X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Karolyna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec dysk okazal sie rwa kulszowa. Ketonal rzadzi poza tym, ze bylam swiecie przekonana, ze dzwonila do mnie mama, ze robi golabki, bo ma dobra kapuste...Koniec z tancami, czas wrocic na silownie.

• Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja juz po wizycie u endo. Dostałam eutyrox n25 przez 10 dni a później dawkę 37,5 do tego mam brać jodid i witaminę D. Ogółem przesympatyczna lekarka powiedziała ze wyniku tsh 3.7 nie można jeszcze nazwać niedoczynnoscia tarczycy ale dla straczki zdecydowanie za wysoka. Mam się zgłosić na kontrolę za 3 miesiące z ponownymi badaniami.

Sun81 lubi tę wiadomość

• EA Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 21:55

• Wróblowa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyna byłaś na haju czy co? Bo nie rozkminilam Twojego postu :D swoją drogą rwa kulszowa... auc. Współczuję kochana :*

Karola no to do boju!

p19u9jcgdgj4qrbu.png
    Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
    Olek - 05.11.2020 👦🏼
    HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
    To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu.
  • Bellisima Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanko, czy przed pobraniem krwi do badania prolaktyny robiłyście 15 min spoczynku, bo niedawno się o tym dowiedziałam i zastanawiam się czy ma to faktycznie wpływ na wynik? Spokijnego wieczorku :-) dobrze, że ten dzień się już kończy...

Ok. 2 lata starań o pierwsze dziecko
    Niedoczynność tarczycy
    PCO
    08.12.2018 pozytywny test ciążowy -nasz mały-wielki CUD❤
  • Sun81 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola27 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja juz po wizycie u endo. Dostałam eutyrox n25 przez 10 dni a później dawkę 37,5 do tego mam brać jodid i witaminę D. Ogółem przesympatyczna lekarka powiedziała ze wyniku tsh 3.7 nie można jeszcze nazwać niedoczynnoscia tarczycy ale dla straczki zdecydowanie za wysoka. Mam się zgłosić na kontrolę za 3 miesiące z ponownymi badaniami.

Karola, ja bylam w tamtym tygodniu 4,2 i taka sama diagnoza :)

Starania od listopada 2015; przerwa 4 msc związana z poronieniem w 16tc - :( - 36 lat
    http://ovufriend.pl/graph/7bc10e4b53759b8aadaf58384db68952
  • Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podchodzę do wszytkiego na spokojnie:) to tsh może ale wcale nie musi być powodem przedłużających się starań wiec na razie na nic się nie nastawiam.

Lollita dla mnie nie pojęte jest ze sama z siebie nie zrobiłaś tej bety choćby dla świętego spokoju. Zgadzam się z EA ze podejście gina tez wyjątkowo lajtowe. Szkoda ze ci nie kazał czekać 9 miesięcy i zobaczyć czy okres się pojawi.

Karolyna mój mąż ma rwe kulszowa wiec serdecznie ci współczuję.

• Karola27 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun81 przynajmniej wiemy co i jak :)
    Jedna rzecz można odznaczyć z listy "jakie badania i konsultacje powinna wykonać staraczka"

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis bylam na badaniach i wynim biocenozy mam dobry pozostaje cczekac na sobotnia wizyte i IUI! :)

Katarzynka gratuluje!!

Elpis, wercia2601 super gratulacje synków!

amica fajna data :D mi wychodzi 27 grudnia 2017 :D kiedys chcialam rodzic na poczatku wiosny ale po 4 latach walki o malenstwo to mi wsio rybka :D

Karmel z solą i jak tam?

Joannanml trzymam kciuki abys przekonala meza na klinike. ja zaluje ze tak pozno poszlam..

Lollita bardzo dziwne ze gin nie kazala Ci bety zrobic? badalas bete mimo wszystko?

Miłego wieczorku!! <3

Joannanml, Anna6, anciaa lubią tę wiadomość

• lollita Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robilam bety bo stwierdzilam ze badanie u ginekologa powie mi wszystko 100% pewnosci... Ale to co ona mi powiedziala nie dalo mi nic... 110 zl poszlo na marne. W sobote ide do mojej ginki i zobacze... Dzis sie nawet dowiedzialam ze moge miec teraz owulacje...

4 cs:)
  • karollka29 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmala podziwiam bycie trenerem :).

Wercia gratuluje synka :).

Karolyna ja przerabialam rwe z pol roku temu wiec strasznie wspolczuje :/. Ja dostawalam zastrzyki bo nic innego nie pomagało. Trzymał kciuki żeby szybko przeszło :*.

Lollita wizyty wizytami ale bete to ja bym zrobiła dla świętego spokoju bo to strasznie duże opóźnienie. A lekarze na wczesnym stadium nie zawsze są w stanie od razu wykryć jeśli jest ciąża. Ale oczywiście zrobisz jak uwazasz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2017, 21:28

kmala, MilliSBB lubią tę wiadomość

7cs
    Wysoki testosteron...
    Ovarin na poprawienie gospodarki hormonalnej.

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola27 wrote:
    U mnie też taka sama diagnoza z tym ze ja mam przez 2 miesace brać euthyrox najmniejsza dawka jodid i Wit d:) tsh 2,8 juz prawie miesiąc biorę wiec mam nadzieje ze spadło plus na zbycie prolaktyny miłego wieczorku ja wracam mezulka; )

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolli ale dziwna ta lekarka. Sprobuj koniecznie rano zrobic bete ♡ bedziesz juz miala wynik jak pojdziesz do swojej gin.

Kasiu gratki :)

Dziewczyny gratuluje synkow :) niech rosna zdrowo w brzuszkach ♡

Milli nastepny cykl Twój:)

Ściskam Was wszystkie dziewczyny :)

Ps. Zaczelo sie na dobre - imprezy u przyjaciol gdzie prawie tyle samo dzieci co doroslych ;) ehh gdzie te wszystkie szalone wieczory? Pewnie dozwolone do lat przed 3 z przodu ;)

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuch mnie boli jakbym @ zaraz miała mieć. Tak się tym zestresowałam, że nie mogę spać :/ ehhh :( oby kwiecień był lepszy :((

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Memoria Nowa

Wysłany: 30 marca 2017, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiecień to piękny miesiąc, przynosi same pozytywne wiadomości :)

Raven lubi tę wiadomość

• Raven Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita a u ciebie są zawsze takie długie cykle? Nic o tym lekarz nie mówił?

Miłego dnia dziewczyny :)

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karollka29 wrote:
    Kmala podziwiam bycie trenerem :).

Wercia gratuluje synka :).

Karolyna ja przerabialam rwe z pol roku temu wiec strasznie wspolczuje :/. Ja dostawalam zastrzyki bo nic innego nie pomagało. Trzymał kciuki żeby szybko przeszło :*.

Lollita wizyty wizytami ale bete to ja bym zrobiła dla świętego spokoju bo to strasznie duże opóźnienie. A lekarze na wczesnym stadium nie zawsze są w stanie od razu wykryć jeśli jest ciąża. Ale oczywiście zrobisz jak uwazasz :)
    Lolita zgadzam się.Jeśli masz 50 dc to jeśli to ciążą to jest jakie 5 tc.W tym tygodniu trudno poznać czy jest ciąża,nawet jeśli owu była w książkowym terminie.
    Ja bym poszła na bete.

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Loli faktycznie dziwna ta babeczka po co przedłużać tak cykl i się męczyć o tracić kolejny chyba ze to ciąża czego tobie życzę a ona nie była pewna wiec wolała nic nie mówić oby to była ta wersja dziewczyny mają rację beta wszystko wyjaśni :)))) Miłego dnia

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Karmel z solą Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Wczoraj robiłam test - negatywny :(
    A dziś przyszedł normalny okres. Pogoda brzydka i mi smutno.

Pola84 lubi tę wiadomość

Nadzieja jest naj­większą siłą człowieka.
    e55a6c421f5e7f8a985372c073b97881.png
    8cs
    3 cykl na duphastonie
  • lollita Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ta ginka poprostu jest nawiedzona. Gdybym wam napisała wszystko co mi mówiła to byście nie uwierzyły... I tak:
    To mój pierwszy tak długi cykl do tej pory najdłuższy miał chyba 40 cos w tej okolicy.

Bety na dziś nie zrobie bo pracuje do 17 nie wyrwe się bo jestem jedna jedyna na sklepie a pracuje na konicu świata 15 km od najbliższego laboratorium.

Dziś dalej nic tylko lekki ból podbrzusza i mdłości

Nie wiem co z tą luteiną czekać co zrobi moja ginka czy to brać???

4 cs:)
‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ