X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki - 2017
Odpowiedz

Nowe staraczki - 2017

Oceń ten wątek:
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven trzymam kciuki za betę ♡ u nas mialam jakieś przeczucie za ktore sie co moment ganilam w glowie ale jednak ;)

Raven lubi tę wiadomość

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • amica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jutro będzie 12 dpo ale ja dzielnie czekam do @.

"Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe."
  • AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te spotkania rodzinne i pytania a kiedy.. są najgorsze..
    Trzymam kciuki za jutrzejsze bety :)
    A u mnie 17sty dc :) zrobiliśmy sobie dzisiaj super objazdówke z grillem, a teraz kawka, tv i przytulanki :)

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trzy dni temu miałam taki mocny ból.. Nie wiem co to było.. na dole jakby kości mnie tam wszędzie na około bolały i kuły, taki straszny ból ze nie mogłam się ruszyć, trwało to dobre pół godziny. Miała któraś też tak? Od czego to mogło być? Dodam, że było to z rana, a brzuch w cale nie bolał tylko wszystko na około.

• Blueyes Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Z okazji Wielkiejnocy życzę Wam spełnienia przede wszystkim tego jednego marzenia.

Długo nie pisałam, bo byłam pewna, że jestem w ciąży, więc unikałam forum żeby się nie nakręcać. Niestety .... dziś przyszła @ ..... poleciało kilka łez. Od środy zaczynam clo.

Tulę wszystkie dziewczyny, którym też w tym cyklu się nie udało i te, które otrzymały złe wiadomości.

f2w3rjjg6a43y8cw.png[/url] cravings-2018-01-31.jpg
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amica, Raven u mnie też 12dpo jutro powinna przyjść @ i coś mi się wydaje ze przyjdzie temp trochę spadła wiec trzeba się ma to psychicznie nastawić a jutro wstaje o 4 wiec temp będzie inna
    Sabinkak a ty jak tam?

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • mili_moli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Nie odzywałam się przez święta ale troszkę podczytywałam. Mili bardzo ładny wykres, nie spodziewałaś się takiego obrotu spraw co? :) czekam na zielone zakończenie ;)
    Wróbelku najważniejsze, że teraz jesteście w rękach osoby kompetentnej która Wam pomoże!
    My jak się żegnaliśmy z babcią męża to mnie wyprzytulała i wyszeptała, że modli się za "nasze sprawy" nie wytrzymałam i rozbeczałam się przy gościach :/

• Sabinkak Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to tez niestety był upadek z wieżowca :( wczoraj tempka pięknie w gore, a dzisiaj planowo drastyczny spadek i @ :( a tez byłam pewna ze sie udało :( nic w piątek idę jeszcze raz wszystkie hormony, a we wtorek na wymaz czy jakiejś bakterii nie mam . Mój T idzie liczyć żołnierzyki. Lekarka powiedziała, ze w naszym wieku po pół roku bez efektu ruszamy z diagnostyka, więc i monitoring zaczynam. A wszystko tak ładnie wyglądało :(
    Jeszcze święta, wczoraj szwagierka z synkiem rocznym była i mój wojtus mówił, ze marzy o braciszku, a dzisiaj teściowa znowu o ostatnim dzwonku, potem siostra, że mamy sobie dzidziusia zrobić, i ogólnie do dupy :( wszyscy pojechali a mi tak smutno, że zamiast brać się za sprzątanie najchętniej bym pod kołdrę wskoczyła i poszła spać :(

ca5c089614.png

morfologia nasienia 0% :(

październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Witajcie! Nie odzywałam się przez święta ale troszkę podczytywałam. Mili bardzo ładny wykres, nie spodziewałaś się takiego obrotu spraw co? :) czekam na zielone zakończenie ;)
    Wróbelku najważniejsze, że teraz jesteście w rękach osoby kompetentnej która Wam pomoże!
    My jak się żegnaliśmy z babcią męża to mnie wyprzytulała i wyszeptała, że modli się za "nasze sprawy" nie wytrzymałam i rozbeczałam się przy gościach :/
    MILI o tym wykresie to do nie:-)?

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Amica, Raven u mnie też 12dpo jutro powinna przyjść @ i coś mi się wydaje ze przyjdzie temp trochę spadła wiec trzeba się ma to psychicznie nastawić a jutro wstaje o 4 wiec temp będzie inna
    Sabinkak a ty jak tam?
    Ineczka taki spadek to nie spadek:-)

"Szeptem na ucho powiem,że, ja ,ja się tego wyrzekam...wyrzekam bo,nikt tak tak pięknie nie mówił,że się boi miłości.."
    34cs

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak wrote:
    No u mnie to tez niestety był upadek z wieżowca :( wczoraj tempka pięknie w gore, a dzisiaj planowo drastyczny spadek i @ :( a tez byłam pewna ze sie udało :( nic w piątek idę jeszcze raz wszystkie hormony, a we wtorek na wymaz czy jakiejś bakterii nie mam . Mój T idzie liczyć żołnierzyki. Lekarka powiedziała, ze w naszym wieku po pół roku bez efektu ruszamy z diagnostyka, więc i monitoring zaczynam. A wszystko tak ładnie wyglądało :(
    Jeszcze święta, wczoraj szwagierka z synkiem rocznym była i mój wojtus mówił, ze marzy o braciszku, a dzisiaj teściowa znowu o ostatnim dzwonku, potem siostra, że mamy sobie dzidziusia zrobić, i ogólnie do dupy :( wszyscy pojechali a mi tak smutno, że zamiast brać się za sprzątanie najchętniej bym pod kołdrę wskoczyła i poszła spać :(
    Przykro mi przytulam :* szkoda ze czasami ludzie nie znają prawdy i potrafią ranić słowem u nas nikt nas o dziecko nie pyta raczej jak juz się temat pojawia przypadkiem to ze bez spiny bo dużo ludzie się teraz spina i ze mamy czas póki co to dopiero 3 cs i nikt nic nie wie

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Lunna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AneTkaa87 wrote:
    A ja trzy dni temu miałam taki mocny ból.. Nie wiem co to było.. na dole jakby kości mnie tam wszędzie na około bolały i kuły, taki straszny ból ze nie mogłam się ruszyć, trwało to dobre pół godziny. Miała któraś też tak? Od czego to mogło być? Dodam, że było to z rana, a brzuch w cale nie bolał tylko wszystko na około.
    Ja mialam taki bol przy torbieli od podraznienia jelita. Myslalam ze to przez moje nerwicowe sprawy z zoladkiem ale to ucisk na jakis nerw byl od potworka 10cm

tt1d7eb8?&fake.png
    cravings-2017-12-12.jpg
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Ineczka taki spadek to nie spadek:-)
    Wkleiłam aktualny wykres. Uważasz, że nie jest to duży spadek? Dałaś mi światełko w tunelu;)Ostatnio też powoli spadała i przyszła @. Na ile dni przed @ temp spada?

v5abi09kg49ph79h.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Wkleiłam aktualny wykres. Uważasz, że nie jest to duży spadek? Dałaś mi światełko w tunelu;)Ostatnio też powoli spadała i przyszła @. Na ile dni przed @ temp spada?
    Dziś miałas tempke wyższa,niż w 2dpo.
    Najważniejsze,żeby nie spadła poniżej linii.
    Mnie np.tempka spada jak dostanę @.Niczym się nie przejmuj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 19:17

mili_moli lubi tę wiadomość

34cs

• mili_moli Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do Ciebie :)

• MilliSBB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mili_moli wrote:
    Tak do Ciebie :)
    :-)jasne,że się nie spodziewałam,czekam cierpliwie na obrot spraw.Trzymaj mocno kciuki.

34cs

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    Dziś miałas tempke wyższa,niż w 2dpo.
    Najważniejsze,żeby nie spadła poniżej linii.
    Mnie np.tempka spada jak dostanę @.Niczym się nie przejmuj.
    Dzięki cały czas się uczę tych wykresów a teraz wiem jeszcze więcej:) A mam jeszcze jedno pytanko bo zawsze mierzyłam temp o 6:30 przez najbliższy tydzień wstaje o 4 albo 4:30 wyczytałam gdzieś, że pomiędzy 4 a 7 rano temp jest w miarę równa i teraz nie wiem czy zapisać taką jaka będzie rano o tej 4 czy bawić się w dodawanie 0,1 stopnia jak myślisz?

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilliSBB wrote:
    :-)jasne,że się nie spodziewałam,czekam cierpliwie na obrot spraw.Trzymaj mocno kciuki.
    Ja też ja też trzymam kciuki:))

v5abi09kg49ph79h.png
  • MilliSBB Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzięki cały czas się uczę tych wykresów a teraz wiem jeszcze więcej:) A mam jeszcze jedno pytanko bo zawsze mierzyłam temp o 6:30 przez najbliższy tydzień wstaje o 4 albo 4:30 wyczytałam gdzieś, że pomiędzy 4 a 7 rano temp jest w miarę równa i teraz nie wiem czy zapisać taką jaka będzie rano o tej 4 czy bawić się w dodawanie 0,1 stopnia jak myślisz?
    Chyba bym nie korygowala.Jak korygowalam to wychodziła mi jakas kosmiczna tempka.Wpisalabym faktycznie taka jaka jest,ale nie wzielabym jej pod uwagę w wykresie.

Tutaj jednak dobrze by bylo ,żeby wypowiedziala się nasza Ptaszyna,bo ona jednak jest specem od wykresow:-)

34cs

• AneTkaa87 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinkak bardzo mi przykro bo Trzymałam za Ciebie kciuki. Dlatego ja nie mierze tempki bo człowiek się nakreci bo temp idzie cały czas w górę, a w dzień @ może spaść i ja akurat nie widzę sensu w jej mierzeniu bo tylko niepotrzebnie bardziej bym się nakręcała..

Lunna kurcze torbiel? Mam nadzieję że nie, to by chyba było widać podczas USG?

Fajnie, że dziewczyny powoli wracają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2017, 19:57

‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ