X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Malwa! A jak jazda samochodem ? :D <3 No to trzymam kciuki abyś wybrała taką pracę z której będziesz zadowolona :)
    Z tymi włosami no to pięknie dobrze, że nic Ci się nie stało :**
    Troche się bałam, w dodatku mijałam dwa razy roboty drogowe do ominięcia:) Ale poszło gładko:) Pierwszy raz mam za sobą juz:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Dopiero Was nadrobiłam:)

Malwa perełko!!!! Piekna nowina! Suer! Gratuluję!!!!!:)
    Teraz nastepna niech sie szykuje:) Niedługo już staraczek nie będzie bo idziecie jak burza dziołchy z tymi ciążami:)
    Ale to bardzo dobrze:)
    Trzymam kciuki za każda z Was:)!!!!!!

Ja jestem już po rozmowie w sprawie pracy i dentyście.
    Ogólnie to było ok, praca byłaby w pralni chemicznej. Fajnie mi się dziś pracowało przez te 2 godziny próby. Tyle że stać trzeba cały czas. Ale wątpe że mnie wezmą, bo jestem spoza miasta. A im zależy bardziej na kimś kto miałby blisko do tej pracy. Niby szefowa ma do mnie dzwonic....ale nawet na to nie liczę. Szukam dalej:)
    U dentysty też było ok. W ciągu 25 minut wyleczył mi zęba i zdjął mi kamień, fajny młody facet:) Nie wiem czy ma 30stke nawet:)
    Byłam też na cmentarzu u dziadka się pomodlić i zapalając wkłady do zniczy tak się nachyliłam że podpaliłam sobie włosy! Tak śmierdzą teraz że szok:) Musze jakoś uciąć teraz ok 1cm włosów hahaa:)
    Dziękuję;*:*:*:* ja się modlilam do dziadka i mi chyba pomógł ❤ trzymam kciuki żeby zadzwonili z dobra nowina :*

milea.26 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Dopiero Was nadrobiłam:)

Malwa perełko!!!! Piekna nowina! Suer! Gratuluję!!!!!:)
    Teraz nastepna niech sie szykuje:) Niedługo już staraczek nie będzie bo idziecie jak burza dziołchy z tymi ciążami:)
    Ale to bardzo dobrze:)
    Trzymam kciuki za każda z Was:)!!!!!!

Ja jestem już po rozmowie w sprawie pracy i dentyście.
    Ogólnie to było ok, praca byłaby w pralni chemicznej. Fajnie mi się dziś pracowało przez te 2 godziny próby. Tyle że stać trzeba cały czas. Ale wątpe że mnie wezmą, bo jestem spoza miasta. A im zależy bardziej na kimś kto miałby blisko do tej pracy. Niby szefowa ma do mnie dzwonic....ale nawet na to nie liczę. Szukam dalej:)
    U dentysty też było ok. W ciągu 25 minut wyleczył mi zęba i zdjął mi kamień, fajny młody facet:) Nie wiem czy ma 30stke nawet:)
    Byłam też na cmentarzu u dziadka się pomodlić i zapalając wkłady do zniczy tak się nachyliłam że podpaliłam sobie włosy! Tak śmierdzą teraz że szok:) Musze jakoś uciąć teraz ok 1cm włosów hahaa:)
    Super ze przetrwalas ten dzien. a tak sie rano stresowalas jazdą. wszystko skonczyło sie pomyslnie. Praca w pralni.. ja pracuje w miejscu ktore wspolpracuje z pralnia chemiczna.. my haftujemy loga na ubraniach a oni je piorą pozniej;p tez stoje 8 godz.
    z włosami niezla przygoda. umj koniecznie i naloz odzywke pozbedziesz sie smrodku KFC :P

milea.26 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    13 i 14 lipiec plamilam 2 dni, kolejne dwa dni 15 lipiec mialam krwawienie normalne , 16 lipiec juz lekkie i wczoraj i dzis plamię... tylko ze dzis juz nie tyle co sama z siebie a jedynie na papierze widzę po kazdym siusiu ze cos tam jeszcze jest... ale ta czerń teraz mnie przestraszyla.. cały ten okres był inny...

myslalam ze udalo mi sie z ciaza test pink super czuly pokazal mi kreske lekką ale pinki czesto mnie oszukaly i juz nie kupuje.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/73e2552e1ddb.jpg
    no chyba ze cos sie u mnie działo ale sie jednak nie udało... nie robilam bety tym razem.
    Ja widze kreskę, ale szarą, fabryczną raczej. Na ciąże powinna byc rózowa:)
    Moze powtorz test jeśli czujesz że jest coś na rzeczy?

• MissKathy92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Jejku przepraszam Skarbie , że zabrzmiało to jak szefowanie. No niestety natury nie oszukam. Niedosc , że jestem lwicą z przywódczym charakterem to jeszcze naleciałości z pracy. Nie gniewajcie się na mnie o to proszę! :(
    I bardzo dobrze że tak zabrzmiało :D ktoś musi nami kierować a kto lepiej to zrobi jak obeznana w fachu (zafasolkowana) kierowniczka? :D

Kropeczka85 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja widze kreskę, ale szarą, fabryczną raczej. Na ciąże powinna byc rózowa:)
    Moze powtorz test jeśli czujesz że jest coś na rzeczy?
    ja czuje ze nie jest nic na rzeczy a ta kreska cień byl od razu.. te fabryczne pojawiaja sie po odlezeniu... dlatego zylam nadzieja ale oczywiscie na nadzieji sie skonczylo.
    to nie pierwszy pink ktory mnie oszukal. w maju mialam cala serie z allegro te to dopiero mikreski pokazywaly a beta 0.1...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 18:10

b2ujp2.png

• didi123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tej coli trochę mi lepiej, chyba coś ruszyła żołądek, bo jakbym lepiej pracował.

Misss to bierz się za męża i trzymam mocno kciuki, ktoś musi założyć nowy wątek dla zafasolkowanych :D

Kropeczka85, MissKathy92 lubią tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Dziękuję;*:*:*:* ja się modlilam do dziadka i mi chyba pomógł ❤ trzymam kciuki żeby zadzwonili z dobra nowina :*
    Ja się też do mojego modlę do mojego dziadka aby Nam pomógl:)
    Co najlepsze to do egzaminu na prawko podchodziłam 3 razy. W dniu 3 egzaminu, tego który zdałam byłam właśnie u dziadka na cmentarzu prosić Go aby mi pomógl, i 2 godziny pózniej zdałam:) Myślę że miał w tym swoj jakiś udział...:)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak piszecie o cmentarzach... ja bylam w czwartek u moich ukochanych dziadkow, wujka i kuzyna ktory zmarl 4 lata temu w wieku 32 lat:( Moze i oni beda mieli mnie w swojej opiece i pomogą wiedzą na pewno jak bardzo tego pragnę.

zuzi_c lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• didi123 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milea.26 wrote:
    Ja się też do mojego modlę do mojego dziadka aby Nam pomógl:)
    Co najlepsze to do egzaminu na prawko podchodziłam 3 razy. W dniu 3 egzaminu, tego który zdałam byłam właśnie u dziadka na cmentarzu prosić Go aby mi pomógl, i 2 godziny pózniej zdałam:) Myślę że miał w tym swoj jakiś udział...:)

3 razy to jest pikuś, ja myślałam, że nigdy nie zdam i czułam się jak głąb, a przecież potrafiłam jeździć i jeżdżę. Tyle kasy w wordzie zostawiłam, że mi powinni jakąś zniżkę dać przy ostatnich egzaminach :D

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Applejoy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka co to validiol? :)

1bab7e35e8.png[/url]
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:

Lek uspokajający :)

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Applejoy Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Lek uspokajający :)

Ale taki bez recepty?

Lepiej się już czujesz dii?

1bab7e35e8.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    3 razy to jest pikuś, ja myślałam, że nigdy nie zdam i czułam się jak głąb, a przecież potrafiłam jeździć i jeżdżę. Tyle kasy w wordzie zostawiłam, że mi powinni jakąś zniżkę dać przy ostatnich egzaminach :D
    Ale najwazniejsze że zdałas:) Ja wychodze z założenia że nie ważne ile razy się podchodzi do egzaminu, wazne aby w końcu zdać i tyle.
    A teraz wiadomo, na egzaminach czepiają sie dosłownie wszystkiego i egzaminatorzy naprawde potrafią byc chamscy

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Validol tabletki do ssania. Valeriana plus mentol. Super działają na mdłości i lekko uspokajają. Ja dostałam je w pierwszej ciąży jak mi ciągle było niedobrze. I używam do dziś w razie potrzeby. Fajne to, tanie i bez recepty.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, dał mi jakieś inne leki. Bardzo nieprzyjemna wizyta. Szkoda gadac. Chwile pobeczalam ale już się zebrałam w sobie :-)

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chyba musimy powtórzyć to usg męza...bo my robiliśmy usg jąder które niby nic nie wykazało. A na kartce którą dał Nam urolog było napisane że doppler usg jąder w 2 pozycjach...no i musimy gdzieś szukać chyba miejsca w którym tak robią...sama juz nie wiem kurczę czym to sie rózni usg a usg doppler

• w oczekiwaniu na... Debiutantka

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Applejoy wrote:
    Pewnie mówisz o Pasniku :) zastanawiałam się sama czy do niego się nie wybrać :) a badanie to pewnie test Natural Killers :)

Tak dokładnie Dr Paśnik :) ja też się zastanawiam w sumie immunolog to jeden z niewielu lekarzy u którego jeszcze nie byłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa89_89 wrote:
    Byłam u lekarza, dał mi jakieś inne leki. Bardzo nieprzyjemna wizyta. Szkoda gadac. Chwile pobeczalam ale już się zebrałam w sobie :-)
    Ja często też ryczę. Mi pomaga to jak się czasami wyplaczę. Pozniej przechodzi i mam lepszy humor od razu:)

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Po tej coli trochę mi lepiej, chyba coś ruszyła żołądek, bo jakbym lepiej pracował.

Misss to bierz się za męża i trzymam mocno kciuki, ktoś musi założyć nowy wątek dla zafasolkowanych :D
    Już się dobralam do niego :D
    Jestem pewna że jeszcze kilka z Was będzie przede mną cieszyć się II i zakładac nowy wątek :D zaraz chyba wielkie testowanie (21?) Więc liczymy na wysyp ciąż a potem wiruskow dla reszty <3

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
‹‹ 317 318 319 320 321 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ