Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej laseczki
Ja dziś się czuje jak w ciąży. Mdli, cyce jak balony i to wszystko po jednej tabletce duphastonu. Masakra jak na mnie działa.
Paula ja miałam cukrzyce ciążową i pisałam pracę specjalizacyjną na temat cukrzycy ciążowej. Jak chcesz jakieś diety powinnam gdzieś mieć. Dieta jest taka sama. Musisz wystrzegać się produktów o wysokim indeksie glikemicznym, nie zawsze są to produkty wysoko kaloryczne. Np ziemniaki gotowane nie tłuczone są ok, potłuczone mają za wysoki indeks. Powoduje to wzrost cukru szybki w krwi i wyrzut insuliny. U Ciebie twoje tkanki nie reagują na produkowaną insulinę.
Nie czytaj żadnych forów - tzn nas nie zostawiaj. Ale tych o dietach nie czytaj bo za przeproszeniem takie głupoty piszą że aż przykro. Tylko strony dietetyczne lub diabetologiczne.
Kropeczka a jak u Ciebie było z progesteronem? Też miałaś taki niski?
Własnie czy może być tak że jest wzrost temperatury bez owulacji. Czy tylko ta owulka taka słaba była. Nie wiem. -
nick nieaktualnymilea.26 wrote:My tylko posiew robimy
Na posiew to z tego co pamiętam to ma być pełna objętość plus trzeba cały sprzęt dokładnie umyć przed. I na posiew pobiera się w jak najbardziej jałowym środowisku, czyli poprzez masturbację czystymi rękami i do jałowego pudełeczka nie dotykając nakrętki ani pudełeczka od wewnątrz niczym. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Phia wrote:Hmmm ... A moze nic nie zjadlas takiego... Tylko to czoo innego xD
Wątpię, aby coś już tam było, za wcześnie Jadłam kupioną surówkę ostatnio, bo miałam lenia i ją obstawiam, bo jakiś dziwny smak miała. Ale TŻ nic nie jest, choć on to nie ma tak delikatnego żołądka jak ja.
Ale paskudna pogoda.Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Na posiew to z tego co pamiętam to ma być pełna objętość plus trzeba cały sprzęt dokładnie umyć przed. I na posiew pobiera się w jak najbardziej jałowym środowisku, czyli poprzez masturbację czystymi rękami i do jałowego pudełeczka nie dotykając nakrętki ani pudełeczka od wewnątrz niczym.
-
nick nieaktualnydidi123 wrote:Wątpię, aby coś już tam było, za wcześnie Jadłam kupioną surówkę ostatnio, bo miałam lenia i ją obstawiam, bo jakiś dziwny smak miała. Ale TŻ nic nie jest, choć on to nie ma tak delikatnego żołądka jak ja.
Ale paskudna pogoda.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Na posiew to z tego co pamiętam to ma być pełna objętość plus trzeba cały sprzęt dokładnie umyć przed. I na posiew pobiera się w jak najbardziej jałowym środowisku, czyli poprzez masturbację czystymi rękami i do jałowego pudełeczka nie dotykając nakrętki ani pudełeczka od wewnątrz niczym.
Trudno trafic moj juz w gabinecie wiec zobaczymy czy wezmą -
nick nieaktualnyABI90 wrote:Glukoza na czczo 96,52 mg/dl (norma 60-99), po godzinie od wypicia glukozy 159,11 mg/dl, po dwóch godzinach 106,81 mg/dl.
Insulina na czczo 7,3 uIU/ml (norma 2,6-24,9), po godzinie 52,2 uIU/ml, po dwóch godzinach 37,5 uIU/ml.
WZÓR HOMA-IR
R= Insulinemia na czczo (mU/ml) x glikemia na czczo (mmol/l)/22,5
R- wskaźnik HOMA-IR
Healthy Range: 1.0 (0.5–1.4)
Less than 1.0 means you are insulin-sensitive which is optimal.
Above 1.9 indicates early insulin resistance.
Above 2.9 indicates significant insulin resistance.
U Ciebie jak dobrze liczę wychodzi 1,7 ten wskaźnik. Więc coś może być na rzeczy. Ale ja dopiero drugi dzień to studiuję więc zdecydowanie poczekaj na lekarza, bo mogłam się walnąć w obliczeniach -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aktap wrote:Kochana, dostałaś @? Bo testowanie 17.08?
Dostałam, dostałam jestem świeżo po, więc nie obstawiam niczego innego jak zatrucia. Już mi lepiej, zaparzę sobie herbatki gorzkiej i już raczej nic dziś nie zjem, a jutro się zobaczy. Dzis do 20 w pracy, jak ja to wytrzymam ;/Moje szczęście
3500 g i 53 cm -
aktap wrote:Dziewczyny, właśnie byłam w toalecie i się zorientowałam, że założyłam majtki na lewą stronę, hahahaMoje szczęście
3500 g i 53 cm