X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    No fakt! Dlatego Nas obie wzięło :) Kiedy testujesz ???
    21 :D

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki

Ja dziś się czuje jak w ciąży. Mdli, cyce jak balony i to wszystko po jednej tabletce duphastonu. Masakra jak na mnie działa.

Paula ja miałam cukrzyce ciążową i pisałam pracę specjalizacyjną na temat cukrzycy ciążowej. Jak chcesz jakieś diety powinnam gdzieś mieć. Dieta jest taka sama. Musisz wystrzegać się produktów o wysokim indeksie glikemicznym, nie zawsze są to produkty wysoko kaloryczne. Np ziemniaki gotowane nie tłuczone są ok, potłuczone mają za wysoki indeks. Powoduje to wzrost cukru szybki w krwi i wyrzut insuliny. U Ciebie twoje tkanki nie reagują na produkowaną insulinę.
    Nie czytaj żadnych forów - tzn nas nie zostawiaj. Ale tych o dietach nie czytaj bo za przeproszeniem takie głupoty piszą że aż przykro. Tylko strony dietetyczne lub diabetologiczne.

Kropeczka a jak u Ciebie było z progesteronem? Też miałaś taki niski?
    Własnie czy może być tak że jest wzrost temperatury bez owulacji. Czy tylko ta owulka taka słaba była. Nie wiem.

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    My tylko posiew robimy

Na posiew to z tego co pamiętam to ma być pełna objętość plus trzeba cały sprzęt dokładnie umyć przed. I na posiew pobiera się w jak najbardziej jałowym środowisku, czyli poprzez masturbację czystymi rękami i do jałowego pudełeczka nie dotykając nakrętki ani pudełeczka od wewnątrz niczym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    ja teoretycznie też ale wykres mi przerzucił na 25 :D ale zostanę już przy 21 tak powinnam dostać @
    Zuzi Ty miałaś dużo objawów to może akurat :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmowa w zwiazku jest najważniejsza...
    Bez tego ani rusz...
    A ja mam dzis zajebisty hehe zreszta jak zawsze heh

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny... :(

• didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia wrote:
    Hmmm ... A moze nic nie zjadlas takiego... Tylko to czoo innego xD

Wątpię, aby coś już tam było, za wcześnie :D Jadłam kupioną surówkę ostatnio, bo miałam lenia i ją obstawiam, bo jakiś dziwny smak miała. Ale TŻ nic nie jest, choć on to nie ma tak delikatnego żołądka jak ja.
    Ale paskudna pogoda.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:

Cześć, co taka smutna minka?

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę się porzygać, przynajmniej będą mieli o czym plotkować w pracy, a może mi się lepiej zrobi. Pożegnam śniadanie.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na posiew to z tego co pamiętam to ma być pełna objętość plus trzeba cały sprzęt dokładnie umyć przed. I na posiew pobiera się w jak najbardziej jałowym środowisku, czyli poprzez masturbację czystymi rękami i do jałowego pudełeczka nie dotykając nakrętki ani pudełeczka od wewnątrz niczym.
    Tez mysle o tym zeby zrobic ale musi sie moj dokladnie wypytac jak bd dzwonil za tydzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Wątpię, aby coś już tam było, za wcześnie :D Jadłam kupioną surówkę ostatnio, bo miałam lenia i ją obstawiam, bo jakiś dziwny smak miała. Ale TŻ nic nie jest, choć on to nie ma tak delikatnego żołądka jak ja.
    Ale paskudna pogoda.
    Nigdy nie mow nigdy heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Kobieto a co z toba??
    Co za smutasy ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    To my tak robilismy tylko ze czesc wyladowala tam gdzie nie trzeba kuzwa
    Trudno trafic :) moj juz w gabinecie wiec zobaczymy czy wezmą

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Glukoza na czczo 96,52 mg/dl (norma 60-99), po godzinie od wypicia glukozy 159,11 mg/dl, po dwóch godzinach 106,81 mg/dl.
    Insulina na czczo 7,3 uIU/ml (norma 2,6-24,9), po godzinie 52,2 uIU/ml, po dwóch godzinach 37,5 uIU/ml.

WZÓR HOMA-IR
    R= Insulinemia na czczo (mU/ml) x glikemia na czczo (mmol/l)/22,5
    R- wskaźnik HOMA-IR
    Healthy Range: 1.0 (0.5–1.4)
    Less than 1.0 means you are insulin-sensitive which is optimal.
    Above 1.9 indicates early insulin resistance.
    Above 2.9 indicates significant insulin resistance.

U Ciebie jak dobrze liczę wychodzi 1,7 ten wskaźnik. Więc coś może być na rzeczy. Ale ja dopiero drugi dzień to studiuję ;) więc zdecydowanie poczekaj na lekarza, bo mogłam się walnąć w obliczeniach

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie byłam w toalecie i się zorientowałam, że założyłam majtki na lewą stronę, hahaha :D

Malwa13, Sandersik, Kropeczka85, Aduszka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Dziewczyny, właśnie byłam w toalecie i się zorientowałam, że założyłam majtki na lewą stronę, hahaha :D
    Będą na dwa razy hahaha

Sandersik, aktap, Mama36 lubią tę wiadomość

• Sandersik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:

Hahaha na szczęście :)

aktap lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Kochana, dostałaś @? Bo testowanie 17.08?

Dostałam, dostałam jestem świeżo po, więc nie obstawiam niczego innego jak zatrucia. Już mi lepiej, zaparzę sobie herbatki gorzkiej i już raczej nic dziś nie zjem, a jutro się zobaczy. Dzis do 20 w pracy, jak ja to wytrzymam ;/

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Haha ja ostatnio chodziłam w 2 różnych skarpetkach, zauważyłam jak do domu wróciłam XD

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ