Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven trzymam kciuki za betę ♡ u nas mialam jakieś przeczucie za ktore sie co moment ganilam w glowie ale jednak ;)

Raven lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • amica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jutro będzie 12 dpo ale ja dzielnie czekam do @.

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te spotkania rodzinne i pytania a kiedy.. są najgorsze..
    Trzymam kciuki za jutrzejsze bety :)
    A u mnie 17sty dc :) zrobiliśmy sobie dzisiaj super objazdówke z grillem, a teraz kawka, tv i przytulanki :)

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trzy dni temu miałam taki mocny ból.. Nie wiem co to było.. na dole jakby kości mnie tam wszędzie na około bolały i kuły, taki straszny ból ze nie mogłam się ruszyć, trwało to dobre pół godziny. Miała któraś też tak? Od czego to mogło być? Dodam, że było to z rana, a brzuch w cale nie bolał tylko wszystko na około.

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Z okazji Wielkiejnocy życzę Wam spełnienia przede wszystkim tego jednego marzenia.

Długo nie pisałam, bo byłam pewna, że jestem w ciąży, więc unikałam forum żeby się nie nakręcać. Niestety .... dziś przyszła @ ..... poleciało kilka łez. Od środy zaczynam clo.

Tulę wszystkie dziewczyny, którym też w tym cyklu się nie udało i te, które otrzymały złe wiadomości.

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica, Raven u mnie też 12dpo jutro powinna przyjść @ i coś mi się wydaje ze przyjdzie temp trochę spadła wiec trzeba się ma to psychicznie nastawić a jutro wstaje o 4 wiec temp będzie inna
    Sabinkak a ty jak tam?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Nie odzywałam się przez święta ale troszkę podczytywałam. Mili bardzo ładny wykres, nie spodziewałaś się takiego obrotu spraw co? :) czekam na zielone zakończenie ;)
    Wróbelku najważniejsze, że teraz jesteście w rękach osoby kompetentnej która Wam pomoże!
    My jak się żegnaliśmy z babcią męża to mnie wyprzytulała i wyszeptała, że modli się za "nasze sprawy" nie wytrzymałam i rozbeczałam się przy gościach :/

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to tez niestety był upadek z wieżowca :( wczoraj tempka pięknie w gore, a dzisiaj planowo drastyczny spadek i @ :( a tez byłam pewna ze sie udało :( nic w piątek idę jeszcze raz wszystkie hormony, a we wtorek na wymaz czy jakiejś bakterii nie mam . Mój T idzie liczyć żołnierzyki. Lekarka powiedziała, ze w naszym wieku po pół roku bez efektu ruszamy z diagnostyka, więc i monitoring zaczynam. A wszystko tak ładnie wyglądało :(
    Jeszcze święta, wczoraj szwagierka z synkiem rocznym była i mój wojtus mówił, ze marzy o braciszku, a dzisiaj teściowa znowu o ostatnim dzwonku, potem siostra, że mamy sobie dzidziusia zrobić, i ogólnie do dupy :( wszyscy pojechali a mi tak smutno, że zamiast brać się za sprzątanie najchętniej bym pod kołdrę wskoczyła i poszła spać :(

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Witajcie! Nie odzywałam się przez święta ale troszkę podczytywałam. Mili bardzo ładny wykres, nie spodziewałaś się takiego obrotu spraw co? :) czekam na zielone zakończenie ;)
    Wróbelku najważniejsze, że teraz jesteście w rękach osoby kompetentnej która Wam pomoże!
    My jak się żegnaliśmy z babcią męża to mnie wyprzytulała i wyszeptała, że modli się za "nasze sprawy" nie wytrzymałam i rozbeczałam się przy gościach :/
    MILI o tym wykresie to do nie:-)?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Amica, Raven u mnie też 12dpo jutro powinna przyjść @ i coś mi się wydaje ze przyjdzie temp trochę spadła wiec trzeba się ma to psychicznie nastawić a jutro wstaje o 4 wiec temp będzie inna
    Sabinkak a ty jak tam?
    Ineczka taki spadek to nie spadek:-)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    No u mnie to tez niestety był upadek z wieżowca :( wczoraj tempka pięknie w gore, a dzisiaj planowo drastyczny spadek i @ :( a tez byłam pewna ze sie udało :( nic w piątek idę jeszcze raz wszystkie hormony, a we wtorek na wymaz czy jakiejś bakterii nie mam . Mój T idzie liczyć żołnierzyki. Lekarka powiedziała, ze w naszym wieku po pół roku bez efektu ruszamy z diagnostyka, więc i monitoring zaczynam. A wszystko tak ładnie wyglądało :(
    Jeszcze święta, wczoraj szwagierka z synkiem rocznym była i mój wojtus mówił, ze marzy o braciszku, a dzisiaj teściowa znowu o ostatnim dzwonku, potem siostra, że mamy sobie dzidziusia zrobić, i ogólnie do dupy :( wszyscy pojechali a mi tak smutno, że zamiast brać się za sprzątanie najchętniej bym pod kołdrę wskoczyła i poszła spać :(
    Przykro mi przytulam :* szkoda ze czasami ludzie nie znają prawdy i potrafią ranić słowem u nas nikt nas o dziecko nie pyta raczej jak juz się temat pojawia przypadkiem to ze bez spiny bo dużo ludzie się teraz spina i ze mamy czas póki co to dopiero 3 cs i nikt nic nie wie

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    A ja trzy dni temu miałam taki mocny ból.. Nie wiem co to było.. na dole jakby kości mnie tam wszędzie na około bolały i kuły, taki straszny ból ze nie mogłam się ruszyć, trwało to dobre pół godziny. Miała któraś też tak? Od czego to mogło być? Dodam, że było to z rana, a brzuch w cale nie bolał tylko wszystko na około.
    Ja mialam taki bol przy torbieli od podraznienia jelita. Myslalam ze to przez moje nerwicowe sprawy z zoladkiem ale to ucisk na jakis nerw byl od potworka 10cm

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Ineczka taki spadek to nie spadek:-)
    Wkleiłam aktualny wykres. Uważasz, że nie jest to duży spadek? Dałaś mi światełko w tunelu;)Ostatnio też powoli spadała i przyszła @. Na ile dni przed @ temp spada?

v5abi09kg49ph79h.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Wkleiłam aktualny wykres. Uważasz, że nie jest to duży spadek? Dałaś mi światełko w tunelu;)Ostatnio też powoli spadała i przyszła @. Na ile dni przed @ temp spada?
    Dziś miałas tempke wyższa,niż w 2dpo.
    Najważniejsze,żeby nie spadła poniżej linii.
    Mnie np.tempka spada jak dostanę @.Niczym się nie przejmuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 19:17

mili_moli lubi tę wiadomość

34cs

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do Ciebie :)

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Tak do Ciebie :)
    :-)jasne,że się nie spodziewałam,czekam cierpliwie na obrot spraw.Trzymaj mocno kciuki.

34cs

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Dziś miałas tempke wyższa,niż w 2dpo.
    Najważniejsze,żeby nie spadła poniżej linii.
    Mnie np.tempka spada jak dostanę @.Niczym się nie przejmuj.
    Dzięki cały czas się uczę tych wykresów a teraz wiem jeszcze więcej:) A mam jeszcze jedno pytanko bo zawsze mierzyłam temp o 6:30 przez najbliższy tydzień wstaje o 4 albo 4:30 wyczytałam gdzieś, że pomiędzy 4 a 7 rano temp jest w miarę równa i teraz nie wiem czy zapisać taką jaka będzie rano o tej 4 czy bawić się w dodawanie 0,1 stopnia jak myślisz?

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    :-)jasne,że się nie spodziewałam,czekam cierpliwie na obrot spraw.Trzymaj mocno kciuki.
    Ja też ja też trzymam kciuki:))

v5abi09kg49ph79h.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzięki cały czas się uczę tych wykresów a teraz wiem jeszcze więcej:) A mam jeszcze jedno pytanko bo zawsze mierzyłam temp o 6:30 przez najbliższy tydzień wstaje o 4 albo 4:30 wyczytałam gdzieś, że pomiędzy 4 a 7 rano temp jest w miarę równa i teraz nie wiem czy zapisać taką jaka będzie rano o tej 4 czy bawić się w dodawanie 0,1 stopnia jak myślisz?
    Chyba bym nie korygowala.Jak korygowalam to wychodziła mi jakas kosmiczna tempka.Wpisalabym faktycznie taka jaka jest,ale nie wzielabym jej pod uwagę w wykresie.

Tutaj jednak dobrze by bylo ,żeby wypowiedziala się nasza Ptaszyna,bo ona jednak jest specem od wykresow:-)

34cs

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak bardzo mi przykro bo Trzymałam za Ciebie kciuki. Dlatego ja nie mierze tempki bo człowiek się nakreci bo temp idzie cały czas w górę, a w dzień @ może spaść i ja akurat nie widzę sensu w jej mierzeniu bo tylko niepotrzebnie bardziej bym się nakręcała..

Lunna kurcze torbiel? Mam nadzieję że nie, to by chyba było widać podczas USG?

Fajnie, że dziewczyny powoli wracają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 19:57

‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ