X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Nowe staraczki 2018r.
Odpowiedz

Nowe staraczki 2018r.

Oceń ten wątek:
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najra jakie to prawdziwe i smutne, ryczeć już zaczęłam na samym początku. Najsmutniejsze jest to ze to zazwyczaj kobiety kobietom fundują te wszystkie niewygodne komentarze. Bądźmy inne, lepsze, bardziej świadome!

milea.26, MammaN lubią tę wiadomość

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mnie wszyscy mowia ze jestem ze wszystmi "za".
    Za badzo chce. Za bardzo marze. Za bardzo sie staram. No ale coz. Chyba taka moja uroda. Juz wam nic nie mowie co i jak. Poczekam do soboty

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo życiowa historia.
    Mialam ostatnio taką sytuację.. rodziców sąsiadka mnie zaczepila... i mowi przy mojej mamie do mnie ze moglibysmy sie w koncu o drugie postarac jak to tak jedno... jej dzieci juz maja po dwoje dzieci... usmiechnelam sie i odpowiedzialam ze to jeszcze nie ten czas... a w duszy mnie skrecalo wiedzac ze probujemy i narazie nie wychodzi.
    nie rozumiem takiego podejscia, to jest wtracanie sie do czyjegos zycia. a znow jak rodzina wielodzetna to nie wazne ze kochajaca i nie biedujaca nie zyjaca z socjalu... wtedy beda wytykac ze ci dzieci narobili bo jest 500+ nie patrzac ze wiele z rodzin mialo tyle dzieci wczesniej lub nawet jesli nie mieli wczesniej to nie fair jest mowic tak o nich.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Mama mnie wszyscy mowia ze jestem ze wszystmi "za".
    Za badzo chce. Za bardzo marze. Za bardzo sie staram. No ale coz. Chyba taka moja uroda. Juz wam nic nie mowie co i jak. Poczekam do soboty
    jestem identyczna... w gorącej wodzie kąpana wszystko chcę za bardzo i najlepiej na już a tu zonk brutalna rzeczywistosc bo z ciążą nie ma nic na już. Nie umiem sie doczekac testowania.. a jak dostaję @ to mam kompletny dół i załamani. zła jak osa jestem.. teraz z tego wszytskiego jak dostałam @ od razu wypiłam 4 somersby.
    placze i zamykam sie w sobie... w pracy nic mi nie szlo ze smutku.

b2ujp2.png

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MammaN wrote:
    Napisze Wam coś durnego :p ale moze poprawie humor. Właśnie tak leżę i rozmyślam, dlaczego do cholery nie mogą zrobić smakowej luteiny? Nie dość,ze tak człowieka mdli i w ogóle to takie to cholera gorzkie... Mi ciężko to znieść fuuuuu
    Lekarz mnie uprzedzał że pacjentki bardzo narzekają na jej smak. Mi nie przeszkadzał. Jadłam nawet że smakiem ;-)

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:42

• Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Bardzo życiowa historia.
    Mialam ostatnio taką sytuację.. rodziców sąsiadka mnie zaczepila... i mowi przy mojej mamie do mnie ze moglibysmy sie w koncu o drugie postarac jak to tak jedno... jej dzieci juz maja po dwoje dzieci... usmiechnelam sie i odpowiedzialam ze to jeszcze nie ten czas... a w duszy mnie skrecalo wiedzac ze probujemy i narazie nie wychodzi.
    nie rozumiem takiego podejscia, to jest wtracanie sie do czyjegos zycia. a znow jak rodzina wielodzetna to nie wazne ze kochajaca i nie biedujaca nie zyjaca z socjalu... wtedy beda wytykac ze ci dzieci narobili bo jest 500+ nie patrzac ze wiele z rodzin mialo tyle dzieci wczesniej lub nawet jesli nie mieli wczesniej to nie fair jest mowic tak o nich.
    Nawet mnie Kochana nie denerwuj z tym 500+. Po pierwsze co z tego, że dali skoro to wspiera głównie patologię bo alkohol nie podrożał. Za to codziennego użytku produkty i owszem: głupie masło z 3,5 na 6zł.
    Po drugie co z tego, że zarabiam conajmniej pięciokrotną wypłatę przeciętnej kobiety skoro bliscy ludzie mówią: "o będą mieli trzecie, 500+ działa".
    No kurwa nic tylko zajebac te całe 500+ i myślenie ułomnych ludzi!
    Sorki za agresję przed snem , ale ten temat okropnieeeeeee mnie drażni!!!

milea.26 lubi tę wiadomość

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi bo my chcemy wszystko miec idealnie...

Daffi wiesz ja jestem romantyczka. I to taka z krwi i kosci. Ja sie juz nie umiem doczekac soboty. Zeby moc zobaczyc albo dwie kreski albo biel. Jak bedzie biel to chwila bedzie zalamki a pozniej cyc do przodu

Applejoy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melcia ale Ty wiesz ze nie mialam nic zlego na myśli.Ja sama nie moge siedoczekać tej Twojej ciazy chyba najbardziej.Kibicuje max...jak juz Ci kiedys napisalm ja juz cb biore na swoje barki ..Ty teraz trafiasz w 100. :*❤
    Fajnie ze kazda jest inna.Mi sie to bardzo podoba.Od kazdej moge sie czegos nauczyc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 23:20

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:42

Mama36 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Nawet mnie Kochana nie denerwuj z tym 500+. Po pierwsze co z tego, że dali skoro to wspiera głównie patologię bo alkohol nie podrożał. Za to codziennego użytku produkty i owszem: głupie masło z 3,5 na 6zł.
    Po drugie co z tego, że zarabiam conajmniej pięciokrotną wypłatę przeciętnej kobiety skoro bliscy ludzie mówią: "o będą mieli trzecie, 500+ działa".
    No kurwa nic tylko zajebac te całe 500+ i myślenie ułomnych ludzi!
    Sorki za agresję przed snem , ale ten temat okropnieeeeeee mnie drażni!!!
    przeepraszam ze go poruszylam. ja absolutnie mam odmienne zdanie. fajnie ze cokolwiek panstwo dalo. Kazdy normalny trzezwo myslacy czlowiek nie robi sobie dzieci dla 500+ a patologia gdzie przemoc i alkohol najwazniejsze to juz margines ich tematu nie poruszam bo tam rzeczywiscie dzieje sie to dla pieniedzy dlatego nieuczciwe jest oceniac inne rodziny wielodzietne tymi kategoriami. WIELODZIETNOSC to nie patologia... ludzie są strasznie płytcy...wydaje mi sie ze to jad i zazdrosc przemawia przez tych ktorzy nie mieli i nie maja.
    Ja np na corke się nigdy nie zalapie na 500+ ale nie jest to powod bym umniejszała innym tego przywileju.
    a patologie mysle ze MOPSy juz na tyle znaja ze powinny byc nie wiem te 500+ w formie talonow z zakazem sprzedazy alkoholu i tytoniu na talony. Tylko ze tacy wtedy beda szukac ludzi co im te talony wymienią na kasę... nie wiem co by sie musialo stac zeby nie wspierac i nie poszerzac patologii.

Uciekam spać. Dobranoc dziewczynki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2018, 23:31

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama co Ty ja sie nie obrazam. Ale na forum moge swoje mysli uplynnic. Nie siedza mi w glowie. I moge sie nimi podzielic. Jest mi lzej jak moge wyrazic to co czuje i co przezywam.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2021, 12:55

Daffi lubi tę wiadomość

• didi123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego dla mnie nadal skuteczną odpowiedzią, ucinającą wszystko, głupie komentarze jest tekst, że nie możemy, koniec tematu i nikt do tego nie wraca. Mnie to jeszcze nie dołuje, ale to tylko moja sprawa, ja nie wypytuje innych o takie rzeczy, ale ludzie są czasem bardzo ciekawscy. Bardziej wkurzające były teksty, że jestem już za stara na dziecko, nie wprost, ale typu, że dla mnie to już trochę za późno na macierzyństwo. Za stara to będę jak już o lasce będę chodzić, wtedy to i owszem. Uważam, że świetnie się trzymam. Żałuję, że tak późno znalazłam męża, ale tak być musiało. Musiałam dojrzeć na tyle, żeby docenić inne cechy u faceta niż dotychczas i dojść do wniosku, że ja nie mogę być z kimś kompletnie ode mnie różnym, już nie wspominając o tym, że musiało zaiskrzyć. A to trwało :) Grunt, że się zdarzyło i trwa <3

Dzień dobry:)
    Kto chodzi pierwszy spać, ten pierwszy wstaje :D Obudziłam się zdecydowanie za szybko :)

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kutwa a ja od rana znów plamię na czerwono. Szlag by to trafił. Osiem dni spokoju i znowu. Zastanawiam się czy to może mieć związek, ale zarówno wtedy jak i teraz kilkanaście godzin wcześniej miałam orgazm ( bez stosunku). Ciekawe czy to może mieć wpływ...bo przypadek chyba byłby dziwny dwa razy z rzędu...i znów stres...

Wam jednak życzę miłego i upojnego dnia. Jutro już piątek :)

Daffi nie przepraszaj absolutnie. Poruszyłeś temat jak każdy inny, tyle, że dla mnie akurat mocno drażliwy :)

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • didi123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Kutwa a ja od rana znów plamię na czerwono. Szlag by to trafił. Osiem dni spokoju i znowu. Zastanawiam się czy to może mieć związek, ale zarówno wtedy jak i teraz kilkanaście godzin wcześniej miałam orgazm ( bez stosunku). Ciekawe czy to może mieć wpływ...bo przypadek chyba byłby dziwny dwa razy z rzędu...i znów stres...

Wam jednak życzę miłego i upojnego dnia. Jutro już piątek :)

Daffi nie przepraszaj absolutnie. Poruszyłeś temat jak każdy inny, tyle, że dla mnie akurat mocno drażliwy :)

Oj Kropeczka, byłaś z tym u lekarza? co ci powiedział? Mam nadzieje, że to nic groźne dla Ciebie i dziecka. Przytulam.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • Kropeczka85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Oj Kropeczka, byłaś z tym u lekarza? co ci powiedział? Mam nadzieje, że to nic groźne dla Ciebie i dziecka. Przytulam.
    Byłam tydzień temu. Sprawdził tylko czy dziecko żyje i tyle. Nie poszukał jakiegoś krwiaka czy polipa , a to częstą przyczyną plamien/krwawień. Chyba zapisze się do najlepszego i najbardziej zaufanego mi lekarza żeby posprawdzal dokładnie.

atdc2n0aos8g2xt8.png
    Księżniczka 2014
    Królewicz 2009
    21.03.2006 [*] 13tc
  • Sandersik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Ja dzisiaj rower zamiast cwiczeń, 20km :-) aaaaa te mleko kokosowo-ryżowe rzeczywiscie pycha :-) jak do tej pory jedyne roslinne ktore mi smakuje :-) owsianka na nim z borowkami, rodzynkami i wiorkami kokosowymi byla naprawde świetna, jutro wyprobuje kawki :-) dzieki za polecenie

Cieszę się ze smakowało;) mi tez tylko to mleko z roślinnych smakuje zadnego innego nie wypije :)

Dzien dobry moje laseczki! Ja jeszcze w lozku ale za chwilkę wstaje aby sie wyszykowac do pracy! Jeszcze tylko jutro i weekend:) moj jutro wyjezdzs na kawalerski na ukraine! Mam nadzieje ze stamtąd wróci! Nigdy nie ogarniam ze faceci te kawalerskie muszą mieć z kopyta w ch... daleko hahaha :)

Mnie jajnik prawy napierniczal najmocniej w poniedziałek i przestało, teraz odliczanie ale jakieś przeczucie mam że chyba czeka mnie nowy cykl, nie wiem wiecie tak jakoś intuicja mi podpowiada ;)

Dobra wstaje i ogarniam swe 4 literki :) molego dnia kochane i odezwe sie juz przy biurku :)

• didi123 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka85 wrote:
    Byłam tydzień temu. Sprawdził tylko czy dziecko żyje i tyle. Nie poszukał jakiegoś krwiaka czy polipa , a to częstą przyczyną plamien/krwawień. Chyba zapisze się do najlepszego i najbardziej zaufanego mi lekarza żeby posprawdzal dokładnie.

Idź koniecznie, nie ma na co czekać. Mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze i że to tylko fałszywy alarm.

Moje szczęście <3
    3500 g i 53 cm
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 12:43

‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ