje, szkoda zycia na pierdoły. :D

Ja przed owulką to chyba jestem po prostu bitch....:P

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,tak
    ja nie jestem zwolennikiem czekania - po co marnować czas. Dlatego poszłam dziś zrobić ten progesteron na własną rękę. Wcześniej jak mi TSH wyszło złe to też od razu robiłam hormony tarczycy przed wizytą u lekarza tak żeby czasu nie marnować.

Tak czy inaczej trzymam kciuki za tą jutrzejszą betę ;)

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego speeda, bo niby staram się od 2 cykli ale od lipca już odkładałam starania ze względów zawodowych.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ro, jak Ci TSH wyszło?
    Ja idę na powtórkę jeszcze raz, ale to 7dpo. Bo mi się wydaje że mam za duży progesteron w stosunku do I fazy.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ro, jak Ci TSH wyszło?
    Ja idę na powtórkę jeszcze raz, ale to 7dpo. Bo mi się wydaje że mam za duży progesteron w stosunku do I fazy.

U mnie było dziwnie z tym TSH bo wyszło mi >7 a jak poszłam i zrobiłam "pakiet tarczycowy" kilka dni później to mi TSH wyszło 2,5.
    Moja gin sama nie wiedziała co powiedzieć na te rozbieżne wyniki i w sumie ucieszyła się jak powiedziałam że zapisałam się do endo.
    Endo kazała mi brać jod i wit D i przyjśc za 1,5 miesiąca z nowymi wynikami (wtedy wyjeżdżałam na 1,5 miesiąca za granice).
    Nowy wynik wyszedł 2,8, FT4 w dolnej normie więc dostałam leki i biorę je dzisiaj trzeci dzień.

W między czasie miałam te dwa cykle z plamieniami - pierwszy myślałam, że to związek z wyjazdem a teraz mam drugi taki cykl wiec dziś zbadałam progesteron (23dc, 8dpo)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też powtórzę właśnie. Bo jak badałam tsh pół roku temu to miałam 1,64 a teraz jak robiłam to mi wskoczyło na 2,15. Z tym że ft3 i ft4 pakiet hormonów w labolatorium nie obejmuje. :/ niby w normie się mieszczę, ale jest tendencja wzrostowa, więc wolę już dmuchać na zimne.

Ro lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ