X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry...budzilam sie co chwile ,krecilam ,godzine o 3 w ogole nie spalam.Do bani ...dalam ignorowanie dzisiejszej temp bo po winie i takim nie spaniu to kwiatki mogly wyjsc .jest po owulacji wiem ale skok jak ta lala. Dzis w nocy do do domu wroce po 3 wiec to samo . W zasadzie wiec moge odlozyc termometr ;)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam i życzę miłego dnia płodniaczki :*

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam ciężką noc. Zdecydowanie lepiej mi się śpi jak mąż w domu, bo nawet jak się obudzę to popatrzę jak on śpi i znowu zasnę, a jak go nie ma to tylko się przewracam z boku na bok i wstaję :)
    Kawę wypiłam i chyba do sklepu skoczę, bo mam ochotę na czekoladę.

Mama36: Męża męcz, a nie termometr XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 06:23

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Też miałam ciężką noc. Zdecydowanie lepiej mi się śpi jak mąż w domu, bo nawet jak się obudzę to popatrzę jak on śpi i znowu zasnę, a jak go nie ma to tylko się przewracam z boku na bok i wstaję :)

Ja bardzo chetnie ale okazja bedzie dopiero jutro rano wiec musi wystarczyc to co wczoraj ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 06:34

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:

Miałam dziś to samo w nocy :( nie lubię sama spać a mąż po dwóch tygodniach urlopu wrócił do pracy i to na nocną zmianę :( jeszcze dwie samotne noce przede mną :(

A mnie znowu odrzuca od jedzenia :( kiedyś się dziwilam ludziom jak można śniadania nie jeść- można :D moje śniadanie dziś to gryz banana bo tylko to przeszło przez gardło :( chyba nici z moich dwóch miesięcy bez lekarzy :/

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Miałam dziś to samo w nocy :( nie lubię sama spać a mąż po dwóch tygodniach urlopu wrócił do pracy i to na nocną zmianę :( jeszcze dwie samotne noce przede mną :(

A mnie znowu odrzuca od jedzenia :( kiedyś się dziwilam ludziom jak można śniadania nie jeść- można :D moje śniadanie dziś to gryz banana bo tylko to przeszło przez gardło :( chyba nici z moich dwóch miesięcy bez lekarzy :/

A czemu cię odrzuca od jedzenia? Ja bez śniadania nie wychodzę, bo potrafię zemdleć. Mogę cały dzień nie jeść, ale śniadanie po prostu muszę.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski:)
    Ktora testuje niedlugo? Trzeba Nam tu kolejnych ciaz!:)
    Ja wczoraj sobie poplakalam. I to tak konkretnie. Dzis za to musze nalozyc podwojna warstwe korektora pod oczy bo inaczej wszyscy pomyśla ze mnie maz bije:)
    Zaraz sie zbieramy na badania, a po poludniu usg:)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    A czemu cię odrzuca od jedzenia? Ja bez śniadania nie wychodzę, bo potrafię zemdleć. Mogę cały dzień nie jeść, ale śniadanie po prostu muszę.
    Ja do tej pory też tak miałam a od zeszłego tygodnia jest tragedia :( jak kladlam się wczoraj to czułam ssanie w żołądku a jak wstałam to wstręt do całej lodówki :( myślę że to od leków :/ od dwóch tygodni biorę większą dawkę metforminy a ona może dawać takie skutki uboczne :(

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ja do tej pory też tak miałam a od zeszłego tygodnia jest tragedia :( jak kladlam się wczoraj to czułam ssanie w żołądku a jak wstałam to wstręt do całej lodówki :( myślę że to od leków :/ od dwóch tygodni biorę większą dawkę metforminy a ona może dawać takie skutki uboczne :(
    Moze byc od lekow.Kurcze niedobrze ,sniadanie to najwazniejszy posilek dnia . Ja to moge kolacji nie zjesc ale sniadanie max.Mam nadzieje ze pzejdzie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja wczoraj sobie poplakalam. I to tak konkretnie. Dzis za to musze nalozyc podwojna warstwe korektora pod oczy bo inaczej wszyscy pomyśla ze mnie maz bije:)
    zawsze w razie potrzeby mocnego kamuflazu na twarzy sluze pomoca hehe..tylko zapraszam do Wrocka .
    I juz dzis bez plakania prosze !!! Daj znac co po usg :*

• didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:

To współczuje, oby minęło z czasem.

Milea: Daj znać jak już będzie po. Powodzenia :) Szybki badań, mały kolejek itp. - nie znoszę przychodni :/ ale jak trzeba to trzeba!

Ja mam jakąś taką wiarę, że się teraz uda i nie wiem skąd mi się to wzięło :) Kolejne złudne przeczucia ;p

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Moze byc od lekow.Kurcze niedobrze ,sniadanie to najwazniejszy posilek dnia . Ja to moge kolacji nie zjesc ale sniadanie max.Mam nadzieje ze pzejdzie :*
    A właśnie przypomniało mi się że ja biorę większą dawkę już 3 tydzień bo zaczęłam na urlopie i było ok ale wróciłam do pracy i wtedy też doatalam okres i już była tragedia :/ więc na początku włączyłam ten fakt z okresem ale teraz okres minął a mi dalej niedobrze :( jak tak dalej będzie to wrócę do starej dawki :/
    Ja też nigdy nie odpuszczalam śniadań, od dwóch lat jem owsianke z mlekiem na śniadanie tylko teraz tak się pochrzanilo :(
    Ech życie...

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    zawsze w razie potrzeby mocnego kamuflazu na twarzy sluze pomoca hehe..tylko zapraszam do Wrocka .
    I juz dzis bez plakania prosze !!! Daj znac co po usg :*

Robisz make upy ??? :)

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    No to też masz rozsądnego endo!
    Ja jak zaczęłam brać 2x750mg to schudłam 11kg od Mikołaja do końca stycznia czyli nawet nie dwa miesiące.
    A ile Ty masz insuliny?

jeszcze nie wiem, w sobotę zrobię badania a potem mam do niego wrócić po receptę. mówił, że nawet jeśli nic takiego nie wyjdzie to pobierzemy, bo ten lek ma wiele innych dobroczynnych zastosowań.
    fajnie czuć, że ktoś się przejmuje i myśli a nie tak jak moja ginka: proszę przyjść już w ciąży... no krew mnie zalała wtedy. wredna baba

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    A tak z ciekawości, ogląda któraś z Was na YouTube Natalię - Pink Candy? :) Dziewczyna super opowiada o seksualności, cielesności, antykoncepcji, seksie, gadżetach itp. :)

Oglądam i bardzo lubię :)

aktap lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Robisz make upy ??? :)
    Robie zawodowo wiec jak tylko ktoras bedzie miec wesele we Wrocku to zapraszam srdecznie .. te ciężarne gratis wiec aie starac prosze mi tu wszytkie !! Hihi

Malwa13, aktap, Ewa89_89, Sandersik, MissKathy92, Kropeczka85, MammaN lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Cześć dziewczynki !! :)

Czy ta pogoda kiedyś się zmieni ?? U mnie leje i zimno! Tempka znów mi spadła więc czekam na @
    No widzialam :( ale na razie sie nie poddajemy
    U mnienszaro buro i ponuro ale zapowiadali zalamanie pogody.ja caly dzien i wlasciwie pol nocy w pracy wiec dzis mi to wsio ryba.

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:

Hej wszystkim. Ja też się ubeczałam kochana. Dzisiaj siedziałam rano z zimnym słoikiem musztardy na prawym oku i dżemu na lewym... i tak ledwo widzę :/

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Robie zawodowo wiec jak tylko ktoras bedzie miec wesele we Wrocku to zapraszam srdecznie .. te ciężarne gratis wiec aie starac prosze mi tu wszytkie !! Hihi

Dobrze wiedzieć :)

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, ja dzisiaj w złym humorze, bo dotarło do mnie, że znowu się nie udało :/ i pogoda taka głupia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 07:21

‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ