X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna, mnie to by w kaftanie chyba wywiezli, hahahha :D

Ro, Lunna, Aika lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Karolyna, mnie to by w kaftanie chyba wywiezli, hahahha :D

A wywabili by mnie z nory kabanosem z bitą śmietana :P

Lunna lubi tę wiadomość

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie nie wiem kiedy zapisać się do gin :/ Chyba poczekam na wyniki progesteronu. Bo jeśli wyjdzie ok to chyba jest jednak jakaś szansa na ciążę? Wtedy chyba powinnam się wstrzymać z wizytą do 6tc (bo wcześniej podobno nic nie widać)? A jak wyjdzie nie ok to chyba iść zaraz po @, tak żeby w razie czego szybko działać już od owulacji?
    Z drugiej strony jak będę zwlekać to może nie być terminu...

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HAHHAHAHA :D Kurde, za co nas tak pokarali tymi buzującymi hormonami to ja nie wiem. Serio to się rozchodzi wszystko o to jedno głupie jabłko w raju?

Ro, Lunna, Jaspis lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Wróblowa!
    Ja przy tych staraniach to raz jestem radosna, raz spokojna a innym razem szaleje ;)

• Karolyna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    HAHHAHAHA :D Kurde, za co nas tak pokarali tymi buzującymi hormonami to ja nie wiem. Serio to się rozchodzi wszystko o to jedno głupie jabłko w raju?

Ej, ale nie narzekam. Gdy mam zły dzień i sobie chlipie: jestem beznadziejna, nic mi się w życiu nie udaje, jestem taaaka gruba, co z koszmarne włosy....nie mogę na siebie patrzeć....To zerkam wtedy w kalendarz i zwykle się okazuje, ze to jednak wszystko kłamstwo, to tylko hormony, a ja dalej zajebista :D A tak to by się mogło okazać, że to wszystko prawda :D

Lunna, Ro, Jaspis, karollka29, anciaa, Joannanml, MalPog lubią tę wiadomość

• lollita Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym zabijanie to maz chyba dlatego sam sie zglosil na wyjazd do warszawy;p bo ostatnio faktycznie nerwy zlosci na wszystko juz nawet w sobote sam pranie robil bo tak wkurzona jestem...
    A dziewczyny poki co zamiast okesu sluz kremowy mam i uczucie mokrosci do tego pobolewa mnie co jakis czas w prawym boku. Myslicie ze to ma cos wspólnego z moim opoznienien?

4 cs:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cykle regularne ale moj to by najchetniej przed @ sie wybrowadzil z domu...a co dopiero przy takim cyklu....:D macie racje wywiezienie w kaftanie to odpowiednie okreslenie... :D :D

• Lunna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od czasu wypadku wywaliłam wszystkie wcześniejsze kompleksy czy niepewności za drzwi. Nie ma co się pierdołami przejmować ;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollita, a Ty jutro w końcu na tą bete idziesz?

• lollita Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki mam plan:)

Ro, Lunna, Anna6 lubią tę wiadomość

4 cs:)
  • Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna wrote:
    Ej, ale nie narzekam. Gdy mam zły dzień i sobie chlipie: jestem beznadziejna, nic mi się w życiu nie udaje, jestem taaaka gruba, co z koszmarne włosy....nie mogę na siebie patrzeć....To zerkam wtedy w kalendarz i zwykle się okazuje, ze to jednak wszystko kłamstwo, to tylko hormony, a ja dalej zajebista :D A tak to by się mogło okazać, że to wszystko prawda :D

Ja to za to w czasie owulki jak patrzę w lustro to nad moją głową pojawia się taka łuna światła i napis "bitch, i'm fabolous!" :P

Lunna masz racje, szkoda zycia na pierdoły. :D

Ro, Karolyna, Lunna lubią tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lollita wrote:
    Taki mam plan:)
    To idź koniecznie!
    Mam taką koleżankę, której żadne testy sikane nie wychodziły a była w ciąży. Dopiero gin potwierdził na USG ale to było chyba w 7tc.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ro, to raz, że może ciąża się nie ujawniać na sikańcach. A dwa to nawet jeśli to po prostu brak @, to niech to gin szybko wywołuje, bo też nie jest to dobre. W tym czy w tym przypadku nie ma na co zwlekać i czekać nie wiadomo na co tak na prawdę. :)

Lunna lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ja to za to w czasie owulki jak patrzę w lustro to nad moją głową pojawia się taka łuna światła i napis "bitch, i'm fabolous!" :P

Lunna masz racje, szkoda zycia na pierdoły. :D

Ja przed owulką to chyba jestem po prostu bitch....:P

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,tak
    ja nie jestem zwolennikiem czekania - po co marnować czas. Dlatego poszłam dziś zrobić ten progesteron na własną rękę. Wcześniej jak mi TSH wyszło złe to też od razu robiłam hormony tarczycy przed wizytą u lekarza tak żeby czasu nie marnować.

Tak czy inaczej trzymam kciuki za tą jutrzejszą betę ;)

• Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takiego speeda, bo niby staram się od 2 cykli ale od lipca już odkładałam starania ze względów zawodowych.

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ro, jak Ci TSH wyszło?
    Ja idę na powtórkę jeszcze raz, ale to 7dpo. Bo mi się wydaje że mam za duży progesteron w stosunku do I fazy.

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
  • Ro Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróblowa wrote:
    Ro, jak Ci TSH wyszło?
    Ja idę na powtórkę jeszcze raz, ale to 7dpo. Bo mi się wydaje że mam za duży progesteron w stosunku do I fazy.

U mnie było dziwnie z tym TSH bo wyszło mi >7 a jak poszłam i zrobiłam "pakiet tarczycowy" kilka dni później to mi TSH wyszło 2,5.
    Moja gin sama nie wiedziała co powiedzieć na te rozbieżne wyniki i w sumie ucieszyła się jak powiedziałam że zapisałam się do endo.
    Endo kazała mi brać jod i wit D i przyjśc za 1,5 miesiąca z nowymi wynikami (wtedy wyjeżdżałam na 1,5 miesiąca za granice).
    Nowy wynik wyszedł 2,8, FT4 w dolnej normie więc dostałam leki i biorę je dzisiaj trzeci dzień.

W między czasie miałam te dwa cykle z plamieniami - pierwszy myślałam, że to związek z wyjazdem a teraz mam drugi taki cykl wiec dziś zbadałam progesteron (23dc, 8dpo)

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też powtórzę właśnie. Bo jak badałam tsh pół roku temu to miałam 1,64 a teraz jak robiłam to mi wskoczyło na 2,15. Z tym że ft3 i ft4 pakiet hormonów w labolatorium nie obejmuje. :/ niby w normie się mieszczę, ale jest tendencja wzrostowa, więc wolę już dmuchać na zimne.

Ro lubi tę wiadomość

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ