Nowe staraczki - 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja lekarka mówi, że prolaktyna z obciążeniem jest ważna, bo człowiek generalnie żyje pod jakimś obciążeniem, nie leży plackiem i marzy. To metycoś tam jest po prostu "obiektywnym" i uniwersalnym obciążnikiem. Różnie to jest. Ja mam niby nieznacznie podwyższoną prolaktynę, a mam totalnie zdewastowany przez nią organizm. Czyli podejrzenie bardzo wysokiego wyniku po obciążeniu.
-
mili_moli wrote:Mi też lekarka mówiła, że bez znaczenia. Jak byłam na badaniach w szpitalu to robili mi w I fazie i w II fazie prolaktynę ale cały profil czyli w różnych godzinach.
O, dokładnie. Albo tak działać. To też są, że tak powiem badania pod obciążeniem, ale już takim naturalnym, subiektywnym. -
Karolyna wrote:Moja lekarka mówi, że prolaktyna z obciążeniem jest ważna, bo człowiek generalnie żyje pod jakimś obciążeniem, nie leży plackiem i marzy. To metycoś tam jest po prostu "obiektywnym" i uniwersalnym obciążnikiem. Różnie to jest. Ja mam niby nieznacznie podwyższoną prolaktynę, a mam totalnie zdewastowany przez nią organizm. Czyli podejrzenie bardzo wysokiego wyniku po obciążeniu.
Hhahaa Karolyna rozbroiłaś mnie tym "człowiek nie leży plackiem i marzy"Ja mam często takie dni
Dziewczyny najwsześniej kiedy mogę testować? Cykle przeważnie 28/29 dniowe. Dziś 20dc -
Anetka za jakiś tydzień najwcześniej.
Jezu już mam dość tej mojej roboty... ;( chodzę taka wku.rwiona, że zaraz kogoś rozszarpię.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2019, 23:45
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
nick nieaktualnyCześć dziewczynki
Trzymam kciuki za ładne bety
Milli, a może jednak się zmotywujesz i zrobisz jakiś test lub betę. Cos za długi ten Twój cykl
Ptaszyno, dobrze że już macie prąd, od wczoraj myślałam jak sobie bez tego radzicie. Ja to bym chyba siedziała i płakała, bo w domu nawet świeczki nie mam
W rossmannie byłam wczoraj i pan mnie poinformował o promocji, ale że ja maluję się 2 razy w roku, to sobie odpuszczę, bo zazwyczaj i tak wszystko co kupię, to po 2 latach ląduje w koszu i nawet do połowy nie jest zużyte. -
Anetka ja myślę że teścik najwcześniej za tydzień tak jak pisze Wróblowa a jeżeli nie bedziesz miała wystarczająco dużo samozaparcia żeby czekać to wcześniej na betę leć (ale dopiero po weekendzie)
Milli Ty to masz nerwy ja już bym sikała na testy jak mały szczeniak tym bardziej z taką tempkąAneTkaa87, Jaspis lubią tę wiadomość
-
Wróblowa ufff w końcu macie prąd! Dziwnie było wczoraj bez Ciebie
Kurczę a ja to już bym chciała za 5 dni testować;p ciekawe ile wytrzymam
Jaspis zazdroszczę, że nie musisz się malować, ja codziennie niestety, bo inaczej wyglądam jak choraA jak tego nie zrobię np bo siedzę cały dzień w domu i nigdzie nie idę, to mój R do mnie abym się wymalowała
haha On jest inni niż wszyscy i uwielbia makijaż
-
Plinka postaram się jakoś wytrzymać, bo na betę nie bardzo mam jak iść.
Plinka tak sobie o Tobie myślę.. Czy to nie u Ciebie było tak, że ginka nie zrobiła Ci pierwszego USG jak zaszłaś w ciążę bo serduszka mogło jeszcze nie być słychać? Kurcze a teraz masz taki piękny brzusio! Powiedz, jak to możliwe że to już 5 miesięcy zleciało a wydaje się że tydzień temu?plinka lubi tę wiadomość
-
Assunta, długo by opowiadać, szefostwo niczym się nie interesuje (dosłownie) tylko pytają, czy hajs będzie dobry na koniec miesiąca! Gówno będzie dobre a nie hajs! Boże....
Jaspis, no, nam dość szybko włączyli, niektórzy dopiero dzisiaj rano zostali podłączeni do cywilizacji.
Olek - 05.11.2020 👦🏼
nick nieaktualnyAneTkaa87 wrote:Wróblowa ufff w końcu macie prąd! Dziwnie było wczoraj bez Ciebie
Kurczę a ja to już bym chciała za 5 dni testować;p ciekawe ile wytrzymam
Jaspis zazdroszczę, że nie musisz się malować, ja codziennie niestety, bo inaczej wyglądam jak choraA jak tego nie zrobię np bo siedzę cały dzień w domu i nigdzie nie idę, to mój R do mnie abym się wymalowała
haha On jest inni niż wszyscy i uwielbia makijaż
Jak sie malujesz codziennie, to jak raz tego nie zrobisz to wszyscy sie pytają, czy chora nie jesteś. A jak malujesz się tylko od święta, to wszyscy mówią: "ale ładnie dziś wyglądasz" - zdecydowanie wolę to drugie słyszećJoannanml lubi tę wiadomość
-
Jaspis wrote:Anetka ja wyznaję zasadę nie malować się dopóki nie trzeba.
Jak sie malujesz codziennie, to jak raz tego nie zrobisz to wszyscy sie pytają, czy chora nie jesteś. A jak malujesz się tylko od święta, to wszyscy mówią: "ale ładnie dziś wyglądasz" - zdecydowanie wolę to drugie słyszeć
No tak to bardzo dobra zasada, bo tak jak mówisz, od święta jak gdzieś wyjdziesz wymalowana wszystkim szczeny opadają na Twój widok
Jaspis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja mama ma 60 lat i właściwie tylko niewielkie zmarszczki, maluje się dopiero od kilku lat, bo ma bielactwo i porobiły jej się na twarzy białe plamy, tak to pewnie do tej pory żadnych podkładów by nie używała. Wygląda 10 lat młodziej niż jej koleżanki.
Biorę z niej przykładAneTkaa87, Lorien lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę, u mnie makijaż być musi, bo mam cerę naczynkową bardzo i nieciekawie to wygląda. W domu w dzień wolny się nie maluję, ale jak gdzieś wychodzę to mus. Wstydzę się swojej cery od zawsze. Poza tym, wygląda bardzo niezdrowo...
Olek - 05.11.2020 👦🏼
AneTkaa87 wrote:Plinka postaram się jakoś wytrzymać, bo na betę nie bardzo mam jak iść.
Plinka tak sobie o Tobie myślę.. Czy to nie u Ciebie było tak, że ginka nie zrobiła Ci pierwszego USG jak zaszłaś w ciążę bo serduszka mogło jeszcze nie być słychać? Kurcze a teraz masz taki piękny brzusio! Powiedz, jak to możliwe że to już 5 miesięcy zleciało a wydaje się że tydzień temu?
Jak poszłam na pierwszą wizytę po pozytywnej becie (to był jakiś 5 tydzień) to ginka wysłała mnie na usg ale wyznaczyła termin dopiero na 8 tydzień stwierdziła ze lepiej zrobić troszkę później niż stresować się że serduszka nie ma. No jak poszłam na pierwsze usg to Kropek miał już prawie 12 mm i serducho biło jak dzwon
Sama nie wiem kiedy to minęło jeszcze 2 tygodnie i minie nam połowa drogimonijaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWróblowa wrote:Zazdroszczę, u mnie makijaż być musi, bo mam cerę naczynkową bardzo i nieciekawie to wygląda. W domu w dzień wolny się nie maluję, ale jak gdzieś wychodzę to mus. Wstydzę się swojej cery od zawsze. Poza tym, wygląda bardzo niezdrowo...
Stawiam na naturę