X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    No fakt! Dlatego Nas obie wzięło :) Kiedy testujesz ???
    21 :D

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki

Ja dziś się czuje jak w ciąży. Mdli, cyce jak balony i to wszystko po jednej tabletce duphastonu. Masakra jak na mnie działa.

Paula ja miałam cukrzyce ciążową i pisałam pracę specjalizacyjną na temat cukrzycy ciążowej. Jak chcesz jakieś diety powinnam gdzieś mieć. Dieta jest taka sama. Musisz wystrzegać się produktów o wysokim indeksie glikemicznym, nie zawsze są to produkty wysoko kaloryczne. Np ziemniaki gotowane nie tłuczone są ok, potłuczone mają za wysoki indeks. Powoduje to wzrost cukru szybki w krwi i wyrzut insuliny. U Ciebie twoje tkanki nie reagują na produkowaną insulinę.
    Nie czytaj żadnych forów - tzn nas nie zostawiaj. Ale tych o dietach nie czytaj bo za przeproszeniem takie głupoty piszą że aż przykro. Tylko strony dietetyczne lub diabetologiczne.

Kropeczka a jak u Ciebie było z progesteronem? Też miałaś taki niski?
    Własnie czy może być tak że jest wzrost temperatury bez owulacji. Czy tylko ta owulka taka słaba była. Nie wiem.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    My tylko posiew robimy

Na posiew to z tego co pamiętam to ma być pełna objętość plus trzeba cały sprzęt dokładnie umyć przed. I na posiew pobiera się w jak najbardziej jałowym środowisku, czyli poprzez masturbację czystymi rękami i do jałowego pudełeczka nie dotykając nakrętki ani pudełeczka od wewnątrz niczym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    ja teoretycznie też ale wykres mi przerzucił na 25 :D ale zostanę już przy 21 tak powinnam dostać @
    Zuzi Ty miałaś dużo objawów to może akurat :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmowa w zwiazku jest najważniejsza...
    Bez tego ani rusz...
    A ja mam dzis zajebisty hehe zreszta jak zawsze heh

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny... :(

• didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Hmmm ... A moze nic nie zjadlas takiego... Tylko to czoo innego xD

Wątpię, aby coś już tam było, za wcześnie :D Jadłam kupioną surówkę ostatnio, bo miałam lenia i ją obstawiam, bo jakiś dziwny smak miała. Ale TŻ nic nie jest, choć on to nie ma tak delikatnego żołądka jak ja.
    Ale paskudna pogoda.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:

Cześć, co taka smutna minka?

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się porzygać, przynajmniej będą mieli o czym plotkować w pracy, a może mi się lepiej zrobi. Pożegnam śniadanie.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na posiew to z tego co pamiętam to ma być pełna objętość plus trzeba cały sprzęt dokładnie umyć przed. I na posiew pobiera się w jak najbardziej jałowym środowisku, czyli poprzez masturbację czystymi rękami i do jałowego pudełeczka nie dotykając nakrętki ani pudełeczka od wewnątrz niczym.
    Tez mysle o tym zeby zrobic ale musi sie moj dokladnie wypytac jak bd dzwonil za tydzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Wątpię, aby coś już tam było, za wcześnie :D Jadłam kupioną surówkę ostatnio, bo miałam lenia i ją obstawiam, bo jakiś dziwny smak miała. Ale TŻ nic nie jest, choć on to nie ma tak delikatnego żołądka jak ja.
    Ale paskudna pogoda.
    Nigdy nie mow nigdy heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Kobieto a co z toba??
    Co za smutasy ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To my tak robilismy tylko ze czesc wyladowala tam gdzie nie trzeba kuzwa
    Trudno trafic :) moj juz w gabinecie wiec zobaczymy czy wezmą

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Glukoza na czczo 96,52 mg/dl (norma 60-99), po godzinie od wypicia glukozy 159,11 mg/dl, po dwóch godzinach 106,81 mg/dl.
    Insulina na czczo 7,3 uIU/ml (norma 2,6-24,9), po godzinie 52,2 uIU/ml, po dwóch godzinach 37,5 uIU/ml.

WZÓR HOMA-IR
    R= Insulinemia na czczo (mU/ml) x glikemia na czczo (mmol/l)/22,5
    R- wskaźnik HOMA-IR
    Healthy Range: 1.0 (0.5–1.4)
    Less than 1.0 means you are insulin-sensitive which is optimal.
    Above 1.9 indicates early insulin resistance.
    Above 2.9 indicates significant insulin resistance.

U Ciebie jak dobrze liczę wychodzi 1,7 ten wskaźnik. Więc coś może być na rzeczy. Ale ja dopiero drugi dzień to studiuję ;) więc zdecydowanie poczekaj na lekarza, bo mogłam się walnąć w obliczeniach

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie byłam w toalecie i się zorientowałam, że założyłam majtki na lewą stronę, hahaha :D

Malwa13, Sandersik, Kropeczka85, Aduszka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Dziewczyny, właśnie byłam w toalecie i się zorientowałam, że założyłam majtki na lewą stronę, hahaha :D
    Będą na dwa razy hahaha

Sandersik, aktap, Mama36 lubią tę wiadomość

• Sandersik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:

Hahaha na szczęście :)

aktap lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Kochana, dostałaś @? Bo testowanie 17.08?

Dostałam, dostałam jestem świeżo po, więc nie obstawiam niczego innego jak zatrucia. Już mi lepiej, zaparzę sobie herbatki gorzkiej i już raczej nic dziś nie zjem, a jutro się zobaczy. Dzis do 20 w pracy, jak ja to wytrzymam ;/

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Haha ja ostatnio chodziłam w 2 różnych skarpetkach, zauważyłam jak do domu wróciłam XD

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ