X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Malwa! A jak jazda samochodem ? :D <3 No to trzymam kciuki abyś wybrała taką pracę z której będziesz zadowolona :)
    Z tymi włosami no to pięknie dobrze, że nic Ci się nie stało :**
    Troche się bałam, w dodatku mijałam dwa razy roboty drogowe do ominięcia:) Ale poszło gładko:) Pierwszy raz mam za sobą juz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Dopiero Was nadrobiłam:)

Malwa perełko!!!! Piekna nowina! Suer! Gratuluję!!!!!:)
    Teraz nastepna niech sie szykuje:) Niedługo już staraczek nie będzie bo idziecie jak burza dziołchy z tymi ciążami:)
    Ale to bardzo dobrze:)
    Trzymam kciuki za każda z Was:)!!!!!!

Ja jestem już po rozmowie w sprawie pracy i dentyście.
    Ogólnie to było ok, praca byłaby w pralni chemicznej. Fajnie mi się dziś pracowało przez te 2 godziny próby. Tyle że stać trzeba cały czas. Ale wątpe że mnie wezmą, bo jestem spoza miasta. A im zależy bardziej na kimś kto miałby blisko do tej pracy. Niby szefowa ma do mnie dzwonic....ale nawet na to nie liczę. Szukam dalej:)
    U dentysty też było ok. W ciągu 25 minut wyleczył mi zęba i zdjął mi kamień, fajny młody facet:) Nie wiem czy ma 30stke nawet:)
    Byłam też na cmentarzu u dziadka się pomodlić i zapalając wkłady do zniczy tak się nachyliłam że podpaliłam sobie włosy! Tak śmierdzą teraz że szok:) Musze jakoś uciąć teraz ok 1cm włosów hahaa:)
    Dziękuję;*:*:*:* ja się modlilam do dziadka i mi chyba pomógł ❤ trzymam kciuki żeby zadzwonili z dobra nowina :*

milea.26 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Dopiero Was nadrobiłam:)

Malwa perełko!!!! Piekna nowina! Suer! Gratuluję!!!!!:)
    Teraz nastepna niech sie szykuje:) Niedługo już staraczek nie będzie bo idziecie jak burza dziołchy z tymi ciążami:)
    Ale to bardzo dobrze:)
    Trzymam kciuki za każda z Was:)!!!!!!

Ja jestem już po rozmowie w sprawie pracy i dentyście.
    Ogólnie to było ok, praca byłaby w pralni chemicznej. Fajnie mi się dziś pracowało przez te 2 godziny próby. Tyle że stać trzeba cały czas. Ale wątpe że mnie wezmą, bo jestem spoza miasta. A im zależy bardziej na kimś kto miałby blisko do tej pracy. Niby szefowa ma do mnie dzwonic....ale nawet na to nie liczę. Szukam dalej:)
    U dentysty też było ok. W ciągu 25 minut wyleczył mi zęba i zdjął mi kamień, fajny młody facet:) Nie wiem czy ma 30stke nawet:)
    Byłam też na cmentarzu u dziadka się pomodlić i zapalając wkłady do zniczy tak się nachyliłam że podpaliłam sobie włosy! Tak śmierdzą teraz że szok:) Musze jakoś uciąć teraz ok 1cm włosów hahaa:)
    Super ze przetrwalas ten dzien. a tak sie rano stresowalas jazdą. wszystko skonczyło sie pomyslnie. Praca w pralni.. ja pracuje w miejscu ktore wspolpracuje z pralnia chemiczna.. my haftujemy loga na ubraniach a oni je piorą pozniej;p tez stoje 8 godz.
    z włosami niezla przygoda. umj koniecznie i naloz odzywke pozbedziesz sie smrodku KFC :P

milea.26 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    13 i 14 lipiec plamilam 2 dni, kolejne dwa dni 15 lipiec mialam krwawienie normalne , 16 lipiec juz lekkie i wczoraj i dzis plamię... tylko ze dzis juz nie tyle co sama z siebie a jedynie na papierze widzę po kazdym siusiu ze cos tam jeszcze jest... ale ta czerń teraz mnie przestraszyla.. cały ten okres był inny...

myslalam ze udalo mi sie z ciaza test pink super czuly pokazal mi kreske lekką ale pinki czesto mnie oszukaly i juz nie kupuje.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73e2552e1ddb.jpg
    no chyba ze cos sie u mnie działo ale sie jednak nie udało... nie robilam bety tym razem.
    Ja widze kreskę, ale szarą, fabryczną raczej. Na ciąże powinna byc rózowa:)
    Moze powtorz test jeśli czujesz że jest coś na rzeczy?

• MissKathy92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Jejku przepraszam Skarbie , że zabrzmiało to jak szefowanie. No niestety natury nie oszukam. Niedosc , że jestem lwicą z przywódczym charakterem to jeszcze naleciałości z pracy. Nie gniewajcie się na mnie o to proszę! :(
    I bardzo dobrze że tak zabrzmiało :D ktoś musi nami kierować a kto lepiej to zrobi jak obeznana w fachu (zafasolkowana) kierowniczka? :D

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja widze kreskę, ale szarą, fabryczną raczej. Na ciąże powinna byc rózowa:)
    Moze powtorz test jeśli czujesz że jest coś na rzeczy?
    ja czuje ze nie jest nic na rzeczy a ta kreska cień byl od razu.. te fabryczne pojawiaja sie po odlezeniu... dlatego zylam nadzieja ale oczywiscie na nadzieji sie skonczylo.
    to nie pierwszy pink ktory mnie oszukal. w maju mialam cala serie z allegro te to dopiero mikreski pokazywaly a beta 0.1...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 18:10

b2ujp2.png

• didi123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tej coli trochę mi lepiej, chyba coś ruszyła żołądek, bo jakbym lepiej pracował.

Misss to bierz się za męża i trzymam mocno kciuki, ktoś musi założyć nowy wątek dla zafasolkowanych :D

Kropeczka85, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziękuję;*:*:*:* ja się modlilam do dziadka i mi chyba pomógł ❤ trzymam kciuki żeby zadzwonili z dobra nowina :*
    Ja się też do mojego modlę do mojego dziadka aby Nam pomógl:)
    Co najlepsze to do egzaminu na prawko podchodziłam 3 razy. W dniu 3 egzaminu, tego który zdałam byłam właśnie u dziadka na cmentarzu prosić Go aby mi pomógl, i 2 godziny pózniej zdałam:) Myślę że miał w tym swoj jakiś udział...:)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak piszecie o cmentarzach... ja bylam w czwartek u moich ukochanych dziadkow, wujka i kuzyna ktory zmarl 4 lata temu w wieku 32 lat:( Moze i oni beda mieli mnie w swojej opiece i pomogą wiedzą na pewno jak bardzo tego pragnę.

zuzi_c lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• didi123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja się też do mojego modlę do mojego dziadka aby Nam pomógl:)
    Co najlepsze to do egzaminu na prawko podchodziłam 3 razy. W dniu 3 egzaminu, tego który zdałam byłam właśnie u dziadka na cmentarzu prosić Go aby mi pomógl, i 2 godziny pózniej zdałam:) Myślę że miał w tym swoj jakiś udział...:)

3 razy to jest pikuś, ja myślałam, że nigdy nie zdam i czułam się jak głąb, a przecież potrafiłam jeździć i jeżdżę. Tyle kasy w wordzie zostawiłam, że mi powinni jakąś zniżkę dać przy ostatnich egzaminach :D

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Applejoy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka co to validiol? :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:

Lek uspokajający :)

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Lek uspokajający :)

Ale taki bez recepty?

Lepiej się już czujesz dii?

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    3 razy to jest pikuś, ja myślałam, że nigdy nie zdam i czułam się jak głąb, a przecież potrafiłam jeździć i jeżdżę. Tyle kasy w wordzie zostawiłam, że mi powinni jakąś zniżkę dać przy ostatnich egzaminach :D
    Ale najwazniejsze że zdałas:) Ja wychodze z założenia że nie ważne ile razy się podchodzi do egzaminu, wazne aby w końcu zdać i tyle.
    A teraz wiadomo, na egzaminach czepiają sie dosłownie wszystkiego i egzaminatorzy naprawde potrafią byc chamscy

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Validol tabletki do ssania. Valeriana plus mentol. Super działają na mdłości i lekko uspokajają. Ja dostałam je w pierwszej ciąży jak mi ciągle było niedobrze. I używam do dziś w razie potrzeby. Fajne to, tanie i bez recepty.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, dał mi jakieś inne leki. Bardzo nieprzyjemna wizyta. Szkoda gadac. Chwile pobeczalam ale już się zebrałam w sobie :-)

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba musimy powtórzyć to usg męza...bo my robiliśmy usg jąder które niby nic nie wykazało. A na kartce którą dał Nam urolog było napisane że doppler usg jąder w 2 pozycjach...no i musimy gdzieś szukać chyba miejsca w którym tak robią...sama juz nie wiem kurczę czym to sie rózni usg a usg doppler

• w oczekiwaniu na... Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Pewnie mówisz o Pasniku :) zastanawiałam się sama czy do niego się nie wybrać :) a badanie to pewnie test Natural Killers :)

Tak dokładnie Dr Paśnik :) ja też się zastanawiam w sumie immunolog to jeden z niewielu lekarzy u którego jeszcze nie byłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Byłam u lekarza, dał mi jakieś inne leki. Bardzo nieprzyjemna wizyta. Szkoda gadac. Chwile pobeczalam ale już się zebrałam w sobie :-)
    Ja często też ryczę. Mi pomaga to jak się czasami wyplaczę. Pozniej przechodzi i mam lepszy humor od razu:)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Po tej coli trochę mi lepiej, chyba coś ruszyła żołądek, bo jakbym lepiej pracował.

Misss to bierz się za męża i trzymam mocno kciuki, ktoś musi założyć nowy wątek dla zafasolkowanych :D
    Już się dobralam do niego :D
    Jestem pewna że jeszcze kilka z Was będzie przede mną cieszyć się II i zakładac nowy wątek :D zaraz chyba wielkie testowanie (21?) Więc liczymy na wysyp ciąż a potem wiruskow dla reszty <3

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ