X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dobrego dnia <3

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:)
    Kropeczka lec szybko do lekarza. Kazde plamienie w ciazy, tym bardziej na czerwono moze zagrazac dziecku. Tego nie ma co bagatelizowac.

• Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Kropeczka idź do lekarza i sprawdź :*
    Melunia masz jakieś objawy nadchodzącej @?
    Mierzyłam przez 3 dni temp sobie tak o, wiem, że powinnam to robić od dłuższego czasu codziennie, ale przed spodziewaną @ z Sandrą też tak mierzyłam przez kilka dni przed @ i było wtedy 37,2-37,3, no i teraz też mam taką cały czas, ale nie biorę tego pod uwagę raczej, tak chciałam se sprawdzić ;) a szyjkę, to jakbym miała zamkniętą i dość nisko i twardą chyba, ale z tym też mam problemy, żeby wiedzieć jaka jest naprawdę, poza tym, nadal mnie ciągle bolą jajniki, dzisiaj 28dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 07:16

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry super płodne dziewczyny:* Melunia ja już też czekam na Twój test!

Kropeczka idź do tego innego lekarza, ja mocno trzymam kciuki za naszego Kropka ❤

Natalia witaj, tutaj dziewczyny przynoszą szczęście :*

A przy USG mnie nie boli nic raczej :)

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa jak się czujesz ?? Nadal bezobjawowo ? :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    Malwa jak się czujesz ?? Nadal bezobjawowo ? :)
    Tak, nadal nic :D zrobiłam test rano i wyszedł mój pierwszy w życiu bladzioch :D A Ty jak tam? Jeszcze dwa dni :D

MammaN, Ewa89_89, MissKathy92, Applejoy, aktap lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tylko zaczęłam chodzić siku co 15 minut :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktap wrote:
    Kochana, pokaż, pokaż! :D
    Już w pracy jestem, ale po pracy Wam od razu wrzucę :D

aktap lubi tę wiadomość

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    A tylko zaczęłam chodzić siku co 15 minut :D

ooo no to już coś! :) <3

u mnie zero, tylko ciągnie w pachwinie od jajnika ale to tak czasem mam. Znów mi spadła temperatura, OVU chce za wszelką cenę zapewnić górski krajobraz chyba :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka a jak u Ciebie ?? <3

aktap lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    ooo no to już coś! :) <3

u mnie zero, tylko ciągnie w pachwinie od jajnika ale to tak czasem mam. Znów mi spadła temperatura, OVU chce za wszelką cenę zapewnić górski krajobraz chyba :D
    U mnie było 37 37 37 37.3 37 37.1 i dziś 37 więc też mam gorzysty wykres :D

zuzi_c lubi tę wiadomość

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    U mnie było 37 37 37 37.3 37 37.1 i dziś 37 więc też mam gorzysty wykres :D

uuuu no to idealny!! :) :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    uuuu no to idealny!! :) :D
    Ale nawet mamy w te same dni wzrosty i spadki :D ale jak okresowych objawów nie masz żadnych to dobry znak :D

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    Ale nawet mamy w te same dni wzrosty i spadki :D ale jak okresowych objawów nie masz żadnych to dobry znak :D

nawet nie mam zamiaru doszukiwać się objawów ja w poprzednich cyklach :D po prostu nie mam i już. Tylko ta pogoda mogłaby się ogarnąć bo wszystkiego się odechciewa. Tylko kawyyy jak dojadę do pracy!

Malwa napisz jak mąż zareagował? Może mi to gdzieś wczoraj umknęło bo byłam mało aktywna po południu

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzi_c wrote:
    nawet nie mam zamiaru doszukiwać się objawów ja w poprzednich cyklach :D po prostu nie mam i już. Tylko ta pogoda mogłaby się ogarnąć bo wszystkiego się odechciewa. Tylko kawyyy jak dojadę do pracy!

Malwa napisz jak mąż zareagował? Może mi to gdzieś wczoraj umknęło bo byłam mało aktywna po południu
    Powiedziałam mu, że jednak musimy wyremontować mały pokój i dałam te spioszki :D i on stał i jesteś? Jesteś? Nie wierzę... Naprawdę? Ale na pewno? Nie wierzę... :D :D potem zaczął mi mówić co od teraz mogę jeść i robić a co już nie haha :D A potem się zestresowal czy cytując "w piątek urośnie to co ma rosnąć" :D

MammaN, Sandersik, zuzi_c, Ewa89_89, MissKathy92, ABI90, Applejoy, najra88, aktap, Ania95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na koniec powiedział wiedziałem, że moi żołnierze dadzą radę hahahaha :D ale ogólnie się nie spodziewał że po tym wszystkim I przy tej tarczycy mojej się uda już teraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2018, 07:54

MammaN, Sandersik, Konieczynka, zuzi_c, Ewa89_89, MissKathy92, ABI90, Applejoy, Ania95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa, super reakcja :) miło cieszyć sie Twoim szczęściem :) jest nas tu coraz więcej i wszystkie będą brzuchatki :)

Ewa, śliczne zdjęcie :)

Kropeczki, do lekarza. Niech porządnie sprawdzi, bo osiwiejesz :* <3

I dzień dobry tak w ogóle :)

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa13 wrote:
    A na koniec powiedział wiedziałem, że moi żołnierze dadzą radę hahahaha :D ale ogólnie się nie spodziewał że po tym wszystkim I przy tej tarczycy mojej się uda już teraz

Jaki dzielny zuch z niego :) HeHe. Jeszcze raz Wam Gratuluje.

Mama36. Jajnik może boleć, ale komóreczka nie ma kontaktu bezpośredniego z jajowodem i nie można czuć że się "rusza" jeśli o to pytałaś.

Ewa - śliczna jesteś.
    Malwa a ty nam sie pokażesz?

Kropeczko, sprawdź wszystko dokładnie. Trzymam kciuki. Będzie dobrze.

Co do tych pytań to też mnie drażnią. Wiecie że całkowicie różni ludzie pytaja kiedy drugie. Bo ten wasz syn to już taki duży, lata lecą. Ostatnio ksiądz mnie pytał, jako pacjent do mnie przychodzi co miesiąc i teraz z pytaniem kiedy drugie. Więc mu grzecznie: Jak Bóg da. A w myślach tylko pytanie, czemu nie daje?
    Albo przedstawicielka mówi mi że była na wakacjach z rodzina, ma dwóch synków i pyta kiedy u mnie drugie, bo teraz to byłoby idealnie. No kuźwa! Ona wie że ja teraz powinnam mieć drugie.

500+ heh trace co miesiąć nie będąc w ciąży, ale nie ma to żadnego wpływu na moja decyzję. Może nie zarabiam tyle co Kropeczka ale nie jest to najniższa krajowa. I czy Państwo mi da czy nie da , gdzies to mam. Ale że paliwo drożejsze, że masło drożeje, że prąd i woda w góre, że czyns za mieszkanie z 300 na 550zł, to już mnie wkurwia. Nawet w przdszkole za dzienne wyżywienie z 8 na 10 zł. Rząd rozdaje nasze pieniądze, z naszych podatków. Eh nakręciłam się, ucinam temat :P

I zapomniałam dodać. NOWY CYKL NOWE SZANSE. @ przyszła, odstawiam Dupka i może przestanie mnie tak mdlić. Ostatnia iskierka nadziei na tamten cykl zgasła.

Kochane, czy ktoś sobie tym duphastonem wyregulował cykle?

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Mamuśkaa1 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka ja brałam duphaston przed ciążą z Sandrą i cykle mi wyregulował, odrazu zaszłam, ale nie kazał mi odstawiać odrazu

23.07.2017: Sandra ;*
    31.05.2019: wizyta na 13:00
    xnw443r8qh4hngjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka wrote:
    Jaki dzielny zuch z niego :) HeHe. Jeszcze raz Wam Gratuluje.

Mama36. Jajnik może boleć, ale komóreczka nie ma kontaktu bezpośredniego z jajowodem i nie można czuć że się "rusza" jeśli o to pytałaś.

Ewa - śliczna jesteś.
    Malwa a ty nam sie pokażesz?

Kropeczko, sprawdź wszystko dokładnie. Trzymam kciuki. Będzie dobrze.

Co do tych pytań to też mnie drażnią. Wiecie że całkowicie różni ludzie pytaja kiedy drugie. Bo ten wasz syn to już taki duży, lata lecą. Ostatnio ksiądz mnie pytał, jako pacjent do mnie przychodzi co miesiąc i teraz z pytaniem kiedy drugie. Więc mu grzecznie: Jak Bóg da. A w myślach tylko pytanie, czemu nie daje?
    Albo przedstawicielka mówi mi że była na wakacjach z rodzina, ma dwóch synków i pyta kiedy u mnie drugie, bo teraz to byłoby idealnie. No kuźwa! Ona wie że ja teraz powinnam mieć drugie.

500+ heh trace co miesiąć nie będąc w ciąży, ale nie ma to żadnego wpływu na moja decyzję. Może nie zarabiam tyle co Kropeczka ale nie jest to najniższa krajowa. I czy Państwo mi da czy nie da , gdzies to mam. Ale że paliwo drożejsze, że masło drożeje, że prąd i woda w góre, że czyns za mieszkanie z 300 na 550zł, to już mnie wkurwia. Nawet w przdszkole za dzienne wyżywienie z 8 na 10 zł. Rząd rozdaje nasze pieniądze, z naszych podatków. Eh nakręciłam się, ucinam temat :P

I zapomniałam dodać. NOWY CYKL NOWE SZANSE. @ przyszła, odstawiam Dupka i może przestanie mnie tak mdlić. Ostatnia iskierka nadziei na tamten cykl zgasła.

Kochane, czy ktoś sobie tym duphastonem wyregulował cykle?
    Ja wastawialam zdjęcie wtedy co dziewczyny :*

Najgorsze dla mnie to, że ktoś może nie chcieć drugiego i to niczyja sprawa... jak się nie ma wcale to pytają kiedy dziecko, jak się ma pierwsze to pytają od razu kiedy drugie i ciągle jest źle...

‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ