Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Konieczynka wrote:Co do tych pytań to też mnie drażnią. Wiecie że całkowicie różni ludzie pytaja kiedy drugie. Bo ten wasz syn to już taki duży, lata lecą. Ostatnio ksiądz mnie pytał, jako pacjent do mnie przychodzi co miesiąc i teraz z pytaniem kiedy drugie. Więc mu grzecznie: Jak Bóg da. A w myślach tylko pytanie, czemu nie daje?
Albo przedstawicielka mówi mi że była na wakacjach z rodzina, ma dwóch synków i pyta kiedy u mnie drugie, bo teraz to byłoby idealnie. No kuźwa! Ona wie że ja teraz powinnam mieć drugie.
500+ heh trace co miesiąć nie będąc w ciąży, ale nie ma to żadnego wpływu na moja decyzję. Może nie zarabiam tyle co Kropeczka ale nie jest to najniższa krajowa. I czy Państwo mi da czy nie da , gdzies to mam. Ale że paliwo drożejsze, że masło drożeje, że prąd i woda w góre, że czyns za mieszkanie z 300 na 550zł, to już mnie wkurwia. Nawet w przdszkole za dzienne wyżywienie z 8 na 10 zł. Rząd rozdaje nasze pieniądze, z naszych podatków. Eh nakręciłam się, ucinam temat
A pytania o dzieci mnie załamują. Jakieś 2 mce temu byłam bardzo załamana jak słyszałam CODZIENNIE, że na co ja czekam, że 28 lat to powinnam mieć już 2 dzieci. A ja po prostu poker face, a w domu płacz... To bardzo rani, bardzo.
-
nick nieaktualnyBoze ...to ja patologia w takim razie a nawet ciezko mowic ze robilam pod 500 plus bo to stare konie.
Straszne dla mnie jest to ze na to 500 plus wszyscy my placimy,wlasnie podwyzkami.I o ile ja korzystam ...innym wspolczuje.Ja Wam powiem szczerze,poniewaz poki co mam taka sytyacje ze nie sa to pieniadze potrzebne mi na zycie codzienne,daje rade , to z nich opalacm ich kolonie i wakacje.jezdza jak wiecie na obozy i na to by mi brakowalo .zeby te pare tysiecy wywalic.
-
Mama36 wrote:Boze ...to ja patologia w takim razie a nawet ciezko mowic ze robilam pod 500 plus bo to stare konie.
Straszne dla mnie jest to ze na to 500 plus wszyscy my placimy,wlasnie podwyzkami.I o ile ja korzystam ...innym wspolczuje.Ja Wam powiem szczerze,poniewaz poki co mam taka sytyacje ze nie sa to pieniadze potrzebne mi na zycie codzienne,daje rade , to z nich opalacm ich kolonie i wakacje.jezdza jak wiecie na obozy i na to by mi brakowalo .zeby te pare tysiecy wywalic.
Mama nie mówimy tu o WSZYSTKICH ale jednak nadal uważam, że to był zły pomysł bo i tak w większości te pieniądze wcale nie trafiają docelowo do maluszków i to mnie wkurza -
nick nieaktualnyDzien dobry kochane w ogole ❤
Kropeczka szoruj do lekarza prosze.Moze wtedy bal sie mocniej gmerac bo to poczatek ciazy .
Malwa tak sie ciesze tym bladziochem ze szok .
Melunia kiedy test ..czuje ze to bedzie wydarzenie roku na forum hihi :*
A ja obudzilam sie na temp ,zasnelam i małż obudzil mnie sniadaniem do łòzka ..leze dalej .
Urlop to najlepsza rzecz pod sloncem ! -
Cześć laski 500+ przydałoby się no nie powiem hehe ale głupotą jest dla mnie że dają to na 2 dziecko. Dla takich ludzi jak ja, wykształconych, z kredytem, pracujących normalnie na etacie nie za najniższą krajową ale i tak starcza na styk przy wszystkich kosztach... to podjęcie decyzji o pierwszym dziecku było najważniejsze. Jak nie ma wpadki to podjęcie decyzji o pierwszym dziecku to serio bardzo poważna sprawa. Nigdy nie ma odpowiedniego momentu a czas leci...
Co do patologii to zgadzam się, że powinno to być w bonach żywnościowych z naciskiem aby to było przeznaczane na potrzeby dzieci.
Dzisiaj w wiadomościach o 6 rano mówili, że matka jechała autem najebana ponad 2 promile, obok siedział ojciec 3 promile, z tyłu trójka dzieci! Ojciec z dożywotnim zakazem prowadzenia, matka z zakazem ale nawet nigdy nie miałą prawka! Dachowali! Najmłodsze dziecko 2 mce... nie wiem czy tak było w tym przypadku ale też są ludzie którzy płodzą się dla 500+ i to powinno im się kategorycznie zabierać, policja powinna bardziej pilnować aby pijacy nie wsiadali za kółko, a ludzie powinni mieć więcej rozumu.⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyzuzi_c wrote:Mama nie mówimy tu o WSZYSTKICH ale jednak nadal uważam, że to był zły pomysł bo i tak w większości te pieniądze wcale nie trafiają docelowo do maluszków i to mnie wkurza
zuzi_c lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malwa - przekopałam ponad 60 stron i nie widziałam Twego zdjęcia Wstawisz jeszcze raz... Chciałabym zobaczyć imienniczkę w ciąży
Ewa wiesz że chyba decyzja o drugim jest trudniejsza bo już wiesz co Cie czega, a początki macierzyństwa nie są usłane różami, ciąże też nie wiem kto nazwał stanem Błogosławionym - pewnie jakiś facet.
I wiecie, ja najbardziej kibicuje teraz Ewie i Phia. Im już sie to należy jak bum-cyk-cyk. I koniec i kropka! Niech tu już opowiadają historie jak to wymiotują po krzakach i mają zachcianki na suszone pomidorki z dzemem lub śledzika w polewie z masła orzechowego.
A 500 czy się stoi czy się leży wszystkim się należy. Jak za komuny. Państwo mówi co mamy robić. W niedziele do kościółka nie na zakupy. I chodźmy wszędzie piechota, dla zdrowia oczywiście. Jeszcze jeden podatek od paliwa i na rowerze będe te 30km do pracy robić.
zuzi_c, Kropeczka85, Ewa89_89, Phia lubią tę wiadomość
-
A do mnie słuchajcie właśnie zadzwoniła baba z jakiegos telemarketingu. Dzwoniła od 3 dni na mój prywatny i służbowy! Odebrałam.
- dzień dobry tu firma "jakaś tam" otrzymuje Pani od nas odkurzacz bezworkowy
- dzień Dobry, proszę pani dziękuję nie skorzystam do widzenia!
- ale co Pani taka nerwowa! powiedziałam JEDNO ZDANIE a pani już się rzuca
i zaczyna się ze mną kłócić i krzyczeć no co za dzień -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczynki
Ja dopiero teraz się witam bo strasznie dużo roboty mam w pracy spróbuje Was podczytac w międzyczasie
Co do 500+ to fajnie że jest ale szkoda że wszystko drożeje i to nie prawda że państwo dało tylko sami sobie je dajemy ale nie da się ukryć że teraz każdy o tym gada i tak wychodzi że ludzie dzieci robią bo 500+... No chyba że ta patologia o której pisalyscie I faktycznie dla nich bony by się przydały bo przecież mopsy dobrze wiedzą jacy są ludzie ale lepiej i prościej każdego traktować tak samo i nie interesować się problemem smutno mi z tego powodu że niektórzy właśnie dla 500+ się produkują z dziećmi a my z mężem jak bardzo chcemy dzidzie do kochania i pierwszą wnuczke/wnuczka dla dziadków to nam się nie udaje ale wierzę że kiedy a się uda to tyle w temacie i takie jest moje zdanie
Mnie wczoraj jajnik napieprzal na owu Z mężem podzialalismy, żelu uzylismy i mam nadzieję że będzie dobrze powtórka jutro
Dobra uciekam do pracy i życzę Wam miłego dnia kochane :*zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Mamuśkaa1 wrote:Konieczynka nie wiem czy widziałaś mój post do Ciebie?
Jakoś przegapiłam. Pisze posta bardzo długo i w między czasie wskakują wasze to je omijam niechcący. Właśnie widze ze 5.11 odstawiłaś duphaston a 15 miałaś pozytywny test. A potem dlaczego brałaś znowu? Było zagrożenie straty ciąży? Bo właśnie się zastanawiam czy jak mam brać od 16-25dc i przestane to czy ciąża nie poleci.
I nie zrozumcie mnie źle, oczywiście że kibicuje każdej. Tylko na te pozytywy czekam najbardziej. Tak długo już walczą. A najlepiej żeby każda po wakacjach wstawiła pozytywny test i zrobimy sobie tu forum o bzykaniu w ciąży.
Zreszta bzykać w ciąży każda umie, ogolić nogi i bikini w 9 miesiącu to jest wyczyn !!!Ewa89_89, Malwa13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonieczynka wrote:Jakoś przegapiłam. Pisze posta bardzo długo i w między czasie wskakują wasze to je omijam niechcący. Właśnie widze ze 5.11 odstawiłaś duphaston a 15 miałaś pozytywny test. A potem dlaczego brałaś znowu? Było zagrożenie straty ciąży? Bo właśnie się zastanawiam czy jak mam brać od 16-25dc i przestane to czy ciąża nie poleci.
I nie zrozumcie mnie źle, oczywiście że kibicuje każdej. Tylko na te pozytywy czekam najbardziej. Tak długo już walczą. A najlepiej żeby każda po wakacjach wstawiła pozytywny test i zrobimy sobie tu forum o bzykaniu w ciąży.
Zreszta bzykać w ciąży każda umie, ogolić nogi i bikini w 9 miesiącu to jest wyczyn !!!
Tez jestm za .a zaraz msc po nich ..my wszystkie hahah
Ja albo koncowka sierpnia pozytyw ..albo grudzien ..a jak do tego czasu nic to sie poddaje .
W sensie ze wiem,ze bedzie juz wtedy walka z wiatrakami
-
Konieczynka wrote:Malwa - przekopałam ponad 60 stron i nie widziałam Twego zdjęcia Wstawisz jeszcze raz... Chciałabym zobaczyć imienniczkę w ciąży
Ewa wiesz że chyba decyzja o drugim jest trudniejsza bo już wiesz co Cie czega, a początki macierzyństwa nie są usłane różami, ciąże też nie wiem kto nazwał stanem Błogosławionym - pewnie jakiś facet.
I wiecie, ja najbardziej kibicuje teraz Ewie i Phia. Im już sie to należy jak bum-cyk-cyk. I koniec i kropka! Niech tu już opowiadają historie jak to wymiotują po krzakach i mają zachcianki na suszone pomidorki z dzemem lub śledzika w polewie z masła orzechowego.
A 500 czy się stoi czy się leży wszystkim się należy. Jak za komuny. Państwo mówi co mamy robić. W niedziele do kościółka nie na zakupy. I chodźmy wszędzie piechota, dla zdrowia oczywiście. Jeszcze jeden podatek od paliwa i na rowerze będe te 30km do pracy robić.
Dzięki bardzo za kibicowanie jak bum cyk cyk mam nadzieję, że już niedługo
Wam tu ponarzekam może decyzja o drugim jeszcze gorsza, nie wiem póki co nawet o tym nie myślę przyjmę bliźniaki w pakiecie żeby ju się tym nie martwić Mama mówiła coś o trojaczkach to już jak nic 1000+ hahahaKonieczynka lubi tę wiadomość
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016