Nowe staraczki 2018r.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKropeczka85 wrote:A co do badania progesteronu to ja na przykład jestem zupełnym przeciwnikiem robienia w celu potwierdzenia owulacji.
Z autopsji. U mnie 7dpo wynik koło 5. Niby owulacja była, no ale wynik niski i co? Powiecie , że owulacja była czy nie jak każda spodziewa się wyniku powyżej 10?
Ale to było w tym cyklu jak zaszłaś? -
nick nieaktualny
-
aktap wrote:Ale to było w tym cyklu jak zaszłaś?
W cyklu jak zaszłam robiłam dopiero w 29dc juz w ciąży i miałam tylko 11,75.
Jak dla mnie progesteron nie do końca może być wyznacznikiem owulacji. Każda z nas ma trochę inaczej. Dlatego jak już to w cyklu zbadać na początku, podczas owulacji i tydzień po niej. Wtedy widać jego zmiany. Sam jednostkowy wynik jak widać może nie być konkretny.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Mama36 wrote:Ewcia dla mnie to pomyłka. Inaczej nie potrafię tego wyjaśnić. Jak dla mnie z tymi wynikami lekarz skieruje Cię do szpitala N 3 dniowa diagnozę.
Moja macocha miała bardzo silną nadczynność, jeszcze gorsze wyniki i nikt nawet nie wspomniał o szpitalu.
A moja teściowa ostatnio TSH ponad 70 i też nikt nawet nie brał pod uwagę.
Tarczycę wbrew w pozorom trzeba pilnować, ale paniki z nią nie ma.
P.s. jak neonki? Czekamy na zdjęcie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 19:21
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:A ja nie strasze. Ja sama byłam na obserwacji. Kolzanka sama prosiła endo o skierowanie na oddział bo już nie ma siły . Przynajmniej porobili wszystko na raz dokładnie. Szpital to nie oznacza od razu śmierć.
Nie tak chciałam zabrzmiec :*❤️
Nie no wiadomo, jak ktoś ma dość tego łażenia non stop po laboratoriach a jest mocno nie halo to jasne, że trzeba iść się położyć. Jak chcą to zrobią dobra diagnostykę i szybciutko, tylko właśnie...jak chcą!
Po raz kolejny ... Nasza kochana służba zdrowia! Zdolne bestie, doświadczone, tylko chęci i człowieczeństwa często brak ;(
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
zuzi_c wrote:W czwartek mam ginekologa. A o co chodzi z tą dwójką? )
Na blizniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 19:33
aktap, zuzi_c, Applejoy lubią tę wiadomość
Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Ewa89_89 wrote:Nie mam, nawet się nie rejestrowałam... w czwartek idę chyba do ogólnego i pokaże mu te wyniki. Ogólnego mam w tej przychodni co robiłam te wyniki... nie wiem czy dzownić do laboratorium jutro czy coś... najpierw wynik troszkę za wysoki a teraz to?? No przecież to jest niemożliwe. 130 zł poszło!
Normalna usługa do reklamacji i powtórka badań!Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Kropeczka85 wrote:A co do badania progesteronu to ja na przykład jestem zupełnym przeciwnikiem robienia w celu potwierdzenia owulacji.
Z autopsji. U mnie 7dpo wynik koło 5. Niby owulacja była, no ale wynik niski i co? Powiecie , że owulacja była czy nie jak każda spodziewa się wyniku powyżej 10?Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Isaura81 wrote:Poziom lH jest produkowany przez dojrzewające jajeczka. Taki fajny wysoki może świadczyć że masz kilka rosnących
Na blizniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 19:38
aktap lubi tę wiadomość
-
Isaura81 wrote:Była. Gdyby nie było to nie urośnie nawet do 5. Mało ale potwierdza ovulacje. Też miałam takie dziwne wyniki i stąd trop na niedomogę lutealną.
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
zuzi_c wrote:O kurcze chociaż tym poprawiłas mi humor:) może to być prawdopodobne bo od strony mamy jak i taty są bliźniacze ciążę. Moja mama też była w ciąży z bliźniakami. Ale poronila. Sama jest z bliźniaczej ale tamten dzieciaczek nie przezyl
aktap, zuzi_c lubią tę wiadomość
Księżniczka 2014
Królewicz 2009
21.03.2006 [*] 13tc -
Cześć dziewczyny! Dawno się nie odzywałam. Próbowałam was czytać ale nie wszystko mi się udało bo dużo codzienne skrobiecie nowego.
Robiłam w poprzednim tygodniu TSH i FT4.
TSH 2,616 (0.35-4.94)
FT4 1,04 (0.7-1.48)
Dzis byłam pierwszy raz na wizycie u endokrynologa i.... Jak się okazało to mam guzka 15x18x8mm.... I będę mieć robiona biopsje 01.08. Jak tylko wyszłam od lekarza to już miałam wszystkiego dosyć.
Jak widać chyba Ewy to rzeczywiscie maja pecha... -
Ewaaa tulam :* mamy pecha na maksa... ja to mam załamkę po tych wynikach, caly czas myślałam, że to pomyłka... ale teraz już sama nie wiem płakać znowu się chce... jeszcze ta myśl, że znowu trafię na jakiegoś buca - lekarza
Moja babcia miała operację tarczycy w Blachowni na śląsku i jak trzeba będzie to tam pojadę, do tych lekarzy tutaj już nie mam zaufania. kpiłam fitolizynę na nereczki, ochyda ale może pomoże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 20:22
Ewaaa lubi tę wiadomość
⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
nick nieaktualnyEwki moje trzymajcie się.
Przepraszam że dziś tak cicho ale nie miałam siły. Rano do pracy szybko. Później przyjechałam obiad i na basen na 2 godziny z młodym i znajomą.
Zuzi ja też się z moim pokłóciłam. Albo zyskałam status chujowej żony roku. Bo auto śmiałam zabrać i drugi tydzien musi biedny na nogach do pracy chodzić i och ach taka wstrętna jestem bo pojechałam na basen a on nie miał jak na zakupy jechać... I jest zmuszony jechać biedny jutro... A ja mam delegacje na inny sklep bo mój jest w totalnym remoncie i nie mam jak inaczej na drugi sklep dojechać... Ale to i tak moja wina i w ogóle nia mam na nic ochoty...
Opaliłam się. A teraz podczas @ dziwnie się czuję. Troche mi niedobrze. Troche mnie brzuch boli. I gdyby nie @ to byłabym gotowa uwierzyć że w ciąży jestem bo lekko mi pociemniały sutki. No ale może coś hormony mi się pokręciły i tyle...Ewaaa lubi tę wiadomość
-
melunia91 wrote:Ewki moje trzymajcie się.
Przepraszam że dziś tak cicho ale nie miałam siły. Rano do pracy szybko. Później przyjechałam obiad i na basen na 2 godziny z młodym i znajomą.
Zuzi ja też się z moim pokłóciłam. Albo zyskałam status chujowej żony roku. Bo auto śmiałam zabrać i drugi tydzien musi biedny na nogach do pracy chodzić i och ach taka wstrętna jestem bo pojechałam na basen a on nie miał jak na zakupy jechać... I jest zmuszony jechać biedny jutro... A ja mam delegacje na inny sklep bo mój jest w totalnym remoncie i nie mam jak inaczej na drugi sklep dojechać... Ale to i tak moja wina i w ogóle nia mam na nic ochoty...
Opaliłam się. A teraz podczas @ dziwnie się czuję. Troche mi niedobrze. Troche mnie brzuch boli. I gdyby nie @ to byłabym gotowa uwierzyć że w ciąży jestem bo lekko mi pociemniały sutki. No ale może coś hormony mi się pokręciły i tyle...
Melcia no to powiem Ci, że w tym miesiącu mam dokładnie to samo. Nie dośc, że jak @ przyszła to wyjątkowo bolesna i to do końca! to miałam potop. Nie wiem dawno nie miałam tak bolesnej @. Bardzo bolał brzuch, czułam, że cała puchnę z godziny na godzinę nawet chodzić nie mogłam. Masakra. Teraz pierwszy dzień dopiero wszystko do normy wróciło -
Kropeczka85 wrote:No ja niedomoga też ewidentna. Zawsze 20-22dc brązowe plamienia. Po kilku cyklach z dupkiem dopiero się uregulowało, a potem zaraz była druga ciąża. Po niej te plamienia raz miałam, a raz nie.Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
HSG - drożne jajowody
Niedomoga lutealna
Zioła ojca sroki nr 3 -
Ewaaa wrote:Cześć dziewczyny! Dawno się nie odzywałam. Próbowałam was czytać ale nie wszystko mi się udało bo dużo codzienne skrobiecie nowego.
Robiłam w poprzednim tygodniu TSH i FT4.
TSH 2,616 (0.35-4.94)
FT4 1,04 (0.7-1.48)
Dzis byłam pierwszy raz na wizycie u endokrynologa i.... Jak się okazało to mam guzka 15x18x8mm.... I będę mieć robiona biopsje 01.08. Jak tylko wyszłam od lekarza to już miałam wszystkiego dosyć.
Jak widać chyba Ewy to rzeczywiscie maja pecha...